En toen was ik alleen

afbeelding van sjoerd1980

Ben niet zo'n prater, of toch wel? Nou ja in ieder geval mijn verhaal.

In het kort een stukje over mijn jeugd die ook wat haken en ogen heeft. Opgegroeid bij mijn ouders samen met mijn broertje. Hij is zwak begaafd gebleken. Mijn vader licht autistisch. Dit zorgde voor de nodige spanningen in ons gezin dat begrijp je. Gelukkig had ik destijds een aantal vrienden waarmee ik ging stappen en daar zat ook mijn (ex)vriendin bij. Ze ging toen met een jongen mijn beste vriend. Ze werd verliefd op mij en ik op haar, natuurlijk een dilemma maar nadat het enkele maanden uit was tussen hun beiden kregen wij een relatie.

Onze relatie gelukkig met zn tween, ze was de wereld voor mij mede omdat ik nog nooit een relatie had gehad of ook maar iets met een meisje. We zagen elkaar zoveel mogelijk en zijn gaan samenwonen bij haar ouders boven. Natuurlijk tijdelijk maar zo konden we vaker van elkaar genieten. Na een jaar een huis gekocht om echt samen te gaan wonen. Ongeveer 3 jaar geen vuiltje aan de lucht tenminste niets serieus. Toen vertelde ze mij dat ze haar vrienden zo miste, en ik vond dus ook dat ze die banden maar eens moest aanhalen. Zo gezegd zo gedaan, en ze was regelmatig naar vriendenavondjes.

De vriendenavondjes bleken later zo interresant omdat ze iemand had ontmoet die mijn tekortkomingen deed aanvullen. Uiteindelijk maakte ze het uit omdat ze bepaalde verwachtingen had die ik haar niet kon geven. Een klein jaar ging eroverheen todat ze weer op de stoep stond en vroeg of ze even kon praten. In dit gesprek vertelde ze mij dat ze zwanger was geworden en wist niet hoe verder. Tja, wat doe je? Ik heb lang met haar zitten praten en haar zelf een keus laten maken natuurlijk. Heb mijn eigen gevoelens daar volledig buiten gehouden.

Ongeveer 5 maanden later op oudjaarsavond hebben wij elkaar weer gevonden. Haar relatie met die jongen is toen stukgelopen en vriendschappen van haar waren niet meer wat het geweest was door de hele toestand. Ze stond alleen en zocht een schouder. Dat was ik.

De tweede relatie.
Ze is weer bij mij ingetrokken en we probeerden alles te repareren. We hadden allebei veel te verwerken. Na twee jaar weer samengewoond te hebben bleek dit alles teveel om het te vergeten met name voor mij. Er was iets gebroken in mij, of zo gezegd er stond iets in de weg waardoor een gezonde relatie niet meer mogelijk was. Niet dat ik kinderen wilde met haar maar als een ongelukje zou gebeuren moest het in ieder geval van mij zijn. Nu was ze zwanger geraakt, maar van een ander. Dit voelde aan als ontrouw terwijl ze in die periode vrijgezel was, maar kon het niet aan.

Nadat we dus 2 jaar weer hadden samengewoond en er allebei voor gegaan waren, bleek dat er meer aan de hand was. Door mijn ouders werd een heldere blik gegeven van hoe de relatie in elkaar zat en waar we mee zaten. Mijn ogen gingen open en de harde werkelijkheid werd zichtbaar en probeerde die tegelijkertijd met alle geweld weg te drukken omdat ik wist dat dit het begin was van het einde van onze relatie. Ik wilde het niet zien het kon niet zijn, ik wilde het niet, het mocht niet, verdriet, pijn alles overmand je. Je valt hard en diep........heel erg diep.

