En toen was het sprookje uit...

afbeelding van AM

Mijn 'grote liefde' en ik waren bijna 15 jaar samen (ik 18, hij 17) tot een jaar geleden zich donkere wolken samenpakten boven ons geluk. In een goed gesprek kwamen we tot de conclusie dat we steeds meer als broer en zus waren gaan leven en dat we dit eigenlijk niet wilden. Nou ja, niks aan de hand dacht ik want als je al zo lang bij elkaar bent heb je wel vaker dipjes meegemaakt en deze overwonnen: echte liefde zoals die van ons overwint toch alles? Een en ander was ook verklaarbaar. We hadden een zoontje van 2 en allebei een drukke baan. Maar vanaf dat gesprek merkte ik dat mijn partner steeds afstandelijker werd en niet meer echt 'in de relatie kon komen'.

Ik merkte dat hij mij vanaf dat moment ook niet meer de liefde kon geven die hij voorheen wel gaf, waardoor ik me altijd als een prinses in zijn nabijheid heb gevoeld. We spraken af nog geen hulp te zoeken maar er samen aan te werken door ons best te doen, het gezellig te maken en samen 5 dagen naar Dublin te gaan. Het was ook vaak best gezellig maar als ik de vakantiefoto's bekeek zag ik een ongelukkig kijkend stel: zijn reden (onbekend), haar reden: waarom houdt hij niet meer van me?

In april van dit jaar toch maar erkend dat we er samen niet meer uitkwamen en dat 'het grote gevoel' tussen ons verdwenen was. Helaas troffen we een slechte relatietherapeut waardoor mijn vriend op de achtergrond kon blijven met wat hem bezighield. Ik was inmiddels ook ongelukkig want een arm om mij heen slaan kon hij inmiddels al niet meer opbrengen. Maar toch: liefde overwint alles?

Mijn vriend stortte zich meer en meer op zijn werk. Heel verdrietig vond ik ook voor ons zoontje dat zijn vader amper zag. Er begon zich een naar gevoel te nestelen in mijn onderbuik en ik wist bijna dat zich buiten mijn gezichtsveld iets afspeelde. Maar mijn vriend bleef volhouden dat hij er voor ging en er stonden nog steeds kusjes en 'hou-van-jou's- in zijn mailtjes en sms-jes aan mij. Hij had aangegeven dat hij meeging met een personeelsweekend op Schiermonnikoog met alle collega's van zijn unit. Na enig doorvragen bleek het met name om jongere en vrijgezelle collega's te gaan. De getrouwde collega's waaronder ook ouders wilden natuurlijk lekker het weekend bij hun gezin zijn. Ik had er geen goed gevoel bij maar dacht nog: "ach misschien knapt hij er van op om er even uit te zijn..". Ik hoorde dat weekend weinig van hem maar hij leek het naar zijn zin te hebben.

Die zondag kwam hij terug en zijn we nog met ons zoontje naar het strand geweest waar we een fijne middag hebben gehad. Toch bleef er iets knagen. Het gevoel dat ik maar 'vrouwelijke intuitie' zal noemen. Ik trok de stoute schoenen aan en bekeek de sms-jes in zijn 06. Geen gekke dingen. Ik heb stiekem ingeschakeld dat alle verzonden items bewaard bleven (goede tip overigens voor anderen die ook twijfelen..!). De eerste dagen: niks geks. Op zaterdagochtend waren mijn lief en zoontje even boodschappen doen en ik weer kijken. De grond zakte onder mijn voeten vandaan: er waren diverse sms-jes gestuurd naar een vrouwelijke collega met een inhoud die er niet om loog. Hij stuurde haar sexueel getinte sms-jes en wilde maar wat graag weer met haar afspreken.....ik ging bijna fysiek over mijn nek. Ik ben op de trap gaan zitten omdat ik stond te shaken.

Toen hij thuiskwam heb ik mijn zoontje voor de Tv geparkeerd en mijn grote liefde geconfroneerd met de sms-jes. Het betekende allemaal niks, hij was haar aan het teasen en ze hadden alleen gezoend op dat personeelsweekend (nee hoor hij was niet verliefd!). Na doorvragen bleek dit niet de hele waarheid te zijn: ze hadden zelfs al sex gehad bij haar thuis in de afgelopen week. Ik heb hem het huis uitgegooid en hij is naar zijn ouders gegaan. Na een week kreeg ik van hem te horen dat hij niet meer genoeg van mij hield en bij mij weg wilde gaan (en ik, idioot dat ik ben'was nog van plan geweest hem deze misstap te vergeven)! Een maand later had hij een eigen woning en 2 dagen geleden vertelde hij me dat hij verder ging met zijn vrouwelijke collega (en nee hoor, hij was niet verliefd, het overkwam hem....).

En zo zit ik hier in de puinhopen van mijn leven dit verhaal te typen. Mij inmiddels ex lijkt een totale vreemde voor mij te zijn geworden. Hij wil graag een vriendschap, hij voelt zich natuurlijk vreselijk schuldig en wat hij gedaan heeft is natuurlijk ook niet heel erg fraai naar de buitenwereld toe. Hij zegt me nooit pijn te hebben willen doen, maar dat vind ik erg goedkoop.....

