Gevoel na ruim 12 jaar "ineens" verdwenen !?!

afbeelding van wesley74

Nu, iets meer dan 2 maanden geleden, begin december maakte mijn toenmalige vriendin het na ruim 12 jaar uit. Een "korte" inleiding:...

Na een relatie van ruim 12 jaar heeft mijn vriendin (26) mij(31) laten weten dat ze geen gevoelens meer voor mij heeft en dat het beter zou zijn om uit elkaar te gaan.
Mijn ouders en ik hebben haar uit een vervelende thuis situatie getrokken en haar helpen worden tot wat ze nu is (goede baan en nagenoeg alles wat haar hartje wensde). Mijn ouders hebben haar dan ook altijd als hun eigen dochter beschouwd en haar alles gegeven wat ze nodig had (niet alleen materieeel).

Sinds 4 jaar wonen wij samen en hebben vorig jaar zelfs een huis gekocht. Deze 4 jaar zijn niet de beste periode geweest in onze relatie. Zelf had ik problemen met het niet lekker in mijn vel zitten en niet echt weten wat ik wilde, reorganisaties en verlies van goede collega's maakte alles er niet makkelijker op. Hierdoor was ik niet de persoon die zij in het begin van onze relatie kende. Het praten ging niet lekker meer en zij kreeg van mij het gevoel dat ik niet meer van haar hield, wat overigens helemaal niet het geval was.

We hoopten beiden dat de koop van een huis een nieuwe start voor ons beiden zou betekenen, helaas was het huis niet helemaal wat we hoopten dat het zou zijn en de nieuwe start bleef uit. Na verloop van tijd voelde ze zich ook niet prettig meer in het huis.

Drie maanden geleden kreeg ik dus van haar te horen dat ze vond dat we uit elkaar gegroeid waren en dat ze geen gevoelens meer voor mij had, ook dat ze zichzelf bij mij "minder" voelde en het gevoel had dat ik me voor haar schaamde. Ze wilde weer alleen en gelukkig zijn. Op dat moment had ik het idee dat ze in een "dip" zat en dat het wel weer goed zou komen als ik haar maar de tijd zou geven. Ze verliet vaak het huis met de woorden: "Ik moet nadenken of ik word gek in dit huis". Elke keer dat ze dat deed eindigde ze weer bij mijn beste vriend thuis; een jongen die ik al ruim 16 jaar zeer kende (dacht ik) en waarmee we samen veel dingen deden. Zelf zag ik in dit gedrag geen kwaad, ik dacht laat haar daar maar tot rust komen. Zelfs wanneer ze overnachtte zocht ik er niks achter, want: He, hij is mijn beste vriend...
Het begon allemaal wat verdachter te worden op het moment dat ik merkte dat ze extreem veel met hem aan het sms'en en bellen was. Normaal gesproken mocht ik alles lezen maar nu werd ineens alles angstvallig gewist. Al die tijd heb ik gedacht dat hij probeerde om het tussen ons weer goed te krijgen.

Tot 2 januari j.l. Ze bleef wederom bij mijn "vriend" slapen met de smoes geen zin te hebben om door de kou naar ons eigen huis te gaan. Eenmaal alleen thuis gekomen ben ik zoals ik al vaker had gedaan wat spullen en kasten gaan doorzoeken en vond uiteindelijk een brief waarin ze hem schreef wat ze voor hem voelde en hoe ze zich voelde over de dingen die tussen hun gebeurd waren. Meteen heb ik mijn "vriend" gebeld en gevraagd naar uitleg. Zowel hij als zij ontkenden dat er wat was gebeurd en dat het slechts een fantasie van haar was, wel vertelde ze dat ze al bijna 3 jaar (!) gevoelens voor hem had

