help me out. gedumpt na operatie

afbeelding van mejane

Snap niet zo goed hoe deze site inelkaar zit. Maar wil gewoon even mijn verhaal kwijt.
Ben in de afgelopen 1.5 maand 3 x geopereerd aan me baarmoeder. Na me laatste operatie afgelopen maandag heeft me vriend het uitgemaakt. Ben hier echt helemaal kapot van.
Hij heeft het uitgemaakt omdat ik hem echt uit hebt staan schelden in de auto bij terugreis naar huis toe. Hij mag boos zijn daarover maar uitmaken vind ik ver gaan.
Waarom ik hem heb staan uitschelden komt door het volgende:
Me vriend is een workaholic en heb niet het idee dat ik vaak belangrijk voor hem ben. Ik ben geopereerd in amsterdam daar waar me vriend woont. Ik woon daar 60 km van vandaan. In mijn dorp konden ze deze operaties niet uitvoeren.
Met de eerste operaties is hij mee gegaan maar ging een uur voor dat ik geopereerd werd weg. Ondat hij geen zin meer had om te wachten. Hij kwam ne daarna wel netjes ophalen en heeft ne thuisgebracht en heeft een dag vrijgenomen om bij me te blijven. Hij zat in de woonkamer ik in de slaapkamer. Wanneer ik hem vroeg ff gezellig bij me te komen zitten kreeg ik als antwoord. Maak toch zelf wel uit wat ik doe.
Daarna volgende de 2e operaties. Me zus moest me brengen hij wilde geen vrij nemen ervoor. Hij zou me weer opkomen halen. Hij heeft wel die dag erna vrijgenomen. Waar ik wel om heb moeten bedelen. Daarna zouden de operaties klaar zijn moest nog een x op controle komen alles zoveel mogeljjk geplant op zijn vrije dag (vrijdag hij werkt 4 dgn). Helaas kreeg ik daarna een bloeding in me buikholte en moest ik in het weekend met spoed naar de hap. Eerst hier in me eigen dorp uiteindelijk in amsterdam bij de hap gezeten. Uiteraard was hijhier bij maar hij vond het wel irritant worden al die ziekenhuis bezoekjes. Wehebben daar dehelezaterdagmiddag gezeten en hij was daar niet blijer van geworden. Afijn de 3e operatie volgende en hij wilde weer geen vrijnemen ervoor. En omdat heen en weer rijden geld benzine kost. Kon ikin de ochtendmet hem mee. Moest er om 7 uur zijn. Hijbegint om 7 uur met werken en kon ik met de trein terug.. hier hebben we woordenwisseling overgehad. Ik kan toch niet na een operatie met de trein terug??. Afijn uiteindelijk besloot hij dan tot 2 uur te gaan werken dan mij op te komen halen me thuis te brenfen en dan weer terug te gaan naar adam. Die ochtend heeft hij me voor het ziekenhuis afgezet. Zei ik ook. Rij maar door naar je werk. En werd ik om 8 uur geopereerd. Om half 11 was ik klaar en werd hij gebeld dat eerst de arts langs moest komen en dat ik pas rond 5 uur wegmocht. Inmiddels was de arts al om 12 uur geweest en mocht ik om 3 uur naar huis. Hem gebeld en hij zou er om 3 uur zijn. Dat was die ook. Waar ik me aanstoorde was dat hij me beloofd had om om 2 uur te stoppen. Ik heb dan ook van 7 tot 3 uur daar in me eentje gelegen en had het fijn gevonden dat hij om 2 uur kwam. Heb me echt alleen gevoelt daar. Mede door de medicijnen waarschijlijk heb ik hem op de terug weg in de auto echt voor alles en nog wat uitgemaakt. Heb zelfs gevraagd of hij homo is en of hij vreemdgaat. Hoe het nou niet bij hem opgekomen is om mij even wat eerdee te konen steunen. Bij thuiskomst wilde hij ook niet mee naar binnen. En is hij weggegaan. Waarop ik me nog belangrijker voelde voor hem. Sindsdien heeft hij me geblokkeerd verwijdert van foon enz. Dit is inmiddels 6 dgn geleden en hij heeft niet eens meer aan me gevraagd hoe het met me ging. Snap best dat hij dus boos is voor me scheldpartij. Maar snap niet als hij zegt dat hij van me houdt me nu zo aan me lot overlaat. Hij wil niet begrijpen waar mijn emoties die maandag vandaan komen. Ik wil hem niet kwijt maar vind dit zo moeilijk. Zeker nu.
Please weet iemand wat ik moet doen.

Gr

afbeelding van 2emotional

@mejane

Het eerste wat in me opkomt bij het lezen van je verhaal is dat jullie meer met elkaar moeten praten. Vertel hem waarom het zo belangrijk voor je is dat hij bij je is. Luister ook naar waarom het voor hem niet zo evident lijkt. Ik kan me inbeelden dat wanneer hij heel weinig verlof heeft hij dan die dagen liefst gebruikt voor vakantie of momenten waarop het echt niet anders kan...
Boos worden en elkaar uitschelden is heel menselijk maar niet de beste manier om elkaar beter te begrijpen. Een goede relatie kan zo'n woordenwisseling volgens mij wel overwinnen. Probeer er iets uit te leren, allebei, dan kolen jullie hier sterker uit!

2emo

afbeelding van mejane

Memo bedankt voor je

Memo bedankt voor je reactie.

