Gevlucht -> bindingsangst ?

afbeelding van Anonymous_201

Na een relatie van 2 jaar heeft mijn vriendin de relatie verbroken per telefoon, nu 3 maanden geleden.

Twee jaar lief en leed gedeeld en dan op een impulsieve manier (zo zie ik het nog steeds) de relatie zo beeindigen... Walgelijk, respectloos en laf!
Eind vorig jaar waren we voor een huis aan het kijken, een nieuw onderkomen voor ons allen; een nieuwe toekomst samen met onze kinderen; mijn kind en haar kinderen.

In het eerste weekend van december vorig heb ik haar in London ten huwelijk gevraagd, een complete verrassing voor haar; maar op mijn aanzoek gaf ze meteen een "ja"...een week erna was het klaar met onze relatie door haar impulsieve actie die een relatiebreuk tot gevolg had..

Ik was verbaasd, verbolgen en de verklaringen die ze gaf daar kon ik mij niet in vinden, maar als iemand eenmaal een besluit heeft genomen dan staat dat voor diegene vast. Je kunt niets anders doen dan accepteren, by the way it takes two to tango!

Sinds de breuk heb ik geen enkel kontakt gezocht met mijn ex....ik wilde niet needy, desperate en emotioneel overkomen, no begging en pleading aan haar adres, geen bombardement aan apps of sms berichten dat ik haar zo mis...het belangrijkste dat ben ik nu....om deze breuk te dragen en los te komen van haar, zeg maar het daadwerkelijke 'loslaten'

Anno nu hebben we elkaars spullen nog, haar huissleutels in mijn bezit en mijn kleren en andere atrributen in haar bezit...ik sta niet te springen om mijn spullen op te gaan halen en zij heeft geen woord meer gerept om haar sleutels terug te hebben.
Ik zie het voor mijzelf als een soort breakup belasting; de prijs die je moet betalen om weer zelf verder te kunnen.

Het vreemde is nu dat zij mij wel nog in haar kontaktenlijst heeft staan van haar telefoon en mij niet geblokt heeft op Whatsapp..?

afbeelding van InDeMaling

welke actie

Anonymous_201 schreef:

Na een relatie van 2 jaar heeft mijn vriendin de relatie verbroken per telefoon, nu 3 maanden geleden.

.een week erna was het klaar met onze relatie door haar impulsieve actie die een relatiebreuk tot gevolg had..

Een kleine zin, maar heel belangrijk. Wat was die ene actie die de relatiebreuk tot gevolg had?

afbeelding van Anonymous_201

Gevlucht -> bindingsangst ?

... een soort gezochte verklaringen..ik krijg nu het gevoel dat huwelijk, samenwonen en een nieuw gezamelijk onderkomen te benauwend voor haar zijn geweest...maar de vraag rijst...het lijkt of zij nu een lijntje open houd ?

afbeelding van mrpither

Re:

Vreemd dat je geen wordt zegt over de relatie tot op dat moment.
Dat ze het per telefoon uitmaakt heeft misschien een hele plausibele reden. Ik denk dat ze geen confrontatie wil, misschien bang om overgehaald te worden waar ze een slecht gevoel bij heeft.

Ook valt me op dat er alleen maar boosheid is bij jou, geen enkel verdriet om het verlies van je geliefde en haar kinderen.

Wees ook voorzichtig met invullen wat zij wel of niet doet of denkt, je kan er volledig naast zitten.
En het enige impulsieve wat ik in je verhaal kan teruglezen is je huwelijksaanzoek.

afbeelding van Anonymous_201

Re:

...wellicht kom ik boos over; maar het is ongeloof, verbazing en verdriet en het waarom wat er achter zit. Zeker omdat ze aangaf telefonisch dat ik er goed aan had gedaan om haar ten huwelijk te vragen

Natuurlijk mis ik haar en de kids, er was een goede klik tussen de kids onderling en mij en haar kinderen laat staan de klik tussen zij en mijn kind.

Ik weet ook dat je iemand na een zon keuze niet moet najagen en tijdelijk gebruik moet maken van de no contact om tot jezelf te komen en beslissingen te overwegen.

Wellicht dat de ander dan spijt krijgt... het blijft idd gissen waarom ze mij niet blokt..enige vermoeden?

afbeelding van torn

Blokkeren

Anonymous_201 schreef:

Wellicht dat de ander dan spijt krijgt... het blijft idd gissen waarom ze mij niet blokt..enige vermoeden?

Wat is de reden dat dit zo belangrijk voor je is? Zoals je zelf aangeeft heeft zij een beslissing genomen die voor jou pijnlijk is maar die je volgens eigen zeggen/schrijven gerespecteerd hebt. Jullie hebben toch geen ruzie gehad of vervelende dingen naar elkaar geroepen, dus zou er toch voor haar geen aanleiding zijn om jou te moeten blokkeren?