Nu zeven weken later zit ik dit in te tikken op de computer met tranen in mijn ogen. De opsomming van gebeurtenissen in de afgelopen zeven jaar gecombineerd met een moeilijke jeugd. Natuurlijk speelt ook mee dat het je eerste echte liefde is maakt het voor mij tot een wezenlijk en zeer intens liefdesverdriet. Maar er is meer.......Het lijkt wel een soap, maar je mag mijn hoofdrol hebben hoor. Mijn eerste liefde blijkt ook nog eens Borderline te hebben. Een stoornis die doormiddel van een psycholoog onofficieel gediagnostiseerd is. Om hier uit te leggen wat borderline is gaat tever, maar er is veel te vinden op internet hierover. Ze had om het simpel te zeggen een milde vorm hiervan. Een korte opsomming van Borderline: denken in de steek gelaten te worden, instabiele en intense realties met anderen, zwart/wit denken, impulsief, sterk wisselende seksuele contacten en stemmingen, intense woede. En nog wat dingen meer maar je snapt ik hield echt van haar met alles wat ik had.

Nu is het ten einde. Ik heb voor zelfbehoud gekozen iets wat heel erg moeilijk is. Stel je krijgt een keus. Je leven ongelukkig leven of samen ongelukkig leven want dat is waar het in essentie op neer komt. Natuurlijk ligt het complexer maar dit is al een gigantisch lang verhaal dus als je er dieper op in wil gaan zul je een wijntje moeten komen drinken. Nadat ik haar verteld had niet meer verder te kunnen storte ze heel even in om daarna een koude en afstandelijke houding aan te nemen. Hetgeen soms nodig is omdat je jezelf geen houding kunt geven. Maar hier was Borderline de oorzaak van. We hebben nog een kleine week samen geleefd en samen spullen gepakt die ze mee wilde nemen. Een paar dagen hadden we nodig om het idee te accepteren niet meer bij elkaar te zijn. We waren steun voor elkaar door een situatie die we onszelf hadden aangedaan. Al bleef er afstand van haar zijde. Spullen ingeladen en een intense knuffel. Je zwaait met een arm die voelt alsof hij een ton weegt. De deur gaat dicht en het rouwproces begint.

Je bent alleen. Ik probeerde te zien wat ik had om mee verder te gaan. Maar er was bijna niemand. Vrienden had ik niet meer, alles verwaarloosd of opgeofferd(een neveneffect van als je met iemand samenleeft die borderline syndroom heeft). Geen werk, alles was me teveel geworden en ik had een burnout dus het contract werd niet verlengd. De enige door dik en dun waren mijn ouders, maar ook zij hadden/hebben nog steeds hun problemen en dit maakt het niet altijd ideaal om daar je verhaal kwijt te kunnen. Verder heb ik mn eigen huis wat een voordeel is, je zit alleen wel moederziel alleen opeens en de muren komen op je af, zeker als je niet echt iets hebt om je huis voor uit te gaan.

Het proces zal nog wel enige tijd voortduren. Verwerken alles een plaats geven, loskomen van je ex-vriendin, je plaats weer vinden en vooral jezelf want die raak je kwijt in de strijd je relatie te redden. Je sociaal leven weer op bouwen. Kortom stabiel en gelukkig op een manier die voor jou weer prettig is en waarmee je oud kunt worden. Hierna kun je denk ik pas weer aan een partner voor het leven gaan denken, want als je dit allemaal moet verwerken, heb je aan een paar weken niet genoeg.

Dit is mijn liefdesverdriet voor een deel, want veel details heb ik achterwegen gelaten. Denk dat het lang zat is zo en vind je een kei als je nog steeds aan het lezen ben. Misschien wil je een berichtje achterlaten. Weet je, het doet zeer maar we moeten er bijna allemaal een keer doorheen. Sterkte met jouw verhaal en mijn steun heb je!

