Had ik dit geweten negen jaar geleden..

afbeelding van drbibber

Met het risico dat ik een hoop commentaar over me heen krijg door het beruchte b-woord te gebruiken, plaats ik het toch:

Aan een ieder die te maken heeft met een borderliner, en er doodongelukkig van word.. zou ik heel graag als tip willen geven: doe het niet! Kap het af, loop weg, en kijk niet om. Laat het los. Trap niet in de mindfucks van de ander. Denk niet dat je de ander kunt fixen of kan helpen. Bescherm jezelf. Leer je les en ga verder met je eigen leven.

Ik wou dat iemand mij gewaarschuwd had negen jaar geleden..

Tegen een ieder die nu begint te schermen met 'je zit in de slachtofferol en wil niet naar jezelf kijken' zou ik willen zeggen: je kent me niet, dus (ver)oordeel aub niet. En ik beschuldig mijn ex niet zomaar van een persoonlijkheidsstoornis hoor. Dit is door diverse instanties en hulpverleners vastgesteld (samen met nog wat andere stoornissen).

Helaas heb ik nog steeds best veel last van de grillen van mijn ex. Maar gelukkig gaat het steeds beter, mede dankzij jullie hier (en de grey rock method). Waarvoor veel dank!!

Vandaag weer een lading bagger over me heen gekregen. Niet leuk, maaarrrrrr.......... ergens is het goed dat hij mij zulke emails stuurt. Want het toont mij zijn ware aard. Zijn masker valt langzaam af..

Ik kan blij zijn dat hij niet langer in mijn leven is. Ik ben opgelucht dat ik van hem af ben en niet langer met zijn zelfgecreëerde drama's hoef om te gaan. Dat besef ik dan maar mooi weer eens na zo'n shitbericht. Ergens ben ik hem dus dankbaar voor zulke communicatie: als het stof eenmaal is neergedwarrelt komt de waarheid naar boven. Keihard, maar wel de realiteit.

Ik krabbel op en ga stapje voor stapje door met een nieuw bestaan. Probeer een les te leren. Maar hij gaat op de oude voet door en gaat dat waarschijnlijk zijn leven lang zo volhouden. Te beginnen bij zijn nieuwe vriendin (die al minstens 1x gedumpt is). Ergens is dat heel triest als je daar wat langer over nadenkt. Maar goed, dat is niet langer mijn zaak. Sorry als dit bericht misschien niet voor iedereen te volgen is. Lieve mensen met ldvd, hoe dan ook heeeeel veel sterkte! Hou moed, het wordt echt beter!

Heel veel liefs van Dr B

afbeelding van Hetlevenismooi

Lieve drbibber,

Ik heb echt respect voor jou hoe jij je hier door heen sleept en dat jij steeds dichter bij jezelf komt.
Blijf zo doorgaan, jij doorziet nu hoe de vork in de steel zit, blijf sterk met je gedachten om je te weren tegen die e-mails. Als het niet anders kon zou ik zeggen neem een ander e-mail adres of open ze niet.

Jouw nieuwe bestaan is begonnen en heel veel geluk wens ik jou! Hoop dat het heel snel een keer allemaal achter je is.

Heel veel liefs terug!
x

afbeelding van drbibber

Bijna

Bedankt voor je reactie. Bijna, bijna. De laatste loodjes.......

afbeelding van waterman

Hoi Lieve DrBibber

Doorzetten he!!!! Jij bent sterker dan hij is, jij staat aan de goede kant. En natuurlijk kennen we je niet, en natuurlijk kennen we je situatie niet. Maar daarom mogen we nog wel je een hart onder de riem steken, toch????

Dus, lieve Bibber, hou vol!!!! Doe het voor jezelf! Jij komt sterker uit deze strijd, jij bent aan het winnen! DrBibber..... weer op positie numero uno!

Heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van drbibber

Lief

Tuurlijk mag dat Glimlach
Thanks!!!!

afbeelding van waterman

Hoi Bibber

Citaat:

Tuurlijk mag dat Glimlach

Gelukkig maar Knipoog

Sterkte, meid.... Het is een lange weg...... Het is een moeilijk pad..... En toch kom je er doorheen. Blijf in jezelf geloven!!!!

Maar dat is altijd de belangrijkste les bij ldvd. Geloof in jezelf......

Waterman

afbeelding van jamor

nog steeds...

