Hallo, ik ben nieuw hier

afbeelding van Rodwen

Tsja, de title van dit bericht klinkt natuurlijk niet echt als een super boeiend verhaal. Maar ik moet toch kenbaar maken dat ik hier nieuw ben. Het lijkt me, vooral voor mezelf, om niet al te persoonlijk te gaan worden hier. Eigenlijk kom ik hier alleen maar omdat iedereen hier elkaar wel begrijpt, in verschillende gradaties.

Even voorstellen: Ik ben een dame van 30 jaar en ik heb tot nu toe echt alleen maar ontzettende pech in de liefde. Om mij heen zie ik dat mijn vrienden en familieleden het beter doen. Die hebben vaste relaties of zijn al getrouwd en hebben kinderen. Kortom: alles wat ik ook wil. Dat ubersaaie en standaard huisje boompje beestje. En daarnaast natuurlijk een leuk uitgaansleven (over dat laatste heb ik trouwens weinig over te klagen). Nou moet je niet nadenken dat ik jaloers ben op al die mensen, want ik gun het ze juist van harte. Het is gewoon dat ik het zelf ook zo graag had gewild met die ene persoon die mij onlangs heeft verlaten.

Ik ken mijn laatste vriend al sinds mijn jeugd. Vroeger was ik ook stiekem verliefd op hem, maar ik durfde dat nooit tegen hem te zeggen. Uiteindelijk is dat gevoel wegge'ebt maar heb ik ondanks dat toch altijd wel een zwak voor hem gehad. En tijd terug kregen we toch een relatie en ik kon mijn geluk niet op. Ik voelde me zo gelukkig met hem en ik kon haast niet geloven dat hij echt mijn vriendje was! Alleen ben ik zelf vaak tijdens de relatie negatief op hem overgekomen. Dat had helemaal niets met hem te maken, maar meer met wat feit dat ik psychische aandoeningen heb. Daar was ik toen net mee bezig en het zou nog wel even duren voor ik een gerichte therapie zou krijgen. Ik voelde me vaak depressief en dan had ik nergens zin in. Nu ik er achteraf op terugkijk zie ik pas in dat ik hem mee naar beneden trok. Nu moet ik er wel bij vertellen dat hij zelf ook wel issues heeft maar niet zo heftig als ik. Nouja, uiteindelijk heeft hij dus de relatie verbroken, de avond voor mijn verjaardag. Wat een timing ook he..? Ik helemaal kapot van verdriet... Maar boos worden op hem, kon ik niet. Nog steeds niet echt. Gek is dat... Ik denk dat ik gewoon te veel van hem hou om daadwerkelijk zo boos op hem te worden. Bovendien is boos worden ook niet mijn stijl. Sterker nog: ik wordt helemaal niet zo snel boos want dat vind ik een nare emotie. Als je mij echt goed boos krijgt, heb je ook wel echt heel goed je best gedaan om dat voor elkaar te krijgen.

We zijn nu inmiddels al een paar maanden later en ik heb nog steeds vreselijk veel moeite met de breuk. Dat komt ook omdat hij graag vrienden wou blijven, en hoewel ik al aangaf van dat ik niet zeker wist of ik dat wel zou kunnen, heb ik toch maar ja gezegd. We zagen elkaar ook af en toe. Of we kwamen elkaar tegen of we hadden afgesproken. Maarja iedere keer eindigde zo'n avond vaak dat we toch weer haast niet van elkaar af konden blijven. Dit is nu al een tijdje zo doorgegaan en onlangs heb ik besloten (met pijn in mijn hart) om de knoop door te hakken. Ik wil heel graag weer een relatie met hem, maar hij niet met mij. Althans nu niet. Hij had het toen de tijd ook uitgemaakt meer op verstandsmatige basis dan gevoelsmatige basis. Ik heb ook het idee dat hij nog steeds wel gek op me is, maar dat hij het gewoon niet aandurft ofzo. Goed, de knoop die ik dus heb doorgehakt is de beslissing om contact met hem te verbreken. Ik heb laatst nog een keer met hem afgesproken en toen hebben we er over gepraat en ik heb nog een brief geschreven omdat ik zeker wilde weten dat ik niks was vergeten te zeggen. Nu heb ik hem vanavond ook op whatsapp geblokkeerd, dan is het helemaal afgesloten voor mij. Ik moet zeggen dat ik er vreselijk veel moeite mee heb en mijn hart bloed en de tranen blijven stromen... Maar ik denk ergens wel dat het beter is zo (hoewel ik ergens ook weer twijfel of ik er wel goed aan doe...)

