Frustratie!

afbeelding van alone

We zijn weer een aantal (zware, heftige en verdrietige) dagen verder...Dit weekend heb ik mijn ex ontmoet. Het maakte veel indruk. Vooral ook bij hem. Hij was weer totaal onder de indruk van mij. Hij bleef me de afgelopen dagen smsen. Hij vertelde dat zijn gevoel en ratio overhoop lagen. Elke nacht voordat ik ging slapen stuurde hij een smsje met lieve teksten (ik wil je niet kwijt, ik hou van je, ik ben nog knetter verliefd op je...enz) Hierna sliep ik haast niet. Het maakte mij weer aan het wankelen. Ik was mezelf aan het herpakken. Maar nu was ik de weg weer kwijt. Ik had een sprankeltje hoop dat hij nu ging nadenken over wat hij met deze gevoelens wilde, waar het de vorige keer mis is gegaan en hoe dat nu beter zou kunnen. Ik besloot om voor vanavond een afspraak met hem te maken. Ik wilde met hem praten over zijn ideeen, gedachten en gevoelens. Toch merkte ik aan het telefoongesprek hiervoor dat hij er niet bewust mee bezig was. Hij was overrompeld door de ontmoeting en door de gevoelens die er op waren gekomen. Helaas gaat hij dan niet nadenken hoe dit komt en wat hij ermee wil. Hij bedenkt ook niet wat deze smsjes bij mij teweeg brengen. Bah!

afbeelding van m-l

zelf weten

hallo ik heb al je blogs gelezen
jezus sorry dat ik het zeg wat een **kel
je vriendin is dood ziek en je laat niks van je weten ?
en dan als een ego denken van ik moet eerst even tot me zelf komen
(plus minus )
sorry als iemand zoiets bij mij doet zou ik die gene niet eens terug smsen
jij hebt alles gegeven en alles eraan gedaan om het goed te laten komen
hij is al keer op zijn feiten gewezen
wil je hem terug dan ?
zo ja besef wel waar je aan begint
laat niet nog een gebruiken !
ik zelf was ook altijd een ego maar niet op zoon manier
ik was een ego op dat ik altijd mijn zin wou en alles moest gaan zoals ik wou
jeps ik ben op de feiten gedrukt heb er spijt van de rest van mijn leven
maar zorg eerst goed voor je zelf geen contact meer en bedenk goed wat jij wilt
of wees eens heel duidelijk tegen over hem !

mischien heb je er wat aan mischien niet

gr m-l

afbeelding van alone

STOM

Weetje wat het stomme is...Gelijk wanneer ik zie dat jij hem een **kel noemt. Dan schrik ik en denk ik 'oh ik zit hem zwart te maken hier' Hij heeft natuurlijk ook zijn goeie kanten. Maar hierin faalde hij enorm. Ik zou hem alleen weer terug willen als hij radicaal dingen zou veranderen. Als hij zou inzien wat hij anders moet doen. Maar dit inzien lukt hem niet of wil hij niet. Ik word niet gelukkig met hem, maar ik mis hem wel. Beetje achterlijk dus. Mijn gemis moet slijten en inderdaad goed voor mezelf gaan zorgen....thanks!

afbeelding van m-l

klopt

het was zeker een tikel te hard
ik snap je leven ik zou je graag willen helpen
ik snap dat je hem mist hij heeft ook zeker wel goei kanten
nee je zit hem hier niet zwart te maken
maar ik z8 zelf beetje in hoe ik ook was (beetje)
ik was ook een ego me hele leven
ik ben keer hard op de feiten gedrukt en ik wil me zelf gaan verbeteren
op 1 of andere manier wil hij het niet inzien omdat die een sterke ego heeft
ooit zal hij het in gaan zien wat voor dame hij laat gaan

gr m-l

afbeelding van Gaia

duidelijkheid

Hi A,

Mijn advies aan jou is om zelf duidelijk te worden, omdat hij het niet kan.
Je zou drie dingen kunnen doen.

a. Als hij komt met zijn 'gevoel' daar niet teveel op ingaan, maar vragen wat hij hiermee naar jou 'wil'.
Want het vertellen van al die verlangens is inderdaad nog iets anders dan er ook wat mee doen. Verlangens op tafel leggen kan een manier zijn om jou te binden. Indrukwekkend maar vrijblijvend. Daar hoef je hem niet in te volgen of mee te gaan.
Dus als hij zegt: ik hou zoveel van jou, kan je zeggen: "daar kan ik niet zoveel mee" of "en wat wil je daar dan mee naar mij?" Of: aangeven "dat je het nog wel hoort"als hij serieus iets met jou wilt bespreken, maar je verder terugtrekken. Je kan hem zeggen dat hij jou een brief kan schijven over wat zijn ideeën over een relatie met jou zijn. En als het niet helder is, dat voortdurend teruggeven. Je gevoel is je beste leidraad hierin.

