Ex kan niet afsluiten en blijft twijfelen

afbeelding van Willem123456

Dag Iedereen,

Heb al veel troost gehad op dit forum en zou toch ook graag mijn verhaal even kwijt willen.
Ben in totaal 4 jaar en 5 maanden samen geweest met een meisje 26 jaar), waarvan we 10 maanden hebben samengewoond. Momenteel zijn we bijna 2 maanden uit elkaar door dat haar gevoel weg was. 2 weken later is ze hier ook op terug gekomen en zei ze dat ze mij nog heel graag ziet en mist als persoon, maar niet 100 percent zeker is of een relatie terug zou slagen. Dan hebben we minimaal contact gehad tot we gisteren hadden afgesproken voor iets te drinken en te eten samen (op haar initiatief).

We hebben een gezellige babbel gehad. Ze vertelde mij terug dat ze mij miste en graag ziet, het niet lukt om het af te sluiten, blijft twijfelen, maar ook niet terug kan omdat ze niet weet waarom ze ongelukkig is. Ze gaf toe dat het ook grotendeels bindingsangst is aangezien we net samenwoonden. Volgende stap is trouwen en kindjes en dat schrok haar af. Daarnaast is ze onzeker over zichzelf, over haar job, de toekomst.. Lijkt wel of ze een depressie heeft.

Als ik goede herinneringen oprakelde begon ze telkens heel hard te wenen en beseft ze zelf ook hoe goed we het samen hadden, maar dat ze niet kan plaatsen waarom ze ongelukkig is. Heb haar dan verteld dat ze wel een groot risico neemt om mij van zich af te duwen want dat ik ook moet verder gaan. Daar antwoordde ze op "Ik weet het niet, en daar moet je het nu voorlopig mee doen". Ben vertrokken met de woorden, neem uw tijd, doe ik ook en dan zien we wel weer verder.

Vandaag bericht gestuurd dat ik het een leuke babbel vond. Zij antwoordde dat ze dit ook gezellig vond en dat ze blij is dat we hebben kunnen babbelen. Wat moet ik nu doen? Wachten of contact verbreken en verder gaan?

afbeelding van T16

Hee, Ik vind dat je goed

Hee, Ik vind dat je goed bezig bent en zo Door moet gaan.
Afhankelijk van hoe sterk je zelf bent en hoeveel afstand je in woorden kan houden kun je contact hebben denk ik, sporadisch. Je merkt zelf dat door afstand te nemen je sterker wordt en zij ziet wat ze mist.

Echter is het wel een proces aan haar zijde en moet het niet zo zijn dat ze anytime maar terug kan komen wanneer ze wil.
Ik denk dat je er goed aan doet om als je het niet aan kan casual contact te hebben, dat heb ik zelf namelijk want ik merkte dat t me echt geen ene bal opleverde behalve hoop waar ik vanaf wilde, Je er beter aan doet om cold turkey Te gaan. Je maakt daar in ieder geval niets mee kapot, Je geeft jezelf rust en De ander ook meteen en kans je echt te missen.
Als het je al niet meer zo raakt kan je soms wel praten denk ik en vriendelijk een berichtje terugsturen. Maar dan zou ik alle initiatief van haar uit laten komen en echt kort terugreageren zonder teveel uit te wijden want voor je het weet Ben je gefriendzoned.

afbeelding van Willem123456

Bedankt voor het antwoord

Bedankt voor het antwoord.
Denk inderdaad dat het een goed idee is om de communicatie van haar kant te laten komen, goeie tip Glimlach
In het begin zei ze zeker te zijn, maar nu geeft ze toe dat er toch nog veel liefde is en ze ons niet kan afsluiten, enkele voorbeelden:
- Zo sta ik bijvoorbeeld nog in haar gsm als "schatje"
- Er stonden nog veel foto's van mij in het huis
- Ze vroeg of ik al aan het daten was
- Ze zei dat ik er goed uit zag
- Ze gaf toe dat ze het zwaar onderschat heeft en mij sterk mist.

