Even voorstellen. + verhaal

afbeelding van IComeFromHolland

Hallo allemaal!

Ik ben een jonge man van 23 jaar, die net uit een relatie komt van 5 jaar. En jeetje wat is dit gevoel heftig, en zou het graag willen delen. Het van me afschrijven. Want op dit moment weet ik me geen raad.

5 jaar geleden heb ik mijn ex ontmoet op school. Jeetje wat zag zij er goed uit, en ik begon uiteraard te jagen. Na wat afspraakjs gebeurden het een en andere wat volgde in een geweldige relatie. Ik heb 5 jaar lang naast haar mogen staan, haar vast houden en liefde geven. Het voelde allemaal zo perfect, zo onwerkelijk dat dit gevoel bestaat.

Als we naar school moetsen haalde ik haar op. Op de scooter in wind en weer. Ik haalde haar op. Als ik der s'ochtends aankwam stond der altijd een lekker warm kopje thee klaar gemaakt door me lieve schoonmoeder. Geweldige tijd hebben we gehad het eerste jaar. Zo geweldig dat we zelfs besloten om op ons zelf te gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Onze eerste huisje was een feit. We hebben met veel plezier daar gewoond tot het noodlot toesloeg. Ik werd werkloos, en zij had ook geen inkomen waardoor we verplicht terug naar onze ouders moesten. Tja dat is even wennen om je vrijheid weer in te leveren. Gevoel dat als we thuis gingen wonen onze relatie er aan zal gaan. Gelukkig waren we sterk en hebben dit overleeft. Zoals vele andere dingen die we samen mee maakten.

Inmiddels zijn we 3 jaar samen. En ik word verliefd op een andere meisje. Want de verliefdheid was der nog wel, maar niet zo extreem meer als in het begin. Wat uiteraard logisch is. Het worden houden van. Maar goed. Ik werd dus verliefd op een andere meisje, waardoor ik twijfelde over mijn eigen relatie. Goed erover gepraat te hebben met mijn ex, kon ik het gevoel aan de kant zetten en vechten voor mijn eigen relatie.

Op een gegeven moment merkte we dat we onze eigen plekje miste. Inmiddels had ik weer werk, en zij school. Waardoor we weer opzoek gingen naar een eigen woning. Toen we onze woning ingericht hadden ging het snel bergafwaarts. Onze relatie kwam in een sleur, waardoor ik depressief raakte. Depressief omdat ik het hoorde dat mijn contract niet verlengd zou worden waardoor we zeer waarschijnlijk weer thuis moesten wonen. Ik stinkende best gedaan om een nieuwe baan te vinden wat uiteraard geluk was. Maar ik voelde me er niet goed bij. Het was zwaar, vermoeiend om naast het werk ook een huis te runnen. Hierdoor stond mijn ex der alleen voor. Alleen voor het huishouden, koken etc. Ik ben geen prater, totaal niet. Dus heb der nooit verteld hoe ik me voelde. Zij had het natuurlijk wel door dat ik me niet goed voelde. Maar ik kapte der alleen maar af. Ik kleineerde haar, en waardeerde haar niet wat ze allemaal voor me deed. Ik liep over haar heen zonder dat zij der grenzen aangaf.

Op en gegeven moment kwamen we op een punt vol irritanties, en ruzie`s dat we een pauze inlaste. Een pauze van 3 dagen zonder contact. Allebei kunnen nadenken wat we willen. Wat er veranderd moet worden. Na die drie dagen gingen we in gesprek en besloten om te gaan veranderen, en ervoor te vechten. Na de pauze en na ons gesprek kwam ze maandag avond thuis. En jeetje, wat was dat gevoel weer fijn. Het lichtje ging bij mij om en ik zal en moet mijn relatie redden. Hadden seks, zoals dat ook voor het eerst voelden. Heel speciaal allemaal. De volgende dag ging ze met vrienden shoppen in Zwolle. Voor ons toch een grote stad, en als je vriendin om half 12 nog niet thuis is ga je zorgen maken. Uiteraard ik dus ook. Ik appte haar en vroeg waar ze bleef. Dit kon ze niet waarderen en vertelde mij dat ze niet telkens verantwoording hoeft af te leggen. Waardoor toen ze thuis kwam, weer een heftige ruzie hadden.

