Een jaar later...

afbeelding van Unremedied

Het is alweer een poosje geleden dat ik hier wat geschreven heb. Ik heb op het moment het gevoel dat ik wat wil schrijven, maar de inspiratie ontbreekt me. Komt waarschijnlijk omdat ik moe ben, of misschien ook wel omdat ik niet goed weet waar ik nou zou moeten beginnen met schrijven.

Een logisch begin, is misschien het einde. Vandaag (de 17e) precies een jaar geleden maakte ik het uit met mijn ex-vriendin. Je hoeft mijn blogs maar door te spitten om een indruk te krijgen van wat dat vervolgens met mij gedaan heeft. Zo'n anderhalve week later kwam ik voor het eerst binnen op deze site om hem vervolgens tot op heden nog immer niet definitief de rug toe te keren.

Sinds mijn laatste blog is er wel weer veel gebeurd. Om kort te gaan heb ik mogen ervaren dat hoewel ik op een gegeven moment eind vorig jaar dacht eindelijk de periode van ldvd achter me gelaten te hebben, me duidelijk is geworden dat niets minder waar is. Dat is dan ook de voor mijn gevoel treurige verjaardag die ik vandaag te vieren heb ?¢‚Ǩ‚Äú een jaar lang de wereld zoals hij nu is, de wereld zoals ik hem kende en hij mij vertrouwd was ligt nu alweer een jaar achter me. En nog immer laat het me niet los, nog immer heb ik niet het gevoel innerlijke rust gevonden te hebben, nog immer spookt het allemaal door mijn geest.

Eind vorig jaar kwam er een ander meisje in mijn leven, met wie ik wat begonnen ben, maar wat inmiddels ook alweer ?¢‚Ǩ‚Äú in ieder geval officiëel ?¢‚Ǩ‚Äú geëindigd is. Het is ook een beetje vanwege dit meisje dat ik me nu enigszins geremd voel om hier honderduit te gaan schrijven. Bij mijn ex-vriendin bereikte ik, door hoe alles ging, op een gegeven moment het niveau dat het me allemaal niet meer zoveel uitmaakte of ze toevallig op mijn verhalen hier zou stuiten of niet en of ze in die hoedanigheid de inhoud te lezen zou krijgen of niet (al heeft dat wel een poosje geduurd, voordat ik die reserve heb laten varen). Bij dit meisje ligt dat anders. De communicatie is niet, zoals met mijn ex-vriendin, afgekapt en zij heeft mij tot dusver sowieso een heel andere kant laten zien ?¢‚Ǩ‚Äú een beetje het gevoel van, hee, zo kan het ook.

Ik waardeer dat enorm en vind dat erg lief van haar, maar besef me ondertussen ter dege dat ik het voor haar waarschijnlijk niet makkelijk maak. Ik ben volledig open tegen haar geweest op het moment dat ik het uitmaakte ?¢‚Ǩ‚Äú het was voor mijn gevoel te vroeg misschien, maar het hele gebeuren met mijn ex-vriendin zat me nog te hoog. Ik stond er niet onbevangen in. Toen ik wat met dit meisje kreeg, kwam mijn ex-vriendin ineens weer in volle glorie door mijn geest spoken, met als gevolg dat ik blokkeerde. In eerste instantie zelfs half in paniek raakte, want ik had het voor mijn gevoel allemaal wel achter me gelaten. Maar omdat het me allemaal zo verwarde, wist ik ook niet goed wat ik ermee aan moest. Ik ging er vanuit dat het misschien even iets tijdelijks was, wat vanzelf wel zou verdwijnen. Dat bleek echter niet echt het geval. De associatie bleef komen en zorgde ervoor dat mijn ex-vriendin en de tijd met haar prominent in mijn hoofd spookte soms als dit nieuwe meisje bij mij was. Met als gevolg dat ik me triest voelde omdat het rotgevoel weer opspeelde en schuldig voelde naar mijn nieuwe vriendinnetje toe, er uiteindelijk in resulterend dat ik weer een enorme geestelijke onrust ervoer.

Ik besloot dat ik het niet kon maken om in deze omstandigheden met haar verder te gaan, omdat ik haar simpelweg niet kon bieden wat ze graag wilde en wat ze ook verdiende. Daartoe dan maar een radicale beslissing, misschien omdat het niet minder radicaal kon. Ik heb haar wel daardoor kunnen vertellen wat er allemaal bij mij speelde en hoewel ze wel enige weet had van wat er allemaal gebeurd was, wist ze niet dat het dit soort vormen had aangenomen.

