''Fake it till you make it''

afbeelding van Sophie Fragile

Vooruit mijn ''content'' dan maar, want oh my god wat een ruis.
Terwijl het zo eenvoudig is:
vind ik tenminste. Want lees eens goed wat er staat ‘’Fake it till you make it’’: oftewel ‘’Doe alsof net zolang totdat je resultaat hebt’’. Dat kun je op 2 manieren opvatten: ‘’doe alsof totdat het alsof doen echt wordt’’ en ‘’doe alsof totdat je je doel hebt bereikt, terwijl je de hele tijd fakete’’.
Om te beginnen, als die uitspraak bestaat, is het uit het leven gegrepen, komt het uit de praktijk en is het dus degelijk waar.

Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat er endorfine stoffen vrijkomen ook als iemand lacht terwijl hij het faket. En daar kan ik me heel goed iets bij voorstellen: als je fake lacht gebruik je bepaalde spieren die je ook gebruikt als je werkelijk lacht. Je hersenen herkennen dat blijkbaar interpreteren het en maken dezelfde stofjes vrij die ook vrijgemaakt worden bij het echt lachen.

Maar zelfs als dat niet in voldoende mate gebeurt bij het faken, is het wel een begin en kan het uitlopen tot echt lachen. Als je tegenover iemand zit die lacht, werkt het aanstekelijk en lach je mee.

En zelfs als je het faken niet kunt volhouden omdat er gewoon te veel in je leven scheef zit en je eigenlijk ontzettend moet huilen, dan moet je gewoon huilen, en laat je je lekker in het huilen gaan! Waarom? Omdat er bij het huilen dezelfde stoffen vrijkomen als bij lachen. Vandaar dat je je opgelucht voelt na een huilbui.
Het woord ‘’faken’’ dient niet verwart te worden met ‘’plicht’’. Bijvoorbeeld: je moet s ochtends het bed uit omdat je naar je werk moet. Dat zijn 2 verschillende zaken.

afbeelding van mrpither

Re:

Wie hou je eigenlijk voor de gek met "faken"?

In de praktijk is het toch: "If you fake it, you will never make it"

Fakers are losers........

afbeelding van torn

Everybody Happy!!

Je activiteit begint steeds meer de signalen te vertonen van een 'gevalletje' forumregel 5 met 'speciale' interesse/aandacht (of pijlen gericht op) voor een andere mede-gebruikster van het forum. Glimlach

Wat de 'content' van dit blog verder betreft, waarmee forumregel 3 en 12 worden aangeraakt, lees ik persoonlijk dan toch liever de uitleg die hier met enige regelmaat door een ervaringsdeskundige op het gebied van 'Fake it till U Make it' wordt weer gegeven.

De gepassioneerde manier waarop de theorie verdedigd en de wetenschappelijke verbanden die er gelegd worden en de voorbeelden van toepassingsmogelijkheden toveren bij andere lezers weer dan een lach op het gezicht op. Iedereen een (fake of echte) lach op gezicht, .....endorfines die op hol slaan,.....cirkeltje rond,.....everybody HAPPY!!!

afbeelding van Admin

Eén irritante admin met

Eén irritante admin met irritante commentaren en irritante ingrepen op deze site lijkt me voldoende, torn. Terug naar de inhoud, graag.

afbeelding van Sophie Fragile

torn

Jij ook "hoi en hoe gaat het"? Lachen

Nu je toch bezig bent met het opsommen van forumregels refresh our memory en vertel ons aub welke JIJ nu overtreedt?
OMm even in te gaan op wat je schreef (ik typ dit op een tabletdus t gaat wat onhandiger exc daarvoor) ik zou dus ttéveel aandacht hebben voor een ander forumlid? Nou moet je toch echt tekst en uitleg geven.

Nadat je betreffende forumregel hebt genoemd mag je haarfijn vertellen wat je van mijn content vind.
Veel dank

afbeelding van torn

@Sophie: Schrijfseltjes

Citaat:

vertel ons aub welke JIJ nu overtreedt?

