Eerlijk zijn

afbeelding van SH1977

Allereerst goed initiatief om hier een forum op te zetten waar je jouw eigen verhaal kwijt kan. Dank daarvoor!

Zoals zo velen, denk ik, ben ook ik hier via Google gekomen. En ja, ook mijn verhaal is anders en laat me niet los.

Mijn situatie is als volgt. Samenwonend met een kind van 6. Mijn relatie is liefdeloos en de enige reden dat wij nog bij elkaar zijn is ons dochtertje. Sinds 10 jaar hebben wij een relatie. Mijn partner is van buitenlandse afkomst. En zoals altijd, leek het perfect. Maar zij kan niet omgaan met allerlei gebeurtenissen die de laatste 5 jaar hebben plaatsgevonden in ons leven. Met andere woorden: het leven is niet zoals zij zich had voorgesteld. En hoewel we daar al meerdere malen over hebben gesproken en ik iemand ben die niet opgeeft en altijd naar voren kijk, is het mij niet gelukt om haar ook zo te laten denken. Ze blijft zitten in een situatie. En ik ben dan een makkelijk slachtoffer om de frustraties te botvieren. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat zij aan borderline syndrome lijdt. Ik ben daar achtergekomen doordat ik zelf de fouten bij mij ben gaan zoeken, en door middel van psycholoog hulp ben gaan zoeken. Die bracht me op dat spoor. En ik ben ervan overtuigd dat het klopt, de wisselende stemmingen, altijd het probleem bij een ander etc. Het probleem is, dat ik van haar of haar omgeving niet hoef te verwachten dat iemand daarvoor open staat om zelfs maar dit te overwegen. Bovendien ligt alles altijd aan anderen en daardoor is er praktisch niemand in mijn omgeving die nog goed met haar omgaat.

Ik ben soms een tikje naïef en had niet door dat zij al meerdere jaren haar ex ziet en daarmee vreemd gaat. Onder de noemer van "een vriendin bezoeken en daar overnachten". Toen ik daar ruim een jaar geleden achter kwam, was voor mij de maat vol. Ik kon niet meer, ik miste de arm om me heen, intimiteit en warmte, de vernederingen waren er teveel. Maar ik wil mijn dochter niet verliezen, want die verhuisd meteen naar het buitenland, dat zou de consequentie zijn als ik de relatie definitief opzeg. Dus besloot ik voor mezelf te kiezen door iemand te zoeken die mij het gevoel kon geven dat ik iemand ben. Via een website, kwam ik bij haar terecht. Een prachtige vrouw, gescheiden met kinderen. We hadden meteen een klik, en ze gaf mij het gevoel dat ik het waard ben om mee om te gaan. Ik had niet gedacht dat zij zo belangrijk voor mij zou worden. Bovendien was mijn partner met dochter gedurende de gehele zomervakantie bij mijn schoonfamilie, zodat ik tijd had om na te denken. Om het weekend zagen we elkaar. We genoten van elkaar en de aandacht die we voor elkaar hadden. Ik dacht dat ze mij volledig vertrouwde door foto's van familie en vrienden te delen. Er was geen item wat offlimit was. Ze vertelde dat ik een mooi mens was, dat ze zich veilig en geborgen bij mij voelde. En dat ze zich eenzaam voelde ondanks haar kinderen en een vriendje zocht. Ze was mijn partner meer dan mijn echter partner was. Tot vorig weekend.

Inmiddels was de school weer begonnen, ik moest oppas zoeken voor mijn dochter omdat mijn partner in het buitenland zat. Ik wilde graag naar mijn nieuwe vriendin toe. Het was een enorme puzzel om dat voor elkaar te krijgen en ik voelde mij er absoluut niet comfortabel onder. Dat gelieg om iemand te zien. Ik wilde haar beter leren kennen maar zeker niet met een koffer op de stoep staan. Ik wilde zeker zijn dat ik voor haar echt speciaal was en niet een nummertje, als zij ook dat gevoel had, zou ik het hier thuis opbiechten. Want zo ging het niet langer. Zij had die zaterdag ook haar issues om haar jongste onder te brengen. Maar we kregen het voor elkaar. Haar jongste mocht mij absoluut niet zien. Het leek allemaal te passen, totdat we bij haar huis kwamen en haar dochter toch thuis bleek te zijn. Ze verstarde. Toen de dochter weg was, besloot ik om open te zijn. Wat betekende ik voor haar? Ik vroeg haar mij te vertrouwen (want ze had nare ervaring met mannen inclusief haar ex) en dat er niets zou veranderen. Wie weet komen we erachter dat er echt iets tussen ons mogelijk is, want dat we elkaar speciaal vonden leek mij wel duidelijk. Het pakte dus niet zo uit, huilen, nare ervaring van ex-en, angst. En binnen een uur na aankomst in haar woning was ik al weg. Ik wilde haar tijd geven en besloot me niet op te dringen. Denk maar na zei ik. Ik drong nergens op aan, en begrijp haar problemen en situatie.