Dr Bibber,

je bent hier al best lang aanwezig, waar je vaak waarschuwt voor borderliners. Dat je dit liever niet had meegemaakt negen jaar geleden kan ik me voorstellen, maar ga er eens vanuit dat je het niet had meegemaakt dan was je nu nog net zo naïef als dat je toen was. Je kunt wel zeggen dat je er niets aan gehad hebt, maar ik denk dat je één van je belangrijkste levenslessen hebt kunnen leren.
Uiteindelijk als je echt eroverheen zou zijn geweest had je deze tekst niet meer geschreven. Je bent nog aardig op de hoogte van zijn leven???? Nieuwe vriendin, is al een keer gedumpt.... Van waar je interesse in zijn leven???
Ben je op zoek naar aandacht??? Ja, die geeft hij namelijk en blijkbaar vind je dat niet zo erg.

Hou je niet bezig met zijn masker, maar zorg ervoor dat je je eigen masker afdoet. Je zegt niet te oordelen, maar doet het uiteindelijk wel. Je moet je eigen lessen gaan leren, want die van hem zijn niet interessant.

afbeelding van petals

nou, ik heb ook veel geleerd

nou, ik heb ook veel geleerd van mijn relatie met een narcist, sterker nog heb mezelf nog nooit beter leren kennen door het proces dat ik daarna heb doorgemaakt, maar om nou te zeggen ha fijn dat ik dit heb meegemaakt en ik zou het zo weer doen, nou liever niet. Tuurlijk je leert soms the hard way. Ik zou zeggen Jamor probeer het eens, en leer ervan? En dan komen wij je straks vertellen maar joh je hebt er toch veel van geleerd?

En ja, ik zit hier ook al een hele tijd, mag dat? Het is juist goed dat mensen die het hebben meegemaakt hier zijn, anderen kunnen er wat aan hebben, ik ben nota bene zelf door iemand op deze site op het juiste spoor gezet en hierdoor kon ik eindelijk begrijpen wat er aan de hand was. Dus Bibber, respect dat je dit plaatst!

Als je een relatie hebt gehad met zo iemand, kan het erg verhelderend zijn om te zien dat de volgende partner van de ex hetzelfde doormaakt, niet als een soort wraak of dat je nog steeds interesse hebt in het leven van je ex, maar om te zien dat het dus gewoon echt niet aan jou ligt, dat zo iemand niet verandert en hetzelfde patroon zich zal blijven herhalen, omdat het bij de persoonlijkheidsstoornis hoort. En dat je dus maar beter gewoon weg kan wezen voor het bij jou zelf te laat is. Want iemand verandert niet, dat blijkt keer op keer. Dat is volgens mij het punt dat Dr Bibber wil maken.

Verder vind ik het erg kort door de bocht om maar meteen te concluderen dat drBibber op zoek zou zijn naar aandacht. Soms moet je door externe redenen toch nog sporadisch contact hebben, iets wat je liever zou vermijden maar het kan niet anders. Dus roep om aandacht en nog steeds met de ex bezig zijn, je niet op jezelf richten, I don't think so. En een masker opzetten al helemaal niet.

afbeelding van Pallie

@petals: Oprechte vraag

Oprechte vraag, hoe komt het dat jij toch altijd weer die verdediging op zoek, als het om narcisme gaat?

Citaat:

En ja, ik zit hier ook al een hele tijd, mag dat?

En het dan ook op jezelf betrekt...

Pall 

afbeelding van drbibber

Gevoelige snaar

Ook een oprechte vraag: waarom moeten mensen die met borderliners/narcisten te maken hebben (gehad) zich hier altijd verdedigen als ze er iets over kwijt willen? Blijkbaar raakt het bij sommigen een gevoelige snaar. Maar wat dan precies? Ik probeer het te begrijpen dus hoor graag wat meer uitleg.

afbeelding van Pallie

@drbibber

Dat is een vraag, met een wedervraag beantwoorden, die overigens niet voor jou bedoeld was, maar aan petals gesteld werd...het valt me met name bij petals op, dat zij in de verdediging schiet, op het moment dat een andersdenkende, er een andere mening op na houdt, in dit geval jamor, een andere mening die er ook mag zijn, en niet gezien hoef te worden,  als wat jij nu schetst, dat jullie je moeten verdedigen, wat me fascineert is dat zij er klaarblijkelijk nog altijd erg mee bezig is, om je zo te moeten verdedigen tegen een andere mening....vandaar mijn vraag! 

afbeelding van torn

# De Omkeertecnhiek

drbibber schreef:

Ook een oprechte vraag: waarom moeten mensen die met borderliners/narcisten te maken hebben (gehad) zich hier altijd verdedigen als ze er iets over kwijt willen? Blijkbaar raakt het bij sommigen een gevoelige snaar. Maar wat dan precies? Ik probeer het te begrijpen dus hoor graag wat meer uitleg.