Vertel jij dat maar. Ik schijn geen zelfreflectie te bezitten. Grijns

Citaat:

ik zou dus ttéveel aandacht hebben voor een ander forumlid? Nou moet je toch echt tekst en uitleg geven.

Ik heb nergens geschreven dat je 'teveel' aandacht zou hebben voor die ene specifieke alom geliefde mede-gebruikster van het forum. Ik schreef dat je 'speciale' aandacht leek te hebben voor. Zijn 2 totaal verschillende uitingen van gedrag.

De volgende keer een iets meer uitnodigende vraagstelling hanteren vind ik zelf wel wat prettiger. Ik moet helemaal niets. Dat soort dwingende vormen van taalgebruik roept alleen maar weerstand bij mij op.

Neem een voorbeeld aan de berichtgeving van de Admin. Met die vorm van zelfspot en sarcasme kan ik veel meer. Een druk op de *like* button waard.

Citaat:

Nadat je betreffende forumregel hebt genoemd mag je haarfijn vertellen wat je van mijn content vind.

Wat ik van jouw 'content' vind had ik al in mijn eerdere reactie licht laten doorschemeren. Voor mij een te oppervlakkig en onsamenhangend schrijfseltje. Te weinig 'bite'

Ik zou je advies geven of te blijven oefenen, of ermee te stoppen blogs over een specifieke onderwerp te willen gaan schrijven.

Ik weet van mijzelf dat ik dat talent niet heb en voel ook niet de behoefte om losse flodders op het forum af te gaan schieten om die vaardigheid te willen gaan ontwikkelen, dus begin ik er ook niet aan. A woman/ man has to know (or learn) his/her limitations.

Die zelfreflectie bezit ik dan weer wel.

afbeelding van Sophie Fragile

Torn

De volgende keer een iets meer uitnodigende vraagstelling hanteren vind ik zelf wel wat prettiger. Ik moet helemaal niets. Dat soort dwingende vormen van taalgebruik roept alleen maar weerstand bij mij op.

Haha : een tegenstrijdigheid in 2 zinnen vlak achter elkaar; niet eens een contra dictio.
Je gaat er dus van uit dat dat bij iedereen niet behalve bij jou weerstand oproept.
Yea right.

Wat ik van jouw 'content' vind had ik al in mijn eerdere reactie licht laten doorschemeren. Voor mij een te oppervlakkig en onsamenhangend schrijfseltje. Te weinig [i]'bite' [/i]

Ok , nou ja dat neem ik voor kennisgeving aan. Ik zal het je niet kwalijk nemen dat je moeite hebt met begrijpend lezen. Ik vroeg namelijk om een ''haarfijne'' respons op mijn blog. Je bent op geen enkel woord van mijn redenering ingegaan. Nog steeds niet.
Dat geeft verder niet hoor. Ik ben namelijk toevallig geen persoon die eist dat iedereen het met mijn stellingen eens is. De tijd van de inquisitie is allang voorbij. Ik hou absoluut niet van die methodes.

Ik zou je advies geven of te blijven oefenen,
Ja hoor, ''doorgaan, forall doorgaan'' op de Barry Stevens way. Ik kan jou dat advies natuurlijk ook geven, ongevraagd. Je kunt zelfs in de leer gaan bij mij voor een cursus logica. En ja ik ben affordable, zelfs voor jou.

afbeelding van verdrietig79

Heb een hekel aan faken.

Heb een hekel aan faken. ..
Jaren lang gedaan alsof ik alles wel ok vond
Met als klapper op de vuurpijl een vent die van alles wilde en ik alles maar weer leuk en goed vond...het heeft mij niet een gelukkig gevoel gebracht...het heeft me eerder in de put doen belanden waardoor ik eigenlijk niet echt meer kan genieten van de normale en kleine dingen...
En ja voor sommigen kan het werken maar voor mij niet.

afbeelding van waterman

Hoi 3tig

Ik denk dat je hier helemaal gelijk hebt... Je moet niet faken dat je het best vind als er over je grenzen getreden wordt.... Dat is zelfdestructief, dat moet je dus nooit doen...... Nooit!!!!