Op z'n zachtst gezegd was zij hier niet blij mee en mijzelf liet het uiteraard ook niet onberoerd, maar een knopje vinden om alles wat er speelde uit te zetten, lukte evenmin. Uiteindelijk hebben we veel gepraat en heb ik wel weer nieuwe inzichten gekregen in mijn situatie ?¢‚Ǩ‚Äú juist ook door met haar te praten ?¢‚Ǩ‚Äú en heeft zij ook gezegd dat, tenzij ik zeker wist dat er toch niks meer in zou zitten tussen haar en mij, zij mij wel wilde proberen te helpen. Over en weer zijn wel helemaal open en eerlijk naar elkaar geweest en ik heb haar gezegd dat ik helemaal niet zeker weet dat er niks meer in zal zitten, maar dat ik simpelweg geen garanties kan bieden omdat ik ook niet weet hoe zich dit ontwikkelt allemaal. Nu hebben we nog steeds contact, op zich fijn contact, maar het zal misschien voor haar ?¢‚Ǩ‚Äú puur qua contact ?¢‚Ǩ‚Äú wat moeilijker zijn dan voor mij. Ik probeer daar natuurlijk zoveel mogelijk rekening mee te houden. Kan slechts constateren dat het een hartstikke lief meisje is en dat ik enorm waardeer hoe ze zich opstelt. Maar de sores in mijn geest met wortel en al uitroeien waardoor er lucht en ruimte ontstaat, is iets wat ik er helaas niet mee kan. Althans niet meteen, nu, direct, al zou ik dat graag willen.

Dat is in een notedop wat er gebeurd is en ook hoe het er nu voor staat. Mede door alles wat er gebeurd is, heb ik wel weer nieuwe rationele inzichten gekregen. Helaas blijft het centrale probleem het gevoel. Zoals ik schreef, lijkt er ergens in mij iets geblokkeerd te zijn door het hele gebeuren. Onlangs las ik hier op de site iets van iemand die schreef over dat hij of zij het gevoel had een beetje doodgegaan te zijn. Dat is exact een metafoor die ik ook wel gebruikt heb. Ergens is in mij iets doodgegaan. De wereld zoals ik ?¢‚ǨÀúm kende voor de breuk, bestaat niet meer en ik heb het er erg moeilijk mee om mijn geluk en rust terug te vinden in de nieuwe wereld. Er zijn tegenwoordig niet veel mensen meer in mijn omgeving die hiervan weten, behalve dan het meisje waar ik zojuist over schreef, mijn moeder en een paar goede vrienden. Een vriend van me heeft wel eens gezegd dat ik 't anders voor een dooie verdomd aardig red tot dusver. En hij heeft daarmee gelijk, in die zin, dat alles op zich allemaal prima gaat. Het is alleen dat gevoel van binnen, dat roet over het eten gooit. De grauwe sluier, waar ik al vele malen eerder over geschreven heb, die ik nog steeds niet heb kunnen afwerpen.

Het is ook niet zo dat het rottige gevoel nou chronisch aanwezig is. Het speelt gewoon af en toe op. En toen ik wat met mijn nieuwe vriendinnetje kreeg, speelde het ineens veel vaker op dan daarvoor, vanwege de associatie. Ik zat ergens in een nog met toen ik nog met mijn ex-vriendin samen was vergelijkbaar parket en nu met een ander meisje. Dat bracht misschien herinneringen en associaties boven die ik misschien min of meer had weggestopt, ik weet het niet. Ergens het gevoel van de draad weer op willen pakken waar ik hem achter had gelaten, al kan dat natuurlijk helemaal niet omdat het nu om een heel ander meisje ging.

Hoe dan ook, het is een moeilijke situatie. Geestelijke rust heb ik nog immer niet en omdat dat nu al een jaar voortduurt, word ik er soms wel eens moedeloos van. Houdt het dan nooit op? Moet het nou echt iedere keer weer vroeg of laat terugkomen?

Het is inmiddels ook een half jaar geleden dat ik voor 't laatst wat van mijn ex-vriendin vernomen heb. Het ?¢‚ǨÀúzo, het is nu uit, tijd om je uit mijn leven te verbannen' ding duurt nog steeds voort. Ik heb geen flauwe notie van hoe zij nu aan mij denkt, maar het zou me ergens helemaal niet verbazen als dat is in een strekking van ?¢‚ǨÀúoh, ja, die figuur, ja, daar heb ik ooit eens een relatie mee gehad, nou je het zegt?¢‚Ǩ¬¶'. En ook dat is voor mij iets wat ergens ongrijpbaar blijft. Terwijl zij in a way nog steeds actueel is bij mij. Misschien niet meer de persoon die zij nou daadwerkelijk was, maar meer de persoon met alles eromheen wat ik er het afgelopen jaar aan opgehangen heb. Het oude vertrouwde leven, het bekende, het ?¢‚ǨÀúpre-ellende tijdperk'. Mystificatie ten top. Wat gek is, want ik kan dan met mijn verstand er heus nog wel bij waarom het allemaal helemaal niet zo prachtig was, maar toch vindt die mystificatie plaats en trekt me er af en toe in terug, waardoor ik nog steeds het gevoel heb soort van stil te staan. Ik heb wel momenten dat ik hoop dat ik ineens wat van haar hoor, zonder precies te weten waarom. Misschien om bevestiging te hebben dat ook ik niet uitgewist ben ofzo. Misschien om iets mee te krijgen waardoor ik het allemaal beter kan plaatsen. Ik weet het niet. Maar relevant is het ook niet, want ik ga niks meer van mij horen. Daar ken ik haar goed genoeg voor en bovendien duurt 'n jaar daar lang genoeg voor ?¢‚Ǩ‚Äú een jaar waarin zij in het geheel gewoon niks meer van zich heeft laten horen.