Twee dagen later kreeg ik een email waarin ze mij opgeeft. Het was een emotionele dag, ze voelt niets voor me, en zal dat niet doen. En gaat nu op zoek naar een echte vriend en wenst me het beste. Het was alsof de grond onder mij wegviel. Uiteraard besloot ik te reageren om het uit te leggen. Maar ik was te emotioneel dramatisch ("je bent speciaal", "ik wilde eerlijk zijn", "en samen dingen uitzoeken maar je kent me blijkbaar toch niet") en dat had ik niet moeten doen. Boos en verdrietig. Ze betekent meer voor me dan ik dacht en mis haar ieder moment. Ik heb beloofd haar niet lastig te vallen en wenste haar het beste. Maar ik betrap me erop hoe vaak ik aan haar denk en haar wil contacteren.

Ik heb geen idee of wij echt gelukkig hadden kunnen worden, maar het gevoel was er en dat had ik graag onderzocht. Vroeg of laat raak ik mijn dochter toch kwijt, ik kan die stukken niet meer lijmen. Maar ik hoopte op de toekomst en dat zij mij sterker kon maken en wie weet meer dan dat. Tot op dit moment heb ik geen contact gezocht, hoe moeilijk ook. Ik voel me niet goed begrepen, afgerekend door ellende die anderen over haar uitgegooid hebben. Ik respecteer haar maar mis haar enorm. Ergens van binnen voel ik dat zij hierop misschien terugkomt. Maar ik kan het proces niet beïnvloeden of sturen, althans zo voelt het. Het enige dat ik kan doen, is hopen en naar de volgende dag uitkijken want wie weet klopt ze weer aan. Ik ben gekker op haar dan ik dacht en als iemand hier een medicijn of strategie tegen heeft, dan sta ik voor alles open om haar weer in mijn armen te hebben

afbeelding van Drieuiltjes

@SH1977

Jeetje wat een verhaal... Kan mij goed voorstellen dat jij je uit de 'zak geschud' voelt. Nu wil ik niet rot doen tegen je, maar had je nu serieus verwacht dat het tussen jou en je nieuwe vriendin echt had kunnen werken?

Naar mijn idee ben je al met de verkeerde redenen de relatie aan gegaan, je schrijft zelf dat je opzoek ging naar een schouder, gezien en gehoord worden, je gewaardeerd voelen. Dat is in principe geen zuivere basis/start voor een goede relatie. En daar kwam ook nog eens de praktische kant er bij dat jij de getrouwde man bent en zij die andere vrouw... Niet echt gek dat zij schrijft dat zij nu opzoek gaat naar een echte vriend.

Denk dat je eerst eens goed moet besluiten wat jij met je huwelijk wilt, als je de leegte in je huwelijk wilt opvullen met een derde moet je voor jezelf afspraken maken. Wat is de grens en dit naar de ander communiceren alvorens je verder gaat met de andere relatie. Duidelijkheid en gelijkwaardig er in staan is in zo'n geval zeer belangrijk, dat voorkomt dat het nog een keer zo gaat.

Sterkte!

afbeelding van SH1977

Tsja, met mijn partner heb ik

Tsja, met mijn partner heb ik niets meer, behalve een dochter. Het idee dat ik haar niet dagelijks kan zien omdat ze in het buitenland gaan wonen, houdt me 's nachts wakker. Dus mijn relatie is voorbij. Waarschijnlijk blijven ze nog hier om het zojuist begonnen schooljaar af te maken. Dat is dan voor de kleine beter en sluit beter aan bij het onderwijs in het buitenland.