De week nadat ik de brief gevonden had is heel snel gegaan, halverwege de week bekende mijn "vriend" dat er inderdaad wat gebeurd was. Vreemd genoeg voelde ik op dat moment nog geen kwaadheid tegenover hem en heb zelfs nog enkele malen met hem gesproken. Hij vertelde me dat hij al 2 maanden op de hoogte was van de gevoelens van haar voor hem (en toch vertelde hij me niks). Na het laatste gesprek met hem zijn bij mij de puzzelstukjes op de juiste plaats gevallen en kwam de kwaadheid opzetten. Vervolgens heb ik hem laten weten dat voor mij onze vriendschap over is en dat ik ook niks meer met hem te maken wil hebben. Hij blijft echter volhouden dat hij vrienden wil blijven (zij ook) en dat we elkaar moeten helpen om uit de problemen te komen. Dit zie ik totaal niet zitten, vrienden doen elkaar zulke dingen niet aan, vrienden bedriegen elkaar niet, vrienden kunnen elkaar vertrouwen.

Mijn (ex)vriendin is momenteel dus helemaal gek van hem, omdat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden, met elkaar kunnen lachen, praten etc. Hij voelt (volgens haar en zijn zeggen) echter niet meer voor haar dan als zijnde een "zusje", ondanks wat er tussen hun gebeurd is. Hij zegt wel dat het niet had mogen gebeuren en dat hij er zich rot over voelt maar als er geen gevoelens waren dan was dit toch nooit gebeurd? Zeker niet enkele malen ?!?
Hoe zal dit nu aflopen??? Door voor hem te kiezen zet ze een heleboel aan de kant, zowel personen alswel dingen die wij in 12 jaar hebben opgebouwd. Vreemd is dat ze enigszins "aardig en vriendelijk" tegen me blijft doen, iets wat ik niet helemaal begrijp.

Vanaf begin januari logeerde ik bij mijn ouders en bleef zij doordeweeks in het huis en 's weekends bij mijn "vriend". Tot een week geleden: ik besloot gewoon weer ik het huis te gaan wonen omdat al mijn spullen er stonden en ik niet wilde dat mijn "vriend" er langs kwam. Toen ze dit vernam heeft ze haar kleren gepakt en is naar hem gegaan.

Wat ik ook vreemd is, is dat ze zo veranderd is; ze is momenteel heel uitbundig en los, iets wat ze nooit is geweest, het gaat volledig tegen haar normale gedrag in. Mensen in haar omgeving herkennen haar niet meer. Ook haar liefde voor haar katten (haar katten waren haar kindjes) lijkt te moeten wijken voor haar nieuwe "ik". Ze laat ze nu gewoon alleen en geeft ze nagenoeg geen aandacht meer, iets waar ik het zelf best wel moeilijk mee heb, de beestjes weten van niks en zijn ook wat van slag lijkt me.

Momenteel lijk ik over de grootste schok heen te zijn en voel me dagelijks iets beter. Collega's zien ook dat het beter met me gaat. In tegenstelling tot mijn ex. (we werken in hetzelfde bedrijf)Men zegt dat ze er slecht uitziet. Wanneer we elkaar spreken kijkt ze me niet aan maar kijkt naar beneden of wendt haar hoofd af.

Wat ik me afvraag is wat er zal gebeuren? zal ze eens gaan beseffen waar ze mee bezig is en wat ze veroorzaakt heeft. Zou er een schuldgevoel of misschien wel spijt om de hoek komen kijken???

Voor diegenen die het tot zover heeft gelezen: Bedankt voor de aandacht!

Wesley

afbeelding van roel32

je vraagt je af of er een

je vraagt je af of er een schuldgevoel om het hoekie zal komen kijken???? Nou, ik weet het wel zeker.

afbeelding van geraldine

Lieve Wesley, Ja

Lieve Wesley,

Ja schuldgevoelens zullen er zeker wel bij haar zijn, daarom doet ze ook nog wel aardig en vriendelijk tegen je, wat jou dan weer verbaast, maar niet zo gek is. Maar de vraag is: wat schiet je op met schuldgevoelens van haar kant?

