Gewoon misselijk!!

afbeelding van supersanne

Hoi allemaal

Hier even weer een update na ongeveer 3 a 4 weken.
De laatste keer dat ik schreef hebben mijn ex en ik( nadat hij zijn spullen had gepakt ) nog een keer contact gehad omdat hij geopereerd was aan zijn neus en graag bij me wilde zijn.
De weken erop waren een warboel. Ik heb me goed gevoeld slecht gevoelt. Ik heb er na elke keer van links naar rechts te worden gegooid een beslissing gemaakt om mijn ex te blokkeren. Hij wilde me terug maar kwam niet. Daarna wilde hij me nooit meer zien en kwam hij. Vorige week voor koningsdag ben ik wezen stappen met een vriendin en super leuke avond gehad. Lekker gedronken en gek gedaam. Ik had Dit is geplaatst op instagram en laat dat nou net de plek zijn waar ik mijn ex was vergeten te blokkeren. Ik kreeg elle lange verhalen over wat ik wel niet allemaal deed en met wie en dat ik een trut was. Vervolgens gaat meneer de dag erna zelf na een feest. Ik heb hem toen overal geblokt en het ging de dagen erop best goed. Ondertussen ook leuk contact met andere jongens gewoon vriendschappelijk.

Tot vorige week vrijdag. Ik kreeg een mail!! Met daarin het verhaal dat hij toch eigenlijk wel hoopte dat we ooit nog eens bij elkaar zouden komen en hij me heel erg miste. En als ik al ergens anders gelukkig was dan wenste hij me geluk en had hij pech.
Ik heb daar veel stress en hartkloppingen van gehad en alle pannekoeken aan laten branden. Helemaal van slag er van. Uiteindelijk met hem gemailt en ik vertelde hem dat ik hem zou deblokkeren op de app en we daar verder konden praten. Ohh wat kan ik mezelf wel voor de kop slaan nu. Een week lang heel fijn contact gehad allemaal lieve dingen en wat hij allemaal zou veranderen. In vorige blogs heb ik beschreven dat hij aan de anabolen zit en dit over het algemeen de reden was waarom er problemen waren. Hij was er mee geminderd (dat moet ook anders krijgt hij een dip hij kan er niet meteen mee stoppen).
Hij wilde dan graag afgelopen donderdag bij me komen met al zijn spul en er weer helemaal voor gaan. Ik had woensdag avond al vrij dus ik bood aan om bij zijn moeder te komen en dat we dan daar samen zouden slapen en de volgende dag samen naar bevrijdingsfestival. Heel veel zin in.

Ik kwam er woensdag en was zenuwachtig had hem 2 weken niet gezien.we waren allebei blij dat we elkaar zagen. Nu vertelde hij mij dat hij zijn fb eraf had gegooid meer voor mij omdat hij niet wilde dat we daar stress om kregen. Nu is het zo dat er elke keer als wij uit elkaar zijn er wel iets is met zijn fb. Ik vind het een vaag verhaal. Naja hij had het eraf en heel toevallig keek ik savonds en stond het er nog op. Ik sprak hem er op aan. Hoezo dan? Ja ik verveelde me. Oké dan laat het er gewoon op staan ik vind het geen probleem dat er andere vrouwen dingen liken. Maar goed hij zal er zelf wel stress van hebben.
Donderdag ochtend was er weer iets waardoor hij weer helemaal in de stress raakte. Hij is nog niet zichzelf omdat die hhormonen hem anders maken snller aangebrand.
Naja het was al snel zo dat hij niet meer naar het feest wilde want hij was al weer helemaal gestresst.pfff
Uiteindleijk belde een vriend en die wilde ook wel mee. We zouden alleen gaan maar ben de moeilijkste niet.
Voor vertrek ging hij nog even wat ophalen en na 5 minuten was hij terug en wat toverde hij uit zijn zak....en gram speed.
Ik was direct in de stress want ik wist al dat het fout zou gaan. En idd dat ging het. Rond een uurtje of 7 was meneer helemaal van de kaart. Maakte rotopmerkingen tegen mij deed afstandelijk..ik ging dood van binnen.
Ik zal het kort houden. Ik heb de hele nacht met hem op gezeten omdat hij helemaal in zijn eigen wereld was en ik hem probeerde rustig te houden. Uiteindelijk was ik de boosdoener en was het gewoon niet meer te redden tussen ons. Een half uur later hield hij weer zoveel van me..naja ik ben dus vanmorgen om 8 uur naar met de bus naar huis gegaan ik wilde er niet meer zijn. Ik heb de hele nacht zo hard lopen huilen en ik huil nu alweer de de hele dag. Hij appt en zegt ik ben weer helemaal deprie ik hou van je en ik wil morgen ikomen praten over ons. Ik verdien jou niet jij verdient veel beter. Je bent een lief mens en altijd goed voor mij etc. Ik word nu echt verscheurd door liefdesverdriet. Ik heb het de afgelopen tijd nog niet zo erg gehad. Ik voel me belazerd ik mis hem en wil samen met hem zijn. Ik haat hem omdat hij zo met mijn gevoel speelt. Ik vind mezelf zo dom dat ik niet gewoon het allemaal afgekapt heb en toch elke keer weer terug ga. Ik denk dat ik vroeg moet slapen en ik hoop echt dat dit morgen beter is. Echt kutter dan kut

