Helaas

afbeelding van wbren

Helaas heeft het verschrikkelijke ook voor mij plaats gevonden. Vorige week zaterdag in de nacht heeft ze met behulp van wat alcohol mij laten weten geen toekomst meer in onze relatie van 9,5 jaar te zien. Op dit moment nam ik haar niet dermate serieus want ik zag dat ze redelijk wat had genuttigd, toch was dit niet de eerste keer dat ze dit aankaartte.

Ik op een leeftijd van 16 en zij 17 kregen wij een relatie, ik begon al snel aan haar gehecht te raken. Ik was op dat moment best wild, wilde vaak op stap en graag gekke dingen doen met vrienden. Zij zorgde er voor dat ik altijd weer bij zinnen kwam en mij wat onder controle hield door niet continue op pad te zijn maar ook rust nodig had.
Op een gegeven moment was er een moment dat ik alleen nog maar meer van haar ging houden. Aangezien wij alle twee nog bij onze ouders woonden zagen wij elkaar zo 3 keer in de week. Altijd veel plezier en nooit maar dan ook nooit ruzie. Zij hield van dansen en mocht graag tekenen. Voor haar waren dit haar plezier momenten, zei heeft toen wel eens aangegeven verveeld te zijn in het leven door weinig echte vrienden zoals ik deze had. Ze had ook echt weinig zelfvertrouwen.

School was voor mij vrij simpel en ging mij erg goed af. Zij had hetzelfde, ze was erg goed in in haar werk wat ze leverde op school. Na onze studies ben ik doorgegaan met studeren en zij ging aan het werk bij haar vader, dit was niet waar ze voor geleerd had en vond het business as ussual. Na een jaar gingen wij samenwonen.Nooit enige ruzie oid en als er problemen waren kwam ik daar wel achter door aandacht aan haar te besteden door te vragen hou ze haar voelde. Dan kwamen ook redelijk wat kleine problemen naar voren die we samen op konden lossen.

Ik had een sterke persoonlijkheid in de zin van veel zelfvertrouwen, veel gelijk willen hebben, kon tegen veel stress maar was af en toe wat laks want alles ging altijd mij goed af. Toen wij nog niet samenwoonden en zei kwam bij ons over de vloer heeft ze vaak aangegeven dat ze het knap vond dat ik het zo uithield. Bij ons thuis ging het inderdaad soms in de ogen van iemand anders vrij heftig er aan toe.

Ik had op dit moment nog veel plezier op school en alles ging redelijk goed, ik kon wel merken dat ik wat meer energie in school moest steken maar ik kreeg wel veel voldoening. Zij had geen werk waar ze voldoening in kreeg en dit kon ik zien. Ik kwam in een sleur met gedachten dat met weinig school in mijn gedachten ik er ook wel kwam. Zij gaf mij deze ruimte en ik profiteerde hier maximaal van. (laat op bed, veel drinken). Wanneer zij een alarm belletje deed rinkelen denderde ik waarschijnlijk over haar heen.

Ik haalde deze periode dus niet en baalde wel, maar ja ik had er ook met de pet naar gegooid. Daarna volgde een stage welke goed ging in de ogen van mij en mijn bedrijfsbegeleider. 16 weken zonder begleider gezeten en de eerste meeting was het drama. Ik kon wel ophouden, dit was de eerste keer dat mijn zelfvertrouwen onderuit werd gehaald.
Al snel volgde weer een betere periode zij ging ook verder studeren en ik had ook weer leukere periodes op school. Zij kreeg door school wat meer zelfvertrouwen en straalde dit ook uit, ze werd door school en anderen erkend in het goede werk wat ze leverde.

Voor mij begon op een gegeven moment de periode dat ik mijn stage opdracht ging herkansen, werd in die tijd veel herinnert aan het feit dat mijn perceptie van goed werk niet altijd in lijn lag met die van school. Uitendelijk de stageopdracht kunnen herkansen met groot succes, wat bleek de vorige leraar was ontslagen door te weinig kennis ect.
Direct daarna kwam mijn afstuderen, deze begon zonder enige begeleiding want 60 % van alle leraren waren ontslagen doordat de opleiding niet voldeed aan het gewenste niveau. Dit was dus tijdens mijn afstudeer traject, dit hield in dat ik tijdens mijn afstuderen bijles kreeg. 10 weken zonder enige begeleiding begon het bedrijf haar twijfels te krijgen. Ik nam dit erg serieus en zelfs persoonlijk. Op een gegeven moment had ik zoveel twijfels over mijn kennis en niveau dat ik moe begon te worden. Ik kon merken dat ik minder energie had voor haar en voor leuke dingen.