Wat je hier nu doet is het toepassen van de befaamde Omkeer-techniek.
En techniek die, volgens de expert van het forum, toegepast wordt door jawel,.......narcisten.

Het is niet zoals jij nu subtiel probeert te suggereren dat iemand die in een relatie zou hebben gezeten met een narcist of borderliner zich hier zou moeten verdedigen of dat er een zogenaamde gevoelige snaar bij anderen aangeraakt zou worden. Negen van de tien keer is het zo dat wanneer iemand hier een verhaal schrijft de vrouw die zich inmiddels hier als een 'specialist' op dat gebied over het forum beweegt een ander aangaat zitten praten dat de ex alle trekken van narcisme vertoond. En dat wordt meestal ondersteund met linkjes van vage Amerikaanse sites waarop zich voornamelijk gefrustreerde hysterisch mensen ophouden. vervolgens gaat het ook zelden inhoudelijk over de persoon meer die hier haar/zijn verhaal heeft geschreven maar alleen nog maar over het gedrag van de ex.

Je kan jezelf afvragen hoe iemand verwerkings- en helingsproces verlopen is als je na pak 'm beet twee jaar nog steeds met zoveel woede en frustratie onder iedere stoeptegel in iedere man een narcist meent te zien.

Prima als dat iemand zingeving, levensdoel en aanzien geeft. Wel zo verstandig om je even bewust ervan te zijn dat je een ander daar niet echt mee helpt.......ook al zal dat vast zo voelen op het moment dat je vedriet hebt over de relatie en kwetsbaar bent.

afbeelding van Amber77

Ik heb zelf trekken van

Ik heb zelf trekken van borderline daarom reageer ik even.

Ten eerste kun je een narcist en een borderliner totaal niet met elkaar vergelijken. Een narcist is iemand die puur uit eigen belang handelt, een borderliner heeft juist ontzettend veel inlevingsvermogen.
Het valt me op hoe makkelijk je het bij degene legt met een psychisch probleem, is het zo makkelijker om niet naar jezelf te hoeven kijken?
Verder duidt dit stuk op ontzettende kortzichtigheid, moet er haast om lachen. Dus elke borderliner is in jouw ogen tzelfde? En een monster blijkbaar..Kom op zeg, we leven in 2015, ontzettend veel mensen hebben deze stempel in allerlei gradaties en in allerlei vormen en niet 1 is tzelfde!
Je doet alsof het om serie moordenaars gaat ofzo..

Ik weet van mezelf dat ik ontzettend veel zelfinzicht heb, meer dan de gemiddelde normale mens (wat is normaal, heeft niet iedereen wat?)en een goed mens. Ik schaam me voor dit soort uitspraken van mensen!

Gelukkig is niet iedereen zo kortzichtig..

afbeelding van drbibber

Hoi Jamor

Bedankt voor je reactie. Graag wil ik ingaan op jouw vragen/opmerkingen.

"Je kunt wel zeggen dat je er niets aan gehad hebt, maar ik denk dat je één van je belangrijkste levenslessen hebt kunnen leren." -> Ik probeer juist aan te geven dat ik mijn les heb geleerd! Gaat beter, ben opgelucht, krabbel op, etc.

"Uiteindelijk als je echt eroverheen zou zijn geweest..." -> Ik zeg toch nergens dat ik er al echt overheen ben?

"Je bent nog aardig op de hoogte van zijn leven???? Ben je op zoek naar aandacht??? Ja, die geeft hij namelijk en blijkbaar vind je dat niet zo erg." -> Ik hou zelf zoveel mogelijk de no-contact rule aan, maar helaas hebben wij nog wat zakelijke dingen af te wikkelen waardoor er af en toe contact nodig is, en waarbij hij dan het moment aangrijpt om allerlei privé-zaken met mij te delen.

"zorg ervoor dat je je eigen masker afdoet." -> welk masker heb ik volgens jou op?