afbeelding van hortensia

@supersanne

Hey lieverd, hij zal echt eerst zelf moeten veranderen , hulp moeten gaan krijgen en wat ik ook tegen je heb gezegd waar hij terecht kan. Die tijd als hij daar is kun jij rustig op afstand tot jezelf komen en houden die mensen ook contact met jou. Ook is er voor jou begeleiding in Amsterdam . Ik zie het anders echt niet goed komen in een relatie want dat op en neer gaan van dat humeur dat blijft zo ..en jij blijft de dupe ervan.
Als hij van je houdt en hij wil echt voor je gaan dan gaat hij zorgen dat hij een verwijsbrief haalt en een afspraak maakt en zijn ticket gaat boeken.

liefs

afbeelding van waterman

Hoi Supersanne

Poeh..... ik lees alleen maar dat je er helemaal geen zin meer in hebt. Dat je enorm gestressed hierdoor raakt. En dat hij geen steek verbetert. Maar dat jij je toch afhankelijk op blijft stellen.

Waarom neem je het heft niet in eigen hand? Waarom doorbreek je je afhankelijkheid van hem niet? Snap je daar ietsje van? Kan je daar over nadenken?

Liefs, sterkte!
Waterman

afbeelding van supersanne

Hoi! Ja ik snap heel goed wat

Hoi!
Ja ik snap heel goed wat je zegt.
En elke keer doe ik dat ook en gaat t goed en vervolgens vind hij weer een manier om me weer compleet het tegenovergestelde te laten voelen.
Het is wat hortensia ook zegt. Ik weet dat hij echt problemen heeft en ik hem niet meer kan helpen. En dat doet gewoon heel veel pijn.
Ik ben nu zo verward dat ik het ene kwartier denk ik bel hem op en dan bel ik neemt hij niet op.en het andere kwartier denk ik. Sanne dit kan niet meer laat het gaan.
Het komt nu dubbel en dwars zo hard binnen.
Ik probeer nu gewoon het even te laten. En niet meer bij hem de bevestiging zoeken. Ik bedoel ergens vind ik gewoon dat hij me verplicht is gewoon te zeggen waar het op staat. Terwijl ik wel weer dat als hij nu wat zegt het morgen weer anders is.
Ik wil dit echt los kunnen laten en hem niet meer binnen te laten komen. Echt klote

