een 'fake' vriendschap

afbeelding van zomermeisje

Een tijdje geleden leerde ik op school een nieuwe jongen kennen.
We leerden elkaar snel kennen, en werden dan, na veel babbeltjes, toch wel beste vrienden..Een tijdje geleden, tijdens de kerstexamens om precies te zijn, leerde ik op school een nieuwe jongen kennen. Steyn, zo hebben zijn ouders hem genoemd..
We leerden elkaar snel kennen, en werden dan, na veel babbeltjes, toch wel beste vrienden.. Elke dag zagen we elkaar, ook buiten school, we vertelden alles tegen elkaar.. Hij deed lief, ik werd verliefd. Alhoewel hij het nooit had gezegd, liet hij toch tonen dat hij ook iets voelde voor mij.. Op dat moment had ik nog een vriendje.. Op een zondagmiddag vertelde hij me dat hij toch wel iets voelde voor mij, en dat hij meer wou met mij. Ik had uiteindelijk gekozen voor Steyn. Die dag zelf wou hij wel vrijen met me, maar ik zei nee (ik was nog altijd samen met die andere jongen, en was ook nog maagd).. Eventjes wachten daarmee, zei ik.
2 Dagen later, hij maakt het uit.. Ik helemaal verdrietig, helemaal kapot.. Dan, had hij me gezegd dat hij een vergissing had begaan, en toch met mij iets meer wou.. Je kan wel begrijpen dat ik er eventjes over moest nadenken.. Maar het was te laat, hij negeerde mij.. TOT, zijn verjaardagsfeestje.. Ik bleef bij hem slapen, had met hem gevreeen, en de volgende morgend, leken wij wel het perfecte koppel (ik enorm blij dat mijn eerste keer met hem was).. Sinds die morgend heb ik geen woord meer van hem gehoord, of zelf gezegd.. Toen had ik ontdekt dat hij van onze eerste kennismaking, met mij bevriend was om me eens in bed te hebben.. Ok, zoo erg is het niet dat hij me heeft 'gebruikt'.. Het verschrikkelijke is dat ik nu, 4 maanden na die nacht, nog altijd elke nacht, kwaad, verdrietig, met ongeloof, en met agressie in mijn bed lig te huilen.. Ik ben er nog altijd zoooo verliefd op!
Ik weet echt niet wat te doen, liefst van al zou ik hem terugwillen, hopen dat hij zegt dat hij dat helemaal niet zo meende, en dat hij gewoon schrik had dat ik hem voor een nachtje maar wou ofzo..
Ik weet echt niet wat te doen, ben echt té kapot vanbinnen nu..

afbeelding van teresa

(v)liegende vlinders

eerst en vooral zou ik mezelf niets verwijten. hij speelde het spelletje goed, t?© goed. hij heeft gekregen wat hij wou..zoals wel te verwachten kan ik totaal geen sympathie opbrengen voor die gast.
maar ik weet wat het is om z?? verliefd te zijn dat je blijft hopen op het onmogelijke, en blijven geloven in het goede in hem.
verliefdheid is natuurlijk niet in 1,2,3 weg te nemen. (ik ben zelfs es 1.5 jaar verliefd geweest op een onbereikbare jongen.)
meestal kan dit overgaan wanneer er nieuwe jongens op het pad komen. ik zeg wel meestal, want sterke verliefdheid overtreft alles.
ik hoop dat je vertrouwen in het mannelijke geslacht niet te erg geschonden is, niet alle jongens zijn zo. en dat deze ervaring een andere relatie niet in de weg zal staan.
verliefdheid is niet gelijk aan vertrouwen. eerder integendeel, verliefdheid is een zodanig vreemd gevoel je niet meer weet wat te vertrouwen. jezelf, die vlinders in je buik, je verstand, zijn woorden...
ik zou mss. eens praten met een goede vriend(in), en daarna eens de confrontatie aangaan met steyn. (wanneer je er pas echt klaar voor bent en stevig in je schoenen staat.)
mss heeft steyn een 'bindings'probleem, of wel is hij gewoon zo'n losseflodderjongen, die alleen uit is op sex.
uiteindelijk zul je mss beseffen dat je verliefdheid alleen maar gebaseerd was op zijn leugens en mooie praatjes.
en ik weet dat wanneer je je zo kapot voelt, al die cliches van: je komt er wel overheen, of, tijd heelt alle wonden... niet veel helpen.
ik ben er zeker van dat er mensen zijn die klaar voor je staan en je over je verdriet heen kunnen helpen.
ik wens je't beste!!

afbeelding van mabel

lees jouw verhaal zelf eens e

lees jouw verhaal zelf eens en denk eens wat je zou zeggen tegen iemand die zoiets schrijft, dan zul je beseffen dat je beter af bent zonder hem