Help ?

afbeelding van Brian007

Het is 22u 53 en opnieuw stel ik mij de vraag of ik wel normaal ben? Ik ben een prille twintiger en heb al enkele relaties achter de rug. Echter lijkt de laatste steeds meer aan mij te vreten. Mijn laatste relatie heeft drie jaar geduurd en is nu al een jaar voorbij maar toch denk ik nog iedere dag aan haar. Facebook en Twitter doen ook geen goed aan mijn situatie, ik controleer een keer of twintig per dag haar Facebook en Twitter wat echt stalkerig lijkt. Ik heb haar onlangs in een zatte bui een bericht gestuurd op Facebook of ze nog eens wou praten waarop ze reageerde dat ze dat wel wou, daarna niets meer van haar gehoord en geen respons meer gekregen. Niemand lijkt mij te begrijpen, ik zie er behoorlijk goed en mensen zeggen dat ik genoeg keus heb, het wil me gewoon maar niet lukken, Ik ben een keer in dat afgelopen jaar een relatie begonnen maar haak al snel weer af omdat ik het gewoon niet kan, dan voel ik er mij er nog is schuldig over dat ik die meisjes precies gebruik. Mensen zeggen je moet afstand nemen, de lichamelijke afstand is in elk geval geen probleem aangezien we honderd kilometer van mekaar wonen en niet naar haar Facebook kijken is makkelijk gezegd , de drang is gewoon te groot, iedere keer dat ze een foto post of een reactie post over haar ex ( de jongen die na mij met haar was ) dan sterf ik vanbinnen. Ik vind mijzelf op dit moment zo zielig en ik weet dat er voor mij nog een heel leven ligt maar ik leek maar niet uit deze put te komen. Weet er iemand raad ? Of ben ik gewoon een creep...

afbeelding van jamor

geen creep

Nee je bent geen creep. Je zag er toch best goed uit haha.
Je bent nog niet los van die relatie. Je hebt de verwerking niet toegelaten. De pijn die je voelt is belangrijk daarin. Het kijken op twitter of facebook is helemaal niet erg. Je zou het zelfs moeten gebruiken om te verwerken. Je kijkt niet voor niets. Wat ZOU je willen zien? Dat ze je ondanks dat het uit is misschien toch mist? Toch afentoe nog aan je denkt?
Je ziet een foto en dat doet pijn... Waarom doet het je pijn? Misschien omdat jij vindt dat jij op die foto had moeten staan. Sorry, dat is het verleden!!
Je leeft op dit moment in het verleden, maar het verleden is niet meer. Je zal je moeten richten op de toekomst en dat kan alleen als je in het NU leeft. En NU is voor jou een probleem!!!
Wat je het beste kan doen is jezelf gaan analyseren, waarom je die pijn ervaart en waarom je op die sites kijkt. Ga na waarom die relatie niet geslaagd is, wat was jouw aandeel in de breuk. Laat het toe om die pijn te ervaren. Een steek in je hart zorgt ervoor dat je iets niet verwerkt hebt. De pijn in je hart geeft een onafgesloten deel aan in je hart.
Verwerken kan alleen als je grondig naar je eigen durft te kijken waarom je die steek ervaart!

En een jaar kijken naar je ex valt best mee hoor! Het is voor jou nu meer een gewoonte geworden om het te doen, dan functioneel gebruik ervan te maken.

Succes!

afbeelding van liefdesau

Jezelf zielig vinden is even niks mis mee

I feel your pain bro

ik ben ook net 20 en heb ook melig malen achter Facebook gezeten om maar te checken, te controleren en op de gasten te klikken die haar liken & reacties geven. Ik zie mezelf nog zitten en inderdaad het kan voelen alsof je een flinke creep bent. Misschien is dat ook een klein beetje zo haha. Ik heb na een flinke tijd gewoon met alle pijn en moeite haar geblokt. Bij het zien van een foto bij het scrollen op mijn iPhone kon het heel mijn humeur weg nemen die dag.

En ja bij het zien van een nieuw vriendje (of ondertussen alweer ex alsof het niks is) kan het nog pijnlijker zijn! Damm herkenbaar maar hou echt de eer aan jezelf. Stop met creepen om het maar zo even te zeggen. En zorg ervoor dat jezelf leuke dingen doet. Ik zelf ging is even flink lol maken ging lekker elk weekend uit. Uitaard niet het belangrijkste maar als iedereen kan zien hoeveel lol jij hebt (op fb waar dan ook) trek je ook leuke mensen aan en kom je uit die negatieve gedachtes.

Je zou vandaag wel een kut dag hebben. hoop dat je morgen opstaat met een fuck it gedachte en gewoon met een dikke glimlach er wat van gaat maken.

afbeelding van rebecca

Herkenbaar

Hoi Brain007

(toevallig fan van james bond?)
Ik herken mezelf ook in jouw situatie,
ik kijk ook heel regelmatig op fb, en wordt telkens teleurgesteld, als blijkt dat hij online is, maar geen gesprek aangaat
hij liked wel mijn foto's die ik post, maar anders blijft het radiostilte,
waardoor ik zo in de war raak,
hij snapt mss niet hoeveel pijn dat doet, dat hij die foto's liked,
maar niet vraagt hoe het met mij gaat
en ik weet dat hij weet dat ik het moeilijk heb,
knuffel