afbeelding van hortensia

@supersanne

Sanne hij kan je niet zeggen waar het op staat ....dat weet hij zelf niet eens . Het ene moment voelt hij het zo en het andere moment wil hij wel op zijn knieen naar jou toe. Je hoeft niet te twijfelen of hij wel of niet van je houdt dat doet hij echt wel. Maar hij is zo met zichzelf bezig , hoe hij zich voelt etc etc , van de goede momenten naar dat hij zich compleet kudt voelt en dan juist op zo n moment , dan ben jij er . Wil hij naar jou ..de veilige basis , iemand die hem begrijpt er voor hem is , die van hem houdt.
Dit veranderd echt nooit , dit gaat niet over , niet eerder dan dat hij zo naar de kloten is dat hij zelf inziet waar hij mee bezig is en alles verliest . Op dat punt moet hij eerst komen.
Je doet het goed meis zoals je het doet , maar het neemt zo vreselijk veel van jou . Juist omdat je van hem houd doet het zo onwijs veel pijn om dit aan te moeten zien en er deel van uit te maken. Probeer hem te zien als je beste maatje en laat hem verder los in de betekenis van je geliefde , probeer hem echt even te zien als je beste vriend en bouw verder aan je eigen leven, je eigen dingen doen. Je batterij op kan laden , je rust ergens uit kunt halen.

Zolang hij niet op het punt is , is dat het enige wat je kunt doen voor hem een maatje zijn.

afbeelding van supersanne

Wat heb ik altijd veel aan

Wat heb ik altijd veel aan jou berichten. Echt super lief.
Ik heb hem gesproken en uiteraard was het Sanne we zijn kapot en ik wil dit niet meer. Ik vroeg hem meen je dat en dan kan hij geen antwoord geven.
Het is me idd nu echt duidelijk dat t niet anders is nu.
Ik ben gewoon aardig gebleven en ik laat de situatie nu voor wat hij is. En idd ik ga zijn maatje zijn. Als hij me nodig heeft dan al ik er zijn. Hij stuurde weer hartjes en heb hem gezegd dat ik daar van in de war raakt en of hij dat niet meer wil doen. Puur uit zelfbescherming. Pas als hij het echt meent en het zo voelt mag hij me dat sturen. Ik zal echt proberen hem op afstand te zetten en hem te laten. Ik ga nu weer proberen op te krabbelen. Ik lig gewoon zielig op de bank terwijl het zo'n mooi weer is. En denk ik direct weer..hij doet alsof hij zo gestresst is En ligt nu lekker in de zon te genieten....ik hoop dat het me lukt

afbeelding van hortensia

@supersanne

ik denk dat hij dat wel meent van die hartjes, probeer het te zien als een klein cadeautje voor jou als blijk van waardering van hem naar jou toe .
Je zult het nog vaker horen dat hij kapot is , veel vaker vrees ik..maar op een gegeven moment weet jij wanneer hij echt niet meer verder kan en het menens is. Dan kun je zeggen waar het op staat , dan is het ook het moment waarop het voor hem te erg wordt ...zelfs dan zal hij nog protesteren maar als hij dan echt wil zal hij echt een poging doen om hulp te zoeken, probeer hem te steunen , ik weet dat je dat doet, maar pas als hij werkelijk in het vliegtuig zit weet je echt dat er hulp komt. .

afbeelding van waterman

Heeeeeeeeee Sanne

Citaat:

Ik bedoel ergens vind ik gewoon dat hij me verplicht is gewoon te zeggen waar het op staat. Terwijl ik wel weer dat als hij nu wat zegt het morgen weer anders is.

Maar waarom leg je je lot in zijn handen? Jij kunt de knoop toch doorhakken? Sterker nog..... Jij alleen kunt de knoop doorhakken. Hij doet het niet. Jij moet het doen

afbeelding van supersanne

Ja dat komt omdat ik hem nog

Ja dat komt omdat ik hem nog zo graag wil helpen met al zijn verslavingen. Ik weet dat ik dat niet moet willen maar ik zit zo in elkaar. Echt heel kloten

afbeelding van petals

the cycle of abuse: het

the cycle of abuse: het begint geweldig leuk. Dan gaat het minder en minder en vertoont hij kwetsend gedrag. Waardoor de spanning oploopt, en het uiteindelijk tot een breuk / crisis komt. Dan neem jij afstand, en zoekt hij weer toenadering, doet weer even zijn best. Belooft vanalles, mooie woorden, hij mist jou, uiteraard wil je dat dan graag horen dus je probeert weer. En dan: herhaling van de cirkel. En de cyclus duurt ook steeds korter, omdat het hem steeds korter lukt om normaal te doen. Zodra hij jou weer 'binnen' heeft, begint hij meteen weer naar gedrag te vertonen. Jou - compleet logisch - in verwarring achter latend.

