Ex gezien

afbeelding van Moerbei

Na maanden geen contact hem gisteren toch een berichtje gestuurd, waarna hij me vrijwel direct opbelde. Daar schrok ik behoorlijk van, ineens weer live contact, stemgeluid...
Vijf minuten later stond hij voor mijn neus (je kan een buurman lang ontwijken maar in zo'n geval ben je ook snel bij de ander) en zoals ik al verwacht had was t direct elkaar vasthouden en niet loslaten.
We hebben bij gepraat. Het gaat met hem niet zo goed; Mijn zorgen van de laatste weken waren niet geheel ongegrond.
En tja, ik had het natuurlijk kunnen inschatten, maar aan het eind van het verhaal blijft zijn plaat hangen, zelfs wanneer je er even 4 maanden tussenuit knipt.
Dat hij van me houdt, me mist, over me droomt maar prima in staat is om een band met me in stand te houden zonder me te zien.
Dat hij diep van binnen nog steeds gelooft dat het niet kan tussen ons, ondanks de liefde, ondanks het wel passen bij elkaar. Ondanks dat hij zich eenzaam en gedeprimeerd voelt en me dagelijks mist.

Ik blijf het moeilijk en bitter vinden. Als twee mensen van elkaar houden, elkaar missen, verdrietig zijn zonder elkaar...dan probeer je toch om er iets van te maken?
Het blijft een pittige les voor me. Weet ook niet zo goed wat ik ermee aan moet.

Ik kan natuurlijk niets anders dan het accepteren.

Ik vroeg hem gisteren nog wat zijn woorden te betekenen hadden, zijn liefde, het feit dat hij zegt zich zorgen om me te maken als hij vervolgens 4 maanden in staat is om me volledig los te laten en niet meer met me bezig is.
Hij zegt dat dat mijn interpretatie is, dat ik nog steeds in zijn leven ben, en dat elkaar niet zien soms gewoon makkelijker is.

Anyway...veel tekst, gemeend en uit het hart, dat weet ik wel. Helaas koop ik er zo weinig voor.

Kunst is natuurlijk om me nu niet weer volledig mee te laten slepen. Na een paar uur van omhelzen is hij nu weer weg en de geschiedenis leert dat hij dan meestal weer weken tot maanden in stilte verdwijnt.

En dat doet pijn en laat bij mij een leegte achter.
Voor mij is het nog steeds heel eenvoudig. Ik hou van hem. Punt. En daarbij horen geen moeilijke berekeningen of formules.

Ik hoop desondanks dat ik voldoende kracht heb gevonden om dit keer gewoon vrolijk door te hobbelen.
Ok, even reality check, ok - hij mist me net zo veel als ik hem, ok - zolang hij daar niets mee kan doen moet ik niet in de wachtstand blijven. Het leven is te kostbaar en te kort om zoveel te treuren.

Het zal ongetwijfeld weer een innerlijke dialoog met hem op gang brengen de komende dagen. Ongeschreven mailtjes in mijn hoofd, dingen die ik zou moeten zeggen. Wat allemaal weinig nut heeft, dat weet ik wel.

Misschien zijn we niet klaar met elkaar, misschien moeten we met elkaar verder tot we onze les geleerd hebben. Als iemand me kan vertellen wat die les is, gerne.

Dus ik ga hard mijn best doen om deze ontmoeting een plekje te geven, de rust in mezelf vast te houden en niet van mijn pad te wijken.

Wish me luck, want zoals altijd, kies ik bepaald niet de gemakkelijkste weg...

afbeelding van petals

Waarom wil hij dan niet? Ben

Waarom wil hij dan niet? Ben je daar achter? Het lijkt me moeilijk op deze manier inderdaad. Zelf ben ik blij dat ik collega op wie ik verkikkerd ben over een paar maanden niet meer zie, dan kan ik ook echt afkicken. Ik vind het knap dat je het kan, maar pas goed op jezelf, want als hij elke keer weer zo in je leven is, je knuffelt en vasthoudt, en toch blijft zeggen dat ie van je houdt, dan maak je het jezelf niet makkelijker. Ik heb die collega nog niet eens aangeraakt of gezoend of wat dan ook, hij blijft veilig op afstand en het doet al verdomde zeer, kun je nagaan... Mijn complimenten overigens voor je schrijfstijl, je verwoordt alles wederom heel mooi allemaal.