Het stemt me triest. Ik heb in het verleden mij vele malen geuit door op deze site te schrijven, maar rekening houdend met het meisje waar ik eerder over schreef (ik vind ex-vriendin de lading nu niet helemaal dekken, maar vriendin ook niet meer), voel ik enige terughoudendheid. Uiten door te schrijven is gemakkelijk als het in een zekere mate van anonimiteit kan, of als het je toch niet uitmaakt wat een objectieve lezer zelf eventueel met de geschreven informatie doet. Dat maakt me nu wel uit. Ik ben open en eerlijk naar haar toe, maar zou het vervelend vinden als ze per ongeluk op deze site komt en ?¢‚Ǩ‚Äú gewoon omdat ik mijn gevoel op de vrije loop laat in een even niet zo vrolijke bui ?¢‚Ǩ‚Äú conclusies trekt die de lading niet helemaal dekken. Vooral ook omdat juist als ik zo'n bui heb, het soms prettig voelt om het zo intens mogelijk neer te zetten, ofzo.

In ieder geval is het afgelopen jaar één geweest die heel veel met me gedaan heeft. Positief beschouwd heb ik er veel van geleerd. Neutraal beschouwd ben ik erdoor veranderd; zowel ten positieve als ten negatieve (en dan doel ik vooral op de nasleep ervan in mijn geest). Negatief beschouwd heb ik emoties leren kennen waarvan ik misschien liever had dat ze me bespaard waren gebleven.

De wereld is niet meer zoals hij was en nu, een jaar later, heb ik nog immer moeite met me daarbij neer te leggen. Door het ontbreken (en de onmogelijkheid) van communicatie met (en begrip van) mijn ex-vriendin, degene die ik ergens misschien ook een beetje zie als de ?¢‚ǨÀúkapstok' waar ik het allemaal aan ophang, wordt dat ook niet makkelijker. Men heeft het wel geprobeerd voor me te relativeren door te zeggen dat ook als je na zoveel jaren relatie je vriendin ineens met 'n ander in bed vindt, je waarschijnlijk een abrupt einde hebt en weinig communicatie en begrip zult hebben, maar helaas helpt dat niet echt. Iedere situatie is zoals hij is en daar moet een weg uit gevonden worden. Leed vergelijken gaat helaas niet echt helpen.

In ieder geval is mijn geest nog steeds niet in rust. Na zoveel tijd leer je er echter op de een of andere manier wel mee om te gaan en dat maakt ook dat er een zekere laconiekheid in mij zit. Je went er, gek genoeg, ook aan, lijkt het, dat het zo is als het is. Dat is goed, want daardoor kan ik in ieder geval goed functioneren, legt het niet alles lam en bezorgt het ook niet een chronische staat van diep ongeluk of iets dergelijks. Maar de essentie zit er nog steeds, diep in mijn geest, als een klein monstertje. Ik wou dat er iets gebeurde waardoor dat monstertje op slag dood zou vallen.

afbeelding van Katje

aflsuiten

Hallo,
ik heb je verhaal gelezen, het bevatte voor mij ook veel herkenningspunten.. Het idee wat ik na het lezen van je verhaal heb, is dat je het op een of andere manier niet af kunt sluiten. Waarschijnlijk omdat je nog een aantal vragen beantwoord wil hebben ofzo.. Ik denk dat, hoe raar het misschien ook klinkt, het je wel zou kunnen helpen om contact op te nemen met je ex..
Succes, enneh hou ons op de hoogte zou ik zeggen Glimlach

Groetjes,
Kat

Forget yesterday, run today and dream about tomorrow..

afbeelding van Unremedied

Dank je voor je

Dank je voor je berichtje.

Het klopt dat het voelt alsof ik het somehow niet kan afsluiten, maar alle vragen die ik had/heb, heb ik in het verleden al aan haar gesteld. Punt is dat ik niet het gevoel heb dat ze 100% eerlijk is geweest in de beantwoording omdat ze zich naar mij toe vooral flink heeft opgesteld en eigenlijk alleen maar een houding heeft gehad dat alles veel beter was zo en dat ze nu eindelijk gelukkig kon worden, iets in die trant. Ik, die altijd geprobeerd heb om haar gelukkig te maken, was niet langer haar vriend en nu is de wereld prachtig. Dat is moeilijk te verkroppen, zeker gezien de hele gang van zaken en ook het feit dat we op zich niet 'naar' uit elkaar gegaan zijn. Tel daarbij op dat ik gewoon heel veel van haar hield en dacht dat dat wederzijds ook zo was.

