Ding dong the ex is back!

afbeelding van Moerbei

Je zult het natuurlijk zien he...
Tijdens mijn vorige blog schreef ik 'ding dong the ex is gone'. Gevoelsmatig was hij uit mijn systeem. Dusdanig uit mijn systeem zelfs dat ik weer verliefde gevoelens kon ontwikkelen voor iemand anders.
Die ander was (helaas) niet beschikbaar maar het was mooi om te ervaren.

Maar zodra ik het verkondigde en het voelbaar was (the ex is gone) was hij er weer.
En sinds enige weken zie ik de ex regelmatig. We hangen af en toe een avond samen op de bank; Hebben Koninginnedag samen gevierd. En gisterenavond een koffietje gedronken aan het strand.

De band tussen ons voelt anders. Losser, zonder verwachtingen maar is nog steeds doorspekt van de genegenheid die normaliter bestaan tussen partners (in tegenstelling van gewoon vriendschap).
Daarbij merk ik wel dat ik telkens bij het afscheid moet slikken omdat ik me vlak daarna toch besef dat ik hem mis (even AU) en ik me tevens afvraag wanneer (en voor hoelang) hij weer in rook zal oplossen.

We zijn er wel duidelijk over tegenover elkaar - we zijn niet de relatie nieuwe adem aan het inblazen. We zijn exen. Maar de grenzen hierin vervagen af en toe wel als ik eerlijk ben. En ik merk dat we beiden af en toe opmerkingen maken in de trant van 'misschien in de toekomst wel'. Heel gevaarlijk natuurlijk.

Heel erg veel moeite heb ik er op het moment niet mee, heel eerlijk. Ik kan m even missen maar mijn emoties zijn niet 'all over the place'. Dat komt denk ik doordat ik voor mezelf ook de conclusie heb kunnen maken dat ik op het moment ook helemaal geen relatie met hem wil. Ik ben verzot op hem, maar er zijn ook kanten aan hem waar ik moeilijk mee kan omgaan en die ik liever niet in een partner zie.

De laatste maanden maak ik een vrij goede tijd door. De dipjes komen en gaan, maar zijn korter en mijn leven is sociaal actiever. Ik doe dingen die ik fijn vind en weet ook wat beter aan mezelf toe te geven wat ik fijn vind en wil doen.
Het contact met de ex heeft dat niet op een zijspoor gezet. Ik maak veel plezier, ga naar mijn yogalessen, lees boeken, ga uit en krijg nog steeds vlinders wanneer ik praat met de bezette jongeman op mijn werk waar ik een beetje verkikkerd op ben.

Ik heb heel erg veel ldvd gehad om mijn ex, honderden tranen vergoten. Het besef is er inmiddels wel dat dit verdriet niet pur sang met hem te doen had. Het was de confrontatie met mijn eenzaamheid, de rouw om het overlijden van mijn man een paar jaar terug, de moeite die ik had (en heb) met zelfstandigheid (jezelf gelukkig maken en beschadigd zelfbeeld), verloren dromen (huisje boompje beestje) en de overvloed van intense emoties die het niet mogelijk maakten om normaal te denken.
Het was net alsof er een cassettebandje in mijn hoofd op repeat was blijven staan.
De laatste maanden mediteer ik regelmatig en gebruik daar ook wel eens mantra's voor. In de heftige tijden tijden van ldvd was het net alsof mijn hoofd mantra's creëerden en die eindeloos herhaald werden, woorden als 'alleen', 'mislukt', 'niet voldoende' galmden door mijn hoofd.
Ook waren er de eindeloze interne gesprekken, mails die ik in mijn hoofd schreef, smsjes die ik construeerde alles met als doel om de realiteit te wenden. De controle terug te krijgen. Ik zou het perfecte bericht aan hem sturen en dat zou het tij wenden. Hij zou terug snellen en me voor altijd koesteren.
Doordat dat een mission impossible bleek te zijn stopte die woordenbrij niet. En de behoefte om de situatie om te keren, te sturen.
Daar komt veel leed uit... De gedachte om altijd in controle te moeten zijn, de situatie in de hand te hebben en niet te kunnen accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. Het is zwemmen tegen de stroom op.

Omdat ik me nu zo lekker in mijn vel voel zitten is het moeilijk daar conclusies aan te verbinden van goed of fout. Het leven is nu, nu voelt ok, dus morgen daar maak ik me geen zorgen om.

Paulo Coelho schreef ooit: 'If you repeat a mistake it is not a mistake - it is a decision'.

Ik maak mijn keuzes en zolang het meer opbrengt dan het kost is het prima.

Ik hoop maar dat ik de tegenwoordigheid van geest heb dat indien die balans zou omslaan wederom voor mezelf te kiezen en dat indien hij toch weer in rook opgaat (heel plausibel, ik ken de goede man nl inmiddels genoeg dat hij wanneer in dip zich maanden lang kan verstoppen en niet meer reageert) ik dat kan accepteren zonder het me teveel aan te trekken of de situatie te willen veranderen.

