Flair wijsheid

afbeelding van blauwezon

Gisteren lag ik in bed en pakte van het tijdschriftenstapeltje dat ik net van een vriendin gekregen had, een flair. Het zou wel het lot zijn, maar er stond een artikel in over ldvd.

Waarschijnlijk staat het hier wel ergens op de site. Maar iedereen met ldvd gaat door dezelfde 6 fases. De één vliegt er doorheen en is binnen no time weer de oude, de ander heeft wat langer nodig. Je kunt ook van fase 5 terugvallen in fase 1. De belangrijkste flairwijsheden op een rijtje

1) Ongeloof ik ga weg
Je hoort de woorden wel , maar het dringt niet echt tot je door. Je weet niet wat je overkomt. In deze fase is er sprake van zelfbescherming: de klap is als het ware zo groot dat je m ontkent en slechts in stukjes tot je door laat dringen en accepteert. Zou je in één keer beseffen wat er gebeurt, dan kan dat psychisch teveel zijn.

2) Is het mijn schuld?
Je beseft dat hij/zij echt weg is, je lichaam reageert op een ongewenste situatie met stress. Stress vertaalt zich ook in lichamelijke processen, zoals slecht slapen of niets meer eten omdat je stijf staat van adrenaline. Stress zet je ertoe om actie te ondernemen om de situatie te veranderen. Je doet bijv. verwoede pogingen hem terug te krijgen. Belangrijk: praat erover en maak een plan van aanpak hoe verder. Zo creëer je rust.

3) Woede: het verdriet om de afwijzing
Word je in de steek gelaten dan is boosheid een natuurlijke emotie. Alles wat jij te bieden hebt, wordt niet gewaardeerd en afgewezen. Achter deze boosheid gaat vaak verdriet schuil, verdriet om de afwijzing. Vaak wisselen boosheid en verdriet elkaar af. Doseer deze emoties: niet dagenlang in bed liggen janken, maar doe ook leuke dingen. Pas op dat boosheid en verdriet zich niet naar binnen richten, dat je jezelf de schuld geeft, dat kan leiden tot gepieker, laag zelfbeeld en soms depressie

4 Wraaklust ik pijn, jij pijn
Wie kwaad is, krijgt haast als vanzelf de neiging wraak te nemen. Probeer die gevoelens voor te zijn en op een constructieve manier in te zetten. Haal niet de ander 'naar beneden' , maar jezelf 'omhoog'. Zorg bijvoorbeeld dat je er supergoed uitziet en let er wel op dat je altijd respect houdt voor jezelf en niet jezelf verlaagt. Hou je hoofd opgeheven!

5 Berusting 'het is beter zo'
Na de achtbaan van emoties komt het tot rust in je hoofd. Een vreemd gevoel van kalmte. 'Je rekt jezelf uit als je 's ochtends wakker wordt en denkt niet meer gelijk aan hem/haar. Met name door rouw te doseren, kom je eerder in deze fase terecht. Naast baaldagen zorg je ervoor dat je ook dagen hebt waar je kunt genieten van je single bestaan.

6 Inzicht: 'Wil ik een man die bij alles advies vraagt aan zijn moeder?'
Nee, zo'n man wilde je niet. Toen je in een relatie zat, had je dat niet door, maar door bij je weg te gaan heeft hij je een grote dienst bewezen: je weet nu wat je voortaan wel en niet zoekt in een partner en je weet wat jouw aandeel was in het stuklopen van de relatie. Het was misschien een beroerde relatie, maar je hebt er wel veel van geleerd. En hij heeft je gekwetst, maar er waren ook veel leuke momenten. Als jde die conclusie kunt trekken, ben je echt in het reine gekomen met jezelf..

afbeelding van Spons

Spons @ blauwezon

Als ik eerlijk ben denk ik niet dat je teveel jezelf moet inleven in die wijsheden... ze zullen ongetwijfeld kloppen maar voor een deel.. in de psychologie levert dit onderwerp nogal wat discussie op. Er zijn ook veel psychologen die beweren dat rouwen zoals als hier bv in de flair word beschreven niet op deze volgorde verloopt. Toch zijn deze stappen algemeen geaccepteerd in de algemene psychologie