Met deze vriendin was de insteek eigenlijk hetzelfde. Beide waren we niet op zoek naar een vervangende of vaste relatie, meer naar een aanvulling: beetje geborgenheid, waardering. Haar prioriteit ligt bij haar kinderen en juist daarom leek het allemaal zo veilig. Dat het allemaal een beetje veranderde, is iets dat niet de insteek was. Haar slechte ervaringen met mannen en hun bedoelingen maakte haar ook wantrouwig ten opzichte van interesses. Ik was veilig zeg maar. En zoals gezegd: ik vind haar bijzonder leuk, mis haar ook en zou haar weer graag willen zien. Maar ik wil niet van de ene naar de andere relatie hoppen. Bovendien kennen we elkaar zo'n 2 maanden, dat natuurlijk veel te kort is. Mijn hoop was erop gericht juist om haar beter te leren kennen, mijn partner de waarheid te vertellen en zien waar het schip strandt. Iets waar ik nog steeds op hoop.

afbeelding van bjm

@sh

beste sh
3 uilen heeft helemaal gelijk
jij zegt jou vrouw heeft borderline ? ok lees dan ook even mijn blogs....kil, afstandelijk, emotieloos, geen passie meer, hou wel van jou maar niet op die manier ?
dan je dochter.wat is dat nu voor flauwekul, kan haar niet meer zien want mijn vrouw gaat weg.......ben je getrouwd in nederland ? lees dan even de wet door, kan je veel helpen hoor ! er moet voor een scheiding een ouderschapsplan gemaakt worden en dat kan alleen maar als 2 partijen het er mee eens zijn ! dus dat wordt nog een hele dobber om er voor te zorgen dat je haar nooit meer ziet ! tenzij...............

dan die vriendin...man maak er toch niet zo'n zootje van ! jij wilt haar , zij ziet jou niet als echte vriend.....waarom dan niet ? wat heeft zij gezegd ?

zou eens heel goed bij jezelf te rade gaan.....en nogmaals lees maar eens meer over midlife misschien helpt het je verder om alles een plaatsje te geven, en ook al is dat het niet (waarschijnlijk, maar veel borderliners komen daar in terecht) dan zal het je nog heel veel inzichten geven hoe je met dingen om zou kunnen gaan

groetjes en wens je veel sterkte
bjm
bjm

afbeelding van SH1977

Na ja, een punt heb je hier

Na ja, een punt heb je hier wel.... ik heb er een zooitje van gemaakt. Absoluut. Ik heb ook totaal niet daadkrachtig dingen aangepakt. Nogal naïef en dingen op zijn beloop gelaten, ik heb dingen toegestaan omdat ik dingen niet wilde zien. Paar antwoorden op de vragen:

Borderline: Ik zal jouw blogs eens lezen over borderline, die had ik nog niet gezien. Misschien kan ik er wat mee.

Dochter: Ik ben helemaal niet getrouwd... Daarmee wordt het een beetje gecompliceerd want het ouderlijk gezag heeft mijn partner. Dat zit zo: omdat zij graag in haar land wilde bevallen moest ik documenten ondertekenen zodat het verzekeringstechnisch gedekt was. Om dat zo te laten lopen, moesten we doen alsof we uit elkaar waren. Dit was haar voorstel, ik ging uit van dat het verzekeringstechnisch wel goed zat. We deden alsof we uit elkaar waren, en na de geboorte zouden we het weer proberen om in NL een familie te zijn. Overigens, voordat er vragen komen: het buitenland is Duitsland. Destijds was dat heel flexibel met zwangere vrouwen, die kregen 24 maanden verlof in plaats van 6 weken en uitkering van de staat van (ong 70% geloof ik) laatste inkomen. Kortom het leek een goed scenario: de zwangerschap verliep problematisch en met de hulp van haar moeder leek het allemaal beter. Met de kennis van nu kan ik mezelf voor de kop slaan. Destijds was borderline totaal niet in mij opgekomen. Na de geboorte wilde ze gewoon niet de ouderlijke macht gedeeld hebben. En ik wilde totaal geen ruzie over mijn dochter, bovendien hield ik van mijn partner en een gewoon gezin vormen. Enorm naïef achteraf. Ik was ook nog geen 30 had niet die levenservaring die ik nu wel heb, en geloofd in mijn partner. Maar goed, in de achteruitkijkspiegel ziet alles er anders uit. Ik ben cynischer geworden zoals je misschien begrijpt.