Hoe dan ook, contact opnemen gaat niks opleveren ben ik bang. Het wordt hooguit anders als er ineens spontaan iets van haar kant uit zou komen en ze besluit een andere invalshoek te kunnen nemen of wat dan ook. Maar ik heb alles geprobeerd wat er in mijn macht lag en dat heeft niks opgeleverd. Ergens moet je dan een grens trekken.

Als je wilt weten wat er dan allemaal gebeurd is, moet je maar eens door mijn blogs gaan bladeren Glimlach.

afbeelding van Chriske

Zucht..herkenning alom

Lieve Unremedied,

Met pijn in mijn hart heb ik je verhaal gelezen. Wat je voelt, dat voel ik ook. Het leven wat je kende en leefde is weg en er zit een leegte. Ook ik ga gewoon door, maar moeilijk is het wel. Een nieuw leven opbouwen en het andere zo maar achterlaten (noodgedwongen). Verdoofd voel ik me.

Je schrijft dat je hoopt dat je iets van haar hoort. Maar ik vertel je, dat wil je niet. Omdat mijn ex en ik gezamelijke vrienden hebben, vang ik soms dingen op. Net zoals vanavond (de reden dat ik op dit tijdstip ook nu hier ben). Ik hoorde dat mijn ex het 'prima naar zijn zin heeft'. Wat daarna tegen me gezegd is geworden, heb ik niet meegekregen. Het zoveelste steentje 'gelukkig' is afgebrokkeld. En ik moet weer opnieuw beginnen met het op te bouwen.

Wat is het toch dat we het verleden het heden zo laten beinvloeden? Op zich heb ik niks te klagen, ik heb alles prima in orde. Maar ik kan het niet loslaten. Vaak wordt het advies gegeven dat je dan een brief moet sturen naar je ex waarin je alles uitlegt. Dit advies is niet aan mij besteed. De manier waarop het is uitgegaan en de kracht die ik de eerste maanden heb moeten opbrengen om me niet te laten gebruiken, maken het sturen van de brief onmogelijk. Zoals je wel weet.

Waarschijnlijk is de breuk die wij hebben moeten meemaken met een reden gebeurd. En hopelijk zit er een diepere betekenis achter. Het maakt ons sterker en meer bewuster van wat we willen. Maar net zoals jij schrijft, de pijn en alles eromheen hadden ze beter weg kunnen laten.

Maar ja, ik draaf weer door. Het is ook al laat (of vroeg) en mijn gedachten gaan weer alle kanten op.

Ik wens je heel veel kracht en moed om hier doorheen te komen. En we moeten ons troosten met de gedachten dat we deze stap nodig hebben. Dat dit ons verder brengt, met alle pijn en zooi erom heen.

Liefs, Chriske
* When does the hurting stop.. *

afbeelding van Unremedied

Lieve Chriske, Dank voor je

Lieve Chriske,

Dank voor je berichtje. Wat ik eigenlijk probeerde te zeggen met dat ik hoopte dat ik nog wat van haar hoorde, was dat zij ineens zou besluiten om zelf contact met mij op te nemen (al kan ik niet precies zeggen met wat voor reden ze dat zou moeten doen). Om spoken uit het verleden alsnog te verjagen, op z'n minst. Zoals ik in het verhaal hierboven al schreef: na de breuk is alle contact vanaf mijn kant gekomen en zij heeft daaraan meegewerkt voorzover zij dat zelf nodig achtte en zij heeft daarbij ook de openheid en eerlijkheid betracht die zijzelf gepast vond. Waarmee ik dus met een boel chaos ben blijven zitten. Als zij ineens contact op zou nemen, zou het een mogelijkheid kunnen betekenen om die spoken te verjagen, alsnog dingen uit te praten of weet ik veel wat.

Maar je hebt gelijk - via via dingen horen zou ik ook absoluut niet fijn vinden en dat gebeurt dan ook evenmin.

Die brief schrijven, dat heb ik allang gedaan, maar de twee brieven die ik heb geschreven, zijn onbeantwoord gebleven.

Als er, zoals je schrijft, daadwerkelijk een soort van reden is waarom dit allemaal is gebeurd, word ik zo langzamerhand wel heel nieuwsgierig wat die reden dan wel niet is...

afbeelding van Boa

Een jaar

Hallo Unremedied,

Heb je verhaal met belangstelling gelezen. Heb ook even je eerste verhaal opgezocht. Vaak zijn het hier de mensen die verlaten zijn, maar soms dus ook mensen die verlaten hebben. Je verhaal klinkt me in zoverre bekend in de oren dat je keuze er een is geweest waar je gevoelsmatig niet zo achter stond als rationeel. En dat zijn lastige beslissingen.

Zeker als je ex zich ineens wel emotioneel los gaat maken van jou. Dat maakt je beslissing eentje die niet meer terug te draaien is. En dan is een rationele beslissing moeilijker om vast te houden, denk ik. Misschien heb je onbewust wel gehoopt dat ze aan de bak zou gaan met zichzelf op het moment dat je wegging. En wat doet zij, ze gaat juist minder met zichzelf aan de bak en lijkt de zwaarmoedigheid meer op jou te verhalen, dan op problemen die ze mogelijkerwijs zelf had.