Ik zou zeggen, vraag het me over een maand of 2 nog maar eens of dit een goed idee was.
Ik ben reuze benieuwd wat ik dan daarop zal antwoorden! Knipoog

afbeelding van blauwezon

@beitje wat het is

Hee Moerbei!

hahaha ik moest er ergens wel om lachen. Jij speelt net zo met vuur als dit blauwezonnetje..
Er klopt geen zak van Knipoog...maar ach zolang we genieten is het goed. Maar eigenlijk hebben die mannen het weer voor elkaar...en wij? Wij genieten van de momenten. Zeggen we tegen onszelf. En dat doen we ook wel..maar ons verstand piept op de achtergrond nog wel wat anders...

Ach..misschien moet je dat ook maar gewoon doen he..totdat we weer met onze neus ergens tegenaan botsen. Blijkbaar is dit de weg...hoe onverstandig het soms ook is Knipoog. Maar 'het is, wat het is'.

Blijf vooral lekker genieten hoor! Dat doe ik ook!

Wat het is

Wat het is
Het is onzin
zegt het verstand
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is ongeluk
zegt de berekening
Het is alleen maar verdriet
zegt de angst
Het is uitzichtloos
zegt het inzicht
Het is wat het is
zegt de liefde
Het is belachelijk
zegt de trots
Het is lichtzinnigheid
zegt de voorzichtigheid
Het is onmogelijk
zegt de ervaring
Het is wat het is
zegt de liefde
Erich Fried (1921-1988)
(vertaald door Remco Campert)

afbeelding van torn

@Moerbei: Coelho schrijft zoveel. ;-)

Coelho schrijft zoveel mooie waarheden. Die ieder op eigen manier leest en voelt.

Zoals ik op jouw LDVD-proces volgend bijvoorbeeld deze zou willen toepassen:

Meestal komen dit soort ontmoetingen
wanneer we een grens bereiken.
Wanneer we de behoefte voelen om in emotioneel
opzicht te sterven en opnieuw geboren te worden.
Die ontmoetingen zijn geregeld.

En op dit blog deze:

Ga risico's aan, het risico van een mislukking
van teleurstelling, deceptie en ontgoocheling.
en houdt nooit op met de liefde te zoeken.
Wie het zoeken niet opgeeft, zal overwinnen.

(uit Liefde de mooiste citaten, Paulo Coelho)

Zoals je zelf al aangeeft jij maakt je keuzes en het geeft je meer dan het kost.
En ook als schrijf je over 2 maanden een blog genaamd "Ding-Dong the ex knocked me out,......again".
dan nog is het jouw weg. En zoek je altijd de dingen/ervaringen op in het leven die je nodig hebt.

Succes.

*torn altijd bij Moerbei de neiging om uit zijn analyse-edge te stappen.*

afbeelding van Moerbei

Mooie reacties Blauwezon en

Mooie reacties Blauwezon en Torn!

@Blauwezon - je hebt helemaal gelijk hoor. Ik sta mezelf toe nu genieten van de sporadische momenten, zelfs zover dat de alarmbellen van het verstand gewoon bijna stil vallen.
Een vriend van me zei: Als je open zou staan voor iemand anders bestaat de kans dat je niet meer momenten zou genieten met iemand, maar continue - dag in dag uit en ik vraag me wel eens af of ik dat mezelf niet misgun. Anderzijds vertrouw ik er maar op dat als de dag komt voor 'die ander' ik me daar voor open zal stellen.

Desondanks voel ik me er op het moment goed bij. Het contact is me (en was me) waardevol en ik wil dat graag. Binnen dat contact analyseer ik mezelf regelmatig, maar ik weet dat je eigen hart de grootste bedrieger kan zijn.
Ik weet best dat ook binnen dit contact ik weer verdriet kan oplopen. Maar ik denk ook dat het de andere kant op kan gaan, dat we nu een band ontwikkelen die blijvend en waardevol is. En dan geef ik het toch graag een kans.

De afgelopen 2 jaar heb ik vooral heel veel geleerd over mijzelf. Mijn ervaring is dat je het meeste leert in de herstelfases van de slechte perioden. Als je knee deep in shit staat kan je het alleen maar ondergaan.
Wanneer je er langzaam uitkruipt zie je ineens knelpunten. Defense mechanismen, coping skills met betrekking tot emoties, zelfbeeld, verwachtigen, eigengemaakte gevangenissen.
In die herstelfase ga je eraan werken om dat om te draaien en heb je regelmatig 'aha'-momenten. Ooohhh - zit dat zo?

Ik heb over mijzelf de afgelopen 2 jaren geleerd dat ik heel erg slachtoffer kan zijn van mijn emoties. Ze sturen me een kant op, leggen me lam en ik ga erin op. Ik ben nu eenmaal een intens mens.
Gelukkig heb ik geleerd dat ik die emoties kan reguleren door middel van yoga en meditatie. Terug mijn lijf in en de woordenbrij stil leggen.