En zit je nu toch te kijken of er tekens zijn die mogelijk wijzen in de richting dat ze bij jou terugkomt? Ik snap het, dat doet iedereen als het net uit is... maar hoop er niet teveel op. Als mensen zeggen dat zij er niet goed uit ziet, wil dat niet zoveel zeggen hoor. Misschien slaapt ze wel slecht door haar verliefdheid -want uit jouw beschrijving van haar uitbundigheid en niet meer zoveel aandacht voor haar katten, maak ik op dat ze misschien wel verliefd is- en ziet ze er daarom wat minder goed uit... Bovendien zul je merken dat mensen in je buurt geneigd zijn om wat met jou mee te praten...

Ik wil je niet alle hoop ontnemen hoor. Ik kan ook niets voorspellen. Maar het lijkt erop dat ze uit de put is gehaald, is opgebloeid en nu tot leven komt en om zich heen gaat kijken...

Je ging heel lang met haar, dat is nooit zomaar uit beides gedachten weg te nemen. Ik denk wel dat je niet over de grootste schok heen bent, over zo'n lange relatie heen komen duurt langer...
Vind wel dat je je erg goed houdt! Misschien komt het besef van wat er echt gebeurd is, pas later?
Op deze site kan je er alles over kwijt.

Sterkte en liefs,
Geraldine.

afbeelding van wesley74

Geraldine, Inderdaad, ik heb

Geraldine,

Inderdaad, ik heb niks aan haar schuldgevoelens (mocht ze die hebben). Zoals ik ook Roel32 antwoordde; misschien geeft het me een stukje rust wanneer ik zou weten dat ze het gevoel had, wetend dat ze nu een beetje begint te beseffen/na te denken over wat ze gedaan heeft. De laatste tijd lijkt ze in een roze roes te leven en het zou voor mijn gevoel prettig zijn wanneer deze roze wolk optrok zodat ze "ziet" waar ze mee bezig is geweest.

Misschien wil ik haar inderdaad gewoon terug en probeer ik dingen te zien die er niet zijn. Momenteel weet ik niet precies wat ik wil. Aan de ene kant wil ik haar loslaten en vergeten om de dingen die ze heeft gedaan maar aan de andere kant zou ik het ook niet bepaald erg vinden wanneer ze weer terug zou komen. Dit is iets waar ik nu nog mee worstel. Al ben ik al wel bezig met een toekomst zonder haar, het besef dat ze niet terugkomt is dus wel aanwezig maar toch blijft dat hele kleine beetje hoop nog leven. Het is per slot van rekening ruim 12 jaar die we samen ge-/beleefd hebben.

Verliefd is ze zeker, maar daarnaast ziet ze er behoorlijk ongelukkig uit (horen verliefde mensen niet te stralen en gloeien?), denkt veel na en heeft wisselvallige buien. Het ene moment xtreem vrolijk en een ogenblik later weer stil en ineengedoken.

Of de grote schok nog moet komen... ik weet het niet, ik hoopte stiekem dat het al wat beter met me aan het gaan zou zijn. Praten erover doe ik al een stuk minder; praatte ik enkele weken geleden bijna iedereen zijn/haar oren van het hoofd, zo rustiger ben ik nu aan het worden, de innerlijke onrust is ook al heel wat afgenomen. Van mijn maatschappelijk werkster kreeg ik ook het compliment dat ik het zo goed van me af kon praten en dat ik haar gedrag van de hele maand december zo heb kunnen slikken.

In iedergeval bedankt voor je medeleven en reactie!

Wesley

afbeelding van wesley74

Roel, Ik vraag me dat

Roel,

Ik vraag me dat inderdaad af, alleen om het feit dat ik niet kan (misschien nog niet wil) begrijpen dat ze zoiets gedaan heeft...
Wat ik eraan heb? misschien proberen een stukje rust te vinden in al die vele vragen die door momenteel door mijn hoofd heen gaan.

afbeelding van Steffie01

Jeetje wat een verhaal zeg!