Klinkt best oneerlijk, lastig om te verteren.

Alleen denk ik wel dat ieder zijn eigen pad moet gaan. Dat als ze op d'r bek moet gaan om op te kunnen krabbelen, dat vanzelf komt. Maar dan met beroerde timing voor jou.

Ondertussen ben je er als rationele misschien ook achtergekomen dat de problemen niet exclusief de hare waren. Je zegt het zelf al; je hebt veel aan haar opgehangen. En dat doe je mss nog steeds, of weer. Toch denk ik dat je ook een beslissing hebt genomen waar je achter stond toen. Alleen misschien een beetje te vroeg?

Sommige relaties moeten echt uitgeziekt worden voordat er een einde aan komt. Het klinkt een beetje alsof je nog niet was uitgeziekt.

Ik weet ook niet hoe je dat alsnog kan doen. Ik hoop wel dat je niet te lang een illusie van de gemystificeerde perfecte ware blijft houden. Het feit dat het nieuwe meisje / de nieuwe ex / de nieuwe vriendin het niet voor je is, betekent niet dat er geen ander is, die het wel voor je kan zijn. Maw, het een sluit het ander niet uit.

Je verhaal raakt me. Ik hoop niet dat ik na een jaar nog steeds mijn liefde koester. Ik zit alleen wel in dezelfde positie met een rationele beslissing, waar het gevoel danig op achterloopt. Ik zie wel aan je verhaal dat ik me dus niet halsoverkop in een nieuwe fling / relatie moet storten, dat dat niets gaat oplossen. Ik hoop wel dat ik vind what it takes om met nieuwe moed en hoop verder te lopen. En hoop hetzelfde voor jou!

Sterkte!

Boa

afbeelding van Unremedied

Dank voor je berichtje. Wat

Dank voor je berichtje. Wat je in je eerste twee alinea's schrijft, klopt. Al is het wel zo geweest dat ze met zichzelf aan de gang gegaan is, maar ze heeft mij daar compleet en resoluut van buiten gesloten. En de zwaarmoedigheid heeft ze inderdaad op mij geprobeerd te verhalen.

Dat de problemen niet exclusief de hare waren, is me allang duidelijk. Dat ga je geloof ik ook vanzelf doen als je in de ldvd zit - zoeken bij jezelf, wat je nou toch fout gedaan hebt. Heb van alles en nogwat gevonden en haar dat ook verteld, maar het maakte allemaal niks meer uit. De teerling is geworpen. Een grijs gebied tussen aan en uit bestond niet.

Of de relatie nog verder 'uit had moeten zieken' weet ik niet. Op het moment dat ik die beslissing nam, had ik al een half jaar zo'n beetje zitten wikken en wegen en ook met haar erover gepraat, maar het zat toen muurvast. Zij heeft mij na de breuk wel getrakteerd op het zinnetje dat als ik nog een paar dagen gewacht zou hebben, zij het wel uitgemaakt zou hebben (wat bepaaldelijk niet strookt met hoe ze zich vlak voor de breuk had opgesteld, maar goed). Ik weet niet of er nog dingen veranderd geweest zouden zijn. Ik wist op het einde niet goed meer wat ik voelde, maar kwam erachter dat mijn gevoelens vooral verdoofd waren in die tijd en dat ik ondertussen toch heel veel van haar hield. Ik vraag me af of dat erdoor veranderd zou zijn geweest.

Het zijn verdomd intensieve gebeurtenissen, zulke relatiebreuken. En inderdaad, helemaal als de beslissing een rationele is geweest. Het kost kennelijk een hoop tijd om het gevoel daarmee in het reine te brengen, ook al heb je duizenden argumenten die misschien voor de beslissing spreken. En dat is het lastige.

afbeelding van jaspera

Boa, ik ben het helemaal met

Boa, ik ben het helemaal met je eens dat je je niet halsoverkop in een nieuwe relatie moet storten, want dat zal niks uithalen. Maar dat was bij Unremedied ook niet echt het geval. Mijn theorie luidt dat je een hoop zelf kunt verwerken maar dat het definitieve zetje door een nieuwe partner gegeven moet worden. Helaas heeft deze relatie niet gewerkt. Hopelijk kan een ander meisje er wel voor zorgen dat je deze ellende eindelijk definitief achter je kunt laten! Of weerleg mijn theorie en kom er helemaal in je eentje weer bovenop!

Sterkte!

afbeelding van Unremedied

Ik denk dat je theorie

Ik denk dat je theorie misschien een kleine aanpassing verdient - het is niet dat een nieuwe partner het laatste zetje moet geven, maar misschien eerder dat de nieuwe partner de grote lakmoesproef is om erachter te komen in hoeverre je het nu echt achter je gelaten hebt. Dat neemt niet weg dat de laatste loodjes misschien verwerkt kunnen worden terwijl je al bij iemand anders bent, maar ik denk absoluut niet dat die iemand anders hiertoe noodzakelijk is.

afbeelding van MissMousse

geen proefkonijn

Ik raad jullie in elk geval aan om mensen niet als proefkonijnen te gebruiken om te zien of jullie klaar zijn om verder te gaan. Mijn verhaal lijkt erg op het jouwe unremedied, maar ik heb aan de andere kant gestaan en het doet verdorie pijn. Ik heb mijn meest recente verhaal hier nog niet neergeschreven, dus mss is nu het moment om dit eens te doen...

