Grote liefde maar toch niet samen

afbeelding van Dromertje0210

Hallo,
Ik wil eventjes mijn verhaal kwijt, kan al dagen niet meer goed functioneren.
Ik ben 20 jaar getrouwd en in een slecht huwelijk met een man die manisch depressief is, veel gelogen, verslavingen..heeft. Eigenlijk leven we al 10 jaar als broer en zus. Ik ben zeer zorgzaam en daarom nooit durven weggaan, alhoewel het voor mij zeer destructief is.
4 maanden geleden kreeg ik via fb een bericht van een man waar ik 25 jaar geleden verliefd op was, hij ook op mij, maar er is toen nooit iets van gekomen omdat hij toen een relatie had. Hij is intussen 6 jaar gescheiden en heeft na die 25 jaar tussentijd ook nog steeds aan mij gedacht, net als ik aan hem. We spraken af en het was voor beiden een overweldigend gevoel, na die 25 jaar nog steeds smoorverliefd. We hoefden onze gevoelens niet uit te spreken, wisten gewoon van elkaar wat we voelden. Halsoverkop stortten we ons in deze overrompelende liefde. Na 1 week vertelde ik het aan mijn man en vertelde ik dat ik wilde scheiden. Eindelijk durfde ik die stap zetten. Het kwam natuurlijk hard aan voor mijn man en hij heeft tijd nodig om de scheiding te regelen en te aanvaarden.
Intussen ging onze relatie verder, we hadden in elkaar de ware gevonden en maakten plannen voor onze toekomst. Ik maakte kennis met zijn kinderen en werd een deel van zijn leven.
Een maand geleden kreeg hij het er moeilijk mee om op deze manier verder te gaan, hij wil een volwaardige relatie en dat is natuurlijk momenteel onmogelijk. Mijn man woont nog thuis omdat er nog geen beslissing genomen is wie waar gaat wonen, ik heb ook kinderen,... Hij besloot dat het beter is om als vrienden verder te gaan. Hij wil niet met een vrouw samenzijn die nog niet gescheiden is uit respect voor onze kinderen, hij wil dat ik tijd steek in de scheiding en dat ik niet ga scheiden omwille van hem, maar omwille van het feit dat ik uit die slechte relatie wil. Hij wil niet op straat lopen met de vrouw van een ander, uit morele overweging. Eigenlijk heeft hij gelijk en legt de scheiding ook een zware druk op een relatie, ook het respect voor de kinderen vind ik mooi, en de waarden die hij heeft.
Het is alleen zo moeilijk, die vriendschap. Hij is erg afstandelijk geworden en antwoordt niet op berichten als ze te emotioneel zijn. Hij heeft het waarschijnlijk zelf moeilijk. Hij wil ook niet antwoorden op de vraag of het nog goedkomt. Hij zegt alleen dat hij mij ook nog heel graag ziet, maar dat dit geen stabiele basis is, dat we te snel gegaan zijn. Hij is ook bang om nog af te spreken, afstandelijk. 1 keer heeft hij gezegd, komt wel goed, en daar hou ik me nu aan vast. Mijn gevoel zegt dat het echt wederzijds grote liefde is, nog steeds.
Wat moet ik hier nu mee? Nog hopen en inderdaad eerst mijn problemen oplossen? Ik heb het erg moeilijk, de ware liefde gevonden en misschien al kwijt... Kan aan niets anders meer denken. Als ik wist dat het nog goed kwam zou ik nu rustiger kunnen zijn en wachten, maar die onzekerheid, vreselijk....

afbeelding van waterman

Dromertje

Sterkte!!!!