Maar me vriend is geen prater. Als ik erover begin dan ben ik gelijk al een zeikwijf. Ik heb duidelijk uitgelegd in mijn schreeuwpartij naar hem dat ik me alleen voelde daar. En dat ik op hem zat te wachten. Heb hem gevraagd of hij een ander heeft of hij zelfs homo is. Waarom hij wie of wat belangrijker vind dan mij.hij is het type dat een week boos blijft en dan daarna er niks meer over wilt zeggen. We hebben al meer mee gemaakt samen. Waar ook mijn gevoel vandaan komt. Vind niet kloppen dat ik moet smeken of hij aub mee wilt naar het ziekenhuis. Verhaal dat hij niet genoeg dgn heeft klopt enigszins werkt daar net een jaar. Maar kan wel een dagje vrij nemen een dag na zijn verjaardag. Plus hij zei tegen mij dat hij die 2x bij de andere operatie die uren heeft ingehaald. En neemt ook 2 dgn na deze operatie vrij of wat dingen met zijn auto te regelen.snap wel dat hij niet gelijk wilt praten erover maar heb hem nu al 5 dgn met rust gelaten. En hij blijft zo doen. Hij zegt tegen mij dat ik er niet steeds over mag beginnen maar waarom mag hij dan wel 5 dgn boos erover blijven?

afbeelding van brabbelbrabbel

Waarom wil je hem niet

Waarom wil je hem niet kwijt?

Ik mis een belangrijke pijler in je relatie:
Steun/veilige haven/kunnen schuilen

Dus..
Heb jij toevallig een multimiljonair met drie kastelen en 8 vakanties per jaar?

afbeelding van mejane

Hoi. Haha kon er wel om

Hoi.

Haha kon er wel om lachen. Nee hij is niet rijk haha..
Hij is ook niet de geweldigste man maar in mijn ogen wel. Ik mis ook inderdaad heel erg die steun bij hem. Heb het zelfs gehad toen ik werd ontslagen dat ik hem belde. En hij gewoon zijn telefoon uitgezet had en me 2 dgn genegeerd heeft. Altijd als ik iets heb is hij foetsie.
Hij wil mij gewoon niet begrijpen in wat ik zeg.
Hij zegt ook nu gewoon tegen mij als ik hem zeg dat ik niet begrijp waarom hij nu zo gemeen tegen mij doet. Dat ik daar maar is over na moet denken. Net alsof alles mijn schuld is.
Waarom niet kwijt.
Ja we hebben ook wel leuke momenten samen. Voel me dan ook prettig bij hem. Alleen deze acties van hem maken me onzeker. En geloof ik gewoon niet dat het echte houden van.. van zijn kant komt.

afbeelding van brabbelbrabbel

Gelukkig lachen

De toon was ook grappig bedoeld.
Gelukkig kan je er om lachen.

Liefde.. Iig liefde van dien aard waar jouw hart naar verlangt.. Nee dat geloof ik ook niet.

Dus dan weet je genoeg he?
Hoe pijnlijk ook..
Maar voor die pijn ga je hier gelukkig veel steun kunnen vinden.

Op naar een gelukkiger leven!
Je mag er zijn.
Je bent het waard.

afbeelding van mejane

Ja maar das het rotte. Ik kan

Ja maar das het rotte.
Ik kan niet accepteren dat het over is. Voor mij was hij echt mijn maatje. Kan niet begrijpen dat hij al die tijd heeft staan liegen tegen me. Dat hij van me hield.
En waarom hij niet als een volwassen man hierover kan praten. En mij zo in me onbegrip kan laten stikken.

afbeelding van petals

eerlijk? Ik vind het een

eerlijk? Ik vind het een grote egoïst, hier heb je toch niets aan? Een serieuze relatie is niet alleen in de leuke tijden maar ook in de mindere, jij gaat door een hel moet worden geopereerd en hij laat je iedere keer staan? Sorry, maar vind ik niet helemaal normaal hoor. Kan me voorstellen dat bij jou de frustratie heel hoog is opgelopen. Praten is inderdaad dan wel belangrijk maar als jij het al hebt aangegeven dat je het rot vindt, en hij doet er niks mee... tja kan me voorstellen dat de bom dan een keer barst. Zou er zelf ook helemaal klaar mee zijn. Probeer over hem heen te komen zou ik je aanraden ook al voelt het nu klote. En ga je zeker niet afhankelijk opstellen om hem terug te krijgen. Je bent veel meer waard dan dit!

afbeelding van mejane

Klopt petals. Ben het ook

Klopt petals.

Ben het ook eens. Hoop mensen zeggen het. Maar mijn punt is nu. Ik ben boos geworden waardoor hij weer boos werd. En ik nu de pineut eigenlijk ben. Was niet mijn bedoeling door mijn ruzie om ervoor te zorgen dat het uit ging. Nu nog steeds wil ik gewoon graag dat hij weer normaal doet tegen mjj. Ipv negeren.
Hij zegt is een optelsom van alle ruzies bijelkaar. Maar 6 wkn terug hebben we een gesprek gehad met elkaar. En dingen opgelost en gingen we opnieuw verder zeg maar. Deze ruzie van maandag heeft niks met die problemen te maken. Tegen mij wordt dan gezegd dat ik niet steeds ouwe koeien uit de sloot mag halen. Maar in zijn geval worden die ouwe koeien er nu wel bij opgeteld. Wil hem gewoon nog niet kwijt en vind dit zo oneerlijk. Heb zoveel van hem geaccepteerd. Maakt me uit voor bitch hoer dom wijf. Slaan zelfs nog.. zelfs 3 dgn na me 2e operatie... en dan doe ik ook weer normaal tegen hem. Maar als ik eens boos ben dan is hij 3 wkn van slag en wilt me niet zien. Zooo krom zo dubbel en ja ik hou toch van hem

afbeelding van petals

luister meid. Het zal

luister meid. Het zal allemaal best het is allemaal jouw schuld, jij haalt oude koeien uit de sloot? Hij heeft je keer op keer laten barsten. Door zijn gedrag loopt het al tijden niet in jullie relatie. En hallo de woorden die hij gebruikt die kunnen ECHT niet hoor!!! En hij slaat je??? Maar wat jij hebt gedaan is je hebt veel te veel geslikt, en ja dan word je een keer boos, en dan wordt er naar jou gewezen en voel jij je rot, en nu gaat het ook nog uit. Maar als jij niks mag zeggen of meneer reageert zo, en je nooit eens boos mag worden, altijd maar alles moet accepteren en op je tenen lopen, wat voor relatie heb je dan?