Groet van Dr B

afbeelding van mrpither

Re:

Ik wil je eigenlijk een open vraag stellen.
Ik kom hier al een aantal jaren en er zijn twee hardnekkige fenomenen die steeds terugkeren. En dat zijn "borderliner" en "narcist".
Los van het feit of het plakkertje klopt of niet, zit er bij mij altijd de vraag in m'n achterhoofd "hoe kun je nou vallen op iemand met zo'n afwijking" Liefde maakt blind maar niet stom......

Vraagt iemand zich nooit af waarom ze vallen voor iemand met een duidelijke stoornis?? Mankeer jezelf dan iets?

Zomaar een gedachte.......

afbeelding van zgan

to All

Wat ook opmerkelijk is:

Het is in bijna alle gevallen altijd de andere partij, (die hier blijkbaar niet op de site zit) die de afwijking heeft.

De indruk zou gewekt kunnen worden dat de bloggers nog altijd naar die ander blijven kijken, en er niet (bewust of onbewust) voor kiezen om zichzelf eens kritisch te gaan bekijken, waarom ze 'slachtoffer' zijn (en blijven), waarom het ze dwars blijft zitten, waarom ze het als een excuus kunnen gebruiken om zichzelf misschien te kunnen troosten met het feit dat ze 'slachtoffer' waren, (en blijven) etc etc.

Z

afbeelding van Amber77

Exact! Helemaal mee eens! Het

Exact! Helemaal mee eens! Het is zo makkelijk om de ander met stempel de schuld te geven!
Terwijl ik zeker weet meer zelfinzicht te hebben dan menig ander..

afbeelding van Amber77

Eerlijk gezegd baart het

Eerlijk gezegd baart het gedrag van de mensen die zo dom praten over mensen met een psychische aandoening meer zorgen dan iemand met borderline an sich.
Narcisme vind ik wel degelijk wat anders, die denken vaak puur aan zichzelf.
Ik ken zoveel mensen met borderline die gelukkig getrouwd zijn. Moest echt lachen om de zin, ga weg nu het nog kan, alsof het een bepaald ras is..hihi..pas maar op..Knipoog

afbeelding van Hetlevenismooi

@drbibber en @Amber77

Er zullen allemaal verschillende belevingen zijn en ik denk dat je het niet op jezelf moet betrekken hoor Amber. Ik ken drbibber een btje en ze schrijft vanuit haar eigen situatie, zoals in het blog staat: en je er doodongelukkig van wordt.......dan geeft ze een tip.
Als je gelukkig bent niet natuurlijk. Dat zijn dan de mensen zoals jij aangeeft die wel gelukkig getrouwd zijn.

Jij schrijft dat je een lieve vrouw bent en dat geloof ik direct, drbibber is ook een lieve vrouw.
Ze heeft veel verdriet meegemaakt in de relatie en lees haar blogs maar eens. Ze wil het ook van zich afschrijven en jij ook.
Hoe het haar vergaat met haar ex, ook weer die dag geraakt door haar ex. Ze wil het ook een plaatsje geven. Glimlach
Jij hebt ook verdriet en jij schrijft ook hier en hoe moeilijk je het hebt.
En je wilt het ook een plaatsje geven. Glimlach

Zou mooi zijn als er uitwisselingen komen, om (hoe) het te kunnen (blijven) inzien om verder te gaan als liefdesverdrietige, totdat het helemaaaaal over is, de een zijn verhaal en de ander ook, 2 verschillende verhalen die zich kruisen door 1 woord, borderline?
Nee toch, zo kan ik het niet lezen, er zijn verschillende gradaties, net wat jij zelf zegt.
Ieder een heel andere story.
Wel met heel veeeeel liefdespijn.

Veel liefs voor jullie en sterkte!!!

afbeelding van Amber77

Pardon?????????????? Hoe kun

Pardon??????????????

Hoe kun je op iemand vallen die gewoon mens is? Maar misschien vroeger verkracht is?
Hoe kun je op iemand vallen die kanker heeft of maar 1 been? Hoe kun je op iemand vallen die een depressie heeft?
Omdat dat ook mensen zijn van vlees en bloed misschien?
Ik schaam me dood dat er mensen bestaan met dit soort discriminerende uitspraken. En ja, ik heb zelf trekken van borderline, en nee, ik ben geen vreselijk mens, maar gewoon een lieve vrouw..