Waterman

afbeelding van hortensia

@dromertje

Ik denk dat je eerst voor jezelf heel goed moet uitmaken of jij echt uit je huidige relatie met je man wilt stappen. Misschien speelt bij jou ook de gedachte dat als je bij hem weggaat hij het zonder jou niet red ? Je vertelt dat hij aan manische depressie lijdt , dus jij hebt heel veel moeten geven van jezelf al die jaren, want ik denk wel dat het jou heel veel heeft gekost, want ik vermoed dat jij het nodige voor je kiezen hebt gehad hierdoor . Het lijkt me echt loodzwaar om met iemand te moeten leven die aan deze stoornis lijdt. Ik vraag me af of jij jezelf ook echt nog als zijn partner ziet ...even los van die nieuwe relatie . J e schrijft het als een broer /zus verhouding maar die weegschaal slaat wel door naar zijn kant. Jij geeft hem structuur en een veiligheid , jij kunt met hem omgaan ....Maar hoe gaat het met jou ? is dit een gelijkwaardige relatie waarin ook jij veiligheid en geborgenheid kunt vinden?? rust ... kunt vinden?
Ik denk dat jij je moet afvragen wat je huidige relatie echt voor jou betekend nog , waarom je daar eigenlijk nog bent. Ik denk als jij heel eerlijk naar jezelf wilt luisteren ook daar je antwoord zult vinden.

Je nieuwe vriend, zijn reactie . Ik denk dat hij niet te emotioneel bij jou nu betrokken wil raken als ik het zo lees. Dat hij de boot een beetje afhoud uit zelfbescherming , van eerst geloven en dan maar zien. Ergens kan ik het me wel voorstellen, want zolang er geen concrete stappen zijn gezet dat hij kan zien dat het jou menens is heeft hij geen enkele zekerheid of jij dat ook echt wel gaat doen. Blijft bij hem toch de onzekerheid bestaan dat je uiteindelijk toch voor je man zult kiezen..

Sterkte en veel wijsheid , beloof me dat je niet uit angst voor het onbekende bij je huidige man blijft maar wel ook goed erover na wilt denken in hoeverre jij en jou geluk belangrijk is en of je dat gevoel ook thuis bij je man kunt vinden...

afbeelding van Dromertje0210

Hallo hortensia, Bedankt voor

Hallo hortensia,
Bedankt voor je antwoord.
Ik ben er zeker van dat ik bij mijn man weg moet gaan, en heb hier ook al stappen voor ondernomen. Dat heb ik beseft door die vriend te ontmoeten, dat ik mezelf al jaren aan het wegcijferen was. Ook al zou ik alleen blijven, zet ik zeker nog door.
Ik heb intussen nog wel contact met mijn vriend, hij is wel lief, maar is denk ik bang om echt af te spreken omdat hij nog veel van me houdt, maar met zijn verstand nu geen relatie wil.
Ik heb intussen wel terug wat rust gevonden. Ik moet zorgen dat ik terug op eigen benen sta. Zo vlug mogelijk een eigen plekje. En nadien, als hij echt zoveel van mij houdt als ik van hem, dan moet het goedkomen! Maar, blijft moeilijk hoor!

afbeelding van VooruitKijken

Klinkt als een bekende

Klinkt als een bekende situatie met enkel wat andere cijfers en heftigheden. Een vriend van mij maakt de andere kant door. Die van de nieuwe liefde.

Hij heeft er veel pijn van en ook voor hem doet de onzekerheid erg pijn. Hij wil het liefst dat alles zo snel mogelijk afgerond is. Ik begrijp jouw proces. Dat heeft ook tijd nodig. Maar als je hem nu een bepaalde vorm van zekerheid geeft, heeft hij minder pijn en kan de periode overzien en blijft hij op je wachten.
Als je niets doet, kun je hem kwijt zijn. Hij wil niet als een hondje achter je aan lopen, wat niet goed zou zijn voor jullie toekomstige relatie. Weet hij niets dan moet hij ook verder met zijn leven.

Als hij weet wanneer je bij elkaar komt, kan hij wachten, zal hij wachten en doet het voor jullie beiden minder pijn. Want het is dan duidelijk wat er gaat gebeuren.

afbeelding van Dromertje0210

Bedankt voor je berichtje,

Bedankt voor je berichtje, dat geeft me weer wat hoop!
Ik stuur zelf regelmatig een bericht en hou hem op de hoogte. Maar het heeft inderdaad tijd nodig om alles te regelen, nieuwe woonst, advocaten,... Ik zou willen dat het sneller ging.
Hij weet dat ik zo snel mogelijk een nieuw leven wil en dat hij mijn grote liefde is. Hij durft geen emoties meer te uiten, dat is wat me wanhopig maakt, omdat ik dan begin te twijfelen aan zijn liefde. Hij is de man van mijn leven, ik wil hem op elk moment terug, dat weet hij!