Een paar maanden geleden leerde ik een jongen kennen, online. Ik had niet meteen de intentie van een nieuwe relatie te beginnen want ik was pas gekwetst geweest. Maar er was een bijzondere klik. Ik heb al met veel mensen online gepraat, maar dit was anders, een beetje een gevoel van zielsverwantschap. Na vijf dagen stemde ik al toe om naar hem te gaan, iets wat ik anders nooit gedaan zou hebben. Tja, het was een soort liefde op het eerste gezicht, zeker van zijn kant uit, en ik heb me laten meeslepen...

Na die dag werden we onmiddellijk een koppel, zagen elkaar elke dag. Hij was euforisch, vertelde aan iedereen die het horen wilde dat hij zo verliefd was, dat dit het helemaal was. Mij vertelde hij dat hij nooit had gedacht dat hij zich zo nog zou voelen. Zijn relatie van tien jaar was twee jaar geleden gestrand nadat zij hem nog een jaar aan het lijntje had gehouden en hem belogen en bedrogen had. Kortom, alles liep fantastisch. Behalve het feit dat ik een soort druk voelde. Hij zei constant, al vanaf dag ?ɬ©?ɬ©n, dat hij mij volledig wilde kennen, alles over mij wilde weten. Nu blijkt dat hij even ver wou staan als na tien jaar, maar geen zin had om er nog eens tien jaar over te doen.

Na een paar maanden werden we allebei ziek, we hadden al een beetje een moeilijke periode achter de rug, er was altijd wel ?ɬ©?ɬ©n van ons beiden ziek, om de beurt, of we vervloekt waren of zo. Maar goed, we waren dus beide serieus ziek en dan ga je natuurlijk niet vrolijk en lollig tegen elkaar doen. Dus hij begint anders tegen mij te doen, zegt dat hij als hij zich ellendig voelt terug denkt aan zijn vorige relatie, en dat hij denkt dat hij er nog niet over is...

Dus daar ga ik weer, gedaan met de euforie. Hij zegt dat hij niet meer hetzelfde kan voelen als toen, dat zijn hart gebroken is. Hij wil geen relatie meer om niemand te kwetsen, zegt hij, maar ik weet dat hij op zoek zal blijven gaan tot hij hetzelfde gevonden heeft, en dat zal nooit lukken. Hij vecht met geesten uit het verleden maar wil geen hulp zoeken. Hij zegt dat hij het wel alleen kan maar stopt het weg in een hoekje. Als het hem na twee jaar nog niet gelukt is...

Hij kan het niet verkroppen dat zn leven niet is uitgedraait zoals hij het sinds zijn jeugd gepland heeft. Maar het doet zo pijn omdat we zo goed bij elkaar passen. Er is gewoon iemand mij voorgeweest en die heeft hem volledig verpest. Het is nu vijf weken geleden en het doet nog altijd pijn. Ik zoek zelf geen contact omdat ik weet dat dat beter is voor mij. Maar soms spreekt hij mij aan op MSN, altijd zo verwarrende gesprekken omdat hij zelf geen antwoorden kan geven. Antwoorden die mij duidelijkheid moeten geven, maar hij is zelf te erg in de war. En dan zegt hij dat hij mij mist en nog graag ziet, maar dat het het verkeerde moment was. Wat ben ik daar nu mee? Wat maakt het uit als hij toch niet bij mij wil zijn?

Daarmee bedoel ik, alsjeblieft, gebruik geen mensen om erachter te komen of je over een vorige relatie bent. Wacht desnoods lang genoeg tot je er zeker van bent. Ik weet wel dat dat geen garantie is, je weet het nooit zeker, maar als je twijfelt, wacht dan alsjeblieft nog net iets langer...

afbeelding van Unremedied

Je verhaal roept inderdaad

Je verhaal roept inderdaad veel herkenning op. Heb er eigenlijk weinig aan toe te voegen, want de dingen die je omschrijft zijn heel erg vergelijkbaar met wat hier gaande is (geweest). Vanaf de andere zijde kan ik je vertellen dat het evenmin eenvoudig is, maar dat had je geloof ik ook wel door. Er zit iets in de weg, wat je niet zomaar kan afschudden. En dat veroorzaakt bij beiden een gevoel van onmacht, kan ik me voorstellen.

Hoe het ook zij, als hij tien jaar een relatie gehad heeft (en was 't ook nog eens zijn eerste?) dan kan ik me voorstellen dat hij daar na twee jaar nog niet klaar mee is. Zo eenvoudig ligt het gewoon meestal niet. Tien jaar. Tien jaar patronen ontwikkelen, tien jaar ervaringen delen met iemand... Dat schud je er niet zomaar vanaf.