Nou, dit was ff kort gezegd mijn verhaal. Ik hoop dat ik jullie niet te veel verveeld hebt met m'n gezeur :')

xxx
Rodwen

afbeelding van huh hoezo

Wauw wat een herkenning

Ik schikt me kapot, jou verhaal is zo herkenbaar dat ik bijna dacht dat jij mijn ex was.
Het is dat je zegt dat jij je ex al kent van vroeger en dat je 2 jaar ouder bent.

Ik begrijp het verdriet van jou kant erg goed. in mijn geval is mijn ex sinds een paar week aan het daten met een ander. Ik was eerst enorm blij voor haar maar naarmate ze vaker afspreken en ik merk dat het contact tussen ons steeds minder wordt begin ik er steeds meer last van te krijgen.

Maar ik zal niet je hele bericht gaan kapen want dit gaat over jou. Ik denk dat het goed is dat je al het contact hebt verbroken, hierdoor wordt je ook niet constant aan hem herinnert. Dit is iets wat ik eigenlijk zelf ook zou moeten doen maarja...

Sterkte in ieder geval, ik weet wat je mee maakt.

afbeelding van Rodwen

Bizar

Oh wow, bizar dat het zo'n herkenbaar verhaal is voor je! Ik kan me inderdaad wel voorstellen dat je dan wel een beetje schrikt. Ik moet ook heel eerlijk zeggen, dat toen ik dit verhaal aan het schrijven was, dat ik hoopte dat niet toevallig m'n ex het zou lezen. Maar ik zie hem er niet voor aan om dit soort websites te bezoeken dus ik denk niet dat ik me daar zorgen over hoef te maken :')

Bedoel je eigenlijk te zeggen dat je een beetje spijt begint te krijgen van je beslissing om de relatie te beeindigen?

Zelf ben ik nog helemaal niet aan het daten met anderen. Sterker nog: ik moet er niet aan denken. Dat zou voor mij aanvoelen als verraad. Niet alleen naar mn ex toe maar ook naar mezelf. Ik heb nog altijd hele sterke gevoelens voor hem en die gaan echt niet zomaar weg (helaas). Zou een hele hoop pijn schelen als ik zelf de volledige controle zou hebben over m'n gevoelens maar helaas kan ik het gewoon niet uitzetten.

Eigenlijk twijfel ik nog heel erg of ik er goed aan heb gedaan om daadwerkelijk contact te verbreken. Hierdoor heb ik helemaal nergens meer grip op en de gedachte dat ik hem helemaal kwijt ben maakt me behoorlijk gek.. Verdrietig

Jij ook sterkte en als je je verhaal kwijt wilt mag dat hoor.

Groetjes,
Rodwen

afbeelding van rik21

Herken het gevoel

Ook ik heb het contact met mijn ex volledig verbroken.
In het begin voelde dit inderdaad heel onwennig. De controle, de grip op iemand die helemaal wegvalt.
Toch is dit de snelste manier om er vanaf te komen. Je leest zat verhalen over mensen die contact blijven houden met hun ex, of ze constant volgen op social media. Op die manier hou je je ex in leven, waardoor je aan diegene blijft denken ipv het af te sluiten. Zo te lezen zit je nu in (voor mij dan) de moeilijkste fase. Ookal voel je je nu zo ellendig, als je hier doorheen bent wordt alles beter!

Ik snap hoe moeilijk het nu is maar je moet het volhouden!

afbeelding van Rodwen

Het is moeilijk

Er vanaf komen klinkt zo cru... Het is niet zo dat ik echt van hem af wil eigenlijk, ik wil hem het liefst in mn leven houden. Maar dat gaat gewoon niet. Hij wil wel bevriend blijven met mij maar ik kan het niet meer opbrengen, ook al wil ik het nog zo graag. Ik heb het geprobeerd, maar het kwam er op uit dat het voor mij alleen maar moeilijker werd en ik geen rust had. Ik vind deze fase ook het moeilijkst hoor. Ik is niet de eerste keer dat ik in zo'n fase als dit zit. Alleen voelt het dit keer veel heftiger dan ik ooit heb meegemaakt. Ergens weet ik dat ik beter zou moeten worden als ik me hier doorheen heb geslagen maar dit keer ben ik er niet zo zeker van... Does that make any sense?? Overigens verkeer ik al 5 maanden in deze situatie (afgezien het feit dat ik met pijn in mijn hart afgelopen weekend de stap heb gezet om contact te verbreken met mn ex) Duurt me veel te lang en het wordt er echt niet beter op Verdrietig

afbeelding van rik21

Ik snap je

Ik begrijp je helemaal.

Maar als jij het niet meer kan opbrengen om hem nog te zien?
Ook denk ik dat het zo lang duurt omdat je nog zo lang contact met hem hebt gehouden.
Ik zeg niet dat je hem voor altijd moet verbannen uit je leven, hierin sta je helemaal vrij.
Maar probeer eens 2 maanden geen contact te hebben (echt helemaal niets) en kijk daarna eens hoe je je voelt?