En de volgende dag, de zwarte bladzijde uit dit boek. Ik was aan het werk, zij had op dit moment vakantie. Ze had bijna niet geslapen, alleen maar nachtmerrie`s had. Zonder dat ik er iets vanaf wist vertrok ik naar mijn werk. Toen ik vertrok zij ze nog ik hou van je, en tot vanavond. Heel normaal, hoe we altijd doen als ik weg ga. Tijdens mijn pauzes appte we wel en bleek vooralsnog niks aan de hand. Tot ik klaar was, en de mededeling dat ze zich down voelde. Ik belde der gelijk op en ze zei ik vertel het wel als je thuis komt. Toen ik thuis arriveerde zat ze daar. Daar op de bank, huilend. En kreeg al snel de invloed dat het niet goed gaat. Toen ik naast der plofte op de bank zei ze, ik kan het niet meer Roy, ik kan niet meer voor je vechten. Waardoor het voor mij het echt als een verassing kwam.

Na wat gepraat te hebben, stond ze echt achter aan beslissing en heb der naar de ouders gebracht. Vanaf dit moment kon het rouwen beginnen. Een rouw proces, waar ik nog steeds midden inzit. Een proces, wat voor mij gevoel geen einde kent. Het is nu precies 7 weken uit en ben nog steeds elke dag bezig met haar. Hebben nog steeds contact, niet omdat zij het wil. Maar omdat ik haar niet los kan laten. Voor haar is het klaar, en ik moet verder. Ik moet haar niet meer lastig vallen want zij is verleden tijd. Raap je zelf bij elkaar en ga verder. Dat is wat ik regelmatig hoor. Voor hun is het makkelijk praat, maar hoe laat je iemand los waar je zo gek op bent?

De laatste 7 weken heb ik haar alleen maar verder van me af geduwd. Ik bleef maar contact zoeken, stalken etc. Diep van binnen weet ik dat het nooit meer goed komt. Dat ik der met rust moet laten en verder moet gaan. Maar hoe doe ik dat? Door verder te gaan, geen contact te zoeken. Enigste manier om haar terug te krijgen, of kans te maken is op dit moment elkaar met rust te laten en haar wens te respecteren. Houden van is ook loslaten..

afbeelding van rik21

Gast raap jezelf bij elkaar

Ten eerste. Een time out van 3 dagen is geen time-out. Dat slaat nergens op, je hebt minimaal een paar weken nodig om tot jezelf te komen en goed na te kunnen denken. Daarnaast ben je pas 23 en was je dus erg jong (zij wss ook) toen je met haar ging samenwonen. Dit is natuurlijk je eigen keuze maar het blijft er één met veel risico.

Ik schrik er van dat je hier nu nog zo over praat aangezien je al bijna 2 maanden verder bent.
Natuurlijk is het normaal dat het pijn doet, maar ik vind je gedrag problematisch. Dat je zo lang door bent gegaan met contact zoeken, stalken zoals je het zelf noemt. Daarnaast wil ik dat jij jezelf deze vraag stelt, aangezien je duidelijk laat merken haar nog steeds terug te willen.

Wil jij de rest van je leven bij iemand zijn die niet 100% voor je gaat?
Wil je echt in een relatie zitten waarin de ander eigenlijk niet wil?

Denk daar maar eens over na, en please groei een paar ballen.

afbeelding van IComeFromHolland

Om op jou vraag terug te

Om op jou vraag terug te komen of ik bij iemand wilt zijn die niet voor je gaat. Nee dat ik totaal niet. Integendeel juist. Ze moet alleen terug komen als zij er ook achter staat. Liever nu de pijn en haar keuzes respecteren dan over een half jaar.

Ik moet inderdaad mezelf bij elkaar rapen, en verder gaan. Maar haar loslaten vind ik gewoon zo moeilijk. Elke reden om contact te houden neem ik aan. Terwijl ik mezelf en haar der gewoon pijn mee doe. Op dit moment werkt het gewoon niet en als het echte liefde is komen we wel weer bij elkaar.

Ik heb bijna 2 maanden contact gehad met der wat niet altijd even soepel liep. Zij gaf nooit duidelijheid wat ik nodig heb om te zeggen dat ik moest stoppen met haar te contacten. Integendeel had ik het juist het gevoel dat ze twijfelde en het nog wel fijn vond in bepaalde opzichten.

