Help.. Een relatie met een Narcist! (2,5 jaar relatie)

afbeelding van Aardbeitje.

Ik zal het kort houden. Hij heeft alle trekjes van een narcist! Behalve, het jaloerse, bezittelijke gedrag.Dit komt omdat hij in de loop van de jaren van onze relatie er achter kwam, dat ik hem toch altijd vergaf, altijd bij hem bleef.. Echt.. Psychisch ben ik echt misbruikt... en NU, nu wil ik definitief, voor altijd bij hem weg!

Ik wil weg... , maar ik durf niet. Waarom durf ik niet? bang om alleen te zijn, het toch ''eng'' vinden, waar je jaren lang je leven mee deelde, nooit meer een deel van mijn leven wordt...

Ook word ik gek, omdat als ik het contact verbreek, zo bewust bezig ben met de tijd en dagen.. Van hoelang ik het nu volhoud etc.

Iemand eerder die weg is gegaan bij een narcist?? Kan iemand bij hier in steunen? Ik MOET echt weg, het is genoeg geweest, maar iets houd mij tegen en ik weet niet of het alleen de punten zijn die ik daar boven op noemde.

afbeelding van Time

Vervelend om te horen dat je

Vervelend om te horen dat je in zo'n situatie zit. Bang om alleen te zijn is iets wat normaal is, maar ik neem aan dat je vrienden en familie hebt die je kunnen steunen en waarbij je afleiding kan vinden of je focust je op iets wat je graag doet.

Je zal nog op een bepaalde manier van hem houden en dat weerhoudt je ook wellicht maar bang zijn voor het onbekende (wat moet ik nu?) speelt zeker een grote rol. Jullie wonen samen? heb je al een andere plek op het hoog waar je terecht kan? IK zou hem duidelijk maken dat je er klaar mee bent en als hij begint te dreigen of schreeuwen moet je hem het gevoel geven dat het je niet meer raakt.