Gevoelens, mediums, tranen, moed,

afbeelding van Trustinangels

Het is zo lastig. Het ene moment gaat het, het andere moment totaal niet en raak ik in paniek en wil ik alleen maar schreeuwen asjeblieft!!!! Geef hem terug. Als ik naar gesprekken van helemaal op het begin kijk zie ik wel al veel problemen. Bv het feit dat hij me nooit het vertrouwen heeft gegeven in het feit dat ik echt van hem hield en van hem hou. Hij dacht altijd dat ik het niet meende en niet echt met hem een toekomst wou. Wellicht heb ik hen dat gevoel toen ook een beetje gegeven omdat daar gek van werd. Maar tot op de dag van vandaag heeft hij me dat vertrouwen nooit geheven dat ik het echt meende. Dat hij echt de wereld voor me is. Hij zei wel dat hij het nu wist en geloofde, maar ik vraag het me af.
Maar het doet me pijn allemaal, want we hadden alles samen kunnen hebben. Want qua ziel, qua normen en waarden, levensdoelen, levensbehoeften en ideeën over alles, daar waren we het allemaal over eens. De chemie is/was er. De liefde. Waarom lukt het dan niet.
Klinkt heel stom maar ik heb meerdere mediums gesproken en die zeggen allemaal hetzelfde. Dat het nog geen afgelopen hoofdstuk is. Dat ik hem even helemaal en compleet met rust moet laten. (Hoe moeilijk ook, ik wil hem alleen maar sturen hoe erg ik hem mis) maar dat hij zelf terug contact zal zoeken en zelf terug zal komen en dat het nog geen gesloten hoofdstuk is. Maar eigenlijk ben ik met als iedereen vrij sceptisch over mediums. Echter vandaag sprak ik er 1 die exact kon vertellen wie hij was, wie zijn vrienden waren, dingen zoals hij ze ook exact gezegd heeft. Deze man zei ook dat hij terug zou komen maar dat ik niet moest weten of ik dat wel moest willen omdat hij me niet de stabiliteit kan geven die ik nodig heb omdat hij zelf te erg in de knoop zit en slechte omgeving etc etc. Maargoed dat vind ik nu moeilijk want het enige wat ik wil is weer in zijn armen liggen en dat voor altijd. Dat hij me nooit meer loslaat.

afbeelding van Hetlevenismooi

Liefdesverdriet

Ik snap dat het jouw wens is.

Jouw ex heeft je toch verteld waarom hij het heeft uitgemaakt?
Op dit moment kun je daar niks mee?
Te erg in shock lijkt wel nog. En begrijpelijk.

Ik leef met je mee en ik wens je veel kracht toe.

afbeelding van Trustinangels

Ja dat heeft hij inderdaad.

Ja dat heeft hij inderdaad. Maar de verwarring dat hij twee dagen daarvoor nog zei; niet bang zijn, je raakt me niet kwijt. Ik wil jou ook niet kwijt, ik moet gewoon alles even op een rijtje zetten, maar ik heb er vertrouwen in, ik hou van jou schat. Ik zie m'n toekomst nog met jou.
Dat is zo moeilijk. Ik heb hem die ochtend van de breuk gepushed omte zeggen wat hij nu wou...... Ik heb hem niet de tijd gegeven die hij echt echt nodig had. Daarom zei hij die ochtend dat hij we geen vertrouwen meer in had, hij wou het zo graag, maar kon niet meer. Had het al ooit een tweede kans gegeven, en had nu het gevoel het gewoon te willen afsluiten en loslaten. Ondanks dat hij nog verliefd is en van me houdt. Heel veel van me houdt. Hij werd gewoon gek, en hij kon het niet meer.
Maar onze connectie is zo sterk en de chemie ook zo sterk. Heb al eerdere breuken meegemaakt en dat was ook verdrietig en erg, maar dat kon ik dan meteen wel een plaatsje geven, omdat ik wist in m'n hart dat dat het niet was. Maar dat heb ik bij hem niet. Is anders ofzo

afbeelding van Hetlevenismooi

Chemie

Hij heeft óók misschien het gevoel om het te willen afsluiten en loslaten.
Dit stuk schreef je 3 september in een blog:

"Tot zijm gedrag ineens begon te veranderen. Hij was continue op whatsapp zonder op mij te reageren of uberhaupt mijn berichten te lezen, hij verdween hele avonden en nachten en dan hoorde ik pas sochtends weer iets van hem terwijl hij weet hoe wrg ik daarvan in paniek raak. Zijn ouders weten nog steeds niet dat we terug bij elkaar zijn. Ik mag zijn vrienden niet zien etc etc.
Nu de laatste tijd is het alleen maar erger en erger. Hij is afstandelijk, doet geen enkele moeite meer, geeft echt de indruk dat niks hem meer interesseert en kwam gisteren zelfs ermee dat hij me niet wil zien omdat hij dat niet op kan brengen omdat we ruzie hebben gehad en hij zich daar zo klote over voelt en nu weer twijfelt en alles."

Laat hem uitzoeken wat hij wil en ga jij ondertussen verder met je eigen leven. Om je mentaal sterker te maken. Het is misschien moeilijk voor jou nu om te zien dat dit zo niet hoort te gaan in een relatie omdat je er erg op gefocust bent dat het goed moet gaan. Ik heb zelf ook zo een soort periode meegemaakt en eigenlijk als ik nu terugkijk zie ik dat hij steeds verder van mij verwijderd was. Ik zag het eigenijk ergens wel maar door mijn verliefdheid wilde ik het niet zien. Omdat het te hard binnenkwam en ik dat niet kon geloven. Herken jij dat ook? Dat je meer vanuit jouw eigen pijn praat?

afbeelding van Trustinangels

Ik weet dat hij al lange tijd

Ik weet dat hij al lange tijd afstand aan het nemen was. Het feit dat zijn ouders ook nog steeds niets wisten, en alles dus niet vrij kon en met geheimen en liegen heeft het voor hem ook kapot gemaakt.
Maar ik kan er niet om dat her gewoon de ware is. Dat ik gewoon ergens het gevoel heb dat het niet klaar is. Want we houden nog zoveel van elkaar. Maar de hele wereld zat ons even in de weg.
Hij kon door het verleden zijn liefde niet meer aan mij geven zei hij.
Ik weer niet waarom want ik heb dit nooit eerder gehad. Normaal kon ik ook met veel verdriet of pijn gewoon los laten en verser gaan zelf en groeien en leren ervan. Maar dat stekende gevoel dat het niet over is. Ij snap niet waarom, ondanks alle pijn en verdiet en de weet dat de relatie echt niet goed was. Blijft toch dat gevoel dat het de ware is. Ondanks alles.

afbeelding van waterman

Hoi TrustInAngels

Maar waarom wisten zijn ouders dan nog steeds niks? Van wie moest het dan geheim blijven? En waarom? Dat snap ik geloof ik niet helemaal.....

Waterman

afbeelding van Trustinangels

Omdat hij daar nog niet klaar

Omdat hij daar nog niet klaar voor was. Omdat zijn moeder en zus het niet zo meteen zouden accepteren. En zijn ouders leggen al heel heel veel druk op hem. En ja waarom hij dan nog niet de ballen heeft gehad om te zeggen dit is van wie ik hou, dit is wie ik wil......
Niet gedurfd of niet genoeg dat gevoel gehad. Ik weer her niet

afbeelding van waterman

Maar maakt hij het daarmee ook niet nodeloos ingewikkeld?

Het voordeel van andere mensen mededelen dat je een vriendinnetje hebt, is dat je het daarmee ietsje echter maakt. Ietsje minder vrijblijvend. En als dat op alle fronten, familie, vrienden, anderen, wat achterwege blijft, dan blijft het vriendinnetje achter met........ Ja wat eigenlijk?

Hij moet op de een of andere manier wat commitment tonen. En doet hij dat niet, dan blijf je achter met mooie woorden. Maar mooie woorden kunnen soms inhoudsloos zijn. Daarom is het werkelijk tonen van commitment ook een beetje van belang. Vrees ik.

afbeelding van chelle

#sturend

Ben je nu niet heel erg 'sturend' bezig, waterman? Er weer bovenop, op zoek naar 'De Dader?

