Definitief loslaten?

afbeelding van shattered

Ik heb nog nooit een blog gemaakt maar voor alles een eerste keer zeker. En ook omdat ik gewoon niet weet meer wat te doen en wat het beste is voor mij. Had een relatie van kleine 3j met mijn ex. Nu sinds 1,5 maand gedaan. Het was een hobbelig parcours waarbij ik sowieso mijn fouten heb gehad zoals heel onzeker gedrag vertonen, veel bevestiging vragen. Had dan ook een moeilijke periode omdat ik mijn twee beste vrienden heb moeten loslaten, om redenen buiten de relatie. mijn ex zelf was heel vrijgevochten en was al sinds we samen waren constant weg, sprak hele tijd af met vrienden soms ten koste van mij maar ik leerde er wel mee leven. In mijn vorige relaties was er geen ruimte voor vrijheid en in deze dan net weer heel veel maar alles was beter dan geen vrijheid.

Eind mei hadden we een kleine ruzie en toen besloot zij dat ze het niet meer kon en maakte ze het gedaan. Ik ben toen gecrasht, geweend, gesmeekt.. ze wou er voor mij zijn en zag haar om de 2dagen.. telkens was ik kapot toen ik besefte dat het gedaan was en zij leidde vrolijk haar leven verder. op een bepaald moment zei ze dat ze terug naar mij toe leunde omdat ze zag dat ik mij aan het herpakken was en toen kwamen we in de grijze zone.

Die grijze zone kon ik niet aan en vroeg (ik ben van nature al n piekeraar) dan telkens of er een kans was of niet. Zij zei dat ze gewoon van haar frustraties verlost moest geraken en dan wel zou zien. Ze maakte ook een hele tijd ruzie, door haar frustraties en de emmer bleef dus overlopen. Nu is er al een pak meer afstand omdat ik het niet meer aan kan en rationeel zie dat zij niet meer t meisje is die mijn hart heeft. ook zei ze dat ze het u niet meer ziet dat het nog goed kan komen. Ze houdt wel in haar achterhoofd dat het nog kan mits ik verander.. en dat ze effectief ziet dat ik positief ben veranderd en dan pas kan ze zien of ze nog iets voor me kan voelen.

Ik hoorde haar gisteren nog want toen besefte ik dat het echt gedaan was en weende een hele avond. Ik was zo ver dat ik het kon om geen contact meer te hebben en definitief los te laten. Ze trekt dan aan mij omdat ze zo graag vrienden wil zijn met me en wordt dan terg menselijker en dan draai ik bij. Maar ik weet dat dit niet gezond is voor mezelf. Ik weet dat zij pas zal beseffen dat ik er niet meer ben als ik uit haar leven ben maar ik kan het niet. Ergens zit die lichte sprankel hoop terwijl ik rationeel weet dat het te ver gegaan is, dat heel de basis kapot is, dat er niets meer is om op te bouwen maar ergens vecht ik tegen die gedachte en ik weet niet waarom.

Had graag wat advies gehad. Ik ben bang voor de no contact rule omdat ik denk nog meer af te zien en dat ik alles moet afsluiten.. Het maakt mij zo angstig die gedachte.

Sorry voor de hele lange blog.

afbeelding van Havana

Loslaten

Loslaten
Om los te laten is liefde nodig.

Loslaten betekent niet dat ’t me niet meer uitmaakt.
Het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan oplossen of doen.

Loslaten betekent niet dat ik ‘m smeer.
Het is het besef dat ik de ander ruimte geef.

Loslaten is niet het onmogelijk maken,
maar het toestaan om te leren van menselijke consequenties.

Loslaten is machteloosheid toegeven,
hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in handen heb.

Loslaten is niet proberen om een ander te veranderen of de schuld te geven,
je kunt alleen jezelf veranderen.

Loslaten is niet zorgen voor,
maar geven om.

Loslaten is niet oordelen,
maar de ander toestaan mens te zijn.

Loslaten is niet in het middelpunt staan en alles beheersen,
maar het anderen mogelijk maken hun eigen lot te bepalen.

Loslaten is niet anderen tegen zichzelf beschermen,
het is de ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien.

Loslaten is niet ontkennen,
maar accepteren.

Loslaten is niet alles naar mijn hand zetten,
maar elke dag nemen zoals het komt en er mezelf gelukkig mee prijzen.

Loslaten is niet anderen bekritiseren of reguleren,
maar te worden wat ik droom te kunnen zijn.

Loslaten is niet spijt hebben van het verleden,
maar groeien en leven voor de toekomst.

Loslaten is minder vrezen,
en meer beminnen.

~~ Havana ~~