Gebroken hart

afbeelding van pdr

Mijn verhaal begon 5 jaar geleden. Ik werd tot over mijn oren verliefd op iemand. 5 jaar lang hebben we geprobeerd. Of anders gezegd ik heb geprobeerd. 5 jaar lang heb ik mezelf weggecijferd voor hem. Alles voor hem gedaan.
Na 5 jaar al mijn energie en liefde erin steken merk ik dat het niet opbrengt. Dit weekend zijn we nog eens samen weg geweest en daar heb ik enorm van genoten. Want ondanks dat het voor mij genoeg is zie ik hem nog zo erg graag. Maar hij ziet geen toekomst en dat moet ik nu ook onder ogen zien.
Zondagavond heb ik hem gevraagd om afstand te houden. Ik ben toen gevallen...
En nu zit ik zo zwaar in de put...ik wil hem constant bellen-smsen...ik doe het soms ook...soms negeert hij mij soms ook niet...gisteren zijn we nog iets gaan eten. Het ging maar toch heb ik pijn. Ik wil geleidelijk aan afstand nemen maar weet dat bijna niet gaat. Hoe stop je uzelf om niet te sturen, hoe ga je om met die constante pijn.
Ik zit in zak en as...het doet allemaal pijn en het enige wat ik wil is weten dat we toch nog iets of wat vrienden kunnen zijn.
Ik zit vast.. Help...

afbeelding van waterman

Hoi Pdr

Citaat:

Maar hij ziet geen toekomst en dat moet ik nu ook onder ogen zien.
Zondagavond heb ik hem gevraagd om afstand te houden. Ik ben toen gevallen...
En nu zit ik zo zwaar in de put... [..] gisteren zijn we nog iets gaan eten. Het ging maar toch heb ik pijn. Ik wil geleidelijk aan afstand nemen maar weet dat bijna niet gaat.

Ik denk dat de kern hierin zit. Eigenlijk is het enige wat jij moet bedenken hoe je om wilt gaan met het feit dat hij geen toekomst ziet. Dat feit. Wat betekent dat voor jou? Blijf je vrienden, wil je met hem blijven omgaan? Of wil je afstand? Moeilijke vragen, hoor.....

Je hinkt nu op twee gedachten. Je vraagt zondag of hij afstand wil houden, en dinsdag ga je met hem wat eten. Dat is snel, he, als je afstand wilt....... Het is niet verwonderlijk dat dat pijn doet, eigenlijk ben je er zelf nog lang niet uit, of je dat wel wilt.

Je wilt geleidelijk afstand nemen. Om er aan te wennen. Eigenlijk stel ik het tegenovergestelde voor. Neem nu absoluut afstand. Ga niet meer op zoek naar hem, keer eerst terug naar je eigen basis. Zoek rust, zoek afstand, zorg dat je weer jezelf bent, en dat je zelf weer weet wat je wilt. Heel erge afstand, heel veel ruimte voor jezelf..... En als je jezelf weer op de been hebt, ga dan denken of je nog met hem wilt praten. Of je nog wat met hem wilt. Dus heel erg kappen met hem nu, en pas veeeeeel later weer eens bedenken wat je met hem wilt. Want het feit blijft, dat hij geen toekomst ziet..... En wil hij het anders, dan hoor je dat vanzelf van hem.

Heel veel sterkte!!!!
Waterman

afbeelding van pdr

Ja dat is waar. Ik moet

Ja dat is waar. Ik moet kiezen wat ik wil. Hij helpt niet echt want hij wil vrienden blijven. Maar dat lijkt me nu zo moeilijk. De reden waaromcik afsprak was niet omdat ik geen afstand wou maar ik hem zo graag wou zien. We werken ook samen dus zullen elkaar sowieso nog zien.
Waar ik mee zit is dat ik wel afstand wil omdat ik weet dat het het beste is maar niet weet hoe ik mezelf weerhou om hem te horen. Hij zit ook constant in mijn gedachten.
Hoe laat je iemand los die je nog graag ziet en waar je geen ruzie mee hebt of geen ander in het spel is. Waar het gewoon niet gaat...
Is wss iets stoms. En ik voel me ook stom...maar ik weet gewoon niet hoe eraan te beginnen. Hoe die toekomst zien zonder hem terwijl ik hem er wel nog in wou.

afbeelding van waterman

Hoi pdr

Maar je probeert misschien te grote stappen ineens te zetten.... Je probeert een besluit te nemen over of je hem nog als vriend wilt, terwijl de onrust van "hem om je heen" nog veel te groot is.

De reden dat je eerst eventjes afstand moet zoeken, is omdat je eerst deze onrust te boven moet zien te komen. Dus eerst afstand, zonder allemaal definitieve antwoorden. Maar afstand, om rust te krijgen, om een beetje zaakjes te kunnen aanzien. Niks definitiefs, maar effe afstand, effe rust.........

Als je dan weer wat rust hebt, dan komt pas het vraagje of je vriendje wil blijven. Of dat je toch meer wil. Of dat hij misschien..... Maar die vraagjes zijn nu te moeilijk. Die geven je nu een soort paniek. Die zijn nu dus niet handig.

De reden dat je iemand NU dus loslaat is om jezelf ruimte te geven. Als je die ruimte weer hebt, dan kan je altijd kijken. Of het loslaten definitief is, tijdelijk is, of wat dan ook.

Die toekomst zonder hem? Hoe je daaraan moet beginnen? Allemaal te moeilijke vragen. Eerst weer effe op de been. Eerst effe afstand.....

Snap je ongeveer wat ik bedoel?
Waterman

afbeelding van pdr

Ik snap volledig wat je

Ik snap volledig wat je bedoelt. En je hebt gelijk.
Wat ik me wel afvraag...hoe zorg je ervoor dat je niet stuurt/belt/afspreekt?

afbeelding van waterman

Hoi Pdr

Beetje zelfdiscipline, he...... Als je weet waarvoor je het doet, dat maakt het al een stukje makkelijker.

En zorgen dat je het jezelf moeilijk maakt om met hem contact op te nemen. Dus blocken op facebook, verwijderen uit je telefoon...... Verwijderen uit whatsapp.... Weggooien uit je mail adressen.... Allemaal op papiertjes schrijven, maar het jezelf niet te makkelijk maken. Papiertjes diep wegstoppen.... Ver weg......

Effe goed voor jezelf gaan zorgen, effe gaan zorgen dat je niet in de verleiding komt...... En vooral niet voor hem gaan denken: "wat zal hij denken als...." Dat soort vraagjes zijn verboden! Effe!

Eerste paar daagjes erg goed op jezelf letten. NEEEEEEEEEE!!! HET IS ECHT NIET VERSTANDIG!!!!!!!!! NEEEEEEEEEEEE!!!!! NIET DOEN!!!!!!!!!!!

Wees sterk, wees je beste vriendin........

SUCCES!!!!!! We moeten hier allemaal doorheen, he!
Waterman

afbeelding van pdr

Dat is waar. Ik ga mijn best

Dat is waar. Ik ga mijn best doen!!!