Na de 10 weken kreeg ik een begeleider van school. En je raad het natuurlijk, ik zat er naast. Weer een extreme tegenvaller. Dit heeft mij zo erg geraakt dat ik overdag hartkloppingen kreeg op het werk, ik heb na lange tijd hulp gezocht bij de huisarts. Deze gaf aan dat mijn bloeddruk te hoog was. Toen was voor mij het hek van de dam, de eerste paniekaanvallen waren in diezelfde week. Ik heb direct medicijnen gekregen om mijn angsten te onderdrukken.
Mijn eerste keer dat ik het inleverde was onvoldoende, terecht de helft was niet eens af. Kort daarna heb ik een nieuwe begeleider gekregen en die vond het helemaal niet slecht wat ik zonder begeleiding had gemaakt. Nog meer onduidelijkheden voor mij, ik wist niet meer wat goed en fout was en had misschien hartproblemen. Uiteindelijk zette dit door en leide tot een depressie/burnout. Met erg veel medicijnen en laatste beetje doorzettings vermogen toch alles afgesloten met een 8,5 op eindscriptie en 2e hoogste cijfer van mijn lichting.

Zij heeft mij erg veel hierin gesteund wat zeker niet makkelijk was, ik was vaak na werk toch pissed op haar want hierdoor raakte ik toch woede van werk kwijt. Het voelde soms zelfs prettig...MAAR het was afgerond en we zouden er bovenop komen met elkaar. Ik heb 4 maanden thuis gezeten en had niet veel plezier, wat ik na de tijd pas kan zeggen. Zij gaf vaak zaterdag na wat drank aan dat ze verandering moest zien anders had ze er geen zin meer in. Uiteraard wou ik alles niet verliezen en deed ik op dat moment mijn best, dit lukte mij simpelweg niet. Ik had geen energie en de lichamelijke klachten werden alleen maar erger bij mij.

Ze heeft een paar keer aangegeven dat ik hulp moest zoeken, ik kon hier geen energie meer voor opbrengen om zelfstandig nog een keer er achter te komen dat er wat mis was met mij. Ze hoopte dat dmv mijn nieuwe baan dat ik uit de dip zou komen en weer meer zelfvertrouwen zou krijgen. Dit was echter niet zo, mijn gezondheid ging nog sneller achteruit door stress die ik had door alle nieuwe dingen op het werk. Toch gaf zij altijd aan je hebt dit wel goed gedaan tezamen met vele anderen. Ik waardeerde dit natuurlijk wel maar waarschijnlijk nooit daadwerkelijk geloofd. Door nog steeds de dip met veel stress te hebben kwam ik nog vaak moe thuis. Met haar ging het op school alleen maar beter en beter, stiekem was ik ook wel jaloers: Zij werd zoveel erkend in haar werk en het ging haar zo makkelijk af. Ze kreeg ook steeds meer zelfvertrouwen en ging steeds vaker discussies met mij aan.

Dikke maand geleden heeft ze aangegeven dat er wat moest veranderen anders ging ze mij verlaten. Ook deze energie kon ik niet opbrengen hoe graag ik dit ook wilde. Ook toen weer belooft te gaan veranderen en ECHT mijn best gedaan. Met weinig echte resultaten. Dezelfde week dikke tegenslagen gehad en de eerste echte grote opdracht moest afgerond worden.

De laatste drie weken begon ik mij ineens stukken beter te voelen, meer energie, voelde de erkenning maar had nog steeds lichamelijke klachten wat ik erg vreemd vond. Maar het begin was er. Dit zette door tot vorige week toen ik ineens te horen kreeg dat het te laat was. Ze gaf aan ik niet bij haar hoorde, teveel haar afbekte, haar probeerde te manipuleren en haar geen erkenning gaf ik haar werk. Ik wist ook wel dat ik niet de energie kon geven die zij op school kreeg. Logisch, ik heb precies hetzelfde gehad.