Het waren 6 tropenweken en ik ben inmiddels 15 kilo lichter. Hoe het verder moet weet ik niet, maar er is geen hoop meer voor ons. Het enig dat ik heb is een prachtig zoontje en een herinnering aan 14 mooie jaren van intens geluk die zo afschuwelijk moesten eindigen. Ik zal nooit meer zo onbevangen in een relatie staan, het litteken is voor altijd.

afbeelding van allenig

herkenning

Heel veel herkenning in jouw verhaal.

Iets korter samen, maar toch 10 jaar. Ook een zoontje van twee jaar. Alleen is er, anders dan bij jullie, bij ons niet voor gevochten. Althans, niet door ons samen. Mijn ex heeft anderhalf jaar met twijfels rondgelopen. Zonder daar met mij over te praten heeft hij de tijd genomen om afscheid van ons te nemen. Nooit heb ik het geweten. Dus er voor kunnen vechten heb ik niet. En dat heeft veel pijn gedaan.

Ook hij had gelijk een nieuwe relatie. Was zelfs al aan de gang toen we nog samen waren. Ookal zal hij dat altijd blijven ontkennen, de gevonden smsjes in zijn telefoon bewijzen duidelijk het tegendeel.

Dacht dat ik er nooit meer bovenop zou komen. Wilde niet alleen verder. Maar op een gegeven moment heb ik me gerealiseerd dat we inderdaad samen niet meer gelukkig zouden zijn. Dat het beter was zoals het was. Dat ik voor mezelf en mijn kleine man moest kiezen en door moest gaan. En dat heb ik gedaan. Is natuurlijk niet altijd makelijk geweest en nog niet. Maar ik kan nu zeggen dat ik weer gelukkig ben, dat ik de zon weer zie schijnen.

Dus hou vooral hoop. Ga ervoor. Voor jezelf, maar vooral voor die kleine man van je. Hij verdient het, jij verdient het. Kan me goed voorstellen dat je er nu nog niet in gelooft, maar het komt goed. Echt.

Voor nu heel veel sterkte.

afbeelding van Veerle

Zelfde situatie

Hallo
Ik heb exact dezelfde situatie meegemaakt. We waren 12 jaar samen, sinds mijn 17de en zijn 18de. Ook ik heb op zijn telefoon en in zijn mailbox sexueel getinte berichtjes gevonden (op kerstmis). Eerst was het ook van 'geen betekenis'. Daarna had hij 'gevoelens', maar hij koos voor mij. Daarna vond ik opnieuw berichtjes (op nieuwjaar). Ik heb geshaked, en inderdaad, ik ben ondertussen ook 12 kg kwijt. Hij heeft me tot op vandaag laten wachten, en me nu gezegd dat het geen zin meer heeft (op mijn verjaardag) en dat hij bij haar wil zijn. Ik ben ten einde raad. Hij kan hier volgens zichzelf niets aan doen, en zij ook niet, het overkomt hen en ze kunnen dit niet negeren. Ik ben drie maanden aan het lijntje gehouden, ondanks die lange tijd die erover ging ben ik er vandaag toch kapot van.
Ik wou eens weten hoe jij het stelt nu? Al wat herpakt? Is het waar dat dit vreselijk gevoel voorbij gaat en plaats maakt voor iets veel beter?
Groetjes,
Veerle

afbeelding van Annemarijn

Lieve Veerle

Ik zie hier net je verhaal staan en het grijpt me erg aan. Wilde je alleen even een hart onder de riem steken. Het is vandaag je verjaardag! Je bent 29 geworden of 30 als ik het goed begrijp? Toch gefeliciteerd. Het zal lastig zijn om te genieten, weet ik uit ervaring. Deze aanpak heb je niet verdiend, daar ben ik zeker van. Sterkte meisje..!

afbeelding van AM

Het komt (langzaam aan) goed!

Lieve Veerle,

ik weet hoe vreselijk het is wat je meemaakt! De wanhoop wanneer iemand zegt niet meer voor je te kunnen gaan en voor een ander kiest. Hij niet meer op een rationele manier aanspreekbaar is, niet vatbaar voor argumenten en jouw emoties op een botte manier afwijst. Ik kan nu na acht maanden zeggen dat het beter met me gaat, maar ik heb heel diep gezeten. De scherpe eerste pijn is weg en heeft plaats gemaakt voor meer oppervlakkige doffe pijn. Er over heen zijn ben ik nog lang niet maar ik kan wel weer lachten, genieten van dingen en naar de toekomts kijken. Ik wil hem niet meer terug, dat is een hele belangrijke stap. Heb vaak geprobeerd antwoorden gekregen over het hoe en waarom maar reken er niet op dat je deze krijgt, je zult er zelf een plekje aan moeten geven, helaas. Heel veel sterkte gewenst want ik weet hoe hartverscheurend het is waar je nu in zit, maar......de zon gaat weer schijnen, echt waar!