Zolang jij deze cyclus niet doorbreekt, zal het door blijven gaan. Zijn gedrag is niet normaal. En jij blijft hopen, dat je hem kunt helpen maar je kunt hem niet helpen. Hij sleept jou mee zijn afgrond in. De enigen die hem kunnen helpen zijn professionals, en die hulp moet hij zelf zoeken. Het is een heel goede eigenschap dat je anderen wilt helpen, maar je moet eerst jezelf helpen. En hij moet ook zichzelf helpen. Ga kijken naar waarom jouw eigen grenzen naar jezelf toe er niet zijn, waarom wil je hem meer beschermen dan jezelf? Hij maakt jou kapot op deze manier!

Ik denk nog steeds dat hier echt meer speelt dan 'alleen' die verslaving, hij vertoont echt precies het patroon van narcisme. Ik zou jou dan ook echt willen aanraden om ook op dat pad verder te 'zoeken'.

afbeelding van hortensia

Petals#sticker plakken

sorry ....maar Petals waar baseer jij dat op dat hij narcistisch is ? ik zie hier totaal de link niet met iemand die typisch gedrag van een verslaafde vertoond , die ziek is en die hulp nodig heeft , mede dankzij Sanne zich nog een beetje mens durft te voelen buiten al de schaamte om die hij ongetwijfeld heeft , brandmerk jij hem nog eens als narcist.

afbeelding van torn

@Hortensia: De Hooivorken Brigade

hortensia schreef:

sorry ....maar Petals waar baseer jij dat op dat hij narcistisch is ?

Tsja, je kan erop wachten dat bij dit type blogs de eenmans Hooivorken-brigade met brandende fakkel in de ene hand en het narc-turflijstje in de andere hand aankomt om een ex te brandmerken of kruisigen als narcist.

Mannen kunnen in de wereld van Petals niet meer gewoon een sh#t karakter hebben, met zichzelf overhoop liggen (in dit geval door verslaving aan anabolen en speedgebruik) of een andere stoornis (in dit geval het vermoeden van een vorm van autisme) hebben waardoor zij tegen een onvermogen aanlopen of zich gedragen zoals zij doen.

Nope per definitie 'diagnosticeert' Petal's persoonlijk wel even in 9,9 van de 10 verhalen dat er sprake is van narcisme bij de ex-partner.

Het kan natuurlijk iets zeggen over de eigen nog niet geheel verwerkte eerder opgelopen (relationele) teleurstellingen....

Aan de andere kant lijkt het mij wel wat veel gevraagd om eimand waar je van houdt als goede vriend of als beste maatje te willen zien terwijl je wel direct in omgang steeds wordt geconfronteerd met het gedrag wat uit de verslaving voorkomt. Vaak is, hoe moeilijk het ook is, (emotioneel) afstand of (tijdelijk) afscheid nemen in het belang van jezelf en ander het beste........

afbeelding van hortensia

@torn#keuzes

Je hebt daar gelijk in, het is altijd confronterend en pijnlijk , maar als je van iemand houdt wil je er voor diegene zijn en ik denk dat je voor jezelf dan de keuze gaat maken in hoeverre je het aankan . Ook als maatjes ..ook dan kun je op bepaalde momenten kiezen voor vandaag negeer ik even al het contact ..of voor een week , dat maakt niet uit . Er is 24 uur per dag een keuze .

*Ik ben bijna bang om als borderliner bestempelt te worden ... Grijns

afbeelding van waterman

Heeeeeeeeee SuperSanne

Citaat:

Ja dat komt omdat ik hem nog zo graag wil helpen met al zijn verslavingen.

