Doet het hem iets?!

afbeelding van Aardbeitje.

Ik kom mijn ex weleens tegen op straat en ik let heel erg op zijn gezichtsuitdrukkingen, omdat ik probeer via dat 'informatie' te krijgen.

Het is eigenlijk altijd hetzelfde verhaal, zodra hij mij ziet, gaat ie voor zich uit staren en loopt hij door. We zeggen ook nooit gedag tegen elkaar. Waarom? Geen idee, want ruzie hebben we eigenlijk niet. En we zijn ook niet boos op elkaar.

Laatst kwam ik hem tegen bij het station. We waren allebei aan het wachten op de bus. Dus dat was ook echt de eerste keer dat we echt 'samen in een ruimte zaten'. Hij keek toen hooguit 4x naar mij, maar zodra hij zag dat ik keek, keek ie weg.. Zijn bus kwam eerder en hij moest dus langs mij lopen.. Maar weet hetzelfde verhaal, hij staarde voor zich uit, en deed net alsof ie mij niet eens had gezien. Voor mijn neus struikelde hij nog, omdat hij zijn voet niet goed optilde, haha! Laatste stuk rende hij naar de bus.. Vervolgens zat hij in de bus en reed weg en zelfs toen keek ie met zon starende blik, half naar buiten, maar natuurlijk niet mijn kant op..

Hoe weet je überhaupt of het je ex nog wat doet als je elkaar tegen komt? kan je dat eigenlijk wel zien aan iemand?!

Bleh.

afbeelding van BLUExCHICK

moeilijk vinden

Ik denk dat hij het moeilijk vind om je te zien. Waarschijnlijk heeft hij zijn 'rouwproces' nog niet afgerond. Ik weet niet hoelang het al uit is?

afbeelding van Just a guy

Hoi Aardbeitje

Zonder meer details te weten is het moeilijk om hier een zinnig antwoord op te geven... om toch iets te zeggen ga ik even van aannames uit....
Als ik jouw ex was... en als het niet mijn keuze was om uit elkaar te gaan... en als ik heel erg veel van je hield en nog steeds hou... en als ik nog niet over je heen zou zijn... dan zou ik exact zo reageren... en het "wegkijken" zou voor mij dienen om mn tranen in bedwang te houden... om jou niet op te zadelen met mijn verdriet...

Maar goed... zoals ik zei... dat zijn een heleboel aannames van iemand die zelf op dit moment heel erg diep in de put zit... maar wou toch even op je reageren...

afbeelding van Aardbeitje.

-

Hij heeft het wel uitgemaakt, maar het is eigenlijk niet dat hij het wilde ( hij stond ook totaal niet achter zijn keuze ) ,. maar hij had het idee dat hij geen andere keus had, omdat zijn ouders zaten te stoken ( ziet hij niet in , denk ik ) waardoor hij het gevoel kreeg dat hij moest kiezen. ( afhankelijk van zijn familie. ) Hij heeft het dus ook nooit recht in mijn gezicht uit gemaakt ( te moeilijk denk ik?! vooral omdat hij er ook al niet achter stond.. )

Ik ben zijn eerste echte liefde, en ik weet dat hij onwijs gek op mij was. had hem nadat het uit was ( al een maand) wel gesproken. Hij zei dat die de hele vakantie ziek in bed heeft gelegen, niet meer kon fuctioneren op werk, dat hij slapeloze nacht , etc. het is nu ondertussen wel al 1 jaar & 9 maanden uit.

In die tussen tijd heb ik wel gehoord dat hij na een half jaar mij nog steeds miste etc.
maar weet totaal niet hoe jongens in elkaar zitten qua dat. het doet hem waarschijnlijk? nog zoveel pijn en toch geen moeite om contact te zoeken.. Of is dat juist ook wel logisch?

dankje voor jullie reacties !!

afbeelding van Just a guy

Hoi Aardbeitje

Ik denk niet dat je kunt zeggen hoe "mannen in elkaar zitten" of hoe "vrouwen in elkaar zitten" ieder mens is anders.
Ik heb zelf pas de beslissing moeten nemen om het contact met mn ex te verbreken... ik wilde dat niet, ik kan het ook eigenlijk totaal niet, maar ik moet wel anders ga ik er zelf aan onderdoor.
Het is goed mogelijk dat dat voor jou ex ook zo zit.
Het uit elkaar gaan kwam vooral van haar, al was ik het met haar eens dat het niet echt lekker meer ging tussen ons, maar we hebben de eerste maand wel contact gehouden, inmiddels kan ik dat niet meer aan, maar dat doet me enorm veel pijn en verdriet, om haar dat te besparen en om mezelf te beschermen heb ik nu alle contact verbroken, zou het kunnen dat hij om die reden zo reageert als hij reageert?