Wat jij je heel hard af moet gaan vragen - heb die vraag ook aan mezelf gesteld want ik had ook een niet zo lieve ex laten we het daar op houden - is waarom blijf jij? Hij gaat niet normaal doen, da's een illusie. Zo te horen gedraagt hij zich zo erg tegen jou dat het beste wat jij kunt doen, ook voor hem, weggaan is. En heeeeeel misschien gaat hij dan zelf hulp zoeken voor zijn gedrag, als het al zou helpen. Hij zit met een serieus agressieprobleem. Jij kunt zijn problemen niet oplossen. Laat je niet uitschelden of als boksbal gebruiken.

Ik herken het gevoel van gemis en da's heel dubbel, I know. Ik heb mijn ex ook nog lang gemist, ik miste de goede tijden, maar de goede tijden zijn de kruimeltjes die je laten blijven.

Sterkte meissie!!

afbeelding van mejane

Maar hoe ben jij weggegaan

Maar hoe ben jij weggegaan dan bij hem?.
Ik kan dat pas als ik echt een hekel aan iemand heb. En heb dat gewoon nog niet.. begint wel steeds meer te komen door gesprekken met iedereen hier. En thuis... hoe ben jij eroverheen gestapt

afbeelding van brabbelbrabbel

Mejane

Mooie vragen tot zelf onderzoek lees ik bij je.

Nog geen hekel aan hem?
Prima.. Is toch ook niet nodig?
Van jezelf toch zeker wel een gevalletje teveel je grenzen opschuiven.
Zodra er een ongemakkelijk gevoel ontstaat moet je reageren.
Dat doe je niet.
Want je schuift en je schuift..
Heb jij soms een hekel aan jezelf?
En als mooie mejane dan eindelijk eens lief is voor zichzelf.. Namelijk het niet pikken dat iemand je zo onbeschoft waardeloos klote behandeld..ga je nu weer terugkrabbelen omdat je hangt aan piepkleine kruimels liefde?
Omdat zo'n zakkenwasser het EQ heeft van een klodder ganzenpoep?

Weet je..
Onze meningen zijn maar relatief.
Maar waar ik hier fel op reageer is asociaal gedrag.
Liefdeloos gedrag.
Wie het ook is.. Hoe knap ook.. Dit laat je toch niet gebeuren???

Wat maakt dat jij dit tolereerd?
Wat maakt dat je nu nog terug wilt draaien?
Wat maakt dat jij op de ene of andere manier denkt dat jij deze breuk veroorzaakt hebt?
Wat zijn je principes?
Waarom luister je niet naar je eigen ik?
Je eigen ik die keer op keer geraakt is met dat asociale gedrag?
Waarom hou jij zo weinig van jezelf?
Waarom heb jij meer respect voor een asociaal persoon dan voor je eigen behoeften?

Ik hoop oprecht dat je over een half jaar dankbaar bent dat jij de kracht had om ruzie te maken en dat als een wonder je er geluk bij een ongeluk bij hebt gekregen: dat hij de kuierlatten genomen heeft.

Hoe om te gaan met de pijn?
- tijd
- zelf onderzoek
- analyseren
- groeien
- huilen
- schrijven
- ... Het enigste wat vast staat: aan het einde schijnt de zon

Wees niet bang voor een pijnlijke reis.
Koester jezelf.
En koester je toekomstig geluk.
Kijk om je heen en kijk in jezelf.
Het komt echt goed!!

afbeelding van brabbelbrabbel

EQ

Er bestaan trouwens relaties waarin de ene de ander opvangt.
En ook dat soort mannen zijn er.

Die je hadden gereden van hot naar her.
Die een lekker plekje op de bank hadden gecreëerd met een dekbed en Kruikje.
Die voor je zorgen.
Koken
Wassen
Zingen
Lachen
Troosten
En.. Steunen door dik en dun.
Die nagelbijtend tijdens je operatie in de wachtkamer hadden gezeten.
Of hun telefoon gloeiend in de hand hadden gehouden.

Duidelijk dat jij die (nog) niet gevonden hebt in een liefdesrelatie.
Maar ik lees wel je (menselijke) behoefte tot zo'n wederhelft.
Die heb ik ook.

Waarom genoegen nemen met minder?

afbeelding van mejane

Moet huilen bij het lezen van

Moet huilen bij het lezen van je berichten. En je hebt helemaal gelijk.
Kromme is inderdaad dat ik weet dat het zo niet hoort.. maar doordat hij zegt. Dat ik maar is nou moet gaan wat ik fout heb gedaan. En dat hij zich schaamde dat ik zo uit me plaat ging. Ga je jezelf afvragen of je wel juist gehandelt hebt. Zeg ook constant dat de narcose plus morfine daarna wellicht me heftiger hebben doen laten reageren. Maar hij vind dat ik me daar niet achter mag schuilen. Ben ondertussen 2x uit elkaar gegaan met vorige partners. 2 kids van verschillende vaders. 1 e man 10 jaar mee samen geweest de koek was daarbij op beide kanten. 2e man 6 jaar mee getrouwd geweest en die sloeg me.. dus me vriend nu heeft me uit een dalletje gehaald en enorm geholpen toen ik hem nodig had en dankbaar voor ben. Das de reden ook dat ik hem niet jwijt wil. Wil gewoon dat hij normaal doet. Met respect

afbeelding van kiki70

mejane

Hij behandeld jou zo, daarbij heeft hij geen enkel respect voor jou

Een relatie heb je samen en niet alleen.