Groetjes Sjoerd

P.S Heb dit verhaal verplaatst naar mijn blog en de dagen na de breuk tot nu bijgeschreven in de hoop dat je er wat aan hebt.

afbeelding van Goodfella

He :)

Om te beginnen hoop ik dat jullie beiden snel het verdriet verwerken of als jullie weer bij elkaar komen, moge reteveel geluk en blije gebeurtenissen jullie relatie vergezellen:)

Hoe gaat het nu met de zwangeschap trouwens? En waarom precies heb je de relatie opgezegd, vanwege borderline en hoe het zou kunnen verlopen met de tijd? Hoeveel houden jullie van elkaar, wat was het dat ze niet bij jou kon krijgen en wel bij een ander?

Ik ben zelf op het eindstrip van mijn relatie verwerking*wat een hel was het* en ik merk dat ik nu vooral vragen stel aan anderen over zowat alles wat betreft hun relaties,denk dat ik me er veel meer in wil verdiepen voor ik weer een relatie instap.

afbeelding van sjoerd1980

He Goodfella

Het verdriet verwerken zal nog wel de nodige tijd vergen en dat het ooit weer goed komt lijkt uitgesloten. We zullen elkaar nooit gelukkig kunnen maken en dit is reden genoeg om elkaar vrij te laten.
Wat betreft de zwangerschap, ze heeft abortus laten plegen. De reden hierover is voor mij nog steeds moeilijk. In het beste geval heeft ze dit voor mij gedaan om een nieuw leven op te kunnen bouwen. Een andere theorie minder voor de handliggend maar zeker een optie die heeft te maken met borderline. Ze kan heel nuchter zijn en bijna zonder gevoel en heeft het er dus ook nooit meer over gehad.
De relatie is ten einde gekomen omdat ik het niet meer trok. Er was teveel gebeurd en ik kon dit niet verwerken in combinatie met de manier waarmee ze omging met onze relatie. Ga niet alles afschuiven naar borderline, er zijn altijd twee nodig voor een relatie maar een wezenlijk deel heeft hier rol gespeeld. Wat betreft Borderline voor zover bekend zou het kunnen zijn dat je er minder last van hebt naar mate je ouder wordt. Gelukkig wel en heb vertrouwen dat ze gelukkig wordt later. Liefde was er genoeg maar je moet denken dat het toch op een ander niveau is. Liefde en houden van is voor iedereen verschillend zeker als er een handicap in het spel is.

Wat betreft kinderen en trouwen kon ik haar niet geven wat ze wilde omdat ik het niet aan durfde. Als je kinderen wil is een stabiele opvoeding wat mij betreft heel belangrijk en ik denk dat wij samen behoorlijk zouden botsen wat dat betreft. Trouwen is een ander verhaal. Nuchter gezien wil je een contract opstellen waarbij je je zaken goed op orde hebt. Maar voor haar geldt zwart/wit, je trouwt omdat je van elkaar houd. Maar zelf kon ik mij niet van de gedachte afbrengen dat het op een dag over zou zijn en alles voor de helft kwijtraken, waarvoor je zeventig uur in de week werkt. Romantisch nee absoluut niet en niet iets waar ik in eerste instantie voor wil gaan. Realistisch ja helaas de waarheid.

Hoop dat je er wat mee kunt merk dat het heel moeilijk is een duidelijk beeld te geven van mijn relatie en zal proberen alle vragen te beantwoorden. Probeer denk ik nuchter en spontaan weer in een relatie te stappen als je er aan toe bent maar ga alsjeblieft niet klinisch te werk, dat haalt alle spontaniteit weg.

afbeelding van Rebirth

Sterkte

Wat een verhaal, veel herkenbaars ook. Kan je alleen maar heel veel sterkte wensen!!

Groet

afbeelding van sjoerd1980

Sterkte

Dankje ik kan het goed gebruiken. Zal proberen reakties te blijven geven en vooral te vertellen wanneer de wereld weer begint met draaien, want op dit moment staat hij bijna stil.

Groetjes Sjoerd

afbeelding van roaldus

Hoi Sjoerd

Ik zit en vergelijkbare situatie hellaas. Natuurlijk zijn er elangrijke verschillen te noemen. Maar ik denk dat ik me goed in kan beelden hoe jij je op dit moment voelt. Het is voor mij nu ruim een maand geleden dat het over was. Misschien heb je mn verhaal gelezen maar ik heb al enige tijd niets mee gepost.

