Een nieuw afscheid

afbeelding van richard11

Ja ldvd,

Ook Richard heeft er momenteel weer zwaar last van. Na in augustus van 2009 definitief afscheid te hebben moeten nemen van mijn beste vriend (overleden aan een hersentumor op 25-jarige leeftijd), was het nu mijn vriendin die niet meer met me verder kon. We scheelde beide bijna 6 jaar en dat bleek nou net een struikelblok. Ik vind haar erg leuk en houd ook echt van haar, alleen ik belemmer haar in haar ontwikkeling als ik bij haar blijf. Ze is 19 en ze wil graag nog stappen en niet zo settelen als waar ik al aan toe ben...pfff..wat voelt dit vervelend dit gevoel. Zeker omdat ook zij echt dol is op mij (dat zegt ze tenminste). Als het niet kan dan kan het niet, soms is houden van niet genoeg zei ze gisteren. Ik beknel haar teveel en dat wil ik helemaal niet. Dus het is waarschijnlijk wel het beste, maar dat maakt het gevoel nog niet minder zuur. Toch moet ik door en niet blijven hangen. Ik moet stuurman zijn van mijn eigen schip. Ik weet en ik moet het doen. Genieten ondanks veel verdriet...ik ga er maar aan beginnen.

afbeelding van jaspera

Beste Richard, het leven is

Beste Richard,

het leven is gewoon klote. Zelfs de genietgod mag zich deze uitspraak zo af en toe laten ontglippen. De beweegredenen om bij elkaar te blijven wegen niet op tegen die om uit elkaar te gaan. Houd dat in je gedachte, het is beter zo.

Beter wil echter niet per definitie zeggen leuker, fijner, relaxter. Het leven is nou eenmaal hard, maar dat hoef ik jou niet te vertellen.

Maarrr, diep in je hart weet je ook dat zij niet de ware voor je was. Niet dat dit besef het nou ineens veel gemakkelijker maakt. Verstand en gevoel zitten vaak niet op één lijn. Het kan echter wel een beetje helpen om deze ellende te verwerken.

Hoe dan ook, Richard redt zich wel. Als er één iemand is die de kunst van het genieten verstaat.....

Take care!

afbeelding van richard11

bedankt Jaspera

Bedankt Jaspera,

genieten is wat moet..hoe moeilijk ook.