Een jaar later

afbeelding van drbibber

Hallo allemaal,

Even wat goed nieuws!

Al een tijdje gaat het beter met me. Stapje voor stapje. En sinds afgelopen week weet ik het zeker: ik ben weer (bijna) helemaal de oude! Natuurlijk doet zo'n echtscheiding heel veel met je. Nog steeds voel ik wel eens de wond. Maar dat is niet erg, die mag er zijn. De relatie was toch acht jaar van mijn leven en ik wil/ga het niet uitwissen alsof hij nooit bestaan heeft. Het is nu eenmaal gebeurd en er waren toch ook mooie dingen.

De ergste ldvd is gelukkig voorbij en ik zit niet meer in de achtbaan van emoties. Voel me steeds een beetje sterker.

Ik ben het afgelopen jaar hard met mezelf aan de slag gegaan, ook al heb ik dat niet allemaal hier verteld, en uitgebreid opgeschreven. Maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd of dat ik niet naar mijzelf kijk. Integendeel. Ik zie mijn eigen aandeel in de stukgelopen relatie en de link met het gezin waarin ik ben opgegroeid (en de valkuilen die ik daaraan heb overgehouden). Probeer er echt van te leren, zodat ik niet nog eens in zo'n situatie terecht kom. Zo probeer ik er een positieve draai aan te geven, en het leven weer op te pakken. Ik doe leuke dingen, geniet van mijn nieuwe huis en spreek vaak af met vrienden. Gewoon weer lekker mezelf zijn. Leven in plaats van overleven! Glimlach

Ik heb een tijdje terug het contact met mijn ex verbroken. De meeste zakelijke dingen zijn nu afgewikkeld en dat no-contact heeft me wel geholpen. Ik voel me nu vrij en volledig onafhankelijk van hem. Ik doe wat ik wil, ongeacht zijn grillen, laatste manipulatiepogingen, vervelende mailtjes of roddels. Ik heb daarbij ontzettend veel gehad aan de Fuck It Therapy. Dat klinkt misschien wat lachwekkend en simpel op het eerste gezicht, maar vergis je niet....... Oordeel niet te snel. Er zit een diepere betekenis achter. Het heeft mij geleerd te relativeren, en dicht bij mezelf te blijven. Me niet langer te laten beïnvloeden door wat anderen er van vinden. Ben je benieuwd naar wat het is? Zoek het dan op (op Facebook staan fijne tips). Hopelijk hebben anderen er ook wat aan (en lijkt het je niks? Ook prima hoor).

Het was fijn om hier te zijn. Duizend maal dank voor alle steun.

Fijn weekend, en liefs van DB

afbeelding van Hetlevenismooi

@drbibber

Wat heerlijk om te horen dat het goed met je gaat! Grijns

Dat gaan we dan eens even opzoeken, nog niet van gehoord.

Ben blij voor je! Knipoog

Jij ook een fijn weekend en liefs!

x

afbeelding van zgan

to Drbibber

CITAAT: Ik heb daarbij ontzettend veel gehad aan de Fuck It Therapy. Dat klinkt misschien wat lachwekkend en simpel op het eerste gezicht, maar vergis je niet....... Oordeel niet te snel. Er zit een diepere betekenis achter. CITAAT ENDS.

Hmm, dat verklaard iig een stukje van jouw reactie onder het blog van Klavertje..

Lijkt me een fantastische manier om te blijven wegrennen voor persoonlijk diepere problemen, overal gewoon "Fuck it' (therapie) op loslaten, het probleem gewoon weg relativeren, en klaar is ...

Z

afbeelding van petals

Hey bibber! Fantastisch

Hey bibber! Fantastisch nieuws toch! Dat heb je goed gedaan en het heeft je weer een stuk zelfinzicht gegeven ook nog. Dat neem je weer mee naar volgende relaties en in het algemeen in je eigen leven. Fijn om je blog te lezen, persoonlijke groei!

afbeelding van waterman

Hoi Bibber

Fantastisch!!!!

Het grappige van het Fuck-It gedachtengoed is dat het een hedendaagse vertaling lijkt te zijn van gedachtengoed wat al eeuwenlang meegaat. Over loslaten, afstand nemen, dingen hun loop laten. Stromingen die best relevant zijn toch? Zij lijken de roots van de 'Fuck-It'-beweging te zijn. Afstand houden, perspectief vinden, jezelf het niet te veel aantrekken, ach Fuck-It. Stoicisme, skeptisme lijken van dezelfde soort gedachten uit te gaan. Ook de kernen van niet-westerse gedachtenstromen zoals Zen-boeddhisme zijn hier wel in terug te herkennen. Er zal dus wel een soort zinnige kern in zitten Knipoog. Maar Fuck-it heeft dit, naast vele andere moderne stromingen, in een modern jasje gestoken. Kern blijft hetzelfde: zoek afstand, zoek rust. Bekende woordjes.