Lief en leed delen is RESPECT

Kiki

afbeelding van kiki70

Mejane

Mejane,

Ik weet niet wat ik lees, het maakt niet uit hoe en wanneer Petals is weggegaan. Petals is voor haar eigen leven gegaan en dat zou jij ook eens moeten doen. Oh my god, wat herken ik hier veel in. Ik had net zo'n ex. En het was altijd maar mijn schuld. Terwijl ik al op eieren liep. Meissie, je moet echt voor jezelf gaan. Dit gedrag van hem is absoluut niet goed te praten, en ik weet dat je van hem houd maar houdt hij wel van jou? Ik denk het niet namelijk, hij houd niet eens van zichzelf.

Ik zeg niet wat je moet doen, maar dit is niet goed voor je gezondheid, stress is niet goed voor het helen binnen in jou lichaam. Het is te gek voor woorden dat hij jou steeds heeft laten zitten. Als ik jou was, zou ik ermee stoppen.
Is makkelijk gezegd, maar jij gaat hier zelf aan onderdoor.

Sterkte en veel wijsheid

Kiki

afbeelding van mejane

Dankje kiki. Jullie woorden

Dankje kiki.

Jullie woorden steunen mij enorm. Hoe moeilijk ook. Voel me wat sterker worden hierdoor dat het gelukkig niet geheel mijn fout is. Heb vandaag al niks meer van me laten horen. Ben benieuwd of ik van hem nog wrl wat ga horen. Iniedergeval een uitleg waarom hij me zo voor de gek heeft gehouden.

afbeelding van Hetlevenismooi

@mejane

Natuurlijk is het niet jouw fout, dat word je misschien aangepraat...als je bij een man blijft en dat toe laat steeds, die behandeling met slaan, dan kun je van fout spreken.

Ik persoonlijk zou er een knop voor hebben en afknappen, ik ben nooit door een man geslagen.
Dat zou ZO over mijn grenzen zijn...

Jij wacht op een telefoontje van hem, jouw grens is dus uitgerekt...
Ga je grenzen bijstellen lieve schat en ga verder met je leven voor er nare dingen gebeuren. Het is totaal uit zijn balans zo.

Veel wijsheid, kracht en die knop!

afbeelding van petals

hoe ben ik weggegaan geen

hoe ben ik weggegaan geen flauw idee ik ben eerst drie keer teruggegaan, maar ik ben weggegaan toen ik eindelijk inzag hoe achterlijk en gestoord zijn gedrag was. Geen enkele man mag ook maar een vinger naar jou opheffen. Waar het fout gaat is dat jij het toelaat en dat ik het heb toegelaten. Nou ja mijn ex heeft me niet geslagen maar de woorden als hoer en weet ik veel waren ook voor hem normaal. Waarom accepteer je dat als normaal? Dat heeft te maken met je eigenwaarde en ook met dat je gewoon op een of andere manier in zijn greep bent, hij weet hoe hij je weer moet inpakken en hij weet dat je zo gek op hem bent. Hoe ben ik eroverheen gestapt? Door heel hard te zijn: nee, dit niet meer. Doordat ik wist dat het niet zou veranderen. Doordat ik veel gelezen heb over zijn gedrag en hoe gestoord het is. Hij heeft nog een aantal weken geprobeerd om me terug te krijgen. Maar ik had inmiddels verstandelijk het inzicht dat het echt niet zou gaan werken, toen ging er op een gegeven moment een schakel bij mij om en heb ik nee gezegd op zijn uitnodigingen.

En ja ik miste hem ook, eerste periode dacht ik dat ik eraan kapot ging, maar afstand schept rust en dan kun je weer helder na gaan denken en echt goede keuzes maken. Wat hij doet is manipulatie lieverd: wijzen naar jou terwijl hij je verdomme slaat! Hij weet hoe jij in elkaar zit, dat jij je dan rot voelt en schuldig en dat jij er alles aan zou doen om het weer goed te maken. Het zou heel goed kunnen dat hij straks weer komt met mooie woorden van spijt maar mooie woorden van spijt duren niet lang...

afbeelding van mejane

Wat knap petals. Om zo die

Wat knap petals. Om zo die knop om te zetten. Want ik zit zelf alweer het senario te bedenken. Als ik nu echt 2 wkn niks van me laat horen en hij gaat 2 wkn smeken. Zal hij het toch wel menen?. Maar jij zegt hierboven dat dat toch niet zo is... omdat jou ex ook om je bleef smeken dus...ik hoopte eigenlijk nog een soort dat hij dan wel zijn eigen fouten ook in ging zien en er wat aan zou doen. Maar das eigenlijk een verloren zaak..
mennn dis zo moeilijk allemaal. Vond hem zo leuk.

afbeelding van waterman

Aan Mejane

Hoi Mejane....

Misschien zou jij jezelf voorzichtig de volgende vraagjes moeten stellen.... Wij hoeven geen antwoord, hoor, maar jij misschien des te meer.....

Krijg je voldoende respect van hem? ECHT respect? Waardeert hij je genoeg? ECHTE waardering? Of niet?