Ik zal even mijn verhaal vertellen. Mijn ex en ik hebben reeds 15 jaar een vriendschap. Waarvan we de laatste 5.5 jaar een relatie hadden. Een half jaar geleden zijn we gaan samenwonen. Op het moment dat we een relatie kregen had ik een grote vriendengroep waarin zij in de jaren volledig op is genomen. Hellaas voor mij omdat dit het voor mij op dit moment alleen maar moeilijker maakt. En er ook voor zorgt dat ik de kans loop alles kwijt te raken als ik me niet aanpas en zij niet. Zij ging twijfelen en wilde er op een reis naar brazilie over denken. Ik heb haar voor die tijd een antwoord ontlokt omdat ik in die onzekerheid niet kon leven. Uiteindelijk is ze voor ze weg ging steun gaan zoeken bij een vriend van ons om te praten. Ze zijn samen in bed komen te liggen waar uiteindelijk niets is gebeurd. Ik heb haar daar echter wel 2 uur in de gaten gehouden omdat ik een vermoeden had. En uiteindelijk naar binnen gegaan. Dit is een punt dat is te vergelijken met jou omdat mn ex op dat moment vrijgezel was en mocht doen en laten wat ze wilde. Alleen had ik gehoopt op iets meer respect na zoveel jaren samen. Het voelt voor mij toch als bedrog ook al weet ik dat ik daar niets meer mee te maken had. Het doet me nog steeds veel pijn als ik weet dat die twee elkaar zien.
Sinds ze terug is hebben we redelijk wat contact gehad en dat is voor mij nagenoeg alleen maar slecht geweest. Je knuffelt dan toch met elkaar en bent dat toch intiem omdat dat nog steeds goed voelt. Voor mij betekende dit dat er steeds weer wat hoop kwam en dit heeft mij dat ook weer veel pijn gedaan. Zij was al langer aan het twijfelen en daardoor al afstand van mij aan het nemen. En op dit moment zorgt dit ervoor dat zij het kan laten overkomen dat het haar niets doet. Uiteindelijk doet mij dat dan weer veel pijn.
Jij heb het over het feit dat jullie na de breuk nog een keer bij elkaar zijn gekomen. Dat lijkt me heel moeilijk en het gedeelte dat er uiteindelijk iets bij jou geknapt is kan ik goed begrijpen. Ze heeft je toch veel pijn gedaan en dat kan je niet zomaar naast je neerleggen.
Ik ben er voor mezelf na dit weekend achter dat ik moet stoppen met mezelf pijn doen. Niet te veel contact. Ik sms haar nu niet meer. En heb haar gister 2min op msn gesproken. Doordat ik haar blijf controleren door bellen en smsen heb ik steeds dingen om me druk om te maken. En dat moet stoppen. Ik moet aan mezelf gaan denken en mn leven opniew opbouwen. Nu moeten we geen stel maar appart een deel uitmaken van de groep.
Helalas zit jij alleen thuis. Dat lijkt em de situatie niet te helpen. Gelukkig woonde ik maar net samen en eigenlijk nog niet helemaal. En kon ik nog eenvoudig terug naar mn ouders. zij woont daar nu maar ik heb nog wel de sleutel. Daar is zij het niet mee eens. maar ik moet er zelf klaar voor zijn er afstand van te doen.

Sorry dat dit verhaal veel gaat over mij situatie. Ik hoop dat je het begrijpt. Ik zie er voor mezelf veel gelijkenis in. Ik hoop dat we beide uit deze moeilijk periode uit kunnen komen. Zoek de uitdaging in het vinden van een baan die bij je past. Zoek de uitdaging in dingen die je leuk vind. Bouw vriendschappen op.

Veel sterkte met dit alles!

Gr