Die *** roze wolk

afbeelding van 8ball

Dag allemaal,

Daar ben ik dan toch weer. Ik heb het moeilijk. Er is veel gebeurd de laatste tijd. Misschien kunnen sommigen zich nog herinneren dat ik hiervoor een blog had geschreven waarin ik vertelde dat ik een auto- ongeluk heb gehad en dat mijn ex zich zeer betrokken opstelde. Ik heb deze verwijderd, omdat ik dat blog geschreven had met een flinke dosis morfine in mijn lichaam en daardoor nogal onduidelijk was.

In december heb ik een ongeluk gehad waarbij ik behoorlijk letsel heb opgelopen, zoals dat al mijn ribben gebroken waren. Inmiddels ben ik nu drie maanden verder en ben ik nog steeds aan het herstellen van de whiplash die ik eraan heb overgehouden. In de periode dat ik het ongeluk kreeg was het contact met m'n ex min of meer verbroken omdat hij zich niet op ons wilde focussen en mij liet weten dat hij niet zo bezig was met mij als dat ik met hem was.
Toen ik in het ziekenhuis lag heb ik hem laten weten van mijn ongeluk, de volgende dag kwam hij meteen langs. Het was voor mij nu even niet belangrijk wat er zich allemaal had afgespeeld en wilde heb gewoon bij me hebben. En hij was er. De twee maanden erna is hij er echt voor me geweest. Hij kwam langs en het was goed. Als het hem was overkomen, was ik er ook voor hem geweest. Maar toen ik me weer wat beter begon te voelen, kreeg ik het toch moeilijk.
Ik ging weer het gesprek aan hoe we nu verder moesten en dat ik niet meer wilde dat hij niet aan de buitenwereld wilde laten weten dat hij weer met me omging. Nu ligt dat echt niet zo makkelijk allemaal en dat weet ik. Maar het was zo goed tussen ons..
Nou dezelfde gesprekken ontstonden weer en ik heb hem alles uitgelegd en dat het niet meer kan als hij niet meer met mij een relatie wil uiteindelijk. Hij moest het gesprek laten bezinken en zou erop terugkomen. Toen was het drie weken later en ik gaf hem de ruimte. Vroeg af en toe hoe het ging, maar meer ook niet. Hij deed hetzelfde bij mij.
Op een avond was ik er zo verdrietig om en vond ik dat ik niet langer in zo'n afwachtende positie gezet kon worden en belde hem op. Ik vroeg hem of hij me meer duidelijkheid kon geven. Hij gaf me geen antwoord. Hij zei gewoon niets, Letterlijk niets. Op een gegeven moment zei ik zelfs Hallo ben je er nog?
Hij zei ja ja maar hij begon gewoon over iets anders. Ik zei dat ik nu even heel serieus was en dat dit voor mij echt belangrijk was en wat het met me deed. Geen antwoord.. stilte.. Ik was boos, bleef rustig en zei dat ik het egoïstisch vond van hem gewoon niets te zeggen.
Er volgde twee weken stilte, in die twee weken kreeg hij de sleutel van zijn nieuwe huis. Ik hoorde niets, geen telefoontje, wist niet eens waar hij woonde. Tot ik twee weken later ( vorige week) een sms kreeg met kom je naar me huis kijken?
Ik antwoordde met iets van Nee, ik kan niet doen alsof er niets is gebeurd. Het heeft geen nut meer als het nergens meer heen kan gaan.
Toen kwam het.. Hij zei dat hij gedacht had dat na al die jaren het vertrouwen wel terug zou zijn, maar dat was niet zo en dat hij dacht dat het niets meer zou worden tussen ons. Ik vroeg hem waarom hij me dan toch uitnodigt om naar z'n nieuwe huis te kijken. Hij zei dat hij me gewoon wilde zien.
Ik zei dat het nogal logisch is dat het vertrouwen niet terug is, omdat het geen eerlijke kans heeft gekregen. Dit halve gedoe en zo nu en dan wat laten horen en vervolgens een periode elkaar elke dag zien en dan weer niet. Zo krijg je dat toch niet terug. Hij zei dat hij voor z'n gevoel alles geprobeerd heeft. Hij zei dat hij hoopte dat ik nu meer rust had en dat het geen kwestie is van willen, want hij wil mij maar het kan niet meer. Ik heb hem bedankt voor de duidelijkheid. En that's it. Het einde.