*ontkenning (no way!! Na al die tijd??? dit kan niet)

*protest (je wil het niet en doet er alles aan hem/ haar terug te krijgen)

*onderhandelen (dit is iets wat vrij kort duurt)

*depressie (deze fase is het zwaarst, maar te overleven... hier moet je nooit te lang in hangen maar juist voor jezelf zorgen en wat ik vooral veel doe is wandelen! Je evenwicht in de bovenkamer heeft dit nodig. En zoek niet naar zekerheden om je eigen onzekerheid weg te halen.. dit helpt voor geen meter het zal je alleen maar laten terugvallen. Daarom is rust geboden, dat mag jij jezelf echt wel gunnen)

*aanvaarden (nu kan je verder!)

Het kan zijn dat je stappen overslaat of dat ze dus als een wirwar door elkaar lopen.

Je moet het gewoon zo zien, als jij het besef hebt dat het nooit meer goed komt ben je halverwege jou proces van rouwen om je geliefde. Gun in die tijd gewoon jezelf rust! Dan komt de aanvaarding vanzelf binnen. Dat is het doorleven van liefdesverdriet.

Je kan het overigens niet afdwingen. De geest zal dit druppelsgewijs laten gebeuren en dat is jou zekerheid dus dat het altijd goed komt!

Lieve groet
Spons

afbeelding van blauwezon

@spons

Dank je wel voor je uitgebreide reactie en wijze woorden!

Ja, ik ben het met je eens hoor...een model is ook maar een model!
Maar zo'n model helpt wel door te lezen dat het 'normaal' is wat ik ervaar. Die wirwar van emoties, van de ene kant nog stikverliefd zijn, houden van, aan de andere kant een boosheid hebben die ik van mezelf niet ken, zin in wraak, maar ook verdriet om wat ik mis, maar ook rust dat ik een keuze heb gemaakt om afstand te nemen, dan weer twijfel of ik daar goed aan heb gedaan, .... Wat dat betreft schiet ik door alle fasen heen als een wervelstorm..heen en weer en op en neer. ..dat kan per minuut veranderen...

Lieve groet terug!

afbeelding van Spons

Spons @ blauwezon

Hello Glimlach

Tja dat is het vervelende van liefdesverdriet meid! Niet dat ik wijs wil overkomen... maar die verliefdheid word juist erger door de hoge mate aan serotonine, endorfine e.d. die in jou brein in deze tijd in hogere mate voorkomt. Deze kan je trouwens simpel opheffen door lichamelijke inspanning en het is nog gezond ook Knipoog

En die wraak.. joh laat je niet gek maken! Wraak op wie? je ex? F*ck hem! Lekker jou eigen ding doen....

Ik weet wel wat je bedoelt tenslotte voel ik hetzelfde. Ja liefdesverdriet gaat nu eenmaal niet over rozen Knipoog

Lieve groet

afbeelding van blauwezon

@ spons

Hee Spons!

Grrr..had ik net een heel verhaal aan je geschreven...was ik niet meer ingelogd zo bleek..weg bericht..
Zelfs dát lukt niet meer snik Verdrietig(

Maar goed! Ik vind het helemaal niet erg hoor dat je wijs bent! Afgestudeerd Vind het wel prettig!

Klopt..bewegen helpt! Ik ben weer flink aan het hardlopen! Nog even en ik loop de 5 km met 2 vingers in mijn neus en heb ik me toch een buikspieren! Dat is dan weer een voordeel van ldvd!

Tja, en volgens mij gaat liefdesverdriet juist wel over rozen..mooie bloemen afgewisseld met dikke doorns!
Glimlach

Maar ergens blijf ik het een raar iets vinden hoor die stofjes in je lichaam! Voordat ik mijn ex kende was ik toch ook gelukkig? Raar dat ik nu zo'n dweiltje ben! Maar ik ben vastbesloten om mezelf weer terug te vinden!

Slaap fijn zo! We slepen elkaar er wel doorheen!