Jeetje wat een verhaal zeg! Ik wou trouwens dat ik zo goedgelovig was Verdrietig. Duidelijk wat aan de hand met je ex...zou je haar nog terug willen eigenlijk?

afbeelding van wesley74

Steffie01, Sorry, ik begrijp

Steffie01,

Sorry, ik begrijp je reactie niet helemaal...
"dat je zou willen dat jij zo goedgelovig zou zijn" en "duidelijk wat aan de hand met je ex".

Of ik haar nog terug zou willen weet ik momenteel niet, ik geloof dat ik nog niet helder genoeg kan denken om daar momenteel een beslissing over te nemen. Ook over "mijn beste vriend" kan ik nog niet helemaal beslissen. Vele zeggen mij dat ik niks meer met hem te maken zou moeten hebben, maar ook daar twijfel ik nog over. Oke, wat hij mij geflikt heeft kan in mijn ogen niet door de beugel maar daarnaast was mijn enigste echte vriend. Heel moeilijk allemaal...

Wesley

afbeelding van Steffie01

Hey...ik bedoel er mee te

Hey...ik bedoel er mee te zeggen dat jij je ex echt enorm vrij hebt gelaten. Ik denk dat er maar weinig mensen die dat kunnen hoor..petje af iig daarvoor. Al zie jij het misschien niet als een compliment. Ik zou gelijk boos worden als ik iets vermoed (niet goed, ik weet het).

En er is duidelijk wat aan de hand met je ex...dat weet ik natuurlijk niet, maar het is iig wel opvallend gedrag.

afbeelding van wesley74

Steffie: Ik heb haar die

Steffie: Ik heb haar die vrijheid gegeven omdat ik hoopte dat ze op die manier haar gedachten weer op een rijtje zou kunnen krijgen en misschien van gedachten zou veranderen. Op dat moment wist ik nog niks af van haar gevoelens voor mijn "beste vriend". Achteraf gezien had ik haar beter niet moeten laten gaan en alles gedogen. Echter, hier zie ik ook fouten van "mijn vriend"; hij had haar nooit moeten laten overnachten, hij had mij moeten inlichtten op het moment dat hij wist dat er gevoelens voor hem waren van haar zijde. De vermoedens kwamen na enkele weken pas en werden bevestigd op het moment dat ik een aan hem gerichtte brief vond... en dat was pas een grote klap! Op dat moment leek alle grond onder me te verdwijnen. "when you hit rock bottom, the only way to go is up" gold op dat moment niet meer voor mij; Voor mij was het op dat moment iets van: "when you hit rock bottom, you CAN go deeper!".

Wat er aan de hand is met mijn ex weet ik niet precies, wat ik wel weet is dat ze helemaal gek is op mijn "beste vriend". Of dat gevoel wederzijds is weet ik niet. Mij vertelde hij de laatste keer dat hij geen gevoelens voor haar heeft, slechts als een maatje en dat wat er gebeurd is niet had mogen gebeuren en het meer lust was wat er speelde. Op de een of andere manier geloof ik dat niet helemaal...
Maar wat er verder met haar aan de hand is?... als er iemand enig idee zou hebben...

Wesley

afbeelding van Steffie01

pff en verslaving dit

pff en verslaving dit forum...maar misschien leer je nu al 1 grote les < grenzen stellen!! Ik vind dat je best wel wat eisen mag stellen in een relatie...mensen moeten wel hun eigen ding kunnen doen, maar je hebt immers verplichtingen naar elkaar! Het moet er zijn, zodanig dat je het niet eens als een verplicting ziet...

Sorry, heb altijd erg idealistisch beeld hoe een relatie eruit moet zien...waarschijnlijk dat het daarom ook over is met mijn ex Verdrietig
Ah damit, waarom kan je niet gewoon van je fouten leren en laten zien dat je het allemaal wel kan...even frusti aan het woord Glimlach

afbeelding van FixYou

FY

Ook jij kunt van je fouten leren. Dat noemen ze ervaring. Glimlach

afbeelding van Steffie01

Hey er is 1 stukje

Hey er is 1 stukje verdwenen....1 grote les = grenzen aangeven!! En daarna zei ik dat je best wel wat mag eisen in een relatie, en dat het overkomt dat je een beetje over je heen laat lopen. Niet slecht bedoelt, dat betekend dat je alleen maar een goed en lief karakter hebt.

afbeelding van FixYou

FY

Mee eens. Met beide. Maar ondanks dat lieve karakter is grenzen aangeven h?ɬ©?ɬ©l belangrijk. Vooral als je partner een karaktertrek heeft welke graag grenzen opzoekt.