Ik ben verdrietig. Ik houd me ontzettend sterk, maar vandaag trek ik het niet meer. Door mijn ongeluk ben ik veel thuis en kan ik niet de dingen doen zoals ik altijd deed. Normaal werken, sporten en weg gaan met vriendinnen. Netflix heb ik nu wel zo'n beetje uitgekeken..Mijn gedachten gaan met me op de loop. Ik mis hem zo verschrikkelijk.

Ik probeer oude schriften terug te lezen, waarin ik sommige dingen heb opgeschreven over wat er allemaal gebeurde. Ik lees dingen terug, waarvan ik nu denk: Moest hij nu flikken, was ik meteen weg. Onaardige dingen die hij tegen me zei of situaties waarin zijn vrienden voor gingen.
Ik lees ook dingen die ik deed. Constant bellen, aanhankelijk zijn, claimen. Als ik dat teruglees kan ik alleen maar denken: Geen wonder dat die jongen gek van me werd. Met dat constant bellen en zeiken en vragen.
Ik praat mezelf een ontzettend schuldgevoel aan. Als ik dit niet had gedaan, was hij er nu nog. Als ik dat niet had gedaan.. enzovoort.
Ik heb het op dit moment zo moeilijk hiermee. Ik kan niet boos zijn, ondanks alles wat ik lees. Het lijkt of ik forever op die roze wolk blijf zitten. Ik kan niet boos zijn, omdat het mijn eigen schuld is.
Ik wil zo graag verder en denken aan de zaken waarom deze relatie niet goed voor me was. Maar dat is het nu juist, dat is allemaal in het verleden. De laatste jaren was die onzin er helemaal niet en gingen we echt goed met elkaar om. Dat was allemaal in het verleden.

Ik heb het zo moeilijk met het feit dat hij nu in z'n nieuwe huis zit, zonder mij. Dit is toch een grote stap in iemands leven en ik ben daar niet bij. Als ik eraan denk wie er wel daar over de vloer zal komen in de toekomst word ik gek.

afbeelding van Nientjuh1

@8ball

Hey 8Ball,

Dat gevoel wat jij hebt, schuldgevoel, vragen als "wat als.." "had ik maar.." heb ik ook en ik denk dat de meeste dat hebben na een ongewilde break-up.
Ik denk dat de break-up er zowiezo al zat aan te komen, ook als je minder had gebeld of minder aandacht had gegeven. Als hem dat irriteerde had hij er over moeten praten en hadden jullie samen tot een oplossing moeten komen, dat heeft hij dus niet gedaan.
Dat heb ik met mijn ex ook, alleen dan andersom, ik gaf hem aan het einde helemaal geen aandacht meer, en toen heeft hij het uitgemaakt. Hij had er ook nooit over gepraat. Dus ik denk ook steeds "had ik hem maar meer aandacht gegeven, meer knuffels, vaker naar hem toegegaan, dan waren we nu misschien nog samen". Dat heeft geen zin.
Het is zijn schuld dat jullie niet meer bij elkaar zijn. Hij is degene die jou geen kans wilt geven, hij is degene die er niet over heeft willen praten, hij is degene die jou in onzekerheid heeft laten zitten. Denk daar maar aan. Het is uiteraard een schrale troost, maar blijf dat herhalen.

Succes

afbeelding van Hetlevenismooi

Heey 8ball,

Erg wat je allemaal hebt meegemaakt.
Hoop dat je snel hersteld!!! X

Wat je ex betreft, waar je al jaaaaaren mee bezig bent, zet door hoor meid! Ik dacht weleens, hoe zou het met haar gaan nu.
Je hebt keiharde antwoorden gekregen en dat moet je niet meer willen.
Laat hem lekker alleen in zijn nieuwe huis. Jij op jouw nieuwe weg!
Iemand zo laten bengelen is geen kans van slagen voor een liefdevolle relatie. Je hebt er al alles aan gedaan.
Zet door hoor, gooi je eigenwaarde steeds een beetje meer omhoog.