Ander verhaaltje is misschien of je faked dat je sommige dingen wel durft, meer zelfvertrouwen hebt, of dat je je beter voelt dan je je in werkelijkheid voelt. Dat je jezelf op de been zet...... Jezelf meer zelfvertrouwen geeft. Jezelf uit de put trekt. Dun lijntje, tussen die twee, maar soms wel een essentieel verschil.

Lees 'fake it' nooit als: dan laat je toch gewoon lekker iemand over je grenzen heenwandelen, en doe je net of je dat prima vindt'..........

Zoals vaker, de nuance..... de context......
Heeeeeeel fijne dag, keiwijf!
Waterman

afbeelding van Admin

Citaat: Vooruit mijn

Citaat:

Vooruit mijn ''content'' dan maar

Eigenlijk is het niet de bedoeling de discussie uit te smeren over meerdere blogs door er een nieuwe voor aan te maken (check forumregel 3); wil je daar voortaan op letten? Thanks.

afbeelding van Sophie Fragile

admin

Daar heb je volkomen gelijk in. "Its your party so u can cry if uwant to" ik denk wel dat je begrijpt wat ik bedoel.
Maar met alle respect, ik zag geen blog met exact dezelfde titel met inhoud die mijn lading dekt. De enige die er wel op leek, tja daar zat inmiddels al zoveel ruis op dat ik besloot een verse frisse aan te maken.
Bovendien wilde ik niet uitgemaakt worden voor doorzaagster.
Echter ik zal in t vervolg aan je verzoek voldoen.

afbeelding van hortensia

@torn

Ik vraag me werkelijk af waarom jij hier je energie verspeelt, want het blog gaat nergens over wat mij betreft.....

afbeelding van Sophie Fragile

@hortensia

""Ik vraag me werkelijk af waarom jij hier je energie verspeelt, want het blog gaat nergens over wat mij betreft.....""

En hoeveel energie heeft het gekost denk je om die zin hierboven te typen? Alweer iemand die niet begrijpt wat ''content'' is.
Toch bedankt voor de verspilde energie, die je misschien beter ergens anders voor had kunnen gebruiken.

afbeelding van hortensia

@sophie

Geen enkele...zo ff uit de losse pols ..

afbeelding van waterman

Fake it until you become it

http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are...

Citaat:

Amy Cuddy wasn’t supposed to become a successful scientist. In fact, she wasn’t even supposed to finish her undergraduate degree. Early in her college career, Cuddy suffered a severe head injury in a car accident, and doctors said she would struggle to fully regain her mental capacity and finish her undergraduate degree.

But she proved them wrong. Today, Cuddy is a professor and researcher at Harvard Business School, where she studies how nonverbal behavior and snap judgments affect people from the classroom to the boardroom. And her training as a classical dancer (another skill she regained after her injury) is evident in her fascinating work on "power posing" -- how your body position influences others and even your own brain.

Op zijn minst interessant binnen deze discussie Knipoog

Waterman

afbeelding van Hetlevenismooi

@waterman

Hele interessante bijdrage van jou, waterman!
Zo zie je maar weer. Knipoog

afbeelding van waterman

Faking until you really feel confident.....

Citaat:

Hele interessante bijdrage van jou, waterman!

Is geen bijdrage van mij, hoor, maar van Amy Cuddy Knipoog

Lees vooral ook de discussie op Ted, he, die er onder staat.

Grappig dat ze ook nog verwijst naar die potloden tussen je tanden.......

afbeelding van Hetlevenismooi

@Aquarius

Ja echt grappig van die potloden...
Heb je nog meer? Lachen

afbeelding van waterman

Als je effe verder zoekt.......