Dat zijn heeeeeel belangrijke vraagjes, hoor. Heel fundamentele vraagjes.

afbeelding van petals

ja smeken deed hij wel lieve

ja smeken deed hij wel lieve Mejane, smeken deed hij nog een paar weken.
Maar dat deed hij eerder ook, en dan ging ik weer terug en in wezen veranderde er NIKS. Sterker nog, het werd alleen maar erger want hij was boos dat ik het had gewaagd een tijd alleen te zijn.
En toen ik niet terug ging veranderde het smeken in meer agressie, ik kreeg de ergste scheldwoorden naar mijn hoofd. Is dat dan smeken uit respect naar mij, omdat hij van me houdt? Nee, het is frustratie omdat hij zijn zin niet krijgt, ging puur en alleen om hem.

Je moet je dus eerst goed bedenken, waarom smeekt hij?
En zijn er signalen dat er iets wezenlijks gaat veranderen? Dat hij ECHT inzicht heeft? Dat zie je door te kijken of hij ECHT vraagt naar jou, of hij ziet hoeveel pijn het jou doet, of hij vraagt wat zijn gedrag met jou doet, of hij geduld heeft als jij nog niet meteen naar hem terugkruipt als hij met zijn vingers knipt. Of hij vraagt aan jou hoe jij de dingen wil. Of hij vraagt aan jou hoe jij je voelt.

Ik denk zelf dat een man die je slaat, die zo agressief is, die zich zo gedraagt, die steeds naar jou wijst en zichzelf vrijplijt, die wegloopt als je hem nodig hebt, een fundamenteel probleem heeft met zichzelf. Waarvoor hij hulp moet zoeken. En dat jij hem niet kunt helpen. Je helpt hem het best door weg te blijven. Je helpt jezelf het best door weg te blijven. Pas dan kan hij er ZELF voor kiezen om met zichzelf aan de slag te gaan. En dan nog... dit soort dingen zit zo diep, dat gaat echt niet met een belofte over, dat is echt niet met een week over.

Als het smeken alleen is om je weer eventjes terug te hebben zodat hij je weer als een boksbal kan gebruiken, dan is het puur voor zichzelf en niet voor jou. Wat je zou willen hebben is een wezenlijke verandering in hem als persoon, iemand die ECHT rekening met jou gaat houden en ECHT spijt heeft van wat hij heeft gedaan. En inderdaad zijn fouten in gaat zien. Ik kan natuurlijk niet oordelen over jouw ex, maar mijn ex zag nooit zijn fouten in, hij wees altijd naar mij. Ik hoor dat van jou ook wel in je verhaal. Het ging altijd over mijn gedrag, maar zijn eigen gedrag daar wilde hij het niet over hebben.

Dus afstand houden, vooral niet zelf gaan smeken en als hij terug komt, kijken of het ECHT is. En blijf hier vooral schrijven!

afbeelding van kiki70

Mejane

Mejane,

Ik vond mijn ex ook erg leuk, maar de niet leuke dingen woog vele malen zwaarder dan de leuke dingen. Ik heb zoveel smeek mailtjes gehad van hem en werd zonder pardon in de volgende mail weer voor rotte vis uitgemaakt.

En het is niet jou schuld, alles is zijn schuld. Hij heeft jou met geen enkel respect behandeld. Jij verdiend veel beter lieverd. Iedereen verdiend beter in zo'n relatie. Ik zelf heb ook nog veel verdriet maar ik realiseer mij nu dat het nooit meer iets gaat worden, en hij is nog lang niet zover dat blijkt uit de vele mailtjes die steeds komen.

Mocht hij nou reageren...spring niet gelijk in de pen om terug te reageren. Laat hem maar een tijdje of laat hem gewoon helemaal maar los ook al is hij vaak lief

liefs kiki

afbeelding van mejane

Thanks allemaal. Vind zo lief

Thanks allemaal.

Vind zo lief van jullie dat ik gewoon even me verhaal kwijt kan. Zonder scheven gezichten. Vind zo moeilijk alles. Als ik opsta eerste wat ik doe kijken of hij mij nog steeds geblokkeerd heeft. Of hij mij nog wat gestuurd heeft. Maar nope helemaal niks. Probeer me dag maar weer sterk te houden door hem niet te bellen of wat dan ook.
@waterman. Respect krijgen van hem voel ik weinig inderdaad. Ik weet dat me ex heel veel fin.problemen heeft en dat ook flink aan hem knaagt. En dat is hetgene wat ik vaak voor ogen hielt. Hij doet zo omdat hij stress heeft. Maarja dan denk ik. Ik heb ook veel stress ben ook weleens saggie maar doe niet zo tegen hem. Het ene moment is hij er dus wel en heeft hij wel respect voor me. En het andere moment niet. Deze week moest ook zijn auto gekeurd worden en was hij daar gestresst van. En denk ik dat hij dat weer op mij af heeft gereageert. Vaak zegt hij het ook als hij me weer een dom wijf heeft genoemt dat hij dat puur uit irritatie zegt en niet meent. Maar hij heeft toen ook is tegen mij gezegd: ik zeg alleen maar dat ik van je hou zodat ik van je gezeik af ben. Dat zijn dus van die dubbele dingen waardoor ik niet meer weet wat waarheid is of niet. Al met al hij roept nu alleen dat ik me geljjk wil hebben. Maar daar gaat het mij niet eens om. Weet zelf wel dat ik me in de steek gelaten voel door hem. Maar je gaat je toch afvragen heb ik misschien overdreven gereageerd waarom was ik zooooo emotioneel maandag. Maar waarom moet hij zo boos blijven daarom?. Hij zegt maar ik ben er toch telkens bijgeweest. Ik was er toch gewoon om 3 uur. Dus waarom stel ik me zo aan. Ik wil gewoon weer dat het normaal was dat hij weer normaal doet zoals ik hem heb leren jennen.

afbeelding van waterman

Hoi Mejane

Citaat:

Vaak zegt hij het ook als hij me weer een dom wijf heeft genoemt dat hij dat puur uit irritatie zegt en niet meent. Maar hij heeft toen ook is tegen mij gezegd: ik zeg alleen maar dat ik van je hou zodat ik van je gezeik af ben. Dat zijn dus van die dubbele dingen waardoor ik niet meer weet wat waarheid is of niet. Al met al hij roept nu alleen dat ik me geljjk wil hebben.