Mijn hart sloeg letterlijk een paar slagen over toen ik dit hoorde en wat mij het meeste raakte was het feit dat ze aangaf dat ik haar niet waardeer. Terwijl ik dit nooit zo heb ervaren, in mijn ogen komt dit dat ik vooral veel met mijzelf bezig was en niet meer vroeg naar haar problemen om op te lossen. Ze heeft ze wel aangegeven maar had er gewoon geen energie voor. Hard om te horen terwijl ik dit nooit wou. Ook gaf ze aan iemand anders te hebben, ze gaf aan al langer hem leuk te vinden.

De week daarna kwam ik weer bij mijn ouders en kreeg letterlijk interventies op hoog niveau zoals vroeger. Dit zorgde er voor dat ik nog sneller mij goed ben gaan voelen, waarschijnlijk ook om dit haar te laten zien maar dat weet ik niet. Heb voor het eerst in een lange periode echt weer plezier gehad, dan wel met een maatje helaas. Maar het was erg fijn dit weer te voelen en ben direct van alles gaan ondernemen, hulp gezocht, compleet bloed onderzoek en aangemeld voor mijn motor rijbewijs.

Ik krijg wel veel schuldgevoelens, er werd duidelijk aangegeven door haar wat er moest veranderen. Dus ik heb domme keuzes gemaakt, zo voelt het. Fouten die ik mijzelf niet ga vergeven en nooit bewust heb gemaakt. Door veel te hebben gepraat ben ik er wel achter dat ik op dat moment geen keuze heb gehad, je bent teveel met jezelf bezig in een depressie.

Gisteren toch weer met haar gesproken. Haar mijn excuses aangeboden voor de druk die bij haar lag door mij. En dat ik dingen anders had moeten doen maar mij gewoon niet lukte. Maar ook veel respect heb hoe zij is gegroeid tot een echt vrouw. Ze heeft nog aangegeven dat zij met het uitmaken mij de goede richting in wou helpen. Onmacht zo hoort het te voelen, maar toch voel ik schuld. Vandaag een echte opheldering gehad: wij samen kwamen er met de beste intenties niet uit en ik had angst om zelfstandig hulp te zoeken.

Het einde van onze relatie is niet doordat we uit elkaar zijn gegroeid, immers ik ben mijzelf niet door de depressie en elk stel komt wel eens een moeilijke periode tegen. Natuurlijk is het voor haar niet makkelijk geweest, ZEKER niet. Wij hebben alle twee natuurlijk fouten gemaakt, toch vond ik in het laatste gesprek dit niet duidelijk naar voren komen. De fout die zij maakt is liefde zoeken bij iemand die je amper kent en alles daarvoor wil achterlaten. Het zware hieraan is dat ik haar aan iemand anders moet geven die haar ook kan kwetsen. Toen ik dit aangaf dat ik het een vreemd/slecht idee vond gaf ze aan dat dit precies was wat ze bedoelde met manipuleren. Op dit moment ben ik blij dat ik dit toch heb gezegd en ik zou haar graag ook willen manipuleren om dat niet door te zetten. Om gewoon voor haar te willen zorgen maar ik weet dat dit op nu niet lukt.

Het kwijtraken van een depressie is iets wat ik graag met haar zou willen delen. Er was een trigger nodig, die heb ik nu zeker.... Maar te laat, ik had liever gezien dat zij het uitmaakte of keiharde hulp in zou zetten om mij te triggeren en later weer verlieft te worden op de oude ik.....Ik had haar graag ten huwelijk willen vragen als de tijd rijp was, het liefst in Japan terwijl zij een Geisha outfit aan had want dit was haar droom.

Bedankt voor het lezen.

afbeelding van waterman

Hoi wbren

Als ik jou stuk lees blijft bij mij een ding heel erg hangen.......... En dat is dat jij dingen soms wat vrijblijvend op lijkt te vatten. Niet helemaal serieus met je eigen zaken omgaat. Verwacht dat het allemaal van een leien dakje zal lopen. En soms loopt het niet allemaal van een leien dakje. Ik denk dat je daar nu een paar keer hard mee geconfronteerd bent.

Sommige dingen, als je die graag wilt, zul je je echt voor moeten inspannen. En soms zul je je echt rekenschap moeten geven van wat jij eigenlijk wilt. En soms lijk jij door te denderen. Zonder anderen de mogelijkheid te geven bij te sturen, of zonder zelf bij te sturen. Dat is een beetje het beeld wat bij mij blijft hangen. Maar ik ken je natuurlijk niet, dus je moet zelf denken of je je hierin herkent.