b. Gewoon uitgaan van je eigen verlangens. Lekker assertief worden Knipoog. Zelf zeggen dat jij dit en dat wil en dan wachten op zijn reactie. Bijvoorbeeld: "als jij dit zo zegt, dan wil ik een gesprek om te kijken of we er samen uit kunnen komen." Of: " In het verleden ging je afstandelijk met me om op de momenten dat ik je nodig had. Dat deed pijn en wil ik niet meer ". Of : "Als ik doodziek ben, verwacht ik dat een man die van me houdt naast mijn bed zit". Dan maak je het zelf duidelijk hoe jij wil dat er met jou wordt omgegaan. Zou sterk zijn als je dat kan!. Als hij hierop niet helder reageert of met zogenaamde 'verklaringen' komt, dan zeggen dat je er niets mee kan voor de toekomst. Zeggen dat je nooit meer terug wil naar hoe het vroeger ging tussen jullie. Dat dat ongelijkwaardig was en dat je dat niet als liefde zag. Als hij daarop niet reageert of wazig of (zogenaamd) gekwetst is : gewoon weg gaan. Contact afbreken. Zeggen dat je wil dat hij nadenkt over wat je net zei. Je moet hem laten merken dat het menens is! Anders wordt het toch weer net als vroeger...

c. Laatste mogelijkheid: duidelijk zijn over dat het 'uit' is. Dat je niet meer verder wil met hem, omdat je geen vertrouwen meer in hem hebt. Dat hij wel met allemaal gevoel komt, maar dat dit weinig concreet is en/of het gewoon te laat is. Voet bij stuk houden. Zand erover. Als je een beetje 'wraak' wilt nemen (wat best mag!) kan je zeggen dat je een man gaat zoeken die meer rekening houdt met jouw behoefte aan steun en liefde dan hij heeft gedaan. Die echt respect heeft voor jou. Zou in dit geval m.i. helemaal terecht zijn om dit te stellen. Hopelijk leert hij ervan voordat hij een volgende vrouw net zo behandelt....

Nog 1 opmerking: je ex is in jouw verhaal ook nu meer met zichzelf bezig dan met jou, zo te horen....Het gaat om ZIJN gemis, ZIJN gevoelens..... Heeft hij eigenlijk wel belangstelling voor hoe jij je voelt? Dat hij zich zo opstelt is voor jou intussen een geweldige kans om veel beter voor jezelf op te komen dan je hebt gedaan. Dus zelf assertief zijn. Ik zou dit vooral zien als een prima oefening om een volgende relatie ( met ex of een ander) gelijkwaardiger te laten worden... Minder het slachtoffer.
Je kunt hem hier ook mee confronteren: "Je vertelt mij nu wel aldoor dat je nog zo verliefd bent, maar ben je eigenlijk wel geinteresseerd in hoe ik me voel over jou?"

Weet niet of je hiermee geholpen bent. Maar soms is het nodig om het je niet te laten overkomen.
Jij alleen weet wat goed voor jou is!

Groetjes van Gaia

afbeelding van alone

Dank

Dank voor je uitgebreide antwoord Glimlach
A -> heb ik gedaan. Op zijn smsjes heb ik geen gevoelsreactie teruggeven. De rollen waren nu omgedraaid. Ik ben afstandelijk en rationeel gebleven. Ik heb hem gevraagd wat hij met deze gevoelens wilde en hoe hij nu keek naar de afgelopen tijd. Ik heb aangeven dat het mij een goed idee leek om af te spreken en elkaars verhaal aan te horen. Hij gaf aan dat dit wel een goed plan was wanneer het dingen voor mij meer op een rijtje zette. Ook vroeg hij of ik hierbij een biertje wilde drinken. 'Euh, nee, het is voor mij niet een gezellige bijklets-praatje.' Nadat we een locatie hadden gepland eindigde het telefoongesprek.

B -> Ik bedacht me door het telefoongesprek dat hij niet had nagedacht. Hij wilde wel naar mijn verhaal luisteren maar that's all. Ergens hoopte ik dat hij nieuwe inzichten had gekregen door zijn vele gevoelens. Maar nee...niet het geval. In zo'n gesprek zou ik hem dan zoals gewoonlijk op verschillende dingen wijzen, waarbij ik eerst hard tegen een muur aan zou lopen en hij daarna een beetje toe zou geven dat ik gelijk had. Ik had en heb hier helemaal genoeg van! Ik vind dat het weleens vanuit hem mag komen. Ik heb onze afspraak afgezegd met een afstandelijk smsje. Ook hier was hij het mee eens...Ik snap helemaal niets meer van die man!

C -> goede tip wanneer hij weer contact met me zoekt.

Je geeft aan dat ik assertief mag zijn. Dit ben ik zeker geweest in mijn relatie met hem. Maar over het algemeen nog wel te weinig. Ik weet zeker dat ik het de volgende keer anders ga aanpakken. Hoe pijnlijk het allemaal ook is, ik heb een boel geleerd en leer nog steeds...

Het draait inderdaad ook nu nog veel om hem. Dat merkte ik zelf ook al op. Al heeft hij ook een keer gevraagd wat het met mij deed. Maarja wat is 1 keer? Pffffff!

Nogmaals dank en liefs,
alone

afbeelding van Gaia

je bent er zelf ook nog

Hoi A,
graag gedaan, je merkt, jouw casus raakt me en ik herken nogal wat dingen in de verhouding...
Veel goeds komende dagen en sterkte met je houding tov hem!
Je bent heel goed bezig volgens mij.

Gaia