Ga eens heel veel afstand nemen.... Heel ver van alle onrust op dit moment. Treed eens heel ver buiten de situatie zoals die nu is....... Vind je dit voldoende respect? Vind je eigenlijk niet dat je veel meer waard bent?

En als je vindt dat hij uiteindelijk wel voldoende om je geeft, dan moet er heeeel serieus gepraat worden, hoor... Niet op deze manier doorgaan, hoor! Maar je sterk af gaan vragen of je eigenlijk wel door wilt gaan. Of dat je bevrijd wilt zijn uit deze poel met drijfzand. Vraag jezelf dat maar allemaal af. Zoek je rust, en zoek antwoorden daarop.....

Waterman

afbeelding van mejane

Maar das het punt. Hij noemt

Maar das het punt. Hij noemt mij onrust en labiel.
En ik denk dan. Ja ik ben ook niet makkelijk zeg maar. Ik kan ook zuigen en trekken aan iemand als ik boos ben.

afbeelding van kiki70

mejane

Dan nog geeft het hem geen enkel recht jou zo te behandelen. Hij moet ten alle tijden van je af blijven...!!

Kiki

afbeelding van petals

je zou verdomme voor minder

je zou verdomme voor minder gaan zuigen en trekken sorry hoor... je zou voor minder onrustig reageren en jezelf labiel voelen, geen wonder, hij geeft jou ook geen enkele steun, integendeel hij slaat je eerst labiel en verwijt je dan labiel te zijn om het maar even plastisch te zeggen...

Het is hartstikke goed dat je naar jezelf kijkt, maar ga nou niet denken in termen van waar twee vechten hebben er twee schuld. Het is altijd een wisselwerking, maar als iemand zich zo naar jou toe gedraagt zit de fout in de wisselwerking er volgens mij NIET in dat jij ook eens boos wordt en af en toe ook eens niet perfect reageert. Met daartegenover een shitload aan achterlijk gedrag van hem waarbij hij NIET naar zichzelf kijkt. Hij kan ook een keer over zijn hart strijken he en naar jou luisteren. Dan heb jij misschien ook minder reden om boos te worden.

De fout in de wisselwerking zit er volgens mij in dat je het blijft pikken, dat je het een keer pikt ok iemand kan een keer mindere dag hebben. Maar waarom blijf je? Waarom wil jij het keer op keer doen werken, terwijl hij keer op keer laat zien er helemaal zijn best niet voor te willen doen? Terwijl hij je slaat? Daar gaat het fout, en ik geloof dat daar diepere patronen aan ten grondslag liggen vanuit jezelf. Daar kun je aan gaan werken zodat je een sterkere versie van jezelf wordt die dit niet meer pikt.

afbeelding van waterman

Mejane

Citaat:

Maar waarom blijf je? Waarom wil jij het keer op keer doen werken, terwijl hij keer op keer laat zien er helemaal zijn best niet voor te willen doen? Terwijl hij je slaat?

Ik vrees dat Petals helemaal gelijk heeft........ Ga je dingen afvragen, hoor.... Of jij zo behandeld mag worden.... En laat het dan niet meer toe. Ga weg.

afbeelding van kiki70

Mejane

Mijn ex heeft ook 80.000 schuld en heel veel problemen, maar dat is zijn probleem en hij hoort jou dan nog niet zo te behandelen want het is zijn probleem en hij moet dat zelf oplossen en als hem dat niet lukt dan zijn er genoeg instanties om hem daarbij te helpen. En verder moet hij jou in waarde laten. Stress mag niet de oorzaak zijn hoe hij jou behandeld, er zullen gerust wel factoren zijn die hem storen maar dan nog mag hij jou niet slaan en respectloos behandelen. Ik merk uit je verhaal dat je steeds voor hem opkomt, LIEVE SCHAT, DAT SIERT JOU ALLEEN MAAR. Maar bekijk het eens andersom. Hij zal dat nooit voor jou doen. Het enige wat telt is nu jou gezondheid, en je moet lief zijn voor jezelf en lieverd, zet je mobiel even lekker uit, en ga wandelen...doe iets zodat je niet met hem bezig bent. Ik weet gerust wel dat je zit te wachten op een whatsappje of wat dan ook, ik heb daar ook in gezeten. Ik ben er nog lang niet, maar ik heb wel al een grote hoge muur om me heen gebouwd, hij kan er bij wijze van niet eens overheen kijken...

Pak je zelf aan en wees vooral heel sterk.. nogmaals... zodra hij appt, spring niet gelijk in de pen. Want zodra jij je kwetsbaar opstelt heeft hij jou waar hij jou hebben wilt...GUN HEM DAT NIET!!!

Kiki

afbeelding van mejane

@kiki. Hoe lang ben jij al

@kiki. Hoe lang ben jij al uitelkaar dan met je ex?. En zou je willen dat het nog goedkomt tussen jullie twee?.

afbeelding van kiki70

Mejane

Ik ben sinds 18 april bij hem weg
en nee ik wil hem niet meer terug, maar nogmaals ik mis wel
de leuke dingen met hem, maar die wegen niet zo zwaar als de niet leuke dingen

Lees anders mijn blog even... misschien herken je dingen waardoor jou ogen open zullen gaan.

