Ex geeft tegenstrijdige signalen

afbeelding van Fabian50

Na een relatie van ongeveer 3,5 jaar heeft mijn vriendin het na de jaarwisseling uitgemaakt.
Ze heeft het al vaker uitgemaakt, maar steeds kwamen we weer samen.
De rede hiervoor weet of zegt ze niet te weten, ze zegt veel van mij te houden, maar een gevoel zegt haar dat ze geen relatie wilt. Niet met mij en zeker niet met een ander.
Vervolgens na een paar dagen begint ze weer te appen en stelt ze een vriendschap plus voor.
Maar dat we elkaar niet vaker dan een keer in de week moeten zien.
Daar het anders weer op een relatie gaat lijken.
Ik weet dat het niet verstandig van mij is, maar heb daarmee ingestemd, maar omdat ik nog steeds voor een relatie wilt gaan en van haar houd is het voor mij moeilijk om op deze voet door te gaan.
Na en leuke avond en nacht val je toch weer in een gat.
Het vreemde vind ik dat ze vervolgens wel dagelijks minimaal 2 uur appt.
Zelf app ik haar niet als eerst, omdat ze immers het contact niet wilt uitbreiden en nog steeds zegt verder geen relatie te willen.
Ondanks dat je op zo een manier niks kan opbouwen en dat ik mij zo vaak gekwetst heb gevoelt en nu nog steeds voel, geef ik heel veel om haar en loop er bijna dag en nacht over te piekeren.
Weet dat ik op deze manier eigenlijk nooit verder gaat komen.
Maar het lukt mij niet om er echt een punt achter te zetten.

afbeelding van IComeFromHolland

Wat vervelend

Hey wat vervelend om te lezen man. Je geeft zelf al aan het antwoord hierop te weten maar niet te kunnen. Het is inderdaad het beste om het geen contact vol te houden, desnoods blokkeren. Je moet nu aan je eigen denken want je hebt genoeg aan je zelf. Je kan nou eenmaal niet van iemand houden en vrienden blijven. Je zou het eerst moeten verwerken en jezelf die tijd gunnen. Dat het al een paar keer uit ging moet toch al voldoende te zijn om verder te willen gaan? Gun beide de tijd, laat haar maar merken wat ze mist en er dan moet zij er voor 150 procent voor willen gaan. Voor minder moet je niet genoegen nemen!

Het is lastig ik weet er alles van. Maar je moet jezelf op de eerste plek zetten. Dat is moeilijk maar helaas wel de enige manier om verder te komen. Veel succes!

afbeelding van mrpither

Re:

Zo tegenstrijdig zijn haar signalen niet.
Zij gaat voor "friend with benefits" en jij bent daarmee in meegegaan.
De tegenstrijdigheid zit bij jou, je doet het ene maar wil het andere.

Als je een beetje eigenwaarde hebt dan kap je ermee.
Maar niet gaan mekkeren als je het slachtoffer wordt van je eigen keuze.

afbeelding van Koekie

Hé. Ik begrijp waar je

Hé. Ik begrijp waar je doorheen gaat, ieder stukje aandacht van een geliefde is iets waar iedereen die achtergelaten is op hoopt. Wat ik je wel even moet zeggen is dat mensen in een intieme relatie het gevoel hebben niet ''alleen'' te zijn. Relaties zijn anders dan vriendschappen. Wat ik uit dit verhaal haal, is dat ze jou niet meer wilt maar ook niet ''alleen'' kan zijn nog. Zij wil een andere relatie beginnen vanuit de veilige omgeving waarin jij haar nog opvangt. Die vriendschap + is in feite: al haar wensen worden vervuld, sex, aandacht, vertrouwdheid. Vanuit die positie hoeft zij nooit de grote wijde koude wereld in van daten ALLEEN in te gaan en kan ze haar volgende vriend zoeken terwijl ze jou als haar ''safehaven'' gebruikt.

Enige manier om te weten of ze gewoon in de war is of dat ze je gebruikt is om ALLE contact te verbreken en JOUW eisen te stellen. Dus: jij wilt een relatie, zonder die relatie wil jij alle andere dingen niet. Zij wil geen relatie maar wel even al die andere dingen, hoelang denk je dat dit nog duurt zoals het gaat? totdat zij iemand anders vind over 2 maanden? ik kan je wel vertellen dat ze het wel erg comfortabel voor zichzelf heeft gemaakt, het is net als mensen die vreemdgaan of op internet zitten te flirten met anderen terwijl hun partner in de andere kamer zit. Gelukkig zijn ze niet meer maar weggaan durven ze niet, dus wordt het op die stiekeme manier gedaan ''als ik iemand vind die beter is verlaat ik mijn huidige partner, maar dan ben ik in ieder geval niet alleen tot die tijd''.

Beslis voor jezelf of je de ellende wil doorstaan als zij aankondigt een nieuwe vriend te hebben ineens. Ik ben een vrouw en als ik dit zou voorstellen aan een ex waar ik het mee verbroken heb, zou het duiden op: ik heb nog niks beters gevonden dus tot die tijd als je gebruikt wil worden dan kunnen we een vriendschap + hebben.

Ik denk dat je duidelijk moet zijn en moet zeggen wat je voelt en wat je wilt en daar je grenzen leggen. Het is kut en pijnlijk en mega zwaar. Maar dit is de pleister er in 1 keer er vanaf rukken en ben je zelf nog in controle. Als jij doorgaat met die vriendschap plus dan wordt die pleister langzaam eraf gerukt met als bijkomend neveneffect dat je ook nog eens gebruikt bent in de tussentijd, dat is dubbel pijn.

Dus weed duidelijk en mocht zij inderdaad fout zitten en jou echt terug willen dan komt ze echt wel terug.

afbeelding van Crank10

Precies dat!!

Je moet het eigenlijk zo zien... de meeste vrouwen zijn behoorlijk
Onzeker en zijn gewoon niet graag alleen. Het is soms moeilijk om alleen te zijn. Bijvoorbeeld met verjaardagen, feestjes of kerst.
Vrouwen die onzeker zijn blijven liever in een relatie zitten waar ze niet helemaal gelukkig in zijn, maar waarin zr wel zekerheid hebben.
In de relatie voelen ze zich misschien een “5” en “single” een 4 bijvoorbeeld. Ze blijven dan liever in die relatie zitten dan alleen.
Ondertussen zal ze iemand anders gaan aanlijnen en jou aan de lijn houden.

Voor jou komt dat totaal onverwacht en blijf je met een gebroken hart
Achter, maar zij heeft ondertussen a emotioneel afscheid van je genomen en gaat zo door en zal je laten vallen trust me!

Vanuit een relatie is het ook makkelijker daten met een ander.
Als je dan afgewezen wordt kun je weer terug je safe zone in, met jou dus! Zou me daar niet voor laten lenen!

Tip: laat haar gaan en zoek een vrouw met een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen die het niet erg vind om een poosje alleen te zijns
Geloof me, deze vrouw gebruikt jou en laat je zo barsten voor een ander. Wordt het uiteindelijk niks met die ander, staat ze weer bij jou op de stoep, maar niet omdat ze jou zo leuk vind, maar omdat je haar zekerheid biedt en ze niet alleen wilt zijn.

Als ze verliefd op jou zou zijn, denk je dan dat ze vrienden wilt zijn
zoals nu? Tuurliji niet! Als ze gek op je is wilt ze een relatie met je.

Kan hier letttelijk wel honderden voorbeelden van noemen
in mijn kring. Zorg dat je stabiel word en haar niet nodig
hebt!

Succes man!!