Die hoop en verwarring ben ik zo beu, maar wil haar ook niet voor een ultimatum stellen want dan duw ik ze zeker weg.
In ieder geval, moet ik de rollen nu omdraaien en cold turkey gaan lijkt mij de beste beslissing. Ze zal wel contact opnemen als ze wilt, maar wat doe ik als ze stel binnen 2 weken vraagt om nog eens af te spreken? En is het normaal dat ookal twijfelt ze, ze zoveel afstand neemt?

afbeelding van rik21

...

Willem123456 schreef:

Bedankt voor het antwoord.
Denk inderdaad dat het een goed idee is om de communicatie van haar kant te laten komen, goeie tip Glimlach
In het begin zei ze zeker te zijn, maar nu geeft ze toe dat er toch nog veel liefde is en ze ons niet kan afsluiten, enkele voorbeelden:
- Zo sta ik bijvoorbeeld nog in haar gsm als "schatje"
- Er stonden nog veel foto's van mij in het huis
- Ze vroeg of ik al aan het daten was
- Ze zei dat ik er goed uit zag
- Ze gaf toe dat ze het zwaar onderschat heeft en mij sterk mist.

Die hoop en verwarring ben ik zo beu, maar wil haar ook niet voor een ultimatum stellen want dan duw ik ze zeker weg.
In ieder geval, moet ik de rollen nu omdraaien en cold turkey gaan lijkt mij de beste beslissing. Ze zal wel contact opnemen als ze wilt, maar wat doe ik als ze stel binnen 2 weken vraagt om nog eens af te spreken? En is het normaal dat ookal twijfelt ze, ze zoveel afstand neemt?

Zij weet niet goed wat ze wil, dus ten eerste geef haar gewoon de tijd om dat helemaal uit te zoeken.
Ik denk dat jij je op dit moment veel te veel met haar bezig houdt. Je moet proberen om nu even alle pijlen op jezelf te richten. Ga sporten, zoek een nieuwe hobby, zoek je oude vrienden weer eens op. Je moet er in ieder geval voor zorgen dat jij bezig blijft.

Je moet niet een afwachtende houding aannemen waarin je "wacht tot zij misschien terug komt". Doet ze dit namelijk niet dan is de klap voor jezelf alleen maar harder. Daarnaast moet jij jezelf de vraag gaan stellen of je bij iemand wil blijven die over jou twijfelt!

Ik zou zeker geen contact met haar zoeken. Het is volledig je eigen keuze wat je doet als zij contact zoekt.
Ik zou er zelf eerlijk gezegd even goed klaar mee zijn...

afbeelding van T16

@ willem123456

Ja het blijft lastig. Het is een wankele balans en het hangt ook echt af van hoe jij je voelt.
Ja ze houdt van je, geloof ik echt - MAAR ze moet ook voor je kunnen gaan. Om voor iemand te kunnen gaan, denk ook met name voor een vrouw die nu ook twijfelt, moet het allemaal niet TE makkelijk voor het grijpen liggen. Nu redeneer ik puur vanuit mezelf hoe ik in zo een situatie zou zijn.

Even concreet: Geen ultimatum stellen want inderdaad dat werkt niet. De tijd moet er rijp voor zijn, zij moet er rijp voor zijn. En je maakt jezelf heel erg afhankelijk door dat ultimatum op te stellen want het is niet zo alsof je daarna ineens klaar met haar bent, en het is ook niet zo als ze een maand later op je stoep zou staan je haar dan ineens zou afwijzen. Dus dat idee zou ik schrappen.
Die hoop en verwarring ben je beu, terecht, maar je hebt dit zelf in de hand. De hoop mag je houden, de verwarring kan je eigenlijk aan de kant zetten want jullie zijn nu uit elkaar - the end.
Als ze binnen twee weken vraagt om nog eens af te spreken zou ik het persoonlijk even afblazen en zeggen dat je andere dingen te doen hebt. Nogmaals je wil het niet te makkelijk maken en ze twijfelt teveel. Dat brengt jou obviously niets want ik merk aan je manier van praten dat je eigenlijk stappen terug gaat doen. Je zit weer in de wachtende positie en daar wil je eigenlijk uit.
Dit wil NIET zeggen dat je niet op haar kan wachten, in je hart, maar wil WEL zeggen dat je eigen leven moet leiden en moet denken wat JIJ nodig hebt als mens.

