Game Over

afbeelding van Unremedied

Een zondagavond, begin van de avond. Vol energie, veel bewerkstelligd in het weekend. Vooruit gekomen. Pizza besteld en naar binnen gewerkt. Toen weer verder. Iets controleren wat ik gemaakt had en wat een link had met Facebook. Facebook, dat je aanbiedt vriendjes te worden met mensen die je misschien kent. Waar, gek genoeg, M. nooit tussen had gestaan. Wat niet uitmaakte, want zo heel af en toe keek ik wel eens op het bijzonder inactieve Facebookprofiel van M. Altijd dezelfde profielfoto, nooit nieuws...

Nu presenteerde Facebook mij haar als mogelijk nieuw Facebookvriendinnetje. Met een nieuwe profielfoto. Toch even nieuwsgierig; klikken. En geconfronteerd met een foto van (een gedeelte van) haar gezicht, wel herkenbaar, met een kale babykop. Zo'n kale babykop als iedereen meent in veelvoud op Facebook te moeten zetten als ze d'r eentje geproduceerd hebben. Zo'n babykop die me - samen met de trouwfoto's, die ook zo nu en dan langskomen - het gevoel geeft al veel te lang aan de zijlijn te staan; stil te staan.

Maar... een babykop.

Anders interpreteren dan dat M. kennelijk een baby heeft, kan ik niet. Gelukkig was ik het hele weekend productief bezig en was ik daardoor geladen met de nodige positieve energie. Niettemin ging er nog steeds wel een bliksemschicht door me heen toen ik die foto zag. Met daarna een bepaald, niet oncomfortabel, gevoel van verdoving.

Het hakte er allemaal niet zo in.

Dat is allemaal bijna een week geleden nu. Het schijnt dat heftige dingen hun tijd nodig hebben om geincasseerd te worden. Ik heb wel gedacht dat dat ook zou moeten zijn wat hier aan de hand is. Eerst wegstoppen, dan langzaam het besef laten doorsijpelen. En misschien is dat ook wel zo, weet ik veel.

Vaststaat dat het nogal voor de hand lag dat dit vroeg of laat zou gaan gebeuren; ze was immers getrouwd. Dan gebeurt dat vaak, zo na een aantal jaar. Mijn vermoeden is dat ook dat eraan bijdroeg dat het er allemaal niet zo inhakte.

Maar het was het laatste station. Eerst - een relatie met een ander. Ja, kan uitgaan. Dan: trouwen met die ander. Trouwen stelt in de postmodernistische wereld van tegenwoordig niet veel meer voor. Maar: een kind krijgen met die ander. Dat is dan toch wel het eindstation.

Het boek was al dicht. En afgesloten.

Althans... Hoe vaak dacht ik nog aan M.? Nu, meer dan acht jaar nadat we uit elkaar gingen? Dagelijks. Ja. Dagelijks. En hoe vaak greep ik op herinneringen aan de tijd met haar terug als de wereld me te koud werd, ik behoefte had aan een besef van liefde? Vaak. In de realiteit was M. allang niet meer actueel; in mijn geest had ze nog steeds die plek.

Het lijkt er wel op dat nu het eindstation bereikt is, die plek ook aangetast wordt. Liefdesliedjes die me mee konden voeren in de romantiek van de tragisch verloren geliefde, raken me ineens een stuk minder. Ze raakten me vanwege de geschiedenis die ik had met M., en nu minder. Mijn gevoel is dat dat komt doordat in het hier en nu de fantasie over de tragisch-romantische gang van zaken met M. gevoelsmatig ook echt tot een einde gekomen is. In de realiteit was er niets waardoor ik nog maar enigszins de gedachte had dat M. en ik ooit weer samen zouden komen, maar misschien verloor ik mij in mijn fantasiewereld nog wel eens in die gedachten. Een fantasiewereld die gevoed werd door dat soort liefdesliedjes.

Die veilige basis, de romantische fantasie, lijkt te zijn aangetast. Misschien zelfs weggeblazen. Game Over en geen 'continues' meer. Wat dan te doen als de wereld weer te koud is? De ervaring leert, in de afgelopen week, de kou ondergaan. Gelaten accepteren. Want begrijpen doe ik het allemaal allang. Mag ook wel na acht jaar.