Ik kan niet voor jou beslissen, maar ik kan je wel zeggen dat je beter verdiend.

Sterkte meissie

Kiki
http://www.ldvd.nl/weer-terug-bij-af-4

afbeelding van drbibber

Goede voornemens

1 I will never beg or plead for someone else again. Any man/woman who brings me to that level is not worth my heart.

2 I will never tolerate criticisms about my body, age, weight, job, or any other insecurities I have. Good partners don't put you down, they raise you up.

3 I will take a step back from my relationship once every month to make sure that I am being respected and loved, not flattered and love-bombed.

4 I will always ask myself the question: "Would I ever treat someone else like this?" If the answer is no, then you don't deserve to be treated like that either.

5 I will trust my gut. If I get a bad feeling, I won't try to push it away and make excuses. I will trust myself.

6 I understand that it is better to be single than in a toxic relationship.

7 I will not be spoken to in a condescending or sarcastic way. Loving partners do not patronize us.

8 I will not allow my partner to call me jealous, crazy, or any other form of projection.

9 My relationships will be mutual and equal at all times. Love is not about control and power.

Meer goede raad op https://www.psychopathfree.com

afbeelding van waterman

Zoooooo

Dit zou iedereen uit haar/zijn hoofd moeten leren.............

afbeelding van petals

ja die is geweldig! Heel

ja die is geweldig! Heel krachtig! Dat is eigenlijk samengevat de basis voor iedere relatie, en soms denk ik wel eens dit zou vaste prik moeten zijn in de opvoeding en op school van iedereen. Gelukkig gaan veel relaties ook goed en is dit niet nodig, maar soms...

afbeelding van waterman

Ja he.... je zou willen dat

Ja he.... je zou willen dat je op school hier eens een keertje les in gehad had, he... hoe relaties soms echt niet werken, en waar je op moet letten.....

En dat je ouders je goed voorlichten over sommige zaakjes... Vertellen hoe je je staande houdt in relaties

Maar, je leert het door vallen en opstaan.... en meestal gaat dat goed..... en je houdt er schrammen aan over...

afbeelding van mejane

Das cool gevonden. Zal ze

Das cool gevonden. Zal ze inderdaad onthouden.

afbeelding van mejane

Maar even eerlijk?. Vinden

Maar even eerlijk?. Vinden jullie nou dat ik wellicht te overdreven heb gereageerd?. Of zouden jullie het ook fijn vinden als je partner wat meer betrokken was bij de operatie?. Aangezien hij aangeeft dat hij er inderdaad wel was.

afbeelding van petals

wat zegt je eigen intuïtie?

wat zegt je eigen intuïtie? Kijk eens diep in jezelf, wat denk je zelf?

afbeelding van mejane

Ik denk dat ik niet zo had

Ik denk dat ik niet zo had moeten schreeuwen en huilen. Maar voelde niet de steun van zijn kant. Meer als een taxi.
Maar ja ik hou van kroelen kusjes geven hand in hand lopen. En hij is niet zo.. hij is meer materialistisch. Met een weekendje weg ofzoiets of uit eten laat hij zien dat hij van me houdt.
Dus misschien had ik het moeten laten rusten en respecteren dat hij de moeite heeft gedaan om me thuis te brengen. Dat was misschien zijn manier van liefde tonen.

afbeelding van mejane

Ik denk dat ik niet zo had

Ik denk dat ik niet zo had moeten schreeuwen en huilen. Maar voelde niet de steun van zijn kant. Meer als een taxi.
Maar ja ik hou van kroelen kusjes geven hand in hand lopen. En hij is niet zo.. hij is meer materialistisch. Met een weekendje weg ofzoiets of uit eten laat hij zien dat hij van me houdt.
Dus misschien had ik het moeten laten rusten en respecteren dat hij de moeite heeft gedaan om me thuis te brengen. Dat was misschien zijn manier van liefde tonen.

afbeelding van brabbelbrabbel

Mejane

Heb je mijn reacties wel goed gelezen?

afbeelding van mejane

Uhh ja brabbel. Hihi.. Maar

Uhh ja brabbel.
Hihi..
Maar niet alle mannen zijn zo toch?. Maar wil niet zeggen dat ze dan slecht zijn toch?

afbeelding van Teigetje

Eerlijk

Of je 'overdreven' hebt gereageerd? Waarschijnlijk wel, omdat je al veel te lang niets hebt gezegd Knipoog
Maar dat betekent niet dat je geen recht hebt om te vinden dat hij niet genoeg betrokken was.
Zoals ik het lees:
- jij had wel wat meer steun, warmte en betrokkenheid kunnen gebruiken bij deze heftige gebeurtenissen in je leven.
- hij vindt blijkbaar dat hij al heel wat heeft gedaan door elke keer vrij te nemen, terwijl hij eigenlijk wil werken

Daar hebben jullie een conflict van behoeftes. Ik vind jouw behoeftes heel normaal en menselijk. Veel mensen nemen iemand mee als ze geopereerd moeten worden, en gaan niet met de trein naar huis. Sommige mensen misschien wel, maar daar wil jij niet bij horen, vind ik niks raars aan. Dat iemand je het gevoel geeft dat hij of zij heel veel voor je doet, en jij eigenlijk maar lastig bent, is niet fijn, en ook niet helemaal eerlijk. Hij kiest er namelijk zelf voor om vrij te nemen en er voor je te zijn. Daar moet hij jou niet voor verantwoordelijk maken. Kennelijk vond hij zelf ook wel ergens dat hij zijn vriendin niet helemaal kon laten zitten.
Aan de andere kant, heel veel mensen vinden dat werk voor het meisje gaat. Zoals je in mijn andere reactie kan lezen, is dit een gevoelig punt voor mij, weet dat niet zo goed. Maar vind in elk geval, áls hij dan vrij neemt, moet hij niet gaan lopen miepen.