Is dat iets wat jezelf gewend bent te doen wanneer een relatie voorbij is, de persoon in kwestie meteen blokkeren?
Iemand gewoon verwijderen uit je contactlijst kan toch ook?

afbeelding van Anonymous_201

Re:

Ik heb haar ook niet geblokt, probeer hier boven te staan. Ik heb de breuk geaccepteerd en er zijn totaal geen woorden gevallen. Toch hoop je altijd dat ze spijt krijgt van haar beslissing omdat de liefde diep zat. Maar ik kan niet in haar hoofd kijken..

afbeelding van Anonymous_201

Re:

..wellicht kom ik boos over; maar het is ongeloof, verbazing en verdriet en het waarom wat er achter zit. Zeker omdat ze aangaf telefonisch dat ik er goed aan had gedaan om haar ten huwelijk te vragen

Natuurlijk mis ik haar en de kids, er was een goede klik tussen de kids onderling en mij en haar kinderen laat staan de klik tussen zij en mijn kind.

Ik weet ook dat je iemand na een zon keuze niet moet najagen en tijdelijk gebruik moet maken van de no contact om tot jezelf te komen en beslissingen te overwegen.

Wat denk jij dan dat het kan zijn aangezien je aangeeft dat ik voorzichtig moet zijn in wat ik denk ?

afbeelding van maanwezentje

niet najagen

Dat lijkt me heel goed om niet te gaan najagen (wat is het nut ervan) maar ik begrijp je ongeloof en verbazing zo erg. Als het allemaal zo onlogisch en tegenstrijdig is blijf je met zoveel vraagtekens zitten en dat vreet energie.

afbeelding van mrpither

Re:

Hoop dat deze reactie blijft staan, mijn reacties verdwijnen vaak, geen idee waarom..... hoewel....

Je hebt het over een keuze, maar is dat wel zo? Je hebt haar toch een beetje voor het blok gezet.
Er lijkt een soort Disney achtig gevoel te heersen bij dit soort dingen, enig overleg vooraf was beter geweest. Had je er rekening mee gehouden dat ze wel eens "nee" had kunnen zeggen?

Je hebt kennelijk iets gemist bij haar waardoor ze deze reactie vertoond.
Probeer dat dan ook niet in te vullen, want je weet het gewoon niet.
Ik vermoed dat het angst is doordat ze het overzicht is kwijtgeraakt van wat er allemaal gaat veranderen, of wil voorkomen dat een eerdere ervaring zich gaat herhalen?

Het enige wat je nu kan doen is het schrijven van een brief waar je uitlegt wat je nu denkt en voelt zonder daarbij enige vorm van druk uit te oefenen of een tegenreactie verlangt.
Geef haar volledig de ruimte om te doen wat zij wil.
Geen voorstellen of iets van die aard.
Voor de rest in je hok blijven, geen activiteit op social media, niet bellen/sms/app -en.

afbeelding van Anonymous_201

RE:

Ik denk dat alles haar te veel is geworden....waarschijnlijk ook dat haar eerder huwelijk gestrand is, door overspel van haar ex - - om op jouw zin terug te komen: of wil voorkomen dat een eerdere ervaring zich gaat herhalen? - INDERDAAD: een ingrijpende gebeurtenis.!

Over het huwelijk hebben wij het eerder gehad en daar stond ze niet negatief tegenover...ik had haar ook al enige signalen gegeven - dus verrast was ze niet - daarbij was het aanzoek erg in de smaak gevallen; "je weet mij toch altijd positief te verrassen" zei ze.

Ik ben totaal van de radar voor haar sinds 3 maanden; geen activiteit op social media, niet bellen/sms/app -en.

Ben bang dat ik haar defintief kwijt ben.

afbeelding van mrpither

Re:

Opvallend dat je dat nog niet weet. Spraken julie wel eens over de rugzak die je uit het verleden meenam?

Je moet geduld hebben, de bal ligt bij haar.
Als ze om je geeft zal ze wel van zich laten horen.

Heb respect voor haar proces.

afbeelding van Anonymous_201

Re:

Ze heeft de relatie telefonisch verbroken, dat staat vast, zoals in mijn inleiding aangegeven - we zijn nu drie maanden verder - ik heb respect voor haar proces vandaar dat ik ook off radar ben gegaan - no Contact at all so far

Maar ik zou niet weten waar ik nog enige positiviteit uit moet halen dat zij spijt zou krijgen van haar besluit - of dat ik haar desnoods nog ga spreken verbaal of non- verbaal — ofschoon ik jouw positieve kijk wel waardeer.

Tja..moving forward ...

afbeelding van maanwezentje

respect

Hoe ik dit lees en zie, ik kan alleen maar respect voor je hebben hoe je ermee omgaat. Het zal heus nog wel pijn doen maar je gaat er wel enorm op een juiste manier mee om (natuurlijk vliegen je emoties af en toe alle kanten op). Natuurlijk blijf je altijd vragen hebben... maar ach, zelfs op een gegeven moment zal je de antwoorden niet eens meer nodig hebben.

afbeelding van mrpither

Re:

Bij jouw verhaal heb ik het gevoel dat je nog wel eens verrast kan worden.
Zoals Torn al aangaf dat er niks vervelends was voorgevallen?
Tenzij je niet alles verteld hebt.