Veel sterkte, beterschap en liefs!

afbeelding van petals

hoezo is het jouw schuld? Ik

hoezo is het jouw schuld? Ik lees iemand die jou niet de aandacht gaf die jij nodig had, die gemene dingen zei, en ja met je hersens is het dan het meest logische en sterke om weg te lopen maar ja je geeft om iemand, en wat ga je dan doen op een gegeven moment, je gaat die aandacht vragen. Hij had die aandacht ook gewoon kunnen geven. Daar zou jij niet om hoeven te vragen. Dus ik zie dit absoluut niet als jouw schuld, dat jij hem hiermee weggejaagd zou hebben.

Vind jij diep vanbinnen, en echt op een diep niveau, dat jij die aandacht gewoon zou verdienen, zonder erom te hoeven smeken? Jij neemt genoegen met veel minder dan jij verdient, zelfs ga je er nog om vragen. Dat is niet jouw schuld, maar stop er wel mee en ga je echt afvragen waarom jij jezelf steeds afhankelijk van hem blijft maken in jouw gevoel. Waarom er niet een stem is die zegt dit pik ik gewoon niet. Besef je wat hij doet? Hij speelt met jou, als hij jou zou respecteren zou hij wegblijven uit jouw leven en niet steeds die kruimeltjes blijven geven, wetende hoeveel het jou doet. Met dat geniepige ik wil jou maar ik kan het niet blijft hij jou toch weer hoop geven en legt hij de schuld heel subtiel bij jou of in ieder geval bij iets in de buitenwereld. Dit is een volwassen kerel, die de verantwoordelijkheid zou moeten nemen om er te zijn of om weg te gaan. Hij weet donders goed dat hij jou hiermee kwetst.

De laatste jaren gingen jullie goed met elkaar om, en daarom schreef je hier steeds blogs? Blijkbaar zat er al een hele hoop echt niet goed. Hij hield jou geheim. Het was allemaal op zijn voorwaarden. En zodra jij heel terecht om aandacht ging vragen, werd je daarvoor gestraft met stilte of weerstand en kreeg jij de schuld. En ja dat gaat dan diep in jou zitten, dat gevoel, als ik niet dit als ik niet dat... daardoor is de aandacht weer van hem afgeleid en neem je stapje voor stapje met minder genoegen. Op mij geeft dat niet de indruk dat het goed gaat maar dat jij je grenzen steeds verder naar beneden bijstelt en jezelf aanpraat dat je blij bent. Maar als het echt zo goed ging, waarom zou je hier dan steeds terug komen?

Dit is niet jouw schuld!

Dit is afkicken, ja dat is moeilijk, het is zwaar. Probeer echt bewust iedere keer dat jij je aan hem vastklampt, aan die mooie moment, te kijken naar de harde realiteit van de dingen die niet goed zaten in jullie relatie. Maak een lijst van wat jou gestrest maakte, wat jou pijn deed en kijk daar naar. En zorg dat je in de toekomst nooit meer in een relatie komt waar je om aandacht moet vragen.

Het is misschien goed om ook eens naar jouw jeugd te kijken, hoe komt het dat jij genoegen neemt met zo weinig? Dat jij geen harde grens stelt en wegloopt als iemand jou in feite tot een optie maakt, die hij naar believen kan wegsturen als hij het wil?

Ik zou ook eens googlen op de term trauma bonding, heeft mij veel inzicht gegeven in hoe ik vast bleef zitten aan exen (helaas recent weer eentje) die mij niet bepaald goed behandelden.

afbeelding van Hetlevenismooi

Alarmbellen

Huh, echt, serieus...jeetje petals.
En je kreeg alarmbellen door, zat je toch goed!
Nooit negeren die bellen en je intuïtie.
Ze geven je zo vaak het antwoord.

xxx

En 8ball, je wil toch geen man die er niet voor gaat?
Bevestigingen uit jezelf halen.
Door naar zijn huis te gaan en dan? Seks weer?
Verlegen toch niet hè?
Doorlopen!

Dat is geen balans en jij weet het wel, blijf ernaar handelen. Onschuldig

afbeelding van 8ball

Ja

Als ik diep vanbinnen kijk of ik meer verdien.. Ja, dat verdien ik zeker. En ik weet ook dat ik over mijn grenzen heb laten heen lopen. Ik weet het allemaal en als je het zo stelt Petals, vind ik dat je gelijk hebt. En geloof ik dat ook weer even. Ik kan gewoon niet boos zijn, ik zou het zo graag willen. Ik zie alles, maar toch voel ik het niet.
Ik wil jou en leven sowieso bedanken voor het geduld en ik heb echt heel veel aan jullie adviezen.