Citaat:

The phrase is similar to Aristotle's notion that acting virtuous will make one virtuous. The phrase was introduced into modern language in the late twentieth century.

Gedraag je waardig.... Dan wordt je vanzelf waardig.... Of zoiets... Aristoteles is toch niet de eerste de beste, he?

Wikipedia.....

afbeelding van Hetlevenismooi

Aristoteles

Precies zoals jij schrijft....gedraag je waardig...dan wordt je vanzelf waardig...
Aristoteles is zeker niet eerste de beste.

Als je ergens tegen opziet in het liefdesverdriet en je gaat toch afleidingen ondernemen, omdat het beter voor je is, bv uit eten en je hele lichaam voelt het liefdesverdriet, ondergaat die hartnekkige pijn...
Dan fake je even momenten en opeens komt er een gevoel van...ik heb het maar mooi gedaan...
En gezellig dat het was. Achteraf gezien is dat een gevoel van kracht omhoog halen.
Vooral de eerste faces in het liefdesverdriet had ik dat gevoel dat ik mezelf steeds op moest rapen...nu heb ik dat gelukkig niet meer.
Tijd verzacht de wonden...

afbeelding van Sophie Fragile

''Fake it till u become it''

waterman schreef:

http://www.ted.com/talks/amy_cuddy_your_body_language_shapes_who_you_are#t-260560

Citaat:

Amy Cuddy wasn’t supposed to become a successful scientist. In fact, she wasn’t even supposed to finish her undergraduate degree. Early in her college career, Cuddy suffered a severe head injury in a car accident, and doctors said she would struggle to fully regain her mental capacity and finish her undergraduate degree.

But she proved them wrong. Today, Cuddy is a professor and researcher at Harvard Business School, where she studies how nonverbal behavior and snap judgments affect people from the classroom to the boardroom. And her training as a classical dancer (another skill she regained after her injury) is evident in her fascinating work on "power posing" -- how your body position influences others and even your own brain.

Op zijn minst interessant binnen deze discussie Knipoog

Waterman

Heel goed. Ik zie het nu pas, dat het positief is bedoel ik. ''How your body position influences ....even your own brain""
Het omgekeerde zal dan ook waar zijn he? Een verkeerde lichaamspositie en je brein werkt niet naar behoren.

Thanks Waterman Glimlach

afbeelding van waterman

Yepyep

Weet je nog... Vroeger op school? Dat je rechtop moest zitten? Anders kon je niet goed nadenken? En een ongeïnteresseerde houding zorgde ervoor dat je niet goed oplette? En een actieve houding zorgde ervoor dat je veel beter oplette? Allemaal relaties tussen brain en body....

afbeelding van mrpither

Re:

Ja, en die heerlijke meppen met een liniaal op je vingers.... en de hele woensdagmiddag strafregels schrijven...
Waar is de goeie tijd toch gebleven?

afbeelding van torn

Dinosaurs

Maakt weer duidelijk who the Dinosaurs among us zijn. ....Tong

Een tik met liniaal zal inmiddels wel vervangen zijn door inbeslagname van de smartphone, ipad of tablet......

mrpither schreef:

Ja, en die heerlijke meppen met een liniaal op je vingers....

Maar je probeert 'ons' iets te vertellen ?

afbeelding van Jester

@ Waterman

Bier tijdens het lezen?

een een koekie voor de realisatie... Knipoog het kan nogal binnenkomen ...

Jester.

afbeelding van waterman

@Jester

Jaaaa.... als je er niet open voor staat, of zo?

Koekie? Biertje erbij? Lekker!!!!!!!!!!

http://www.purposefairy.com/69327/fake-it-until-you-become-it-how-to-use...

Is best makkelijk vinden, eigenlijk, op internet. Ze krijgt lekker veel aandacht he. Zou er misschien toch wat inzitten? You never know....

Fijne dag, Jester!