Op het eindstation blijkt er dus, zoals het er nu voorstaat, toch nog iets te verliezen. De romantische fantasie en de troost die die bood. Maar de verpletterende kracht van dit laatste Zwaard van Damocles dat ik zo gevreesd had, lijkt vooralsnog uit te blijven. Al te fatalistisch geworden? Teveel verdoofd? Een gezond voorbeeld van 'de tijd heelt alle wonden'? Bevroren hart dat geen gevoel meer kent? Het eindelijk een plek hebben kunnen geven? Misplaatst zijn in deze wereld? Andere shit? Wie zal het zeggen. Het op de positieve manier uitleggen kost me, vooralsnog, wat moeite.

afbeelding van rozenblaadje

@Unremedied

Als jouw ex n nieuwe liefde gevonden heeft, dan kan jij dat ook! Dat je nu even niet meer gelooft in al die 'sprookjesbullshit' is volkomen te begrijpen... En toch komt ook voor jou de dag, waarop je met n glimlach kan terug blikken op datgene wat was en met vreugde in je hart kan kijken op datgene wat is! 'If you don't believe in miracles... perhaps you've forgotten you are one" Knipoog Hou vol, jouw ritje op de achtbaan loopt op z'n einde... liefs

afbeelding van Hetlevenismooi

@Unremedied

Ja, ik snap wel dat het moeilijk uit te leggen is...
Tijd heelt wel alle wonden, denk dat het dat ook wel is.
Heftige emoties hebben meer tijd nodig om te helen. Door een grote liefde, groot liefdesverdriet.
Het lichaam kan niet in die heftige stand jarenlang blijven. Herinneringen gaan vervagen, het wordt met de tijd heel langzaam aan minder intens.

Je bent nog aan het loslaten of het je hebt al losgelaten misschien...
Ik hoop ook dat de dag snel aanbreekt dat ik niet meer elke dag aan ex denk. Yeaaaah!!! Grijns

De romantische fantasie en de troost is nu plaats aan het maken voor dat laatste stukje loslaten bij jou lijkt wel...alles valt op zijn plaats...
Dan heb je dat niet meer nodig misschien, die fantasie en troost omdat je geen liefdesverdriet meer hebt en laat het je onverschilliger, alles komt in balans...geneutraliseerd...het raakt je minder en minder en minder...en nu, jezelf weer meer terug gevonden, het een plaats aan het geven en ben je na 8 jaar uit het liefdesverdriet. Dat is geweldig!

Ik wil ook loslaten, ex weg uit gedachten, ik zie bij mij dat het best nog tijd nodig heeft, tergend langzaam dat wel...dat laatste stukje is best wel.......... Endless Road. Zo een zeurderig liefdesverdriet.

Mooi om te lezen hoe jij dat laatste stuk ervaren hebt. Glimlach

Veel geluk voor jou!

Hetlevenismooi

Mooi liefdesliedje, het is voor ons Ldvders een diepe emotionele, heftige indruk geweest, een lange weg belopen.
Endless Love..........Endless Road.
Voor jou Unremedied waarschijnlijk je eindstation, ik hoop je snel te volgen.Knipoog

afbeelding van emotional

Unremedied

Potverdorie, wat een ervaring toch wel...dat je plots met die informatie geconfronteerd werd. Het deed me denken aan het moment toen ik hoorde dat mijn ex getrouwd was. Dat was voor mij het moment dat ik wist dat het echt game over was. Ik had dit wel al daarvoor geaccepteerd, ik wist ook wel al dat het afgesloten was en dan toch het moment voelde voor mij ook als laatste station, met een zelfde soort gevoelens wat jij beschrijft. Het moment dat ik het hoorde deed wel wat met me, maar was niet echt een klap zoals ik verwachtte.
Waarschijnlijk een combinatie van de redenen die jij ook aangaf.

Op gebied van liefde ben ik ook veranderd en denk ik toch wel anders over liefde dan vroeger. Als ik in een optimistische bui ben denk ik wel eens "als de juiste vrouw komt, komt die oude ik terug." Overigens is het ook enkel in optimistische buien dat ik überhaupt verwacht dat er ooit een nieuwe liefde zal verschijnen Tong
Wat jij beschreef, die fantasiewereld, als de wereld te koud werd...dat heb ik nog steeds. Ik denk af en toe nog steeds graag terug aan bepaalde dingen en dat geeft me op momenten dat ik het moeilijk heb altijd kracht.

Het laatste stukje ook bij jou nu. De troost die het bood, kan bij jou misschien ook weer terugkomen, nadat dit nieuws bezonken is. Of misschien wel het begin van een nieuwe mooie reis, wat ik jou enorm gun!
Veel sterkte!

Warme groet
emotional

afbeelding van waterman

@Unremedied

Heel veel sterkte, he!!!

Sommige mensen verdwijnen blijkbaar nooit meer uit je hoofd. Zijn er voor gemaakt om er altijd in te blijven zitten. En je soms pijn te doen. Of om er weer melancholisch van te worden. Over vroeger. What never was. But what could have been. But what never happened. Dreams.... Wishes......

Accepteer de momenten. Koester de momenten. Sta er eventjes bij stil. Maar daarna doorgaan....