Als jij hem graag terug wilt, dan zou je hem misschien een keer een berichtje kunnen sturen, hoe het met hem gaat, of hij eens een keer iets wil gaan drinken en/of praten.

Het is ook goed mogelijk dta hij denkt dat jij niet meer wil en dat hij daarom maar geen contact zoekt om zichzelf te beschermen tegen de afwijzing?

Sterkte aardbeitje

afbeelding van Aardbeitje.

-

Ja, het contact is sowieso er niet, omdat het pijnlijk is voor hem. Precies wat jij zegt.
Het is zo'n gevoelige jongen dat hij dat hij ook niet veel '' kan hebben/aan kan''

Toen ik hem een maand later sprak nadat het uit ging , heeft hij ook tegen mij gezegd '' ik weet niet of het goed komt.'' MAAR, ik snap dan niet dat hij dat niet wilt, als het hem blijkbaar nog pijn doet? We zijn nu natuurlijk wel anderhalf jaar verder, dus misschien moet ik daar helemaal niet meer over nadenken, omdat hij na een maand nog erg in de war was. Het was zelfs zo erg dat ik hem toen ook niet mocht aanraken. En als ik expres iets vertelde wat we mee hadden gemaakt, dan moest ie er om lachen, maar nog geen 1sec later werd ie boos, omdat ik dat zei.

Ik heb wel vaker aan gedacht om hem te mailen. Ik had hem nog gemaild, toen het 4 maanden uit was, en dat was ook het laatste keer dat ik iets van me heb laten horen. Hier had hij niet op geantwoord. Misschien te vroeg?! Vandaar dat ik eigenlijk niet wil mailen, omdat ik misschien juist daardoor mezelf wil beschermen. Wat nou als ie weer niet antwoord? Zal dat dan wel een teken zijn dat het echt over is, of is het dan omdat hij het nog steeds niet aan kan? En is het dan niet JUIST aan hem, wanneer hij het er aan toe is? Aangezien ie het er nog moeilijk mee heeft. Dus vind het moeilijk om hier een keuze in te maken, om het wel of niet te doen.

Dit vind ik echt een moeilijke vraag, haha. Het is wel zo dat ik nu, al anderhalf jaar niks heb laten horen aan hem. Wat hij misschien enigszins vreemd vind, omdat ik in het begin toen het uit was, heel veel contact heb gezocht, om het goed te krijgen. En nu laat ik niks meer van me horen. Misschien vind ie dat wel raar. Als ik hem zie, dan kijk ik hem wel gewoon aan, maar ik lach niet ofzo.. Dus misschien denkt ie daardoor ook dat ik er klaar mee ben? Ik weet het allemaal echt niet, pfff. Tong

afbeelding van Just a guy

Hoi Aardbeitje

Tja, een moeilijke situatie en je krijgt maar op 1 manier duidelijkheid, gewoon op de man af vragen, met het risico hem en/of jezelf pijn te doen en die afweging zul je moeten maken... is dat het je waard... maar het is moeilijk dat snap ik...
Toch, zoals ik op dit moment denk... zou ik het zelf wel proberen denk ik, maja andere situatie en op dit moment ben ik verre van emotioneel stabiel.

afbeelding van Aardbeitje.

En wat zal jij mij dan

En wat zal jij mij dan adviseren om in die mail te zetten? Ik weet niet eens hoe ik moet beginnen..

afbeelding van amfortas

per mail?

alsjeblieft aarbeitje..... niet per mail.
Dat lijkt makkelijker maar als je geen antwoord krijg? wat dan ? of als hij iets leest wat er niet zo staat?
Niets is zo interpreteerbaar qua emotie als een mail/sms etc etc.
Op de man af, face to face.... moeilijk... heel moeilijk maar elkaar aan kijken, praten, aanraken zegt zoveel meer dan zo'n hoe goed bedoeld en mooi geformuleerde mail.

afbeelding van Missunderstand

Mail sms of wat dan ook

Simpel als hij niet op de mail reageert of sms vind hij het niet de moeite waard anders had hij wel gereageerd.

afbeelding van Aardbeitje.

Maar ik zie hem nooit? Kom

Maar ik zie hem nooit? Kom hem alleen soms tegen op straat, maar dan is hij altijd met zijn familie.. Dus ik krijg die kans niet echt. Moeilijk dit. Misschien moet ik het wel gewoon zo laten, want wat ik ook doe, hij vind het toch allemaal te moeilijk , grote kans dat hij weer van 'slag' raakt. kutliefde!