Je vriendin stuurt je een heel belangrijke waarschuwing: ga nadenken over dingen! Neem dingen in de hand die spelen! Ga er over praten! En soms is dat heel moeilijk. Omdat het leven ook maar door aan het denderen is. En alles maar gewoon voortraast.

Maar jullie relatie.......... waar waren jullie eigenlijk mee bezig? Wat wilden jullie eigenlijk van elkaar? Waarin versterkten jullie elkaar? Waarin zaten jullie elkaar in de weg? Wat was het doel van jullie relatie? Wat was jij eigenlijk van plan met jouw leven? Wat was zij eigenlijk van plan met haar leven? En weten jullie dat van elkaar? En snappen jullie elkaar daarin? Zijn dat soort vraagjes misschien wat te weinig ter sprake gekomen?

Je zegt dat je haar graag ten huwelijk had gevraagd in China, terwijl zij een Geisha outfit aan had. Hoewel ik dat zeker een mooi beeld vind, kan je je afvragen of dat misschien een iets te romantisch beeld was. Want uiteindelijk gaat het niet om het huwelijk, maar hoe jullie je relatie samen vormgeven. Eerst moeten daarover wat vraagjes beantwoord worden. En pas daarna komt dat eventuele aanzoek wel weer. Maar jij zult moeten gaan nadenken., En zij zal moeten nadenken. En daarna moeten jullie kijken of jullie alsnog kunnen praten. Over wat jullie bindt, en wat jullie scheidt. En daar zullen jullie allebei nog wel wat zelfonderzoek aan kwijt zijn. Maar dat is uiteindelijk altijd zo.

Heel veel sterkte!
Waterman

afbeelding van wbren

Ontzettend bedankt voor je

Ontzettend bedankt voor je reactie. Het beeld wat jij van mij schets klopt volledig. Tijdens het schrijven van mijn stuk was ik hier zelf ook erg bewust van. Dat is iets wat ik mijzelf ook echt kwalijk neem, vandaar ook dat ik schuld bekend heb naar haar toe. Ik weet van bepaalde keuzes dat ik dingen anders had moeten doen bijvoorbeeld niet over haar mening denderen of over het zelf inlassen van een pauze welke ik zelf heb voorgesteld maar niet heb doorgezet ect. Ik had dingen anders moeten doen, weet ik..... Ik weet ook dat dat niet de bedoeling in het leven is zoals ik mij heb gedragen. Ik heb daarom hulp ingeschakeld van een psychiater om deze nare eigenschappen van mijzelf beter te leren begrijpen en beter hier mee om te gaan voor mijzelf en voor anderen. En natuurlijk het leven wat positiever in te gaan zien Glimlach. Wat mede door dit natuurlijk er niet makkelijker op wordt.

Ik ben haar dankbaar dat zij mij op moeilijke momenten heeft ondersteund en dat dit veel vergt van iemand zie ik volledig. Dit reken ik mijzelf ook aan en dat knaagt ontzettend dat ik iemand waarvan ik hou zoveel ellende heb bezorgd... Dat zij nu toch kiest voor een ander kan ik enig zins begrijpen, ik heb haar dingen niet kunnen geven die zij wel zocht op dit moment. Ik ben zeg maar blinded by love omdat ik zoveel liefde voor haar heb en geen andere liefde/behoeftes heb. Zei daarin tegen zocht toch andere dingen dan de ellende die ik aan haar meegaf. Maar de keuzes die ze nu maakt zijn voor mij niet te begrijpen. Ik had zelf het liefste gezien dat ik of zij een einde aan dit verhaal had gemaakt en indien we voor elkaar bestemd waren kwam ik haar wel weer tegen. Dan was de klap alleen maar voor mij en mijn schuld dat ik had moeten veranderen. Maar nu is er een klap van de schuld en dat er iemand anders die haar wel kan geven wat ik niet kan/kon. In mijn ogen zie ik dit wel een beetje als vreemdgaan/bedriegen maar ook weer niet omdat ik haar gewoon gelukkig wil zien..... Maar ik heb ook woede dat zij mij verlaat mede om mijn gedrag hoe ik niet zelf ben maar wel was de afgelopen periode.