Pas dan geef jij jezelf de tijd om het helemaal te verwerken zonder dat je constant afgeleid wordt door hem.

Ik vind het knap van je dat jij je grenzen naar hem hebt aangegeven, door het contact te verbreken.
Zie dit juist als een hele grote stap vooruit. Je mag daar echt trots op zijn, dat meen ik!

afbeelding van Rodwen

Ik hoop dat ik bij m'n standpunt kan blijven

Nee, het is ook inderdaad niet mijn bedoeling om hem volledig uit m'n leven te bannen. Dat is ook vrijwel onmogelijk want we hebben zo veel gemeenschappelijke vrienden en kennissen. We komen uit het zelfde dorp en kennen elkaar al vanaf onze jeugd. Dat betekend dat we elkaar hoe dan ook wel een keertje gaan tegenkomen. Al is het maar in de supermarkt of de lokale kroeg. Ik zal hem dan ook heus niet negeren, maar ik zal ook geen hele gesprekken met hem gaan voeren. Een gedagje ken er heus wel vanaf, maar daar wil ik het dan bij laten. Lijkt me verstandiger. Maar inderdaad, misschien dat ik het even twee maanden aankijk zonder contact met hem. Ik ben alleen bang dat er dan niet extreem veel veranderd is aangezien mijn gevoelens voor hem zo enorm sterk zijn... Maarja goed, je weet nooit. Zeg in ieder geval nooit nooit Knipoog

Thanks voor je compliment. Ik hoop ook echt dat ik daadwerkelijk sterk genoeg ben om me er aan te houden. Dus het geen contact hebben met mijn ex. Ik heb hem in ieder geval al geblokkeerd op whatsapp. Eigenlijk meer for my own safety, haha lekker egoistisch van me :') Ja, hij vond het te extreem als ik hem zou blokkeren, maar het leek mij verstandiger om dat wel te doen. And from now on I need to be strong.

afbeelding van Unremedied

Contact verbreken heeft twee

Contact verbreken heeft twee kanten. Het kan inderdaad nodig zijn om verder te gaan, om diegene niet meer in je leven te hebben. De andere kant is dat als je geen contact meer hebt, in je geest meer ruimte ontstaat om diegene te idealiseren en de grip op de realiteit kwijt te raken. Als je je ex nog om je heen hebt en aan alles ziet, voelt en merkt dat de liefde voorbij is en de relatie echt over, dan is het in mijn ervaring gemakkelijker het los te laten dan wanneer je dat niet kunt zien, voelen en merken en slechts kunt constateren uit het droge feit dat hij of zij geen contact meer met je zoekt of wil. Maar ja, dat is misschien alleen echt het geval als niet jij maar de ander degene is die het contact verbreekt.

afbeelding van Rodwen

Volgens mij is het nog niet over

Nouja, het lastige is, is dat ik van zijn kant toch ook wel merk dat het nog niet helemaal over is. Hij heeft ook nog gevoelens voor mij en als we elkaar zagen was hij altijd de eerste die me aanraakte, al was het maar aan hand op mn been of een arm om me heen of gewoon een knuffel. En vaak konden we weer geen genoeg van elkaar krijgen en bleef ik bij hem slapen en dan hield ie me de hele nacht stevig in zn armen. En als ik dan weer naar huis ging dan vroeg hij altijd of hij me snel weer zou zien. Daarom vind ik het zo moeilijk om hem los te laten. Maar omdat hij verder geen relatie wil (is ie niet aan toe, zit te veel met zichzelf in de knoop etc) moet ik hem loslaten en contact verbreken is in mijn ogen de enige manier. Vrienden van me zeggen ook wel dat ik heel zwart wit ben met dingen. Maargoed ik denk dat dat nu even niet relevant is....

Maargoed long story short, Het is dus precies het tegenovergestelde van wat jij zegt. Als ik me ex nog zie merk ik niet dat de liefde echt voorbij is en dan kan ik niet makkelijker loslaten. Ik verbreek nu het contact uit zelfbescherming. Ben alleen wel bang dat ik spijt ga krijgen, maar dat zie ik dan wel weer. Ik geef het een maand of twee en dan kijk ik wel weer hoe het er voor staat... Geen idee wat ik anders moet doen..

afbeelding van rik21

Hey rodwen, Dit is het enige

Hey rodwen,

Dit is het enige dat je kunt doen. Hou dat voor ogen.
Hij wilde geen relatie, niet jij!

Daarom is het ook alles behalve egoïstisch dat je het contact verbreekt.
Probeer juist te realiseren dat het heel normaal is om je eigen geluk boven dat van een ander te zetten.

Veel succes, ik heb het idee dat jij er wel komt!

afbeelding van Rodwen

Dankje ^_^

Dankje ^_^