Je moet een beetje geduld opbrengen......
Kun je eindelijk die klusjes doen waar je nooit aan toe kwam..... Knipoog

afbeelding van Anonymous_201

Ik hoop dat je gelijk mag

Ik hoop dat je gelijk mag hebben dat ik “ooit” verrast mag worden. Ze is/was de liefde van mijn leven. Alleen die liefde en dat leven moet ik nu loslaten. Loslaten is ook liefde.

Er is niets vervelends voorgevallen dat is het juist. Misschien ben ik te dicht bij haar gevoelens gekomen.

Dat mijn spullen nog bij haar liggen en dat ik haar huissleutels nog in mijn bezit heb, geeft geen aanleiding voor mij om uit de No Contact periode te komen.
Zelf komt ze hier ook "nog" niet op terug.

Naarmate de tijd verstrijkt, heelt het mijn wond en haar proces.
..will we ever be rekindled?

afbeelding van torn

Stille hoop aanwakkeren

mrpither schreef:

Bij jouw verhaal heb ik het gevoel dat je nog wel eens verrast kan worden.

Baseer je dat op het feit dat er nog geen teruggave van spullen en huissleutel heeft plaatsgevonden?
Ik snap ergens wel dat je op basis van het verhaal dat kan denken, alleen vraag me af of dit geen (onterechte) stille hoop aanwakkert bij de degene aan je reactie gericht is.

Anonymous_201 schreef:

Dat mijn spullen nog bij haar liggen en dat ik haar huissleutels nog in mijn bezit heb, geeft geen aanleiding voor mij om uit de No Contact periode te komen.

Doe je dit omdat je jouw spullen niet meer nodig heb of wil je haar hiermee een 'uitgesproken"signaal geven dat je de deur nog niet volledig gesloten hebt? Als het laatste het geval is wat weerhoudt je dan om op een 'volwassen' wijze proberen het gesprek met haar aan te gaan en helder proberen te krijgen waar het (voor haar) misging? Emoties zijn gedaald en besluiten zijn nu misschien wel op een manier uit te leggen die het voor jou allemaal wat ,minder pijnlijk maken.

afbeelding van mrpither

Re:

Ik snap je kritiek.
Is inderdaad gebaseerd op het verhaal, vandaar ook het voetnootje.
Deze keer dus een voordeel van de twijfel en geen slechte "waterman" imitatie.... hahaha

afbeelding van torn

Gehackt

mrpither schreef:

Deze keer dus een voordeel van de twijfel en geen slechte "waterman" imitatie.... hahaha

Kijkende naar je recente reacties zat ik mij al af te vragen of je account gehackt was. Lachen

afbeelding van mrpither

Re:

Is het zo erg?
Her beeld kan enigszins vertekenen omdat er nog steeds gecensureerd wordt heb ik ervaren.

afbeelding van torn

Persoonlijke redacteur?

Erg is een groot woord. Het is 'anders' om je minder gebruik te zien maken van je welbekende mrpither onliners.

Dus jij hebt hier tegenwoordig je eigen redacteur die je reacties edit? Wat een luxe. Lachen

afbeelding van mrpither

Re:

Er moet wel aanleiding zijn om dat talent te kunnen toepassen.
Veel veranderd hier.

afbeelding van Anonymous_201

Re:

Inmiddels zijn we bijna 15 weken verder na de relatiebreuk, zo stil zoals het in het begin was, ...het is nu niet anders...
Heb het leven als vrijgezel weer opgepakt, het begint te wennen moet ik zeggen. Knipoog

Verder geen terugkoppeling gehad van mijn ex dat mijn spullen haar in de weg zitten en dat haar huissleutels als nog terugmoeten...
...Ik kan er verder ook geen energie meer insteken en laat alles zoals het nu is..

afbeelding van Anonymous_201

Re:

Spullen hebben geen toegevoegde waarde meer voor mij. Als ze mij iets wil mededelen komt ze wellicht zelf wel. Het was een eenzijdige beslissing haar kant. Ik heb dit hoofdstuk afgesloten. Ze mag met mijn spullen doen wat ze wil

afbeelding van maanwezentje

@anonymous Gewoon je gevoel

@anonymous
Gewoon je gevoel volgen en doen waar je jezelf het beste bij voelt. Volgens mij ben je al zo'n eind gekomen... Je hebt kracht gehaald uit jezelf. Spullen zijn maar spullen. Ik vind het heel erg knap dat je voor jezelf gekozen hebt en totaal geen contact hebt gezocht. Ik begrijp dat je frustratie voelt (misschien nog af en toe) zeker omdat je zo in het ongewisse bent gelaten wat betreft afhandeling. Je staat er lekker boven! GOED ZO!