En hier zit ik weer..

afbeelding van Anoniem123

En daar zit ik dan weer. Ik heb gisteravond een hele leuke avond in de kroeg gehad met vriendinnen en heb bijna niet aan mijn ex gedacht. Het is nu 2,5 maand geleden dat hij het uit heeft gemaakt en ik krabbel langzaam weer omhoog van heftige liefdesverdriet. Ik probeer aan mezelf te werken, ik heb twee keer een psycholoog bezocht om mijn zelf liefde wat op te krikken. Die is nooit heel fantastisch geweest en ik wil zo graag meer van mezelf leren houden. Het ging echt even goed. Tot ik vanmorgen een foto doorgestuurd kreeg van een vriendin. Zij volgt mijn ex nog op instagram en wilde het mij toch laten weten.. Hij heeft een foto van hem met zijn 'bijna nieuwe vriendin' op instagram gezet. Hij zag er zo gelukkig uit. Toen hij met mij was had ik altijd het gevoel dat ik meer van hem hield dan hij van mij en dat bleek maar weer. Het voelt heel erg alsof ik niet meer verdrietig om hem zou moeten zijn, hij is inmiddels allang verder gegaan (na 2 maanden..) maar ik kan het niet. Ik kan niet boos op hem zijn want hij was gewoon niet zo verliefd op me blijkbaar. Ik heb net naar oude foto's van ons gekeken en daar keek hij net zo gelukkig met mij als op deze foto nu met haar. Het voelt voor mij alsof hij ook niet goed alleen kan zijn. Maar wie ben ik nu om daar iets van te zeggen of te vinden.. Ik vind het heel erg dat hij mij vergeten lijkt te zijn, ik voel me zo makkelijk vervangen. En na 2 maanden, zij is een collega van hem en ze zijn tijdens onze relatie ook uitgegaan met hun vriendengroep van het werk. Dit moet langer gespeeld hebben. Ik weet dat ik dit niet verdien, het voelt alleen alsof ik weer even terug bij af ben... Heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt? Hoe zijn jullie hiermee omgegaan..

afbeelding van Nientjuh1

@Anoniem123

Hoi Anoniempje,

Ik heb nooit meegemaakt dat iemand waarvan ik nog heel veel hield alweer een nieuwe vriendin kreeg (wel dat iemand vreemdging), maar ik kan me heel goed voorstellen dat het heel erg klote is. Misschien was het ook beter om het nog even niet te weten.
Ik zou ook niet weten wat ik zou doen als blijkt dat mijn ex alweer een nieuwe vriendin heeft, ik denk dat ik echt zou instorten. Maar denken dat hij al iets zou hebben met haar tijdens jullie relatie heeft geen zin. Dat is waarschijnlijk ook helemaal niet zo. En als dat wel zo is heb je des te meer reden om over hem heen te komen. Zo'n klootzak wil je niet toch?

Als iemand meteen een nieuwe relatie krijgt is dat ook vaak een rebound en geen liefde. Dat kan nooit lang duren.

Degene die het uitmaakt gaat nou eenmaal sneller door met zijn/haar leven dan de "gedumpte", die mensen hebben vaak al tijdens de relatie emotioneel afstand van je genomen. Niet leuk om te horen natuurlijk, maar dat is wel zo. Daarom is het ook beter hem niet op te zoeken op social media of van vrienden te horen hoe het met hem gaat enz. Daar wordt je alleen maar verdrietiger van.

Ik ontwijk alle foto's van mij en mijn ex. Verwijderen ga ik ze niet, ik heb alle foto's van mijn exen nog, want het zijn toch herinneringen, later kijk je er weer heel leuk naar. Maar nu word ik er alleen maar verdrietig van. Ik heb ook tegen mijn ex gezegd dat hij het moet respecteren dat ik niet wil weten als hij een nieuwe vriendin heeft. Ik wil het gewoon niet. Pas over een paar maanden, als ik zeker weet dat ik het aankan, kan ik het eens gaan vragen, maar nu nog niet.

Ga eerst verder met werken aan jezelf, zorg dat je straks aan de leuke dingen kan denken met hem zonder in te storten. Nu is het beter even helemaal geen contact te zoeken of hem überhaupt op te zoeken waar dan ook.