Flirten

afbeelding van Gast

Gisteren had ik een verjaardagsfeestje met veel oude en een paar nieuwe bekenden. Als net uit, moet je dat verhaal natuurlijk wel een aantal keren vertellen. Zo hoorde een van de nieuw aanwezigen ook het verhaal. Wat doet die vent, die begint me een partij tegen me aan te kwijlen en me te aaien, etc. Die dacht ws dat ik een kwetsbare makkelijke prooi was, de creep.

Nou ben ik daar al nooit zo van gediend, maar het gekke was dat ik dus alleen maar aan mijn ex kon denken en me nog schuldig ging voelen ook. Ken je dat, dat je ondanks dat het uit is, het voor je 'trouw' nog aan is?

afbeelding van panic

"vreemd gaan"

Ja, idd, je bent qua gevoel nog niet los van je ex. Zo ervaar ik het tenminste. Het flirten met andere mannen voelt dan gewoon niet goed, sterker nog, ik heb er niet eens behoefte aan! Reden te meer waarom ik vreemdgaan tijdens een relatie niet begrijp. Ik zeg nooit nooit, maar toch.... Het voelt gewoon compleet fout. Zelfs nu nog merk ik dat het niet gaat.
Nu moet ik zeggen dat zo'n creep mij ook wel heel extreem lijkt. Ik raad zoe iemand dan maar een teddybeer aan.

afbeelding van Amelie

Gebutst

Ja hoor, dat ken ik ook! Ik ben ook nog steeds trouw. Het is voor mij een teken dat ik de breuk nog niet heb geaccepteerd.

Het lukt mij ook nog niet goed om van "ex" te spreken. Dat klinkt zo hard. Ik hoor middelbare scholieren in de tram vaak over exen en dat gaat het over iemand waar ze een keertje mee hebben gezoend na een avond uit. Voor mij is de term veel te gewoon voor zoiets bijzonders maar het heeft er ook mee te maken dat ik het niet over mijn lippen krijg doordat ik mij nog niet los voel van D.

Bij mij komt er ook nog eens bij dat ik de adviezen van vriendinnen op te volgen: niet aan iemand anders beginnen voordat je dit verlies hebt verwerkt, anders duurt het nog velen malen langer voordat je hiermee kunt leven. Het voelt alsof iemand met zijn hakken in mijn hart heeft gedraaid en dat er nu een lelijk gebutst iets terug is geplaatst. Dit lelijke ding wil ik aan niemand cadeau doen! Ik wil het liever eerst laten helen. Ik heb veel over onze realtie nagedacht en bedacht wat ik voor de toekomst mee wil nemen en wat niet. Ik vind dat ik eerst hard aan mezelf moet werken om te voorkomen dat ik in dezelfde patronen verval. Daarom is het ook beter om een tijdje alleen te zijn, hoe moeilijk dat ook is. Er zijn wel meneren die zenuwachtig worden als ik in de buurt kom, maar voorlopig sta ik nergens voor open...

afbeelding van jaspera

Ja hoor, dat is een bekend

Ja hoor, dat is een bekend fenomeen. Ik heb dat ook lang gehad. Zelfs nadat mijn ex 5 weken na de breuk al iemand anders aan de haak had geslagen zou ik me nog schuldig hebben gevoeld wanneer ik iets met een ander meisje zou doen. Na een tijdje weinig contact te hebben gehad werd dat schuldgevoel een beetje minder, al had ik toen echt nog niet de behoefte aan iemand anders. Maar toen mijn ex haar nieuwe vlam had gedumpt en weer steeds meer naar mij toe ging trekken speelde dat gevoel weer steeds meer op. Eigenlijk is dat belachelijk, maar zo voelt het nou eenmaal.

Op dit moment denk ik het schuldgevoel wel kwijt te zijn, al heb ik nog geen praktijkervaring. Maar ik sluit niet uit dat wanneer ik weer meer contact met mijn ex zou hebben dat het dan wel weer terug kan komen.