Of het helpt voor hem om hulp te zoeken weet ik niet, maar ik denk wel dat het goed is voor jou om erbij stil te staan dat hij niet 'ziek' en 'hulpbehoevend' is. Het heeft gewoon erg veel impact, een serieuze relatie die na lange tijd eindigt.

Verder wil ik toch even kwijt dat niemand het heeft over proefkonijnen of wat dan ook. Zo zit ik niet in elkaar en ik kan je dus vertellen dat mijn parket ook niet aanvoelt als een luxepositie of wat dan ook. Het is voor mij evenmin welkom als voor haar. Maar wat je in je laatste alinea schrijft, klinkt heel mooi, maar werkt in de praktijk niet zo. Relaties plan je niet, die overkomen je meestal. Je komt iemand tegen en krijgt gevoelens voor elkaar. Ondertussen heb je geen 'groot boek der waarheden' dat je open kunt slaan om te kijken of je er al aan toe bent of wat dan ook. Dat moet blijken. Natuurlijk kun je dan alles wel uit de weg blijven gaan, maar hoe begrijpelijk is dat voor beide partijen? Ik vind jou leuk, jij vindt mij leuk, maar we doen er niks mee omdat ik niet zeker weet of ik er wel helemaal klaar voor ben? Dat werkt toch ook niet? Glimlach

Na een intensieve relatiebreuk ziet de wereld er gewoon ineens anders uit. Rationeel kun je een heel eind komen om het te weerleggen of te begrijpen, maar het is juist het gevoel dat voor de verwarring zorgt. Ik begrijp ook de chats die jij met hem hebt gehad, wat dat met jou doet. Ik kan me wel enigszins voorstellen hoe hij zich voelt.

afbeelding van Hoop

Hey Unre

Ik moet zeggen dat ik niet veel meer te vinden ben op deze site maar af en toe terugkom om te kijken wat de ontwikkelingen zijn van de mensen die ik nog ken van de site.

Ik ben blij iets van je te lezen (omdat ik eigenlijk benieuwd was) maar anderzijds ook niet omdat dit betekent dat je nog niet zodanig hebt kunnen loslaten dat je verder kunt met je leven.

Ik heb eigenlijk wel veel om te zeggen tegen je maar hou het vanavond even bij dit berichtje omdat ik zo weg moet.

Ik vind het erg vervelend voor je dat je blijft hangen maar anderzijds is het ook volkomen begrijpelijk. Er zijn mensen die er jaren over doen. Ik heb niet zoveel last meer maar merk wel duidelijk dat ik een rugzak heb. Maar de rugzak zit me niet in de weg op mijn pad.

Het laatste beetje loslaten betekent volgens mij dat je moet accepteren dat je in een situatie terecht bent gekomen die je niet kunt veranderen. Je verleden kun je niet meer veranderen maar je toekomst wel. Bij jou komt daarbij dat het eigenlijk betekent dat je jezelf moet vergeven omdat het jouw beslissing was die alle gebeurtenissen in gang heeft gezet. Nog praten met je ex lijkt me niets oplossen omdat er al eerdere gesprekken zijn geweest. Anderzijds is het misschien wel goed om haar te zien of van haar te horen (ook al is het pijnlijk) maar misschien doet het je dan rationeel beseffen dat je ook verder moet. Dat heb ik zo ervaren. Je weet dat ik bevriend ben met mijn ex en enerzijds is het soms moeilijk maar het helpt me ook om te rationaliseren.

Maar nu stop ik omdat ik weg moet. Glimlach Ik zal eens nadenken over al deze dingen.

Ik spreek je snel.

Liefs,
Hoop

afbeelding van Unremedied

Ja, dat is ook een van de

Ja, dat is ook een van de meest recente ontwikkelingen - het besef dat ik al die tijd eigenlijk bang ben geweest om haar tegen te komen of via via dingen te horen die ik eigenlijk helemaal niet wil horen en dat dat misschien doorbroken moet worden. Ik denk dat de confrontatie aangaan misschien zou kunnen helpen. Het voelt een beetje van: de kern van alle sores waar ik het afgelopen jaar in gezeten heb en alles wat ik voel, ligt nou eenmaal bij haar. Het is misschien niet raar om het gevoel te hebben dat ik voor de oplossing toch ook ergens in die kern moet gaan zoeken.

De andere zijde is wel dat ik het gewoon heel eng vind, nog altijd (en dat wijst er natuurlijk ook wel op dat het nog niet helemaal achtergelaten en over en uit is - anders was nonchalance lang zo moeilijk niet geweest). Ik moet dus wel echt even over mijn eigen schaduw heenspringen en doordat ik nu al zo lang haar niet meer gezien heb, is de drempel erg hoog geworden.