Voorbeeld: ik zat ook in de wachtende positie met mijn ex, continue een rollercoaster aan emoties. Boosheid, verdriet, hoop, verwarring en duizenden analyses. Ik heb inmiddels 70 paginas in mijn dagboek geshcreven, meerdere perioden van geen contact gehad en hem uiteindelijk bijna 2 maanden niet gezien. Gister was ik trainen en zag ik hem in de sportschool, ik wist dat hij er zou zijn maar ik was hier sterk genoeg voor.
Ik ben namelijk tot de conclusie gekomen dat 1. hij de man van mijn leven is 2. dat hij nu niet de ware voor me is omdat hij niet volledig voor me kan gaan. Daar is echt alles mee gezegd. IK zoek iemand die me 100% vertrouwen, stabiliteit en liefde geeft. Ik zoek niet iemand die twijfelt - dan ga dat eerst maar eens uitzoeken en dan kijken we tegen die tijd nog wel hoe ik er in sta.
Wat ik met dit voorbeeld probeer aan te geven is dat je dus wat meer op je eigen IK mag focussen. ALs jij akkoord gaat met een soort tweederangs twijfel liefde en onzekerheid, prima. Als je dat niet doet, step up your game. Het gaat je niet helpen om met iemand te blijven afspreken die continue twijfelt. Of ze gaat er voor of niet. Zo niet dan heb je er ook geen bal aan om haar te blijven zien en spreken. Dat gaat je nu tegenhouden omdat het je verwarring geeft. Ik denk dat je zelf ook wel merkt dat je sterker bent als je haar een tijd niet gesproken of gezien hebt. Nee, de liefde is niet minder, maar jij bent wel sterker als persoon! Dat stukje gaat je helpen omdat je meer bent opgewassen op dat moment tegen de grillen van haar kant.. Hopelijk heb je er iets aan

afbeelding van Willem123456

Bedankt voor het antwoord en

Bedankt voor het antwoord en de steun Glimlach

Gisteren belde ze, om te zeggen dat ze heeft gerealiseerd dat ze doodongelukkig is, en dat dit niets te maken heeft met onze relatie. Ze gaat naar de psycholoog om uit te zoeken waarom ze zo ongelukkig is.

Ze heeft nu dus voorgesteld om samen nog iets te doen, omdat ze heeft ingezien dat ze er iets mee moet doen als ik na meer dan 2 maand nog steeds in haar hoofd zit. Hierop heb ik geantwoord dat ik niet van plan ben vrienden met haar te worden. Heb hier enkele dagen over nagedacht en ga haar dan ook meedelen dat ik iemand wil dat 100 percent voor mij kan en wil gaan. Ben nu al 2 maanden ver, dus als het niet 100 percent is kan ik beter doorzetten.

Voel wel dat ze begint terug te krabbelen, maar zal dan toch volledig van haar kant moeten komen anders heeft de relatie toch geen kans op slagen..

Maar contact verbreken is inderdaad het beste voor mezelf om sterker te worden. Want dit contact en getwijfeld maakt me echt kapot.

Maar het ultimatum ga ik inderdaad niet stellen, maar ga haar wel meedelen dat ik geen contact wil en dat ze mij maar moet contacteren als ze zeker is. Dan zal ik wel zien wat ik er mee doe.

afbeelding van T16

@ willem123456

Super sterk! ben trots op je. Ik zou ook zeker haar voorstel afslaan voor nu. Laat haar eerst maar een aantal keer met die psycholoog praten voordat alles direct weer 180 graden gedraaid is..