Het niet aan zijn ouders willen vertellen, kan ook zijn dat hij het - gezien hun eerdere geschiedenis - gewoonweg 'heel klein' en voorlopig 'dicht bij zichzelf' heeft willen houden. Wilde bewaken om zich te laten leiden of verwarren door 'goedbedoelde' invloeden & meningen van buitenaf (familie/vrienden) op het hernieuwde contact/samenzijn.

Zou dat ook kunnen? Of is dat alleen maar te begrijpen als je zelf kunt putten uit ervaringen in je eigen relationele geschiedenissen en ervaringen?

Dit zijn situaties die komen voor, zonder dat er meteen in de richting gestuurd moet worden dat iemand 'geen commitment wilde aangaan' of 'inhoudsloze beloftes maakte'. Staat er volledig los van.

afbeelding van waterman

Ik ben niet sturend, ik probeer een gesprek te voeren

Met vriendelijke groeten
Waterman

afbeelding van chelle

#nuance?

Je reacties, die jij wenst te omschrijven als 'een gesprek voeren', zijn doordrenkt van oordelen over 'wat (volgens jou) commitment BEHOORT te zijn' en hoe je dat BEHOORT vorm te geven. Dat is jouw mening en kijk op commitment, beste waterman.

In die zin, kijkende naar wat jou terug wordt geschreven maar wat je zo te zien terzijde schuift, kom je op mij sturend over. Zelfs in je vragen sijpelt je mening door hoe jij erover denkt. Het gedrag van de man in kwestie in dikrediet proberen te brengen.

Wat probeer je hier mee te bereiken? Is dit jouw poging om haar 'staande te houden', vanuit jouw levensvisie en denkwijze? = "Kijk wat 'ie jou allemaal aandeed!! Geen commitment!!"

In plaats van dat de focus ligt op De Mensch TrustInAngels en haar verdriet, verschuif jij de focus weer op het gedrag en de keuzes van haar ex. En dat, terwijl je eerder nog schreef: 'focus op jezelf'.

Wat jij hier probeert te definiëren wat commitment werkelijk is, zie ik toch anders. Het feit dat hij ervoor koos om deze relatie niet te bespreken met ouders en/of vrienden, betekent niet automatisch dat hij geen commitment heeft getoond of wilde tonen. Of dat er sprake was van 'geheimhouding'.

Dat zijn grote termen, waarmee je wel degelijk in een richting aan het sturen bent.

Nuance, weet je nog?

afbeelding van waterman

Gossie

En jij bent niet sturend? En jij verkondigt niet hoe het hoort? Jij oordeelt niet? Dat is mooi van je Chelle

Met vriendelijke groeten
Waterman

afbeelding van chelle

#gatsie

Nope. Niet als ik inhoudelijk op een blogger reageer.

Ik oordeel vanuit waarneming dat jouw reacties altijd bol staat van Daders In De Exen Zoeken, uiteraard altijd de mannen in een verhaal. En voorbarig conclusies trekken over drijfveren en motivaties van exen, alsof je er al breinpikkend naast hebt gezeten aan de keukentafel Knipoog

afbeelding van Trustinangels

Nja ik of iemand anders zal

Nja ik of iemand anders zal nooit weten waarom het daadwerkelijk zo was dat hij nog niks had vertelt. Hij zou het in oktober gaan vertellen.
Alleen hij kan weten of hij daadwerkelijk commited was of niet. Alleen weet wat er in zijn hart en hoofd zich heeft afgespeeld, al zou ik soms wensen het ook te weten.

Het enige wat ik weet is dat ik hem terug wil. Ook al zegt iedereen nee dat moet je niet willen, ook al zegt iedereen laat hem gaan. Wat iedereen ook zegt ik kan enkel eraan denken dat ik hem ooit weer terug in mijn leven wil. Als geliefde

afbeelding van waterman

Hoi Trust

Dat klopt, we zullen het nooit weten. Ik niet, jij waarschijnlijk ook niet en misschien zelfs hij niet.

Pfffffffft......... En daar moet je het mee doen, even.

Heel veel sterkte! Probeer ook iets leuks voor jezelf te gaan doen!