Een pijnlijk oud en nieuw.

afbeelding van Vin0

Beste allemaal,

Na een eental dagen meelezen, besloten om een account aan te maken en mijn verhaal met jullie te delen. Hopelijk vinden jullie en/of ik hier steun in.

Op oudejaarsdag begon het. Het instorten van mijn wereld. Alsof alles wat mijn leven in stand hield, plots was verdwenen.

Na de gebruikelijke welterusten, en goedemorgen kusjes te hebben ontvangen via WA, leek deze oudjaarsdag een leuke dag te worden om samen met mijn vriendin het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar in te gaan met een gezellig feestje bij vrienden.

Het gesprek op WA, leek deze ochtend iets moeizamer te lopen dan normaal. Plotsklaps kreeg ik een bericht binnen die mijn maag deed omdraaien. "Kan ik even langskomen, ik wil met je praten". Na dit gelezen te hebben begon mijn hart te bonzen en raakte ik in een soort wanhoopstoestand. Ik wilde direct weten wat er aan de hand was, dus vroeg ik haar om mij te bellen.

Al huilend kreeg ik mijn vriendin aan de telefoon en vertelde ze mij dat ze de laatste tijd over 'dingen' is gaan nadenken die ze met me wilde bespreken. In een vlaag van verstandsverbijstering zei ik: 'je gaat het toch niet uitmaken hè?!' Waarop ze antwoordde dat ze het niet wist.

Hierop heb ik gezegd dat ze maar even langs moest komen om er over te praten.

Een klein half uur later zaten we samen huilend op de bank en vertelde ze mij dat ze bang was dat ik bepaalde karaktereigenschappen heb die botsen met haar ideaalbeeld, maar dat ze deze gedachte pas sinds een paar dagen niet meer los kan laten.

We hebben hierop besloten dat we een tijdje geen contact meer zouden hebben, zodat zij even alles op een rijtje kan zetten en uiteindelijk de knoop dan doorhakken.

Stoppen of doorgaan...Alles of niets.

We hebben een top relatie van 4 jaar achter de rug en zijn altijd helemaal gek op elkaar geweest. Natuurlijk zijn we verschillend en botste we wel eens qua  karakter (niet vaak), maar in welke relatie zie je dit nu niet?

Dat die gedachtes bij haar zijn gaan opspelen kwam totaal onverwacht.
We hebben het vorige week nog hartstikke gezellig gehad en niets wees er op dat er iets mis was.

Zelf geeft ze aan dat ze waarschijnlijk wel langer met dit probleem heeft gezeten, maar dat ze dit steeds heeft weggemoffeld omdat we gewoon gelukkig waren met elkaar. Dit zou dan ook de reden zijn dat die gedachtes nu extra hard naar boven komen. Ook geeft ze aan dat ze nog steeds gevoel voor me heeft en van me houdt, maar dat ze bang is dat dit in de toekomst parten gaat spelen.

Zoals jullie begrijpen ben ik hier helemaal kapot van en weet ik me even geen raad. Ik kan me alleen maar ellendig voelen en eet en slaap veel te weinig.

Ik zit sinds 2 maanden in een koopappartement, waar ze semi bij me was ingetrokken. Alles wat hier staat herinnert me aan haar en dat doet pijn.

Zelf ben ik denk ik al aan het rouwproces begonnen daar ik niet denk dat het nog goed gaat komen, al hoop ik natuurlijk dat ze bijdraait.

Ik zou zo graag invloed willen hebben op de keuze die ze gaat maken, maar ik weet dat het beter is om haar nu met rust te laten. Wat is dit moeilijk zeg!

Enerzijds begrip, anderzijds vraag ik me af waarom je een 4 jarig, goede relatie zou weggooien zonder er voor te vechten.

Sorry voor dit lang en onsamenhangend verhaal, maar ik moet dit gewoon even kwijt.

Bedankt voor het luisterend oor, (oog)

Vin0

afbeelding van T16

@ een pijnlijk oud en nieuw

Hee, jemig wat n verhaal. Ook echt zo out of the blue voor mijn gevoel. Ik denk dat je gevoel klopt en dat je haar dit zelf moet laten uitzoeken. Even een tijdje geen contact hoe lastig het ook is. Je kan geen invloed uitoefenen op haar keuze. Volhouden eventjes en blijven praten, dat werkt..

afbeelding van Vin0

Bedankt

Hey T16

Bedankt voor je berichtje!
Kleine update: ze heeft gisteravond de knoop doorgehakt en het uitgemaakt. We hebben goed gesproken, hoe emotioneel ook, maar zijn op een fatsoenlijke manier uit elkaar gegaan.
Ze heeft me meerdere malen verteld dat ze echt een top tijd heeft gehad en dat ze mij een topper vindt, maar dat dit de juiste beslissing is voor haar.

Ik moet dit, hoe moeilijk ook, accepteren.

We hebben afgesproken om geen contact meer te hebben omdat we denken dat dit de beste manier is om alles te verwerken.