Dus je leert wel! Tong

afbeelding van Steffie01

haha..tuurlijk leer is. Ik

haha..tuurlijk leer is. Ik doe niets anders dan mezelf verwijten te maken (is ook nie goed, maar goed dat is nu even mijn leren). Maar uh....dit was niet voor mezelf he FixYou

afbeelding van FixYou

FY

My bad! Heb zelf ook wel een handje van dat verwijten maken... raak er zelfs aan gewend. Tong

afbeelding van wesley74

Ik vond niet dat mijn ex een

Ik vond niet dat mijn ex een karaktertrek had dat grenzen opzocht, ze was juist altijd ingetogen en rustig, schopte nergens tegenaan...
Wat die omslag ineens veroorzaakt heeft is me tot op heden een raadsel...

afbeelding van wesley74

"...dat betekend dat je

"...dat betekend dat je alleen maar een goed en lief krakter hebt..."

Daar zou ik zelf niet over kunnen oordelen maar blijkbaar vond mijn ex mijn karakter niet goed genoeg.

Ik ben iemand die zichzelf vaak wegcijfert, treed niet op de voorgrond en is vaak "onzichtbaar aanwezig", misschien ook iets wat ik mezelf moet afleren te doen.

hoe moeilijk allemaal...

afbeelding van roel32

die van mij was over haar

die van mij was over haar oren verliefd op een ander, het duurde maar 3 maand..

afbeelding van wesley74

Roel, Ik durf het haast niet

Roel,

Ik durf het haast niet te vragen maar doe het toch: Wat gebeurde er na die drie maanden?...

afbeelding van roel32

ze kreeg weer een

ze kreeg weer een ander...dat werd ook niks en ze nam weer contact met mij op, om te vragen hoe het ging...dat is inmiddels 10 dagen geleden ofZo. Heb zelf geen contact meer met haar opgenomen en zij ook niet meer met mij na die 10 dagen.

afbeelding van wesley74

Roel: zover is het dus nog

Roel: zover is het dus nog lang niet bij mij, het enige contact wat we nu waarschijnlijk nog zullen hebben is voor het afhandelen van de zakelijke dingen zoals: hypotheek, verzekeringen, inboedel etc.
Het is ook moeilijk om elkaar niet te zien, we werken namelijk in hetzelfde bedrijf..

afbeelding van roel32

ik begrijp het, vooral als

ik begrijp het, vooral als je 12 jaar lang bijelkaar bent geweest....ik begrijp mensen nog steeds niet die het zo abrupt uit kunnen maken..vechten voor een relatie is er niet meer bij, bij elke relatie komen vroeg of laat problemen om het hoekie kijken, sommigen denken dat een utopie echt bestaat.
Ik had een keer een programma gezien van dr phill, hij had het over een onderzoek naar de meest succesvolste relaties in amerika, het bleek dat mensen die gelukkig getrouwd waren voor ongeveer 50 jaar gemiddeld 7x een zware crisis in de relatie hadden meegemaakt...kun je nagaan..

groetjes roel

afbeelding van wesley74

Als ik mocht kiezen dan zou

Als ik mocht kiezen dan zou ik toch voor die 50 jaar gemiddeld gaan, die 7x crisis zou ik dan op de koop toe nemen...

Maar zo denk ik er op dit moment over, net nu ik alleen thuis kom in een leeg huis. Normaal gesproken komen we samen thuis...

afbeelding van roel32

zie onder

zie onder

afbeelding van roel32

"het gevoel is

"het gevoel is weg"-types...pfff, veel succes met je leven lang verder zoeken voor zulke gevallen.

afbeelding van Janneke82

Hoezo "het gevoel is weg"?

