Een Date

afbeelding van seelaavie

Het is donderdag en iemand die je een keer bent tegengekomen mailt je of je het leuk vindt om eens wat te gaan drinken. Voila, daar begint het al. Wat wil ze? Meer? of wil ze gezellig wat drinken? de laatste keer dat je haar hebt gesproken was je stomdronken, of zij was stomdronken, of allebei. Dus gaan we nu proberen te praten als we beide nuchter zijn? Waar gaan we het dan over hebben en is dat gezellig? Ik dacht het niet.

Verre van gezellig, je begrijpt namelijk niets van wat je zegt en je houdt van niets waarvan zij houdt. Ze snapt je werk niet en vindt zichzelf spontaan en houdt van gezelligheid. "Waar hou jij van?". Dat je graag bier zuipt is geen verstandig antwoord, dat je graag voetbalt klinkt ongeveer hetzelfde. "Oh, leuk! kom ik eens een keer kijken!". Alsjeblieft. Dus vertel je iets over dat je van muziek houdt. Zij natuurlijk ook. Van Dik Hout. Of we een keer samen naar een concert gaan. Ja leuk.

"Wil je nog wat drinken?" vraag je dan maar en als je dat vaak genoeg doet kan je haar wellicht nog meekrijgen en kan je daar morgen pas weer over piekeren. Beste beentje voor jongen, verman jezelf. Je droomt weg naar wat je had kunnen doen. Je hebt geen zin in haar eeuwige onzekerheden, laat staan haar vorige leven of waar ze een hekel aan heeft. Het leven is zwaar ja. Uitvluchten verzinnen? Afkappen? De drank doet zijn werk...

Nee!, dat zou niet verstandig zijn. Ze weet waar je woont. En als ze het niet weet, weet ze het straks. Taxi bellen zodra je thuis komt. "Leuk, dat we elkaar weer tegen het lijf lopen!". Reuze leuk. Of ik dat ook vindt? Ja hoor, ik ook. Morgen moet ik voetballen, ik ga vroeg naar bed. "Waar voetbal je eigenlijk?" Nu is er geen ontwijken meer aan. Oja, ik sta eigenlijk reserve en of ze nog een biertje wil. Bah. Ergens anders kijken? Nou, ik ben moe. Hahahaha, moe. Volgende keer afspreken, want het was gezellig ja. Heel gezllig, hik.

Het is nog steeds donderdag, ik ga het maar afzeggen.

afbeelding van lovehurtsme

ja ja:S

ja ja:S