Waarom ga je niet eerst jezelf helpen? En hem gewoon zijn eigen s**t laten oplossen? Zorgen dat SuperSanne overeind blijft? En voor zichzelf blijft zorgen? Want op deze manier ga jij er onderdoor. Dat kan toch niet de bedoeling zijn, toch?
Waterman

afbeelding van hortensia

\Supersanne# waterman

waterman ...jij bent getrouwd toch..? stel nu eens dat jou vrouw ziek wordt , zeg je dan ook dat ze haar eigen s**t maar moet oplossen , jij dat niet aankan en jezelf gaat helpen? omdat jij er aan onderdoor zult gaan anders .

afbeelding van Nientjuh1

Hortensia en Supersanne

Ik denk dat wat Waterman bedoelt, en misschien zit ik ernaast, dat supersanne zelf eigenlijk al niet wilt. Ze zijn niet getrouwd. Ze wil helemaal niet zo'n relatie en is het eigenlijk gewoon zat. Maar dan heb je dat stukje liefde waardoor ze niet weg wil. Liefde, oftewel gevoel, is moeilijk uit te zetten. Helemaal als iemand continu contact opneemt en lieve woordjes heeft. Waterman zegt het misschien heel makkelijk, maar heeft wel een punt. Je zegt dat je dit eigenlijk niet wil, je bent helemaal niet gelukkig in de relatie, alleen als hij even normaal doet, wat nooit lang duurt. Waarom dan niet weggaan? Als hij echt van je houd en serieus met je is, maar hij heeft inderdaad een probleem, moet hij toch echt eerst zijn problemen oplossen voordat jullie iets kunnen opbouwen. Je hebt hem al geprobeerd te helpen, daar kwam niks uit.

Ik spreek hier uit eigen ervaringen, bij iedereen is het uiteraard anders. Maar mensen met verslavingen die je al weet-ik-veel-hoe-vaak hebt proberen te helpen, maar die continu in hun gewoontes terugvallen kan je niet meer helpen. Vaak blijven ze in de verslaving omdat ze nog familie, vrienden en in dit geval jou hebben. Die zouden hun nooit laten vallen, dus waarom dan hulp zoeken? Vaak beseffen ze pas dat ze een probleem hebben als ze niemand meer hebben. De enige manier om ze terug in hun leven te krijgen is hulp zoeken. Dit is alleen in heftige gevallen hoor. Een geliefde laten vallen is niet makkelijk, maar soms kan het niet anders om iemand te helpen.

afbeelding van waterman

Hoi Nientjuh, Petals en Supersanne

Ik denk inderdaad, en met mij denk ik Petals, dat Supersanne allang niet meer wil. Dat zij om redenen van loyaliteit en afhankelijkheid bij hem blijft. Maar dat je uiteindelijk daarmee (eenzijdige) afhankelijkheid en (wederkerige) liefde verwart. En dat je dus beter heel veel afstand kunt nemen, afstand kunt veroveren. En dat dat een heel zwaar gevecht kan zijn.

Enough is enough? Als je dat niet meer durft te zeggen, dan ben je je belangrijkste redmiddelen kwijt aan het raken. In elke relatie, altijd, moet er uiteindelijk een punt zijn waarop je zegt: En nu kap ik er mee. Nu is het genoeg. Waarop je zegt dat dit niet werkt, maar dat je er enorm door beschadigd raakt. Dat moet ik kunnen zeggen in mijn relaties. Dat moet jij kunnen zeggen in jouw relaties. Supersanne moet dat kunnen blijven zeggen in haar relaties. Supersanne is de enige die kan uitmaken of dat punt bereikt is. Ik kan alleen maar aangeven wat ik ervan denk.

Citaat:

Dit is alleen in heftige gevallen hoor. Een geliefde laten vallen is niet makkelijk, maar soms kan het niet anders om iemand te helpen.

Soms kan het niet anders om jezelf te helpen, zou ik willen toevoegen.