Het is voor mij erg zwaar om te zien dat zij nu ineens wel opfleurt met iemand anders. Terwijl ik nu twee weken geleden nog met haar heb geknuffeld en heb gezegd dat ik van haar hou. Ook weet ik nu dat zij al langere tijd hem op het oog heeft gehad en liefde voor hem voelde. Wat vragen bij mij oproept van "Was de gegeven kans wel echt een kans?" of was ze al zo verlieft dat ze het niet eens wou zien wat ik deed... Dit levert mij ook veel woede op welke ik nu naar mijn mening goed kan omzetten in positieve energie om er boven op te komen en te laten zien wie ik was en hoor te zijn. Niet alleen naar haar toe maar naar iedereen om mij heen.

Over de vragen die jij hebt gesteld hebben wij in mijn mening SAMEN inderdaad niet genoeg naar gekeken. Zij gaf maandag wel enkele dingen te missen in het leven en deze niet in mij te zien. Zij heeft hier blijkbaar wel over nagedacht en geeft blijk van volwassen. Ik daarin tegen weet nog niet eens wat ik leuk vind in werk, hobby' ect. Ik had dit graag willen uitvinden met haar op een moment waarbij we redelijk stabiel waren in baan en gevoelens. -edit Toch best wel grappig, als ik dit zo lees zie ik ineens dat ik misschien niemand de "schuldige" is, maar ik gewoon niet ben wat ze zocht? Of dat ze haar eigen keuze nu krachtiger probeerde te maken? Questions Questions

Tijdens het typen van dit stuk ben ik mij er weer bewust van dat ik niet alleen wil opdraaien voor het einde van de relatie. En alles op een bepaalde manier typ dat mijn visie over alle zaken de waarheid moet zijn, welke dmv van jullie reacties bevestigd wil hebben. Erg jammer en voed alleen nog maar meer negatieve gedachtes over mijzelf. Maar ik wil graag erkennen dat het stuk dat zij hiervoor heeft gekozen omdat zij niet genoeg van mij hield niet beschreven had moeten worden.

Tot slot hoop ik te zeggen dat de toekomst mij meer inzicht gaat geven over onze relatie. Misschien waren wij inderdaad ook wel niet toegewezen om elkaars levenspartner te zijn. Of dat ik teveel blinded by love was om te zien dat er genoeg andere knelpunten waren in onze relatie, wat niet in een relatie met je levenspartner hoort plaats te vinden. Wie weet...

(sorry van de lange verhalen, ik vind het fijn om zo mijn gevoelens te uiten en hierdoor mijn eigen denkwijzen te achterhalen)

afbeelding van waterman

Hoi wbren

Er zijn in jouw verhaal twee dingen waar ik je op wil wijzen.

Het eerste is het hele concept schuld. Ik geloof nooit zo in al te hard schuld toekennen of schuld op je nemen. Wie er schuldig is aan de breuk, dat is vaak maar heel weinig relevant. Belangrijker is in mijn ogen dat je fouten maakt, uit onervarenheid, uit onwetendheid, of gewoon omdat je fouten maakt, maar dat je leert van die fouten. Gaat snappen wat er fout gaat, en gaat snappen hoe je het volgende keer beter doet. Fouten maken we allemaal. Nu, in de toekomst, het is onvermijdelijk. We zijn menselijk, en mensen maken fouten. Dat is jammer, maar het is pas echt jammer als je er niet van leert. En het is pas echt jammer als je geen fouten maakt, en er dus niet meer van kan leren. Maar schuld? Dat vind ik eigenlijk minder interessant. Niet naar jezelf toe (het geeft je een slecht gevoel), en niet naar die ander toe (het pleit jou dan vrij van verantwoordelijkheid). In beide gevallen eigenlijk niet interessant.

Dat brengt me op het tweede puntje. Verantwoordelijkheid. Consequenties. En dat kan ik het beste zeggen aan de hand van jouw tekst:

Citaat:

Zei daarin tegen zocht toch andere dingen dan de ellende die ik aan haar meegaf. Maar de keuzes die ze nu maakt zijn voor mij niet te begrijpen.