Gisteren hebben we samen besloten om vanaf nu het contact helemaal te verbreken. Geen Facebook, Whatsapp, sms'en oud. Ik heb haar geblokkeerd en zij mij. Ik hoop dat we allebei onze rust kunnen vinden. Want in die 2 maanden ben ik inderdaad geen stap verder. Dus vanaf nu kan het rouwproces echt beginnen. En de tijd die ik nu heb om aan mezelf te werken.

afbeelding van veroniquegirl

het is logische dat jener nog

het is logische dat jener nog elke dag mee bezig bent 5 jaar is niet niks he dat gooi je niet zomaar aan de kant ik ben nu 5 maanden verder en nog vaak bezig met me ex de vader van onze kinderen we hebben een relatie van 8 jaar gehad en zo op de 1 op andere dag is dat weg zonder enige aanleiding we hadden nooit geen ruzie of iets we lachte veel samen. maar we zaten in de bewindvoering en hij ja dan heb je minder te besteden dat kan wel is wat veroorzaken. Hij is vervolgends binnen 3 dagen met een getrouwde vrouw gaan samen wonen met 3 kinderen. dus beide van ene in Andere rel gestapt. we hebben veel contact samen ook vanwege de kids maar als hij alleen is is die lief en aardig als hij hier is voor de Kids ook gewoon als van ouds. dat maakt het lastig loslaten .jij kan er voor kiezen het contact te verbreken denk dat voor jullie ook inderdaad het beste is om verder te komen en het af te sluiten . dat gaat bij mij niet en dan is het lastiger maar ik kan begrijpen dat je er nog elke dag aan denkt.

afbeelding van T16

@ IcomefromHolland

Ik begrijp waar je doorheen gaat. Ook met het contact zoeken.
Maar geloof me het is beter voor JOU en beter voor JULLIE als je nu een tijd cold turkey gaat.
1. je stopt met haar van je afduwen
2. je geeft haar ruimte om de GOEDE dingen te missen
3. je hebt tijd om jezelf bij elkaar te rapen en te groeien als man.
En dat is wel nodig.. Jullie hebben de relatie zelf naar de knoppen geholpen zoals ik het lees en eigenlijk is op dit moment het misschien zelfs ook beter dat jullie uit elkaar zijn. Dat is altijd rot om te horen dat weet ik. Maar op het moment dat je er al meerdere keren voor vecht en elke keer tot dit soort dingen komt dan is het beter om eerst aan jezelf te werken en dan pas eventueel een relatie.

In je hoofd zal je haar niet meteen loslaten. Dat verwacht ook niemand van je. Wat je wel kan doen is de discipline en het respect opbrengen voor haar keuze. Of ze komt terug en jullie zijn beiden wat gegroeid en meer down to earth of het was niet meant to be.
Die transitie maken is erg lastig. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal. Maar ik kan WEL vertellen dat door continue contact te hebben je het voor jezelf niet makkelijker gaat maken.. Je verlengd het proces alleen.

afbeelding van IComeFromHolland

Mee eens

T16 schreef:

Ik begrijp waar je doorheen gaat. Ook met het contact zoeken.
Maar geloof me het is beter voor JOU en beter voor JULLIE als je nu een tijd cold turkey gaat.
1. je stopt met haar van je afduwen
2. je geeft haar ruimte om de GOEDE dingen te missen
3. je hebt tijd om jezelf bij elkaar te rapen en te groeien als man.
En dat is wel nodig.. Jullie hebben de relatie zelf naar de knoppen geholpen zoals ik het lees en eigenlijk is op dit moment het misschien zelfs ook beter dat jullie uit elkaar zijn. Dat is altijd rot om te horen dat weet ik. Maar op het moment dat je er al meerdere keren voor vecht en elke keer tot dit soort dingen komt dan is het beter om eerst aan jezelf te werken en dan pas eventueel een relatie.

In je hoofd zal je haar niet meteen loslaten. Dat verwacht ook niemand van je. Wat je wel kan doen is de discipline en het respect opbrengen voor haar keuze. Of ze komt terug en jullie zijn beiden wat gegroeid en meer down to earth of het was niet meant to be.
Die transitie maken is erg lastig. Ik ben er zelf ook nog niet helemaal. Maar ik kan WEL vertellen dat door continue contact te hebben je het voor jezelf niet makkelijker gaat maken.. Je verlengd het proces alleen.