Supersanne, heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van hortensia

@supersanne

Waterman

Citaat:

Ik denk inderdaad, en met mij denk ik Petals, dat Supersanne allang niet meer wil. Dat zij om redenen van loyaliteit en afhankelijkheid bij hem blijft. Maar dat je uiteindelijk daarmee (eenzijdige) afhankelijkheid en (wederkerige) liefde verwart. En dat je dus beter heel veel afstand kunt nemen, afstand kunt veroveren. En dat dat een heel zwaar gevecht kan zijn.

Dit is nu typisch invullen , hoe kan waterman weten dat Sanne afhankelijk van hem is? misschien redt zij zich prima ! het is eerder haar ex die zich afhankelijk opstelt , door zijn verslaving . Wederkerige liefde verwart ? sinds wanneer staat iemand, in dit geval Sanne haar gevoel ter discussie ?

torn

Citaat:

Vaak is, hoe moeilijk het ook is, (emotioneel) afstand of (tijdelijk) afscheid nemen in het belang van jezelf en ander het beste.......

Zeggen torn en ik ook niet iets van gelijke strekking , om (tijdelijk) wat afstand te nemen ?geen relatie op dit moment het beste is voor Sanne met deze man , om hoe hij er nu voorstaat . Haar ex zelf eerst het punt moet bereiken om hulp te willen?

nu komt het op mij over alsof torn en ik hier zitten te roepen in een giertank terwijl de rest druk bezig is met voeren , en wij uiteindelijk zelf wel het loodje zullen leggen door de in de tank aanwezige gassen . Maar ik denk dat dat weinig tot geen indruk op ons maakt Grijns

afbeelding van supersanne

Bedankt allemaal voor jullie

Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties en medeleven.

Ik kan me niet echt vinden in het narcisme..dat heb ik al is meegemaakt en dit is echt heel anders.
Ik geloof ook dat Danny ergens een vorm van autisme heeft.hij heeft een wajong uitkering en die heeft hij ergens niet voor niets.
Idd komt Danny zn pijn weg uit vorige relaties hij ziet zijn kinderen weinig en die zijn hem alles. Een jaar geleden kwam hij er ook nog achter dat hij een dochter heeft die 2 straten verderop woont en eigenlijk dat al jaren wist. Maar de moeder van het meisje zei altijd dat het niet waar was. Uiteindleijk bleek het wel zo en daarom heeft hij nu contact met haar.dat valt hem zwaar omdat hij elke keer als ze te druk is het als een persoonlijke afwijzing ziet en daardoor liever helemaal niets meer doet.
Blijft het feit dat hij mij gewoon laat bungelen keer op keer.dan wel samen dan niet samen. Dan houden van dan moet ik hem haten. Ik kan er niet meer mee omgaan en heb ook besloten hem te laten gaan. Het doet mij ontzettend veel pijn en ben echt verdrietig. Maar ik kan dit gewoon niet meer opbrengen. Ik kan niet meer vechten tegen hem of met hem. Hij wil het niet of kan het niet geen idee. Maar ik stop er mee.
Veel liefs sanne

afbeelding van hortensia

@supersanne

Heel veel sterkte en heel veel liefs

afbeelding van supersanne

Dank je wel lieverd!! T komt

Dank je wel lieverd!!
T komt vast goed

afbeelding van waterman

Hoi supersanne

Neem heel veel rust, he. Antwoorden komen wel. Later. Nu rust zoeken. Supersanne terugvinden. Weet je nog waarom je Supersanne heette? Ik wel, hoor Knipoog

Ga jezelf koesteren. Ga goed voor jezelf zorgen....... Ga kadootjes voor jezelf kopen. Omdat je dat verdient. Omdat er maar een Supersanne is. SUPERSANNE.........

Waterman

afbeelding van supersanne

Ja ik blijf lekker

Ja ik blijf lekker alleen.
Moet zeggen dat me dat ook niet zwaar valt.
Ik hoop alleen dat hij me respecteert en ook mij echt met rust laat. Dan komt t allemaal wel goed.
Dank je wel

afbeelding van Nientjuh1

Supersanne

Heel veel sterkte en ik hoor graag hoe het verder gaat Glimlach