Nu kan het rouwen echt beginnen. Gelukkig vind ik steun in het schrijven en lezen van de berichten hier. En hopelijk kan ik ook nog eens iets voor iemand hier betekenen.

Groetjes,
Vin0

afbeelding van T16

@vin0

Jeetje.. Wat moet dat rot voelen.. Wel fijn dat jullie goed uit elkaar zijn gegaan en echt afgesproken hebben geen contact te hebben. Dat is inderdaad De enige weg. Ik vind het knap dat je er ondanks Je verdriet zo rationeel in staat en niet op zoek bent naar hoop zoals velen van ons, waaronder ik wel doen. Qua dat heb je echt een stap voor!

afbeelding van Vin0

@T16

Het voelt inderdaad enorm rot, maar omdat ik er al vanuit ging dat het foute boel was, heb ik niet het idee dat gisteren me nog een extra klap heeft gegeven. Dit moment kan natuurlijk altijd nog komen.

Rationeel denken is stap 1, het uitvoeren is het volgende.
Ik heb jouw blogs gelezen en begrijp dat het ontwijken van contact een groot struikelpunt is in het verwerken van jouw verdriet.
Gaat dit al wat beter?

Groetjes,

afbeelding van T16

@vin0

Foute boel..maar toch.. Het is wel echt heel erg gek eigenlijk als jullie altijd zo goed gingen en ineens pats onze karakters botsen. Ik kan er met mijn hoofd niet goed bij.

Ja De uitvoering is inderdaad een issue. Ik zit nu op dag drie van poging miljoen. Of t beter gaat. Nee. K moet verhuizen dit weekend, zie mijn leven en herinneringen in dozen zitten en dat brengt ook veel negatieve emoties met zich mee. Ik ga vnv 8 jaar een eigen huis terug naar n tijd overbruggen her en der tot k afgestudeerd ben als arts dit jaar.
Ik probeer echt elke x mezelf te zeggen dat contact t echt niet beter maakt. Want elke keer krijg ik een boost De negatieve zijde in. En toch zou k zo graag willen dat hij ook verdriet had. Me wilde zien etcetc. Toch een laatste poging van mijn gebroken hart lm die hoop in stand te houden. Dusja, blijft n gevecht. Lukt t jou nog wel goed?

afbeelding van Vin0

@T16

Ja dat is heel gek. Ik kan er zelf ook met mijn hoofd niet bij, maar moet maar aannemen dat alles wat ze zegt klopt. Verder heeft het weinig zin om daar lang bij stil te staan. Het is nu toch over en niets wat dat nog gaat veranderen, hoe graag ik ook zou willen.

Heftig zeg. En ik geloof gelijk dat alle stress die bij een verhuizing komt kijken extra zwaar weegt op dit moment. Misschien dat je de verhuizing als een soort nieuwe start kan zien en hierdoor wat makkelijker het contact ook kan loslaten. Ik merk nu na een paar dagen al dat het rete moeilijk is om niets te sturen. Ook mijn ex heef er heel veel moeite mee en dat maakt het NOG verleidelijker om iets te gaan zeggen. We moeten toch proberen om even niet te luisteren naar onze gebroken harten en vol te houden. Dan zal de tijd onze wonden helen.

Sterkte en hou je taai!

afbeelding van T16

@ Vin0

Hee, ik vind je manier van redeneren sterk en het is ook waar.. Ze maakt een beslissing gebaseerd op wat zij denkt en voelt en het enige wat je eigenlijk kan doen is je daar nu bij neerleggen. De toekomst is niet te voorspellen. Het is een enorm pittig proces.. dat moet ik je nageven. Dat hele geen contact is killing de eerste tijd. Ik ben er zo vaak mee op mijn bek gegaan. Dit is de eerste keer dat ik denk, het lukt me wel, en dat is puur omdat alle hoop vervlogen is en ik keihard tegen de grond ben aangeklapt. Heb ineens zoveel dingen moeten inleveren dat ik een beetje mijn wonden zit te likken en probeer weer op te krabbelen.
Hoe gaat het daar?

afbeelding van Vin0

@T16

Heeey,

Sinds afgelopen vrijdag heb ik geen contact meer gehad met mijn ex. Ze heeft toen haar spullen opgehaald in mijn woning en een brief achtergelaten. Ze vond het ook nodig om daar een foto van ons samen bij te doen. Je kunt begrijpen dat toen ik de brief + foto vond, ik weer gelijk instortte. Sinds we geen contact hebben is het voornamelijk heel zwaar en word ik gek van alle gedachtes. Het idee van een leven zonder haar en nog erger: het idee van haar en iemand anders. Toch heb ik af en toe ook wel eens een goed momentje, meestal na wat afleiding of tijdens het werken.
Helaas overheersen de treurige gedachtes nog. Ik hoop dat dit snel minder wordt.

Ik heb net je nieuwe blog gelezen en dat ziet er allemaal hoopgevend uit! Hoop dat je deze mindset vast kan houden dan zal het met jou ook snel beter gaan. Jij verdient beter dan iemand die ontrouw en leugenachtig is!

Groetjes