Het jammere is dat gevoel nooit zomaar "weg" kan zijn. Gevoel kan veranderen; het kan meer of minder worden, maar "weg" is het nooit.

Voorbeeldje: als ik morgen de jongen zie met wie ik voor het eerst gezoend heb (uh...12 jaar geleden) zal ik n?ɬ?g knikkende knieeen krijgen...het gevoel is nooit helemaal weg. Een positief of een negatief gevoel, gevoel blijft gewoon...en da's best k*t.

Liefs Janneke

you never know how the wind will blow...

afbeelding van wesley74

Janneke, Goedemorgen, net

Janneke,

Goedemorgen, net terug uit de nachtdienst...

Haar gevoel is (naar mijn idee) binnen anderhalve maand verdwenen, althans dat is wat ze zegt.

Half october waren we 12 jaar samen, heeft ze me nog een kaartje geschreven waarin ze zei dat ze zoveel van me houd en dat het zo fijn is dat we na 12 jaar nog steeds samen zijn. Anderhalve maand later, het is dan begin december, zegt ze geen gevoelens meer voor me te hebben ?!? en dat we uit elkaar gegroeid zijn.

Zou haar gevoel van verliefdheid zo sterk zijn dat ze haar gevoelens voor mij helemaal aan de kant heeft kunnen schuiven???

Wesley

afbeelding van donatella

dag wesley

Dit komt heel bekend voor ...ook het vreemde gedrag... ze zeggen wel eens dat verliefdheid op een psychose kan lijken...dat je totaal uit balans kan raken... en ik heb het gevoel dat dat ook bij mijn ex-vriend aan de hand is...ik merk wel dat de mist iets optrekt en dat hij nu.. na drie maanden, iets rationeler en gebalanceerder overkomt... helaas is dat voor mij geen positief nieuws want nu lijkt de verliefdheid over te gaan in houden van.. minder extreem gedrag, maar zijn gevoel voor die dame is alleen maar sterker geworden hierdoor...ik heb echter nog steeds het gevoel dat hij uit balans was /is.. toen hij halsoverkop verliefd werd op die ander.. ook op foto's die hij heeft gemaakt in de afgelopen tijd van zichzelf ( heel veel foto's !!!)heeft hij een rare blik in zijn ogen.. een beetje eng bijna... dit zie je alleen op de foto's terug... heel raar.. mensen die hem goed kennen schrokken ook van die foto's ... daar dit niet de persoon is die zij kennen... maar wat heb je eraan ?? verliefd is verliefd....aan jou de keus of je wilt afwachten of dat je doorgaat met je leven...ik, na 14 jaar relatie moet helaas hetzelfde doen... een week van te voren leek er ook geen vuiltje aan de lucht...en opeens pats / boem alles weg...maar misschien is het een fase ...??? in ieder geval veel sterkte ..

Dona

afbeelding van wesley74

Hallo Dona,

Mijn ex is momenteel heel wisselvallig, is de ene keer vrolijk en de andere keer weer helemaal stil.

Misschien ook omdat ze nu van alles moet gaan regelen; ze zal op korte termijn nieuwe woonruimte moeten vinden, haar financieele zaakjes op orde krijgen etc.

Waar ik nog behoorlijk wat moeite mee heb, is het aardig doen van haar. Ze doet alsof er niks aan de hand is, niks gebeurd alsof het haar gewoon koud laat hoe ik me voel. Natuurlijk heeft ze gezegd dat ze me geen pijn wilde doen maar ondertussen...

Natuurlijk wil ik ook verder gaan, maar telkens wanneer ik haar spreek of zie schopt iets me weer terug naar af.

Misschien zal het beter gaan zodra we beiden geen noodzakelijk contact meer hebben. Dit zal pas gebeuren zodra ons huis verkocht is en ieder een eigen plek heeft.

In iedergeval bedankt voor het hart onder de riem!

Wesley