Helemaal mee eens. Ik weet het zelf donders goed dat ik haar los moet laten. Alleen het doen is zo moeilijk.

afbeelding van T16

@IComefromHolland

Stap voor stap. Begin gewoon met 30 dagen af te spreken met jezelf. Dat is overzichtelijk.. Daarna ben je een stuk sterker en kan je evalueren want je dan gaat doen

afbeelding van IComeFromHolland

Afspreken

T16 schreef:

Stap voor stap. Begin gewoon met 30 dagen af te spreken met jezelf. Dat is overzichtelijk.. Daarna ben je een stuk sterker en kan je evalueren want je dan gaat doen

Vandaag belde ze op na afgesproken te hebben dat we elkaar zullen loslaten en geen contact meer te hebben. Met de mededeling dat ze me mist en er effe doorheen zit. Dus we hebben morgen afgesproken om samen iets te gaan drinken.

Heel dom. Had het moeten afkappen. Zeer waarschijnlijk omdat zij er niks mee bedoeld maar ik toch weer verkeerde hoop heb. Maar dat is achteraf. Als ik morgen zo sterk zal zijn, zal ik der zeggen dat dit afgelopen moet zijn en dat dit de laatste keer is dat we elkaar zien.

Ben benieuwd..

afbeelding van Justaboy

En hoe is het gegaan? Ik weet

En hoe is het gegaan? Ik weet wat je meemaakt, mijn vriendin heeft het 2 welen geleden definitief uitgemaakt omdat het gevoel er niet meer is. Nu 4 dagen geen contact meer na een week wel contact. Ze appte me gister met 2 vragen waar ik normaal op gerrageerd heb, maar de drang om haar te bellen en te appen is enorm

afbeelding van rik21

...

Justaboy schreef:

En hoe is het gegaan? Ik weet wat je meemaakt, mijn vriendin heeft het 2 welen geleden definitief uitgemaakt omdat het gevoel er niet meer is. Nu 4 dagen geen contact meer na een week wel contact. Ze appte me gister met 2 vragen waar ik normaal op gerrageerd heb, maar de drang om haar te bellen en te appen is enorm

Waar zijn jullie ballen gebleven even serieus?
Waarom laat je zo met je hoofd fucken door iemand...

afbeelding van IComeFromHolland

Rik21

Dat vraag ik me zelf ook nog af. Misschien omdat je van die gene gehouden hebt en die er niet meer is? Het stukje onzekerheid, onmacht maakt de kapot. die emotionele achtbaan waar je niet uit komt..

afbeelding van rik21

@IComeFromHolland

IComeFromHolland schreef:

Dat vraag ik me zelf ook nog af. Misschien omdat je van die gene gehouden hebt en die er niet meer is? Het stukje onzekerheid, onmacht maakt de kapot. die emotionele achtbaan waar je niet uit komt..

Hey, misschien kwam ik een beetje bot over.
Toch moet je de kracht in jezelf vinden om jezelf te pushen om door te gaan en je gedachten te verzetten.
Uiteindelijk win je er namelijk niets mee. Natuurlijk kun je er helemaal doorheen zitten in de eerste paar weken, en dat hoor er ook helemaal bij. Wel moet je op een gegeven moment jezelf een schop onder je kont geven en doorgaan met je eigen leven.

afbeelding van IComeFromHolland

@rik

rik21 schreef:
IComeFromHolland schreef:

Dat vraag ik me zelf ook nog af. Misschien omdat je van die gene gehouden hebt en die er niet meer is? Het stukje onzekerheid, onmacht maakt de kapot. die emotionele achtbaan waar je niet uit komt..

Hey, misschien kwam ik een beetje bot over.
Toch moet je de kracht in jezelf vinden om jezelf te pushen om door te gaan en je gedachten te verzetten.
Uiteindelijk win je er namelijk niets mee. Natuurlijk kun je er helemaal doorheen zitten in de eerste paar weken, en dat hoor er ook helemaal bij. Wel moet je op een gegeven moment jezelf een schop onder je kont geven en doorgaan met je eigen leven.

Haha geeft niet hoor, kan wel wat hebben. En op dit moment had ik het ook nodig. Dankje!