Frustratie!

afbeelding van ikhebhulpnodig1

Ik snap het niet! Ik heb leuk werk, enorm leuk werk zelfs (kan ik niet heel veel uitoefenen jammer genoeg). Ik heb leuke vrienden kring, een liefhebbende familie die er echt alles aan doet om rekening met mij te houden en mij erbovenop proberen te helpen. Maar toch lukt het mij niet om me gelukkig te voelen. Mijn familie ziet ook dat ik me rot voel en dat doet hun ook heel veel. Ik ben best wel emotieloos geworden naar veel dingen, ik heb weinig interesses en zit gewoon niet goed in mijn vel! Ben ook best wel bang geworden dat het gevoel van weinig interesses niet meer weg gaat. Ik voel dit nu denk ik al 2 weken en had dat daarvoor nog niet gehad! Nu in totaal voel ik me al 4,5 maand al zwaar klote omdat ik mijn gedachte gewoon niet op een rijtje kan zitten. Ik denk heel veel aan haar en ik kan het nog steeds niet afsluiten omdat ik niet weet wat er fout is gegaan en ze heeft me altijd nog wel hoop gegeven! Ze heeft dus een nieuwe relatie, dit zou voor mij toch afsluiting moeten geven want ik weet dat het niets meer word!!! Maar toch ergens diep van binnen blijf ik hopen dat ze bij me terug komt, iets voelt er niet goed!! IK MOET AFSLUITING!!!

afbeelding van manlieveranoniem

Pfff lastig..... Idd. Nu ze

Pfff lastig.....

Idd. Nu ze een nieuwe vriend heeft zou je t voor jezelf toch af moeten gaan sluiten. Iig er vanuit gaan dat het zeker niet op een korte termijn meer goed kan komen.
Dat dat lastig is weet ik maar al te goed. Ik zit ook nog heel erg in die hoopfase en ben onwijs bang dat ze dadelijk een andere relatie heeft.
Beide zouden we beter af zijn als we het los kunnen laten, maar de goede vraag is idd HOE..!!??

Tips anyone?

afbeelding van Jada

Alleen jij....

Jij bent degene die jouw gedachten kan wijzigen....het klinkt heel raar.....maar als je het eenmaal door hebt, werkt het zo makkelijk!

Ik heb het hier al eens gezegd en mensen lachen er wel eens om....maar voor mij heeft het heel goed gewerkt. Je wilt niet in de ellendige gedachten en gevoelens blijven hangen dus zul je zelf moeten handelen.
Bij elke gedachten aan haar die opkomt roep je van binnen STOP. En probeer dan even aan wat anders te denken.....het zal in eerste instantie niet makkelijk zijn, maar wat wil je met je leven? Wil je dat jouw gedachten jouw leven overnemen, wat dus resulteert in je @#$%^& voelen? Of wil je weer verder en weer kunnen genieten! Na verloop van tijd moet je zelfs lachen als je voor de zoveelste keer op een dag STOP roept! Beetje hetzelfde principe als stoppen met roken....hoe vaak denk je niet aan die sigaret en kom je in de verleiding er weer een op te steken? Alleen door je gedachten te onderbreken en destijdnoods tijdelijk even voor je uit te schuiven, verleng je de momenten ertussen....met als gevolg dat je uiteindelijk zonder kan!

Probeer het eens! Sterkte in iedergeval!

afbeelding van ikhebhulpnodig1

Gelijk heb je!

Ik ben daar enorm veel mee bezig met dat stop roepen, althans dat was ik moet ik eerlijk bekennen. 2 weken geleden begon ik dus de feeling te krijgen dat ik het van me af kon zetten. Maar na oud en nieuw is het weer helemaal terug gekomen en ik moet zeggen dat het me behoorlijk veel energie kost om steeds weer dat STOP te moeten zeggen. Het vele denken is altijd mijn ding geweest! Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb zitten dan gaat het er niet zomaar uit, vroeger was ik hier echt heel blij mee... Eindeloos nadenken in de trein over van alles en nog wat, maar nu is het dus het nare gevoel wat steeds maar blijft plakken! Ik moet hier weer opnieuw aan gaan werken!

Bedankt voor je reactie!

afbeelding van Jada

Piekeraar

Ook ik ben van nature een piekeraar....altijd maar weer proberen alles te analiseren....maar heb mezelf wel aangeleerd om te piekeren over leuke dingen. Van alle ellende word ik alleen nog maar verdrietiger en ik moet niet proberen dingen te begrijpen waar ik toch geen antwoord op krijg of weet.

Ik hoop dat het je gaat lukken in de nabije toekomst!!! Succes!

afbeelding van PoemLover

Gevoel 2

Als je je gevoelens onderdrukt, komen ze dubbel en dwars terug. En als je de waarheid wilt weten, moet je je verstand en je gevoel harmoniseren. Verwarring ontstaat door jezelf te bedriegen. Bijvoorbeeld door je gevoel te ontkennen en te rationaliseren.

afbeelding van ikhebhulpnodig1

Lastig!

Lastig, lastig.... Ik onderdruk mijn gevoelens niet, althans niet bewust! Het klopt inderdaad dat ze dubbel en dwars terug komen omdat ik geen afsluiting heb. Ik zit dus wel in verwarring maar ik bedrieg mezelf niet, althans ook dit weer niet bewust! Mijn gevoel wil haar nog steeds terug, maar rationeel gezien wil ik het niet want er is teveel kapot gegaan. Voor het eerst in mijn leven wil ik echt iets dolgraag maar ik kan het niet krijgen, echt een klote gevoel! Ik heb vandaag wel een betere dag, misschien komt het wel hierdoor... dat ik hier mijn gevoelens kan uitten en het idee erbij dat ook andere mensen het beste met je voor willen hebben!

Bedankt voor je reactie

afbeelding van PoemLover

Gevoel

Ik had een obsessie en heb gedaan wat ik na jaren lijden heb ontdekt dat goed voor me werkt, en voor closure: Ik stuurde een brief met een ultimatum (tip?). Als het ultimatum verstreken is, hebben beide partners duidelijk het signaal gegeven dat er geen hoop meer is. Ik was al jaren van plan deze brief te sturen, maar werd negatief beïnvloed door mijn omgeving, zodat ik ging denken dat het niet goed was. Maar je gevoel is altijd goed. Wat ik probeer aan te geven is niet zozeer dat je een brief moet sturen (alhoewel dat bij mij exact het juiste was om te doen), maar dat het loont om goed te luisteren naar wat je gevoel je zegt.