Help me door dit objectief te bekijken

afbeelding van Fleur1990

Ik heb nog nooit iemand om raad gevraagd op het internet maar ik weet het allemaal niet meer.
Ik ben een meisje van 25 jaar en heb nu bijna 4 jaar een relatie met Pieter. 2 jaar geleden heeft Pieter kort even getwijfeld aan onze relatie maar alles ging terug vlot na een week. Vorig jaar heeft hij nog eens getwijfeld. Ik heb er toen een punt achter gezet omdat ik doodverdrietig werd van al die twijfels. We zijn toen 2 weken uit elkaar geweest (zeer kort dus). Ik heb wel een date gehad in die weken omdat ik er nood aan had om verder te gaan en niet altijd te zitten treuren thuis. Uiteindelijk heeft Pieter me getoond dat hij me zielsgraag ziet en dat hij er kapot aan ging dat ik op date ging met iemand anders. We zijn toen terug samen gekomen en ik was ook terug zielsgelukkig.

Nog voor ik Pieter leerde kennen, leerde ik in Frankrijk David kennen. Hij is nu al 6 jaar een gewone vriend die ik elke zomer zie als ik daar op vakantie ga. We komen echt supergoed overeen en er hangt altijd een spanning tussen ons maar er is nog nooit iets gebeurd.

Onlangs hebben Pieter zijn ouders een huis gekocht waar wij binnenkort mogen gaan wonen (mits huur uiteraard). Sinds enkele weken heb ik een nieuwe job waarbij ik David dikwijls zie. Onze ontmoetingen hangen nog steeds vol spanningen en wanneer ik hem zie, doet mijn hart een sprongetje. Ik vind hem ongelofelijk knap en grappig en denk er continu aan hoe het zou zijn om hem te kussen...

Pieter is sinds vorig jaar ook serieus verdikt en ik heb hem ook al subtiel gezegd dat ik het leuker vond toen hij wat meer aan sport deed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me helemaal niet meer aangetrokken voel tot hem maar hij begrijpt dit niet echt denk ik. Ik zie Pieter nog doodgraag maar de seksuele aantrekkingskracht is weg langs mijn kant. Hierdoor heb ik angstaanvallen omdat ik schrik heb om met iemand samen te gaan wonen terwijl ik me aangetrokken voel tot iemand anders.

Help me aub. Ik voel me zo ongelofelijk verdrietig. Moet ik nu gaan samenwonen en komt het gevoel wel terug of moet ik open kaart spelen en misschien de man van mijn leven kwijtspelen?

afbeelding van Vonkietjuh

Hoi Fleur, Allereerst zou ik

Hoi Fleur,

Allereerst zou ik kijken naar je relatie met Pieter. Immers het gras is altijd groener aan de overkant. Jullie hebben al best wel een ingewikkelde relatie, die al eens eerder uit is geweest. Ik zou er goed met hem over praten hoe het zit met jullie gevoelens. Je klinkt nu alsof je er niet aan toe bent met hem samen te wonen en dat verdient hij ook niet.

Daarnaast zou ik je nieuwe vlam niet aan het lijntje houden. Je hebt nu al een relatie en het is ook belangrijk om die eventueel eerst te verwerken voor je stapt in een nieuwe. Weet je of die gevoelens ook wederzijds zijn?

Sterkte met het maken van je keuze!

afbeelding van Fleur1990

Dankjewel, De gevoelens van

Dankjewel,

De gevoelens van David zijn wederzijds, dit hebben we al besproken. Maar we willen allebei niet echt een relatie met elkaar. We zijn gewoon al 6 jaar aangetrokken tot elkaar maar een relatie, daar denken we niet aan. Ik vind het gwn al niet ok dat ik denk aan seks met hem terwijl ik een partner heb. Zo wil ik totaal niet zijn Verdrietig

afbeelding van Hetlevenismooi

@Fleur1990

Luister naar je intuïtie, wat het je aangeeft, kan per dag anders gaan worden.
Beetje bij jezelf te raden gaan, wat wil ik in een relatie, wil ik dit of wil ik dat. Is er liefde?
Hoe zie ik mijn toekomst?
Op een gegeven moment weet je het denk ik wel.Glimlach

Sterkte!