Een van de zeven doodszonden en een infantiele noodkreet

afbeelding van Zwart

Ik heb wat ontdekt. Het lijkt het ei van Colombus wel, maar dan nog een slagje eenvoudiger. Alhoewel. Waarschijnlijk wist ik het al lang, maar heb ik het uit de grote soep van emoties en gedachten nooit zo kunnen destilleren: Ik wil weer lief tegen haar doen. Weer met haar praten, weer alles met haar delen, en het weer net zo gezellig hebben als eerst. En een liefdesrelatie hoeft dan niet eens zo nodig... Ik loop mezelf de hele tijd gek te maken en maak haar verwijten die niet redelijk zijn. En ik geloof er nog in ook. Dat is dus duidelijk. Maar die vervelende nieuwe slome lul met wie ze het zo gezellig heeft. Die zit me in de weg. Het is te gek voor woorden maar ik ben gewoon zo jaloers als een klein kind. Is dat nou ook echt zo kinderachtig of ook enigzins normaal? Bovendien worstel ik met het gevoel dat ik het haar niet kwalijk mag nemen. Ze heeft haar eigen leven en zoekt ook maarhaar eigen geluk, wat ik haar werkelijk van harte gun. Maar ik daarentegen loop in mijn zoektocht naar de helige graal der blijdschap tegen die lapzwans op. En tegelijkertijd worstel ik ook met het gevoel dat hem al helemaal geen blaam treft omdat hij geen enkele (on)geschreven regel heeft overtreden. Toch mag ik hem niet..
Ik wil het haar niet zeggen want ik vind dat ze zich maar eens moet realiseren dat ik belangrijk voor haar ben. Ow, is dat niet nog veel kinderachtiger dan jaloezie? Bovendien HEEFT ze het al gezegd en loop ik tegen Fuzzy te prediken dat ze open kaart moet spelen terwijl ik er zelf dus blijkbaar verdomd weinig kaas van heb gegeten.
Maar misschien zijn dit ook maar weer onzinnige hersenspinsels. Hoevaak heb ik al niet gedacht dat ik mezelf begrijp en alle malaise achter me kan laten? Misschien dat over vierhonderd jaar net als bij Galileo Gallilei postuum zal blijken dat ik het toch bij het juiste eind had. Voor de honderdste keer stel ik daarom nog maar weer een keer de schijnbaar onbeantwoordbare vraag: wanneer houdt dit op?

afbeelding van dying without you...

jalozie is heel normaal

dying without you...
Ook ik heb vreselijke jalozie gevoelens dat mijn ex nu tegen die idioot uit chili zegt dat ze van hem houd!
Het is heel normaal om jaloers te zijn, maar zie het voor de ander maar als een uitvlucht, want dat is het meestal ook om te proberen over je heen te komen.

afbeelding van Jolanda

Ik weet heel goed wat je voelt...

Ik weet heel goed wat je voelt... maar maak het niet te rooskleurig voor jezelf. Die soep van emoties heeft er in mijn geval toe geleid dat ik niet meer wist waar ik aan toe was. Je haalt je vanalles in je hoofd. Je houdt van haar, je wilt haar niet kwijt. Maar word je gelukkig door met haar om te blijven gaan, terwijl ook haar gevoelens over hoop liggen en ze meer naar die andere persoon neigt? Het zal iig niet makkelijk zijn kan ik me zo voorstellen, ik zou het niet kunnen denk ik! Niet na wat er allemaal voorgevallen is... vreemd eigenijk! Soms kan ik er nog steeds niet bij, dan heb ik het gevoel alsof ik in een grote, nare droom leef. Ik heb het gewoon niet bewust aan zien komen! (achteraf en onbewust weer wel, das heel verwarrend en heel vervelend!) maar ik kan gewoon geen hekel aan hem krijgen, na alles wat ie geflikt heeft... jij ook niet aan haar volgens mij. Misschien is dat het wel?