Voor diegenen die hier meer over willen lezen verwijs ik graag naar de Fuck-It website (https://www.facebook.com/thefkitlife) en voor de achterliggende filosofieen zijn misschien de boeken van Joep Dohmen (http://www.bol.com/nl/c/boeken/joep-dohmen/18053/index.html en http://joepdohmen.com) misschien wel een aardige inleiding.

Meissie, het ga je goed!
Waterman

afbeelding van 2BME

fuck it

en toch weer ff…..je eigen boodschapje….er door heen douwen,he watertje…..ff toch weer….via n om weg…..dat door stouwen….net zo als je…..tijdens t kijken naar n film……ook t reclame blok door je strot geduwt krijgt…..hoe je bv v je schimmel poten af kan komen…..of hoe je die gele broze kalk nagels kan behandelen…..jou reacties…..doen me daar aan denken…..altijd weer…..dat ene boodschapje…..rust en afstand,he……altijd ‘ de beste raad ‘ die men je kan geven,volgens waterman…..de enige zinnige strategie,volgens waterman……en dan wel…..paar daagies eerder…..scheinheilig schrijven….man,man,man….wat kan jij draaien….en duiken…..als je dan weer zegt……dat iedereen t zelf mag beslissen,hoor…..en dat waterman geen toe gang tot de waarheid heeft,he…..nee,maar voorlopig……voorlopig wel schrijven…..dat jou advies….v rust en afstand…. DE BESTE raad is !!!……en douw je dat advies…..over al door heen….zo als ook hier maar weer te lezen is….
kun je dr n mooi verhaal v maken……je kan bij elke drol wel n betekenis dr in zien,als je wil……terug voeren naar n zinnige kern…….met hoe dat gefuck it……als n nwe stroming…..word omhelst……fuckit websites…..fuckit retreats….fuckit wisdom…..en dat t eigelijk gewoon gaat….over eeuwen oud gedachtegoed…..tot aan dat je t in t zen boedisme zelfs terug kan zien…kern blijft t zelfde volgens jou…..
ja,nog ff……volgens mij gaat t in t zen boedisme…..dit heb ik v n vrienden stel die daar erg into is,nl…….over zuiver heid…..eerlijkheid….oprechtheid…..zelfverantwheid ??? de hele fuck it stroming…..is alles BEHALVE dat……..…in de contekst….zo als fuck ! word gebruikt…. duid t n MINACHTING voor iets aan…..en dan gebruikt om te versterken….dat je iets of iemand minacht….t dus geen waarde voor je heeft…….fuck IT !……. niet belangrijk…..te min….om me dr mee bezig te houden……zo als we ook kennen…..fuck,man !….fuck you !…fuck him,her!…..fuck of !…..fuck that !……gebruikt word je uit te laten……provoserend…..of beledigend…..of om te shokkeren……..over n vervelende situatie…..persoon,gebeurtenis….en dr alle waarde…..of betekenis….vanaf te trekken….dr op neer kijken….. zo genaamt dat t je niks kan bommen……om je zelf dr van te over tuigen dat t je niks kan bommen……en om anderen dr v te over tuigen dat t jou niks kan bommen……..jaja.....heeeel boedistisch.....heeeel zen....
waar doet me dat toch aan denken ????….jaaaaa !…..aan die andere….die we hier zo vaak hebben gelezen….fake it untill you make it,natuurlijk !!!

afbeelding van zgan

to Waterman

CITAAT: Ook de kernen van niet-westerse gedachtenstromen zoals Zen-boeddhisme zijn hier wel in terug te herkennen. CITAAT ENDS.

Really??
Is dat wat jij erin terug kan vinden??
Bewonderenswaardig...

Ik zie het niet, maar misschien komt dat omdat ik een boeddhistische levenswijze hanteer, en daarom verblind ben door 'de overeenkomsten' tussen de 'fuck it' THERAPIE en de boeddhistische RELIGIE...

Z

afbeelding van waterman

Plaatje voor Da Doc

Geniet van het mooie weer, he. Allemaal!
Waterman

afbeelding van mrpither

Re:

Interessant....
"Fuck it" is vertaald "neuk het"

Ben benieuwd welke ding dat dan is?