Desondanks heb ik het voornemen niet langer plekken te mijden waar ik haar tegen zou kunnen komen of wat dan ook. En als ik haar tegenkom, toch proberen een soort van praatje te maken en kijken wat er gebeurt. Ik heb zelf ook heel sterk het gevoel dat nog een keer met haar over 'ons' praten weinig zinvol zou zijn inderdaad, dus dat onderwerp zou ik in eerste instantie ook laten rusten. Hoe dingen verder zouden lopen, zouden we dan wel kunnen zien. Misschien is er wat veranderd in een jaar tijd bij ons beiden en loopt het erop uit dat we allebei toch onderkennen dat het beter is zo, maar de nare, ijzige sfeer die nu gezet is toch zou kunnen ontdooien. En misschien dat dat dan ook genoeg is.

Eigenlijk kan ik er niks zinnigs over zeggen, behalve dan dat ik denk dat de confrontatie aangaan zou kunnen helpen en het steunt me ergens wel in die overtuiging wat jij schrijft. Ik ben erg benieuwd naar de andere dingen die je nog had willen schrijven.

afbeelding van Hoop

@ Unremedied

Heey,

Wat toevallig, ik kom net online omdat ik thuis ben en zie dat je net wat opgeschreven hebt.

Ik denk dat het inderdaad verstandig is om de confrontatie aan te gaan, hoe pijnlijk het ook zou zijn. Het lijkt wel alsof je bang bent voor de dingen die je eventueel kunt ontdekken en zo wordt die angst iets heel groots. Ik ken het wel dat ik ergens tegenop zie en dat ik achteraf dacht "nou dat viel mee."

Misschien ligt die kern van jouw voortdurende pijn daar wel. Het IS inderdaad pijnlijk als je ontdekt dat je ex verder gaat, het IS ook pijnlijk als het contact soms moeizaam verloopt maar je wordt er wel een stuk rationeler van, iemand valt van zijn/haar voetstuk en je ontdekt dat gedane zaken geen keer nemen en dergelijke. Het contact wat ik met mijn ex heb heeft me doen inzien dat het zo "moeilijk" is geworden nadat het uitging en dat ik hem helemaal niet terug zou willen omdat het toch pijnlijk en moeizaam zou zijn, hoe dan ook. Daarom was ik ook in staat om verder te gaan met iemand anders.

Mij is het gelukt, misschien wel daarom. Alhoewel het ook wel hielp dat ik gewoon verliefd werd dus de stofjes hebben me hierbij misschien geholpen. Maar ik was het ook gewoon heel erg zat allemaal. Ik was zo klaar met alles en wilde dat mijn leven weer in het teken van positiviteit en rust ging staan.

Dat neemt niet weg dat het toch pijnlijk is wanneer je hoort dat hij/zij ook verder gaat op liefdesgebied. Maar als je dat 1x hebt gehoord ben je ook daar weer doorheen. En bij mij is nu het geval dat ik steeds meer het gevoel van onze oude vriendschap (van voor onze relatie) terug krijg.

Het heeft ook tijd nodig. Jij hebt gewoon meer tijd nodig door de situatie. Volgens een vriendin heb ik zelfs weinig tijd nodig want zij heeft er 3 jaar over gedaan om een relatie van 3 jaar te verwerken. Maar als je wilt dat het proces wat sneller gaat kan je toch misschien eens verdere stappen gaan overwegen.

Bijvoorbeeld de confrontatie met je ex (soms moet je gewoon door wat pijn heen gaan voordat je kunt inzien dat je verder moet en dat je dat ook verdient).

Of je zou er ook voor kunnen kiezen om naar een psycholoog te gaan en RET therapie te nemen.

Of je moet jezelf nog wat meer tijd gunnen inderdaad. En wie weet misschien als de situatie meer ontspannen is groeit er nog wel wat tussen jou en dat meisje. Erg lief dat ze je wilt helpen.

Verder zal ik er nog eens over nadenken. Dit is wat me nu te binnen schiet. We houden contact. Ik ga nu slapen. Glimlach

Liefs,
Hoop

afbeelding van Fool

Het is nu een jaar dat ik in

Het is nu een jaar dat ik in constante pijn leef, en nog steeds ben ik niet klaar voor een nieuwe relatie, ze zit nog veel te diep vanbinnen. Er waren wel een paar personen die ik zag zitten, en van wie het wederzijds was. Maar toen ik hen aanraakte kreeg ik een vreemd onaangenaam gevoel, ik weet nu dat ik deze keer niet zomaar verder zal kunnen gaan met mijn leven en dat ik misschien nog enkele jaren zal nodig hebben om over haar te geraken. Het zullen lange eenzame jaren worden. Niet dat ik geen vrienden heb, maar als je s'nachts alleen slaapt en je je afvraagt waar zij nu is, mag je alle vrienden van de wereld hebben, het zijn eenzame tijden...
Dit heb ik recent leren aanvaarden en ik weet ook dat ik geen relatie meer wil totdat ik er ?ɬ©cht 100% over ben... Ook al zal dit nog lang duren en zijn er daardoor sommige mensen boos op mij, of teleurgesteld...

Death will not part, only lack of love...

Broken promises for broken hearts