hart met littekentjes

afbeelding van jitske

Tot nu toe heb ik nog niet veel van mij laten horen hier. Maar ben bijna dagelijks aanwezig voor mijn portie "troost"! Nu ook maar mijn verhaal uit de doeken doen, en waarom ik jullie site ook nodig heb!

Eigenlijk is mijn verhaal hetzelfde als iedereen die hier komt!
Een aantal jaar geleden een lieve jongen ontmoet die ik sinds lange lange tijd in mijn hart sloot. Ik, een alleenstaande moeder van 2 kinderen, kon eidelijk weer iemand toelaten in mijn hart,hoofd en leven. En ging ervoor! Blij en gelukkig dat ik weer kon voelen hoe de liefde voelde!
Maar na twee jaar kwam ik erachter dat hij, al die tijd, met nog iemand anders een relatie had. Veel jonger dan hij en ik!
Die pijn, dat verdriet was bijna ondraagelijk. Verraad, onbegrip, alles wat hier ook de orde van de dag is. Moeilijk om door te gaan, maar wel gelukt! Met succes!

Nu weer een nieuwe man ontmoet, en toch, en toch, en toch... mijn oren en ogen wijd open en o zo moeilijk om te vertrouwen. De eerste verliefdheid is voorbij, rare, mooie, bijzondere tijd.
Maar toch bang voor opnieuw pijn en teleurstelling. Maar ook vechtlust en zin om mijn schouders eronder te zetten om te werken aan dat het gaat lukken!!!Mijn vertrouwen in mijzelf dat ik het wel kan! En niet teveel denken aan negatieve dingen, bijgelovig als ik ben, dat ik het dan misschien juist over ons afroep!

Toch kom ik hier regelmatig, het is zo fijn te weten dat je niet alleen bent met je pijn.
Jammer dat ik toen, een paar jaar geleden nog niet wist van deze site! Ik wilde toen echt ondersteboven van het balkon, niet omdat ik dood wilde, maar omdat ik rust in mijn hoofd wilde, stilte, ik was zo moe, van het niet slapen de onrust die altijd maar eeuwige malende gedachten....van het hoe, en waarom... En van toch weer op moeten staan en voor de buitenwereld(, werk, kinderen,) doen alsof het goed ging.. Maar ook van dat ik mij zo alleen voelde met al die pijn en verdriet! Niemand kon mij troosten...dacht ik...
Gelukkig ben ik er ook doorheen gekomen, maar die pijn wil ik liever nooit meer voelen...

En hier, hier zijn mensen, dag en nacht met dezelfde pijn met hetzelfde verdriet!
Hoe dan ook, of je nu 16 bent of 43, de pijn voelt precies hetzelfde!

Super goede site! En ontzettend, lieve, stoere, sterke, bijzondere mensen!!!

afbeelding van geraldine

Lieve Jitske.. Je moet wel

Lieve Jitske..

Je moet wel een sterke vrouw zijn, er zo alleen doorheen komen..
Ik vind zelf dat een aspect van ldvd vaak wordt vergeten... als je denkt dat je er overheen bent, blijk je dingen mee te nemen naar een nieuwe relatie, zoals wantrouwen.. op je hoede zijn.. dat kan voor de nieuwe lover wel eens moeilijk zijn.

Ik wens je veel geluk met je nieuwe vriend. En nogmaals ik heb bewondering voor je.

afbeelding van liever verliefd 2

Vertrouwen......

Ik heb al veel nagedacht over wat jij nu doormaakt. Bij mij is het niet zo drastisch geweest maar wel een half jaar allemaal leugens gehoord blijkt achteraf......... Vertrouwen dat is beschaamd laat soms hele diepe wonden achter waarvan je niet weet of dit ooit nog weggaat. Ik vind het heel sterk van je dat je je toch weer openstelt voor liefde, jezelf de mogelijkheid geeft om weer vertrouwen te krijgen en de ander in de gelegenheid stelt het vertrouwen te winnen.

Arie

afbeelding van jitske

Lieve Arie, het heeft bij

Lieve Arie,

het heeft bij mij ook wel een tijd geduurd voordat ik weer mijzelf kon openstellen voor een nieuwe liefde...
Ik moest eerst echt helemaal over die ander zijn. En er kwam echt een dag dat hij niet meer belangrijk was! Dat ik zonder ander gevoel aan hem en haar kon denken! Of zelfs helemaal niet meer aan hem dacht!

En ik geloof echt, als die er ook voor mij was, hoe diep je nu ook zit, er weer een weg naar boven is, voor jou, voor iedereen!!!
Maarre, ik zit niet voor niets op deze site...Ik vind het toch ook heel eng!!

Heel veel sterkte!!! Enne, ik volg je verhaal!! Jitske

afbeelding van jitske

Lieve Geraldine, het is

Lieve Geraldine, het is inderdaad zo dat je daar echt aan moet werken.
Voor de ander ook heel moeilijk, het geduld wat diegene moet opbrengen... Dat realiseer ik mij ook, en ik wil niet de spelbreker zijn door ongeloof of wantrouwen. Maar op het moment dat hij niet meer bij mij is, komt toch die onzekerheid om het hoekje kijken...
Ook vind ik het heel moeilijk om de kracht bij mijzelf te houden. Dat ik het waard ben! Door zo'n breuk krijgt je eigenwaarde een behoorlijke knauw. Ook al ben je er weer helemaal (alleen) doorheen gegaan en gelukkig geworden, toch, op het moment dat de liefde komt ben je ook weer zo ontzettend kwetsbaar.

Maar wat is er heerlijker om lief te hebben en om (weer)bemind te worden?
En dan gooi ik mijn hoofd in de wind en denk: "wie dan leeft wie dan zorgt"!!!.En probeer te genieten van het NU.

Maar kijk, toch kom ik hier..uit voorzorg/angst? Ik ben alle pijn nog niet vergeten! Grappig genoeg die ex-persoon wel, de enige echte manier was..inderdaad...helemaal geen contact meer.

Ik vind jou trouwens een geweldig mens! Ik lees je weloverwogen en zorgvuldige reaktie's en kan mij voorstellen dat jij erg waardevol bent op deze site!!! je kan iemand op zo'n mooie manier de dingen zeggen en een hart onder de riem steken, dat is een gave!
liefs, Jitske