Hellup!

afbeelding van AM

Ik heb al vaker gepost op dit forum. Inmiddels is het zes maanden geleden dat mijn ex me verliet voor een ander. Ik heb via internet een nieuwe vriend ontmoet. We hebben het heel leuk samen maar ik merk dat ik veel moeite heb om me te binden en me over te geven. Als het te serieus dreigt te worden, dan raak ik in paniek. Het is echt een fantastische vent en ik ben bang dat ik hem verlies omdat ik zo paniekerig reageer. Ik geniet ook heel erg van ons samenzijn. Is het te snel na mijn vorige relatie? Kan iemand me advies geven? Iemand die dit herkent of heeft meegemaakt?

afbeelding van Dommie

verschillend

Hoi hoi,

Ik weet niet of het te snel is... bij mij is het 4 maanden geleden en ik moet er eerlijk gezegt nog niet aan denken! Maarja de 1 verwerkt sneller dan de ander (ik blijf een beetje hangen zeg maar Knipoog ). Je geeft wel aan dat je een beetje paniekerig wordt dus ik zou in ieder geval zeggen.. 'doe het rustig aan en praat erover' .

Liefs,
Dommie

afbeelding van novalee

hoi

Nou, die paniek dat herken ik wel, zelfs al heb ik geen relatie. Ik denk dat het iets is wat langzaam verdwijnt als je erachter komt waar je zo van in paniek raakt. Bij mij heeft het denk ik te maken met een onzekerheid, die er al was en enorm versterkt is door een paar nare ervaringen met liefdesverdriet in het verleden. Iemand gaf mij het advies om het maar gewoon over je heen te laten komen, het gaat dan sneller weer over.