en hoe verder

afbeelding van jojo66

Hallo ik ben een man van 40 jaar en ben sinds gisteren officieel gescheiden.
Ik heb een relatie achter de rug van 15 jaar waarvan 13.5 getrouwd, hebben vier kinderen twee van mijn ex en twee van ons samen.
Na een moeizaam jaar kwam er na een fikse discussie in een keer uit dat ze verliefd geworden was maaar ze had er niets mee gedaan, wat ik in mijn na?ɬØviteit vertaalde als dat ze niet meer verliefd was.
Na een laatste lijmpoging in de vakantie heb ik besloten dat het misschien beter was om maar een rustpauze in te lassen en ik zolang bij mijn moeder zou gaan wonen.
Na vier dagen belde ze mij op om te zeggen dat ze wilde scheiden. We hebben alles in samenspraak verdeeld en ik had nog steeds het idee dit komt allemaal wel goed als er wat tijd overheen gegaan is. Maar na een week was haar nieuwe vriend al eens langs geweest en daarna ook regelmatig vooral het feit dat ik nog niet gescheiden was terwijl ze dit deed maakte me vreselijk boos en verdrietig omdat ik nog steeds zielsveel van haar hou. Het is ook heel dubbel dat ik wel hoop dat ze gelukkig wordt met hem.
Ik ben gisteren op de dag van de uitspraak mijn laatste spulletjes wezen halen, ze heeft me nog een hart onder de riem gestoken en afscheidt genomen met een dikke knuffel.
Nu zit ik hier alleen, en kan haar maar niet loslaten ik mis de warmte van het gezin nog het meest, de geluiden om je heen en zelfs de ruzies ik moet verder maar weet nog niet hoe

afbeelding van odie

Hoi Jojo66

Jouw verhaal is zo herkenbaar met mijn verhaal. Mijn (ex)man werd ook verliefd, ging vreemd, en pas nadat ik hem had geconfronteerd (na heeeel lang vragen, dagen en dagen) kwam het eruit. Zei dat hij geen genegenheid meer voelde, passie was weg. (nou ja, hele verhaal staat op mijn blogs) Wat mij zo boos/verdrietig maakt is dat ik en jij ook eigenlijk niet echt een kans heb gehad. Verliefdheidsgevoelens zijn zo heel anders als je een lange relatie hebt. Jullie scheiding is wel erg snel geregeld trouwens. Ik begrijp je heel goed, je moet eerst rouwen, afscheid nemen van die lange tijd. En pas later komt je weer een doel voor ogen. 't Is nu nog te vers. Je ziet gewoon nog geen doel; dat komt pas later. Nu is het vooral overleven! Heel veel sterkte! Ik leef met je mee.