Daarnaast is er ook het grote besef gekomen dat ik a) zelf verantwoordelijk ben voor mijn eigen geluk (EN ONGELUK!) en een continue stroom aan verwijten richting de ex-partner (hij deed dit en hij deed dat en hij is een egoistische eikel) zo nutteloos zijn. Je verlegt daarmee enkel je eigen verantwoordelijkheid.
Die emoties (alle schuld bij de ander) maken je stekeblind. Ik heb er ook mee geworsteld en kan soms met verbazing die blogs terug lezen.
Maar ben wel heel erg blij dat ik die blogs geschreven heb omdat het weer een spiegeltje richting mezelf is.

Dat 'jezelf gelukkig maken' blijft een uitdaging en ik heb nu eenmaal mindere periodes waarin het een veel grotere uitdaging is.
Desondanks geloof ik (in tegenstelling tot de ex die zich daarin genetisch beperkt voelt) dat ik een grotere kans heb op gelukkig zijn in de toekomst dan ongelukkig zijn.

Waarom? Nou - omdat gelukkig zijn (vrij, pijnloos, tevreden, harmonieus, flow, zuiver, liefdevol) iets is dat ik nastreef. Ik doe mijn best om daar te geraken en wanneer ik er ben om er te blijven.
Daarnaast doe ik mijn best om er weer naar terug te keren wanneer ik er niet ben gebruik makend van de lessen die ik geleerd heb en de tools die ik daarbij in mijn bezit heb (wat heb ik over mezelf geleerd over omgaan met paniek, depressies, etcetera).
Daarom is het aannemelijker dat ik meer geluk zal ervaren dan ongeluk, omdat het een continue streven is (al weet ik als geen ander dat externe zaken als sterven van een ander je pad danig kunnen wegslaan).

Dit liefdesverdriet is van onschatbare waarde geweest in mijn verdere zoektocht naar geluk.
Het heeft me namelijk heel veel geleerd over mezelf en hoe ik met mijn 'demonen' kan dealen en omgaan.
En ik leer nog steeds bij.
En ik vermoed dat hij daarom ook nog steeds in mijn leven is.

Die uitdagingen binnen mijn leven en met mijzelf maken dat ik enerzijds de ldvd (en verdriet in het algemeen) verschrikkelijk vind maar anderzijds enorm fascinerend wanneer je er van een afstandje naar kijkt (wanneer dat lukt) en een project in wording.
Ik vermoed dat dit wat bizar klinkt, maar zo ervaar ik het wel.

Lfs!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Bk7B0hsk_R0

afbeelding van Zaza

Ik ben een grote believer van

Ik ben een grote believer van de gedachte dat iedereen zijn eigen weg heeft en daarin soms dezelfde 'fouten' (?) keer op keer moet maken om verder te komen. Dat iets soms sterker is dan jezelf en je je er wel tegen kan verzetten maar dat dat verzetten soms meer energie kost dan er maar in mee te gaan en het te ondergaan, en daarmee de les keer op keer opnieuw moet leren. Voor je eigen ontwikkeling. Je bent pas klaar als je de les ook echt geleerd hebt.

Daar tegenover ben ik een grote gelover in de gedachte dat je jezelf soms dingen moet ontzeggen en streng moet zijn om verder te komen. Korte en lange termijn bevrediging. Iets afsluiten om in een later stadium wel dat geluk te vinden. Afzien om in een later stadium geluk te vinden.

Ja.. ach wanneer is het eerste van toepassing en wanneer het tweede... hmmm.

(Gaat hier natuurlijk niet om mij, maar ik weet niet hoe ik het anders moet verwoorden en ik wilde toch graag mijn gedachten hierover neerzetten Knipoog.)

Sterkte! En veel plezier! !!!!!Glimlach

afbeelding van Binas

Eens :)

Mooi gezegd Zaza! Ik ben het daar helemaal mee eens.
Ik denk dat jezelf heel goed aanvoelt wanneer je keuze 1 of 2 voor jezelf moet maken.

Moerbei ik hoop voor je dat het deze keer de andere kant op gaat! Ik kan mij voorstellen dat je dat een kans wilt geven, als het je geen energie kost is er niks aan de hand. En zo te lezen ben je je goed bewust van de positieve en negatieve kanten van dit contact. Zolang je dat maar in je achterhoofd houdt en dicht bij jezelf blijft.
Geniet er van!

afbeelding van Moerbei

Dag Zaza, heel mooi

Dag Zaza, heel mooi geschreven. Helemaal mee eens ook!
Je eerste punt (recht op fouten maken) en je tweede punt (uitstel van behoeftebevrediging voor later geluk - zelfcontrole).
Dank voor je reactie!