Zij was op zoek naar andere dingen dan de ellende die jij haar meegaf. Dat kan ik begrijpen. Maar de keuzes die ze nu maakt zijn voor jou niet te begrijpen. Daar heb ik dan weer moeite mee. Jij gaf haar ellende mee. En de consequentie daarvan is dat zij probeert te zoeken naar minder ellende. Dat is haar goed recht, en zo werken die beestjes nou eenmaal. Dus dat zij op zoek gaat naar minder ellende, dat kan ik wel begrijpen. Dat is de consequentie van jouw gedrag. Dat is het gevolg van jouw gedrag. Dat was niet de intentie van jouw gedrag (hoop ik), maar wel de consequentie van jouw gedrag. Jouw gedrag is niet vrijblijvend. Jouw gedrag heeft consequenties. Andere mensen reageren op jouw gedrag. En de kunst is met jouw gedrag dus andere mensen niet al te erg af te schrikken. Want ook andere mensen gaan op zoek naar hun eigen geluk, een warm plekje, of gewoon wat meer gezelligheid in hun leven. En als jij niet levert, gaan ze elders shoppen. Zo werken die beestjes nu eenmaal. En daarin is jouw gedrag dus niet helemaal vrijblijvend.

Het zijn harde lessen die je leert. Maar wel heel belangrijke lessen. Relaties zijn lan niet altijd makkelijk. De relatie met jezelf is lang niet altijd makkelijk. Laat haar even met rust, zou ik denken. En ga dan eens kijken of jullie kunnen praten.

Waterman

afbeelding van mrpither

Re:

Alle problemen die je omschrijft zul je zelf moeten oplossen, dat kun je niet bij haar neerleggen. Jouw gedrag zorgt alleen maar voor verwijdering van haar.

En even ter informatie, een geisha is japans.

afbeelding van wbren

Geisha

Zou je willen aangeven welk gedrag dan specifiek? Ik heb een vermoeden dat je mijn ontkenning en verwijzing bedoeld?

Over de Geisha: bijna hetzelfde maar toch veel verschil natuurlijk Glimlach

afbeelding van petals

dit zinnetje vind ik best

dit zinnetje vind ik best veelzeggend:

Citaat:

Als zij genoeg van mij hield had zij hulp kunnen inschakelen in de vorm van eerst mijn ouders of direct mij naar een psychiater te schoppen. Maar in plaats daarvan kiest zij nu in mijn ogen voor een easy way out, mij achterlaten met de problemen en snel bij iemand zijn die haar leven niet moeilijk maakt.

Dit was jouw probleem, en niet haar probleem. Jij had zelf naar een psychiater moeten gaan, zij heeft jou verschillende keren aangegeven het is bijna te laat, mijn energie raakt op. Ik zeg niet dat jij het niet wilde, als je midden in een depressie en problemen zit dan is het ook ontzettend lastig om dat te doen. Jouw intenties zullen heus goed geweest zijn. Dat je jezelf je fouten nooit gaat vergeven vind ik dan ook veel te hard naar jezelf, en daar schiet je niks mee op, beter denk ik is het om jezelf hier niet de schuld van te gaan geven, je hebt je best gedaan en leer ervan.

Maar feit is dat dit toch jouw probleem was, en ik vind het eigenlijk heel negatief klinken naar haar toe om dan te gaan zeggen 'als zij genoeg van mij hield, dan...'. En ook dat je haar dan zou willen manipuleren om niet naar die ander te gaan, ik snap het hoor die gevoelens, wellicht is het uit wanhoop dat je nu denkt dan maar zo, want nu ben ik haar kwijt. Maar op de lange termijn gaat dat gewoon ook niet werken.

Ik denk niet dat zij alles achterlaat omdat zij per se naar een ander wil rennen, ze laat jullie relatie acher omdat het wat haar betreft al langere tijd echt niet meer ging. En dat recht heeft zij gewoon. Wat zij dan verder met die ander doet en of ze door hem gekwetst kan worden, dat is niet jouw verantwoordelijkheid, dat is aan haarzelf. Jouw verantwoordelijkheid is om goed voor jezelf te zorgen zodat je vanuit een eigen stabiele positie jezelf kunt zijn en een stabiele relatie kan aangaan. Ik zou je het advies willen geven om echt aan die depressie te gaan werken, voor jezelf en voor niemand anders.

afbeelding van wbren

Thnx

Ontzettend bedankt voor je inzicht. Je zou moeten weten wat het moet mij doet....

Ik had dat niet moeten schrijven, ik was vol van woede en alle emoties. Als je het goedvindt verander ik dat.

Graag verwijs ik naar mijn reactie op die van Waterman.

Nogmaals bedankt!