Ex is depressief

afbeelding van weegschaaltje299

Hallo,

Mijn ex en ik zijn nu al 9 maanden uit elkaar, in het begin had ik het er zeer moeilijk mee maar we zijn wel goede vrienden gebleven omdat we elkaar vaak zien in de manege waar hij werkt en waar mijn paard staat. Mijn ex is intussen al samen geweest met een andere ex van hem maar deze relatie is weer misgelopen waar hij wel veel pijn van heeft gehad maar ik was er dan om hem te troosten.

Nu zegt hij dat hij mij terug wil, maar dit wil ik niet want hij heeft mij te veel gekwetst en ik wil zeker geen tweede keus zijn.

Maar nu is er in de manege (waar we elkaar altijd zien) een nieuwe jongen waar ik het wel mee kan vinden, en nu is hij super jaloers!
Het gaat echt heel ver, hij zit vaak te huilen omdat hij triestig is, terwijl hij anders echt wel een man was die nooit huilde, en hij zegt dat hij niets waard is en een slechte man is. Hij zegt dat hij zich altijd alleen voelt omdat hij niet veel vrienden heeft en zn familie woont veraf. Het kwetst mij ook wel om hem zo te zien en ik ben echt super bang dat hij zichzelf iets zal aandoen want zo klinkt hij echt!

Hopelijk hebben jullie een idee wat ik kan doen voor hem?

afbeelding van petals

even heel hard hè jij moet

even heel hard hè jij moet helemaal niets doen voor hem... hij moet, als hij depressief is, hulp gaan zoeken en hier zelf uitkomen. Zo te horen wilde hij jou niet, maar jij bent er wel voor hem geweest om hem te helpen. En ondertussen zit jij maar steeds met hem bezig. Jij moest dealen met jouw pijn toen hij jou verliet, toen moest je het ook alleen doen toch? Nu heeft hij spijt maar ik zou echt zeggen lekker dikke pech voor hem dan, dan had hij maar beter na moeten denken. Zo gaan die dingen soms, jij hebt toch ook alle recht om verder te gaan met jouw leven? Ik vind dit allemaal maar zeer wazig... hij is toch een volwassen man? Hij komt er echt zelf wel uit hoor.

afbeelding van weegschaaltje299

Hij was er ook voor mij

Ik ben echt bang dat hij zichzelf iets gaat aan doen en hij gaat echt niet zelf hulp gaan zoeken. Hij is er ook geweest voor mij toen ik het moeilijk had dus ik wil er nu ook voor hem zijn.

afbeelding van petals

tja het ideale recept om zelf

tja het ideale recept om zelf nog langer met hem bezig te zijn hè... en wat zou jij nu voor hem kunnen doen om hem niet meer depressief te laten zijn dan?

Jullie blijven in een ongezonde halfslachtige relatie hangen op die manier. Exen KUNNEN elkaar niet over elkaar heen helpen. Dat moet je zelf doen. En hij dus nu ook.

afbeelding van miss-pantertje

wat ik zou doen, en ja dat is

wat ik zou doen, en ja dat is echt wat ik zou doen hé.

Ik zou een gesprek aan gaan met hem. Hem vertellen dat het zoals het nu is niet verder kan. Dat zal hij zelf ook toegeven. Het doet je pijn hem zo te zien. Jij wilt er voor hem zijn en hem helpen. Het is overduidelijk dat hij nog gevoelens voor je heeft. Ook dit zal hij bevestigen als je dit zegt. Ik zou hem zeggen dat de situatie nu eenmaal zo is dat je hem niet volledig kan steunen omdat jij de hetgeen bent wat hem verdrietig maakt. Wel wil je hem supporten en naar hem luisteren als hij hulp gaat zoeken bij een psycholoog.
Als hij echt om je geeft doet hij dit voor jou. Hij wil jou toch ook gelukkig zien?
Natuurlijk heeft hij veel verdriet maar juist jij kan dat niet wegnemen.

Je zou ook nog wat vrienden van hem kunnen regelen die er voor hem zijn.

afbeelding van Ivan

ivan says

veel mensen zijn depressief
inclusief de meeste die hier zitten
zorg voor je eigen depressie en laat je ex voor zijn eigen sores zorgen
jouw angst voor zijn 'hij doet zichzelf misschien wel iets aan' hoort bij hem thuis
niet bij jou
laat het dus daar waar het thuishoort
op zijn bord

...

afbeelding van meer206

Huisarts?

Het enige wat je voor iemand kan doen zonder daar zelf bij te zoeken is het bij de huisarts aangeven lijkt mij.

Het is namelijk niet jouw verantwoordelijkheid. Jouw verantwoordelijkheid ben je zelf. Dat is veel belangrijker dan die ander (met dank aan Waterman Knipoog).

Als hij zelf die verantwoordelijkheid niet neemt moet die verantwoordelijkheid bij de huisarts worden gelegd. Die moet dan maar kijken wat hij er mee doet.

afbeelding van mrpither

Re:

Mooi staaltje manipulatie van zijn kant.....

Als hij zichzelf iets wil aandoen is dat zijn beslissing, jij kan daar nooit schuld aan hebben

afbeelding van morgenster

Hij manipuleert je

door de zieligheidskaart te spelen en op je schuldgevoel en mededogen in te spelen. Alles zodat je je met hem bezighoudt ipv die nieuwe jongen.
Trap er niet in!