Vriendin: dat is het hem nou juist. Ze geeft geen reden. Het ene moment lopen we hand in hand op het strand, en nog geen 2 uur later ben ik verdoofd op de terugweg naar huis. En dat terwijl ik alleen maar aangaf dat ik haar beter wilde leren kennen om uit te vinden of er meer in zit dan elkaar om het weekend zien. Zoals gezegd: als dat zo was, had ik thuis eerlijk willen zeggen waar ik was en waarom.

afbeelding van vertrapt

@sh1977


Ik las het en moest hier aan denken..het is een heel mooi nummer.
Sterkte!

afbeelding van bjm

@vertrapt

ah die goede oude gehaktbrood, helemaal perfect ! groetjes bjm

afbeelding van vertrapt

Re

Tip van mijn grote liefde ooit..... Verdrietig(

afbeelding van bjm

@vertrapt

tsja paradise by the dash board light .......kwam er mij vrouw bij tegen.........maar was tijd geleden met haar eens naar concert van die oude rocker maar was weinig meer van over .....van die liefde van haar ook niet trouwens Glimlach wist ik veel hoe dat zou aflopen, wilde slechts het gevoel van toen weer terug ...........
maar het blijft gewoon goede muziek net als dat de herinneringen altijd positief eraan zullen blijven !
groetjes
bjm

afbeelding van bjm

@sh

elk voordeel heb zijn nadeel, geen kind officieel, dus ook geen alimentatie......wat een drama man ! groetjes bjm
ps hoop dat de blogs en de info jou meer steun geven !

afbeelding van Drieuiltjes

@SH1977

Heb je al eens bij een familierecht advocaat geïnformeerd wat jouw rechten zijn betreft het kind. Ik denk dat het wel mogelijk is om via de rechtbank het ouderlijk gezag af te dwingen, zeker als je kan aantonen dat jij biologisch ook de vader bent, een family life met je dochter hebt et cetera.

Natuurlijk snap ik dat niks vervelender is dan met de vrouw van wie je hebt gehouden te gaan lopen discussiëren/trekken om het kind. Maar beetje informeren wat je kansen zijn kan denk ik geen kwaad.

afbeelding van SH1977

Advocaat

Ja, dat heb ik gedaan. Er zijn 2 mogelijkheden:

1. De makkelijke manier - in onderling overleg en dan moet je gewoon een document tekenen, is zo gebeurt
2. De moeilijke manier - kort geding

Het advies van de advocaat was helder: ga voor 1. En probeer op het moment dat zij in een aanspreekbare fase van borderline zit, dit te bewerkstelligen. Dit is nu mijn strategie. Maar de kans dat het lukt, moeilijk te voorspellen. Een vechtsituatie via optie 2, is verre van ideaal en ik weet niet of dit gezien haar borderline echt iets is wat ik moet willen.

In het begin van onze relatie dacht ik altijd dat ze een tikje verwend was als ze "moeilijk" was. En daarmee bedoel ik dat het altijd naar haar zin moest zijn. Meestal kwam dan altijd wel de gulden middenweg aan te pas. Maar zoals gezegd weet ik nu dat ze aan borderline lijdt en misschien wel zoals BJM beschrijft in combinatie met midlife crises, omdat het beeld wat hij schetst zo herkenbaar is. Nu is ze gewoon onvoorspelbaar. Er is geen pijl op te trekken. Nu roept ze: ik ben morgen weg, over een uur maakt ze plannen voor de kerstdagen. Dit ouderlijk gezag wordt een soort machtsmiddel waardoor ze mij in zekere zin gijzelt. Ik heb werkelijk alles geprobeerd om mijn relatie vlot te trekken. Soms werkt het een tijdje en dan is het een tijdje minder. Die relatie met een andere vrouw was wellicht niet de meest briljante move die ik ooit gemaakt heb, maar ik voelde mij continu vernedert en zocht een schouder en iemand om mee te praten en te genieten. En dat kreeg ik dan ook

afbeelding van Drieuiltjes

@SH1977

Natuurlijk is een gevecht om het kind verreweg van ideaal. Mediation, samenspraak of overleg is het allermooist, maar wat nu als er geen mogelijkheid is tot overleg? Dan is het wel mooi dat je gesteund wordt in een kortgeding door de feiten en wat het recht daar aan koppelt.

Wat betreft je vriendin buiten jouw relatie om: ik snap het gevoel wat je had, wat zij je gaf, dat het uitermate prettig was om weer gezien en gehoord te worden...

Alleen heb je denk ik op dit moment wel wat anders aan je hoofd... Richt je maar eerst op een gelijkwaardige ouderschap, want als zij inderdaad borderline heeft komt er in dit proces nog veel meer op je pad!

Wens je sterkte en wijsheid!