Ex geeft me nog een trap na

afbeelding van Alex5

Zo zag ik m'n ex van een maand of 3 geleden (zie mijn vorige nogal jammerige blog waarin ik haar nogal ophemel), vorige week weer eens. Haar ontwijken is lastig genoeg in onze situatie en op een kort babbeltje na bleef het contact oppervlakkig.

Het ging gelukkig een stuk beter met me. Haar aangesproken en ik wilde graag even bijpraten, want dat hadden we na de breuk nog niet gedaan en ze stemde toe...

Ik zei na een tijdje iets dat ik al langer wilde zeggen: dat ik mijn beste vriendin van vroeger niet wilde kwijtraken (we waren jarenlang elkaars beste maatjes voordat we iets kregen) en hoopte dat we ooit weer bevriend zouden kunnen worden. Heel klef, maar wel de waarheid. Ik hoopte wel dat het initiatief dit keer dan vooral van haar uit zou gaan.

Ik had van te voren geen idee hoe ze zou reageren, maar ze dacht er gelukkig ook zo over en ze belde me diezelfde avond nog. Het werd een ouderwets lang en verhelderend gesprek. Deze week nog wat over en weer geapped. Ik was erg blij dat we dit weer konden doen.

Vanavond haar zelf geprobeerd te bellen, maar ze had ineens mijn nummer geblokkeerd?! Het bleek dat ze me eerder die dag een kort appje had gestuurd met de mededeling dat ze geen behoefte meer heeft aan contact en dat ze verder wil met haar leven... Deze zag ik dus echt niet aankomen.

Waarom niet op z'n minst even kort gebeld dat ze spijt heeft van het nieuwe contact? Ik had er nog begrip voor gehad ook. Maar ze kiest weer voor de makkelijke oplossing en zorgt er gelijk voor dat ik niet kan reageren.

Wat me zo zeer doet: tijdens de relatie was het bij haar al altijd zó vaak aantrekken en afstoten met haar borderliner gedrag en ik heb haar nukken al zo vaak moeten slikken dat een mens met wat meer eigenwaarde haar allang zat was geweest. En nu ik haar met lood in de schoenen weer benaderd heb en ze me in de waan laat dat we in ieder geval weer vrienden kunnen worden flikt ze het me nog een keertje.

Ik hoop dat ik boos op haar kan worden en haar in gedachten bij het grof vuil kan zetten en er voor mijn gemoedsrust nu definitief een punt achter kan zetten (ja, ik zal wel moeten). Maar ik ben nu alleen maar enorm teleurgesteld over haar gedrag. Ze kan en wil blijkbaar niet anders.

afbeelding van Rodeo

Sterkte

Dit is hard. Nu is, vind het erg voor je. Ze kiest duidelijk voor zichzelf en een leven waar ze jou achter zich kan laten. Nu is het aan jou om hetzelfde te doen, een andere keuze heb je niet. Alle boeken toe. Doorgaan voor jezelf. Uit je vorige blog leer ik dat ze nog wat van haar vrijheid wou genieten. Mijn inziens is ze redelijk jong? Dit komt zowat altijd voor. Je moet het loslaten, en haar drang om vrij te zijn respecteren. Een andere keuze heb je niet. Nu even door de hel, en dat is echt kut, maar je gaat er ongelooflijk veel sterker uitkomen. Je bent niet alleen. Sterkte!

afbeelding van Alex5

@Rodeo, bedankt voor je reactie

Nee, ze is net als ik midden 30. Wel kinderlijk naief en ontactvol en vind het moeilijk om haar gevoelens onder woorden te brengen. Ze heeft de nodige shit met mannen meegemaakt en daar een flinke knauw door opgelopen.

Achteraf was de leukste periode met haar toen we nog gewoon vrienden waren en we hele avonden met elkaar zaten te bellen en soms wat zaten te flirten. En daar had het bij moeten blijven.

Toen we iets met elkaar kregen bleek al snel dat een normale relatie met haar niet mogelijk was en ze nam vaak afstand. Toen had ik al beter moeten weten. Zeker toen ze het een keer uitmaakte, ik een rebound had dat helemaal verkeerd voelde voor mij en we toch weer bij elkaar terug kwamen. Vanaf toen ging alles onder haar voorwaarden en was ik voortdurend bang haar definitief kwijt te raken. Het werd voor mij een obsessie en een strijd tegen beter weten in.

Toen het daadwerkelijk uitraakte heb ik daar zo'n klap van gekregen dat ik wel begon in te zien dat ik van deze vrouw niet gelukkig kan worden. Ik hoopte wel dat we nog iets van contact konden hebben, want ik geef ondanks alles nog veel om haar.

Maar blijkbaar heeft ze nu al weer spijt gekregen van het hernieuwde contact. Onze verstandhouding is blijkbaar bezoedeld en ze is bang dat het weer verkeerd gaat, zoals ze al zo vaak heeft mee gemaakt. En daar heeft ze misschien ook wel gelijk in.

Het lijkt wel alsof ik verslaafd aan de strijd. En vraag me af hoe ik gezonder hiermee kan omgaan en of mensen ook tips hebben, of evt. een goed boek weten?

afbeelding van Hetlevenismooi

@Alex5

Hoi Alex,

Het lijkt mij het beste om echt afstand te nemen nu, voor jezelf.
En echt rationeel gaan denken (proberen) en kijken naar jouw emoties, en die te gaan verwerken. Het gevoel neeemt steeds de bovenhand in liefdesverdriet. En dat maakt je soms radeloos.

Je hebt liefdesverdriet en heeft toch tijd en verwerking nodig om uit je lichaam te gaan. Jouw lichaam moet zich er van herstellen en als er steeds contact is zoals nu weer met het aantrekken en afstoten, levert het een terugslag op. De emoties raken je dan vreselijk. Je bent nu nog veel te kwetsbaar, ga met jezelf aan de gang, mooi doel toch? Jij bent belangrijk voor jezelf en je liefdevolle omgeving.

Wil je met een vrouw gaan, die niet meer wil? Waarom trekt dat nog zo aan?

Staat ook best veel op internet over, ik heb bijna alles gelezen. Onschuldig

Sterkte!

afbeelding van waterman

Hoi Alex

Citaat:

Vanaf toen ging alles onder haar voorwaarden en was ik voortdurend bang haar definitief kwijt te raken. Het werd voor mij een obsessie en een strijd tegen beter weten in.

Jong, je effe terugtrekken uit de strijd. Je eigen positie weer bepalen, effe bedenken wie jij zelf ook al weer was. Eigen grenzen weer vaststellen. En pas daarna, pas daarna bedenken wat je met haar verder aanwil. Maar eerst moet de ergste onrust weg, he!

Sterkte van Waterman