Liefdesverdriet..als ze één man op de maan konden zetten, dan kan dat met de rest ook wel (Loesje)

afbeelding van Spons

Spons @ blauwezon

2 vingers maar Knipoog ahahahaha Ik begin nu ook behoorlijke spieren te kweken Lachen Toch een mooi voordeel van dit nadeel Knipoog

En na je ex voel jij je straks ook weer gelukkig! Ik weet het zeker. En dat dweiltje wat je nu bent, ik denk wel dat dit meevalt Knipoog

Slaap lekker zo Glimlach

Ohh en van mij mogen ze alle mannen op de maan zetten, als ze mij maar hier laten Knipoog hahhahaa

afbeelding van PoemLover

Ik wil best 'aanvaarden' maar

Ik wil best 'aanvaarden' maar het lukt gewoonweg niet!

afbeelding van Xen

Haha de flair. Las ik ook

Haha de flair.
Las ik ook soms als ik bij mij ex was.
Vorige keer heb ik het gekocht, iedereen moest toch wel even lachen omdat ik als jongen de flair had gekocht.

afbeelding van Quasimodo

Waarom heb JIJ een Flair

Waarom heb JIJ een Flair gekocht?

afbeelding van Xen

haha Er stond een artikel in

haha

Er stond een artikel in wat je moet doen met je ex op facebook.
Ik ben er niet veel wijzer uit geworden.

afbeelding van Quasimodo

Oww, jammer. Bedankt voor je

Oww, jammer. Bedankt voor je antwoord.

afbeelding van Quasimodo

Quasimodo@Blauwezon

Lieve Heldin Blauwezon,

Je hebt het heel erg zwaar, je mist hem telkens WEER!! Mocht je de komende feestdagen WEER verdrietige setbacks hebben, onthoud de volgende compilatie:

1. ………Na een jaar heen en WEER. WEER in zijn armen vallen. WEER weggaan omdat hij niet voor me kiest. Hij wil eigenlijk vrij zijn, geen relatie. Maar mij ook niet kwijt. WEER terugkomen. Twee weken geleden definitief weggegaan. Toch WEER gaan sms-en met elkaar. WEER lieve woordjes. WEER tik op mijn neus.

• Herinner je het nu WEER!?? Telkens WEER he? Hij kiest WEER voor zichzelf, ONGEBONDEN blijven. Als jij niet voor jezelf kiest, wordt er telkens WEER voor je gekozen (door hem) in zijn voordeel, derhalve in jouw nadeel! Je hebt de negatieve spiraal doorbroken. ZEER STERK!!

2. Bedenk je telkens WEER:

• Kop op, blauwe zon. Ruggetje recht, lipjes getuit, tietjes vooruit, blijf de goede kant op lopen! Als hij echt wil, dan was hij allang terug om te zeggen dat hij voor je ging..

3. Bedenk ook telkens WEER:

• Vandaag ben ik de held!
• Elke dag telkens WEER.
• Totdat je tegen jezelf zegt: “Hey, daar ben IK weer!?”
• Dan heb je jezelf terug gevonden.

Heel veel sterkte & Lieve groet van Quasimodo.

afbeelding van blauwezon

@quasi

Dank...daar is mijn lach weer!!! Glimlach

Je hebt zooo ongelofelijk gelijk! Dank je wel mooie spiegel!

Ik ga weer met een fijn gevoel slapen!

afbeelding van Spons

Spons @ Quasi en blauwezon

Luister naar Quasi...

You know he is right!!!

Mooi geformuleerd trouwens quasimodo Glimlach Had het zelf niet meter kunnen zeggen/ typen!

afbeelding van Spons

Spons @ Spons

Meter = beter...... typefouten zijn menselijk.... alhoewel meten is weten dus uiteindelijk beter. Oké ik ben bij de tijd blijkbaar Lachen

afbeelding van Quasimodo

Quasimodo@Blauwezon

Onderstaande compilatie naar aanleiding van deze zinnen:

Ik verzonk vanavond weer in mijn verdriet. Pfff..voelde me weer rot. Een week geleden was ik de held door hem te zeggen geen contact meer te zoeken. Tja, maar het is wel oorverdovend stil..En ik mis hem...

Hold on, hold on, ........ you are a hero!!