Geduld

afbeelding van zijdendraad

Hoe lang moet je geduld hebben met iemand die twijfelt? Kan het terugkomen, of is het gewoon tegen beter weten in doorgaan. Is het echt wel een midlife crisis? Mijn 2012 zal een jaar worden die ik niet snel zal vergeten. Zelf snapt ze er ook weinig meer van. Ik hou van haar, maar zo ga ik langzaam kapot.

ps Een gelukkig 2012, ondanks alle hartenzeer!

afbeelding van Quasimodo

@zijdendraad, Ehh, wat

@zijdendraad,

Ehh, wat jammer, je gaat 2012 pessimistisch in en wellicht om goede redenen. Happy New Year dus niet zo voor jou weggelegd hè? Anyway, dan een zo min mogelijk ongelukkig jaar gewenst,…toch? En, op je vragen kan ik helaas geen antwoord geven, sorry!

Hou je taai & groetje van Quasimodo.

afbeelding van zijdendraad

Dankjewel!

Dankjewel!

afbeelding van sunny1

Wat jammer dat je er zo

Wat jammer dat je er zo instaat! Je doet jezelf geen goed. Hoe lang je geduld moet hebben....? Dat is voor iedereen verschillend denk ik, ikzelf heb ook veel geduld gehad met mn ex. Voor mij was de 'graatmeter'hiervoor; Wat doet het met mij? Kan ik dit aan? Trek ik dit? Ik kan op die vragen ja, antwoorden.
Als ik jou blog lees, dan bekruipt me het gevoel dat je jou geluk 'in haar handen legt" Dus als zij 'je wil'dan gaat het goed... Neem zelf de regie weer in handen!! Dan voel je je meteen betr, laat jou geluk niet in haar handen, maar leg het in die van jezelf!
heel veel sterkte.

gr sunny

afbeelding van zijdendraad

trek ik dit?

Inderdaad Sunny,

De graadmeter is ; trek ik dit? Tot nog toe wel. Maar gezond is het niet.
Ik heb moeite om na zoveel jaar, geluk niet afhankelijk van haar te laten zijn. Tijd zal het leren!

Groeten Zijdendraad

afbeelding van Senzy

Hmmmm, dit gevoel herinnert

Hmmmm, dit gevoel herinnert mij meteen aan de laatste maanden met mijn ex. Hij twijfelde ook en we bleven gewoon doorgaan, ook al was ik bepaald niet gelukkig. Maar ik legde ook teveel mijn geluk in zijn handen, wat hem natuurlijk alleen maar meer liet twijfelen, want dat is een heel grote verantwoordelijkheid, voor elke persoon.
Voor je kinderen ben je in zekere zin wel verantwoordelijk voor hun geluk, tot op zekere leeftijd/hoogte.
Maar in een relatie is dit natuurlijk anders. Maar als iemand je echt heel onzeker maakt met twijfel, dan kun je altijd zelf stappen nemen. Zelf zorgen dat je het weer leuk hebt, haar gewoon loslaten en je eigen pad volgen.
En ook je grenzen stellen. Zeggen wat je wel en niet pikt. Als ik dit wat meer had gedaan, was het misschien niet zo gegaan.
Voor jezelf opkomen is echt niet slecht...een periode van twijfel kan altijd voorkomen, maar uiteindelijk moet het wel weer de goede kant opgaan! Sterkte!!

afbeelding van zijdendraad

Twijfel

Hallo Senzy,

Ik leg inderdaad mijn geluk in haar handen. Kan nog niet gelukkig zijn met dingen waar ik vroeger wel gelukkig van werd. In ons geval hoeven er geen grenzen gesteld te worden. Alles gaat harmonieus en daardoor voor haar ook geen reden om op stel en sprong weg te gaan. Ze twijfelt of ze ooit weer van me gaat houden zoals man en vrouw. Voor mezelf opkomen kan alleen door een ultimatum te stellen. Maar hoeveel tijd geef je jezelf hiervoor. Het is goed vol te houden, maar gezond is het niet.

Dank je wel voor je reactie!

afbeelding van Willem123456

Zelfde gevoel

Zit momenteel ook met hetzelfde probleem.

Mijn ex twijfelt al 2 maanden over ons en blijft zeggen dat ze het niet kan afsluiten, maar kan ook niet terugkomen als ze niet 100 percent zeker is. Geduld is een mooie zaak, maar ooit raakt het geduld op, lopen we de andere kant op en dan staan ze daar:)