afbeelding van Moerbei

Tja, waarom? Omdat hij de

Tja, waarom? Omdat hij de intensiteit tussen ons niet aan kon. Omdat hij de gedachte kreeg dat wij elkaar niet gelukkig konden maken en van die gedachte uiteindelijk (de laatste 6 weken van de relatie) ontzettend gedeprimeerd raakte. Omdat hij zich teveel zorgen om mij maakte (en dat terwijl ik mij zorgen om hem maakte)...
Omdat hij sowieso geteisterd word door eindeloze depressieve buien en zich vervolgens maanden op kan sluiten en daar geen ander in toe kan laten. Ook mij niet Verdrietig.
Omdat hij zich, in die fases, zich het beste voelt wanneer hij geen binding heeft met andere mensen (zijn woorden).
Een analyse van een vriend van mij (een vakkundige) was dat hij qua binden nogal beschadigd is en geen hechte binding aan kan. Ik ben daarin tegengesteld, ik ga een zeer hechte (misschien zelfs te hechte) binding aan. Die combinatie is helaas niet ideaal. Zelfs wanneer al het andere voegt, de liefde daar is, kunnen verschillende bindings-stijlen de boel grondig verzieken.Waarschijnlijk zou een vrouw die binnen een relatie ook een afstand bewaard veel beter bij hem passen.

Enfin, zo rationeel zie ik dus wel waar het spaak loopt.
En mijn familie en vrienden willen ook dat ik hem loslaat, omdat hij niet bepaald de meest ongecompliceerde persoon is om je leven mee te willen delen. Mensen zien het van buiten af toch altijd rationeler, he?

Ik wilde dat ik t los kon laten. Er is meer in het leven dan je te fixeren op een lief, die verschrikkelijk lief is, maar niet meer permanent jouw lief wil of kan zijn.

Live doesn't revolve around 1 person! Dat kan en mag niet!

Dat dit niet de makkelijke manier is, is waar. Ik zal zien wat het met me gaat doen de komende weken.

Ik hoop weinig.

afbeelding van petals

dan denk ik toch dat hij

dan denk ik toch dat hij inderdaad de goede keuze heeft gemaakt, en rationeel gezien zie je dat zelf dus ook wel. Gelukkig heb je ook mensen om je heen die je daarin ondersteunen en die er een heldere blik op hebben. Maar ja, dan de rest nog he... ik zou toch maar zo veel mogelijk afstand houden, want elke keer als je hem weer ziet en zelfs knuffelt en zo, worden die gevoelens toch weer aangewakkerd, nogal wiedes dat het dan wat met je doet, het zou al gek zijn als het je weinig zou doen. Het kan alleen slijten met de tijd als het niet steeds weer naar boven komt. Sterkte daarbij!

afbeelding van evee

ik denk ook dat zijn keuze

ik denk ook dat zijn keuze verstandig is maar natuurlijk wel pijnlijk voor jou. Ik denk dat het erg moeilijk is om een relatie te hebben met iemand die depressief is. Je wilt die persoon redden maar hij is de enige die zichzelf kan redden. Ook kan iemand die in een depressie zit een ander onbewust mee trekken naar beneden en zijn vaak erg egoistisch als ze zich depressief voelen waardoor jij niet krijgt wat je verdient. Ik heb ook ooit een relatie met zo iemand gehad. Het was vreselijk moeilijk om hem los te laten mede omdat je je zorgewn maakt maar toen ik het eenmaal los kan laten was ik zo ontzettend opgelucht. Achteraf gezien had hij me zoveel energie gekost.

afbeelding van Moerbei

Evee, dank voor je reactie,

Evee, dank voor je reactie, hier heb ik echt iets aan! De ontmoeting heeft weer flink wat los gemaakt, bij ons allebei denk ik. Ik hou nog steeds heel veel van hem maar moet hem loslaten. Hoe weet ik nog niet. Ondertussen ga ik maar door met wat ik aan het doen was. Zoveel mogelijk van het leven genieten! Nogmaals dank!

afbeelding van evee

ik denk dat jij heel goed

ik denk dat jij heel goed bezigf bent, maak het jezelf niet te moeilijk met die ontmoetingen en knuffels en geniet zoveel mogelijk van andere dingen en op een dag zul je merken dat je weer veel minder met hem bezig bent.

afbeelding van bjm

@moerbei

heel veel geluk, sterkte , liefde en wijsheid gewenst voor je !
groetjes
bjm

de les ? als ik het wel heb heeft torn ooit een mooie blog geschreven waarom iemand in je leven was........voor een seizoen, voor even of voor het leven...geloof ik...moet je maar eens lezen als je tijd hebt...is wel mooi.......ik zelf heb eens een blog geschreven over de zin van pijn, waardoor je op een hoger level uit kunt komen....hoop dat je er wat mee kunt !
herken je situatie en zelfde geldt voor mij.....