En inderdaad ze moet er vol voor gaan. Jij staat nu super sterk. Ja je wil haar maar onder JOUW voorwaarden en dat s dus een vrouw die er volle bak voor gaat.

Ik heb het inmiddels weer compleet verprutst. Blijft een wankele balans

afbeelding van Willem123456

verprutst

Vertel?

Hoe heb je verprutst? Door toch contact op te nemen of?

afbeelding van T16

@ willem123456

Nou dat niet zozeer. We hadden af en aan af en toe contact. Ik heb dat geen contact ondernomen om voor mezelf afstand te creeëren - dat werkte goed en ik werd ook sterker. Hij bleef contact zoeken door de kleine dingen. Statussen, foto's you name it. Daar was ik ook mee opgehouden en toen ging ik hem ook negeren toen hij contact zocht..
Totdat ik vrijdag een tattoo liet zetten - hij had me die tattooeerder aanbevolen. Weet niet waarom ik dat met hem wilde bespreken maar deed het toch. Daarop had ik hem afgelopen zondag bij het sporten gezien. En dat was eigenlijk de start van het contact. Si dat moment zoekt hij het ook weer elk moment.

Waarom ik het verprutst heb.. Nou.. ik hou van hem en wil obviously bij hem zijn.. Ik weet dat hij bezig is met therapie en bezig is met kijken WAAROM zijn huidige relatie niet werkt en dat dit voor hem niet iets is wat je even in een dag hebt besloten. Dit is iets waar hij al 3 maanden mee bezig is nu. Ze slapen apart ze doen niets samen, ze doet de helft van alle dingen die hij haat maar hij heeft nog niet genoeg blijkbaar.. Dit irriteert me.. Ik merk dat ik eigenlijk niets afgesloten heb. Ja ik ben niet meer depressief, maar ik ben wel continue met hem bezig nog. Als hij echt met haar door zou gaan zou ik gek worden denk ik. Puntje bij paaltje - ik heb ziekelijk veel hoop. Dit omdat hij me continue die bevestiging geeft eigenlijk..
Ik heb hem een kerstkado gegeven vandaag - 2 kaartjes voor een klassiek concert en aangegeven dat hij zelf mag kiezen of hij met mij wil of zijn vriendin. Hij wil met mij, vind ik uiteraard leuk.
Een vriendin van me vraagt me nu alleen hoe lang ik dit zo wil doen. Ik ben nu 3 maanden verder sinds het eigenlijk uit is gegaan en hij zit nog steeds bij haar. Wanneer is genoeg???

afbeelding van Willem123456

Ja als er iemand anders in

Ja als er iemand anders in het spel is, is dit natuurlijk niet gemakkelijk.

Wel duidelijk dat zijn hart nog bij jou ligt en niet bij haar. Ik denk dat er een moment gaat komen dat je hier zelf genoeg van hebt en het contact volledig gaat verbreken. 1 ding is zeker hoop is het ergste dat er is. Zeker het geduld dat je er voor moet opbrengen.

In dit geval lijkt het me wel aangewezen om hem een duidelijke keuze te geven, want dat je anders geen contact meer wil. Hij kan natuurlijk niet van 2 walletjes eten, en nu heeft hij nog het gevoel dat hij kan kiezen.

afbeelding van T16

@ willem123456

Ja.. zijn hart is bij mij maar de rest niet.. Er zijn geen acties voor mij.. niets
Wanneer is het moment dat ik hier genoeg van heb.. ik ben al 3 maanden op deze manier bezig het is verschrikkelijk.

Ik wil hem geen keuze geven omdat dit niet het moment is. Wie ben ik om hem voor het blok te zetten terwijl hij midden in een proces zit. ALs hij nu niet voor me gaat zegt dat niets. Als hij wel voor me gaat ook niet omdat hij geen fluit heeft afgesloten.

Hij heeft nu zeker het gevoel dat hij kan kiezen.. daar ben ik me wel degelijk van bewust.. Ik wou dat ik harder was en kon zeggen hier stopt het en dan ook echt DENK van dit pik ik niet. Want mijn empathie en begrip kickt dan in... Dan krijg ik medelijden en dan snap ik hem.

Ik weet het echt niet meer.

afbeelding van Willem123456

Het is heel hard, maar je

Het is heel hard, maar je bent altijd met 2 in een liefdesverhaal. En als hij niet bij jou wil of kan zijn, moet je dit respecteren en hem loslaten. Hard om te zeggen, maar als iemand sterft die dicht bij jou staat moet je ook loslaten en heb je geen keuze. Geen contact, rouwproces en tijd heelt zeker deze wonden.

Heb zelf al eens 3 jaar met iemand samen geweest en deels samengewoond. Na deze breuk ook verder moeten gaan, en kan nu eerlijk zeggen dat na 5 jaar deze persoon mij helemaal niets meer doet. Zelfs al niet meer na een jaar toen we uit elkaar zijn. Moet er wel bij zeggen dat zij toen heel zeker was, wat het makkelijker maakte. Mijn laatste ex twijfelt zelf en dit maakt het extra moeilijk. Maar uiteindelijk blijft de beslissing hetzelfde "Ik wil niet bij jou zijn", anders waren ze wel bij jou.

Zou er zelf een punt achter zetten en alle contact verbreken.

afbeelding van T16

@ willem123456

Ik respecteer het ook. Ik heb gezegd dat ik het wil afsluiten en ben daar toen mee begonnen. Het punt is.. Als iemand continue toch teksten houdt dat je zijn soulmate bent, overal neerschrijft dat hij je mist en van je houdt en wil dat het anders is het dit bijna onmogelijk maakt. Elke keer maakt dat, dat ik contact zoek en dan hoor ik weer in de overtreffende trap hoe bijzonder ik ben en perfect etc etc.

Ja je hebt gelijk hij wil niet bij mij zijn anders was hij hier. Punt is een beetje.. Ik denk dat ik bang ben. Bang dat als ik door ga hij niet achter me aan komt. Bang dat als ik door ga het sowieso goed komt met zijn ex. Bang dat als ik door ga ik er in blijf hangen en hij mij afsluit..

afbeelding van rik21

Ik mag jou wel

Ik mag jou wel willem, jij snapt 't helemaal.

afbeelding van Willem123456

Merci Rik21 Snappen is het

Merci Rik21 Glimlach

Snappen is het probleem niet in zulke contexten, maar het toepassen is verdomd moeilijk. Daarom zitten we natuurlijk allemaal op dit forum.

afbeelding van rik21

Behalve ik

Ik zit eigenlijk alleen op dit forum om anderen te helpen.
Mijn laatste relatie ging 4 maanden geleden uit maar dat was mijn keuze, ondanks dat nog steeds moeilijk genoeg.

afbeelding van Willem123456

Super dat je mensen probeert

Super dat je mensen probeert te helpen hier. Ik merk zelf dat toen het net uit was met mijn ex ik echt nood had aan tips and tricks. Heb hier heel veel aangehad door afstand enzo te kunnen nemen.

Verwerkingsproces gaat allemaal veel sneller als je gesteund kan worden via fora.

afbeelding van rik21

Zeker waar

Willem123456 schreef:

Super dat je mensen probeert te helpen hier. Ik merk zelf dat toen het net uit was met mijn ex ik echt nood had aan tips and tricks. Heb hier heel veel aangehad door afstand enzo te kunnen nemen.

Verwerkingsproces gaat allemaal veel sneller als je gesteund kan worden via fora.

Ben ik het volledig mee eens! Op een forum als deze kun je schaamteloos je verhaal en gevoelens kwijt, wat zeker bijdraagt aan een snellere verwerking.