En weer mijn advies, ook al heb je misschien overdreven gereageerd, probeer een poosje niet aan jezelf te twijfelen. Je bent voor jezelf opgekomen, hoe onhandig ook misschien, maar je hebt het wel gedaan. Als dit iets is wat je moet leren, kan je niet verwachten dat je in 1 keer het perfect kan. Leerpuntje, volgende keer eerder zeggen wat je niet zint, zodat het wat minder hoog oploopt. Glimlach

Goed bezig dus!

afbeelding van Teigetje

@Mejane, grenzen

Mejane, wat een verhaal. Het eerste wat in me opkomt is wegwezen. En ik ben met bovenstaande reacties eens, dat jouw aandeel in het verhaal is dat je niet voldoende grenzen stelt. Hem kun je niet veranderen. Dat is de grootste vrouwenkwaal, die kerels willen veranderen, maar dat gaat niet. Als een kerel al verandert, dan is dat omdat hij dat zelf wil, niet omdat zijn vrouw hem keer op keer vertelt dat zijn gedrag niet spoort. Onderschat het mannelijke ego niet, no offense gentleman.

Ik weet niet waar je precies staat, en of je (ergens) wel weet dat je meer grenzen zou moeten stellen, of dat je vooral wel begrijpt waarom hij je slaat en je uitscheldt. Ik bedoel dat je veel excuses maakt voor zijn gedrag van binnen? Maar zelfs dan, tenminste dat denk ik, is er altijd wel ergens een moment dat je denkt, dit is niet eerlijk, of iets dergelijks. Ik zou zeggen, houd die gedachten vast. Als ik je een tip mag geven, probeer eens te kijken, als je over jullie tweeën nadenkt, of je voor hem denkt of voor jezelf. Bijvoorbeeld, als je nadenkt over waarom hij nu geen contact opneemt: Als je denkt: hij neemt geen contact op, want ik was boos, dan denk je voor hem en maak je jezelf slechter. Als je denkt, ik mis hem en zou graag willen dat hij contact opneemt, denk je voor jezelf. Maar de moeilijke variant, ik mis hem, dus hij moet contact opnemen, dan denk je het laatste stukje weer voor hem. Om de situatie helder te maken voor jezelf, zou je al was het maar voor de grap eens een poosje alleen voor jezelf kunnen denken. Hoe raar of slecht dat ook voelt. En dan in de variant, waarin jij geen dingen fout doet. En je elke gedachte die negatief over jezelf is corrigeert met een positieve. Dus in plaats van, ik mag niet zo boos worden, want dan ben ik niet aardig en maakt hij het uit, meteen corrigeren met: ik mag best boos worden en voor mezelf opkomen als ik slecht behandeld word. Gewoon als experiment.

Je bent namelijk niet de enige die in een dergelijke situatie toch nog terug wilt naar een vent die eigenlijk niet goed voor je is. Heb daar ook last van. Maar het wordt alleen maar erger als je niet leert om beter grenzen te stellen. En 'die kerels' weten op een gegeven moment je precies in je zwakke plek te raken. Bijvoorbeeld in mijn geval, door allerlei omstandigheden werk ik niet. Dat vind ik best moeilijk. Mijn huidige ex, werkt heel hard, is altijd druk en krijgt daardoor veel voor elkaar. Ik ben vaak moe en doe vaak niks. Dus als ik dan graag wat aandacht wilde, kon dat vaak niet, omdat hij of moest werken, of moest slapen. Maar als ik dan op zondag graag bij hem wilde zijn, en hij nog een klusje had of iets dergelijks en ik boos werd zei hij iets waar mijn onzekerheid ligt. Hij maakte wat van zijn leven, zei hij bijvoorbeeld dan, en ik niet. Zal je de rest van het verhaal besparen, want jouw blog, maar is geëindigd in dat hij laatst met zijn mega grote en sterke lijf tegenover me stond te flippen, in zijn vuistend slaand vlak voor mijn gezicht. Ik sla je dood, zei hij. Ik heb nog last van flashbacks.
En toch vertrouw ik mezelf niet helemaal dat ik niet nog een keer in de valkuil van zijn grote beschermende (en altijd te kort durende) armen val, als ik me weer eens eenzaam en wanhopig voel. Heb nu al mijn vrienden en kennissen en vage bekenden nodig om dagelijks wat af te spreken, zodat ik sterker word en niet weer voor de bijl ga.

Ik wens je dan ook veel sterkte in goed voor jezelf zorgen. En mocht je nog een keer voor de avances van deze klootviool vallen wees dan niet te streng voor jezelf. Sommige mensen, waaronder jij waarschijnlijk als ik lees dat je hem zelfs niet de laan uit stuurt als hij slaat, hebben echt niet geleerd gezonde grenzen te stellen en zijn vaak slachtoffer van mafkezen die vooral aan zichzelf denken als het er op aan komt. Alsof deze twee soorten mensen een onzihtbare aantrekking hebben, maar goed. Je zult zien dat je meer vind, waar je eigenlijk naar verlangt als je minder lief voor die ander wordt, en meer voor jezelf. Lief zijn is een heel mooie eigenschap, maar te lief zijn, geeft een hoop pijn en gedonder.

Beterschap!
Teigetje

afbeelding van mejane

Hoi teigetje. Voel met je mee

Hoi teigetje.

Voel met je mee in je verhaal. Weet inderdaad wat het is.. maar gelukkig heb je vrienden om je heen die je helpen. Ik daarentegen niet meer. Mijn vrienden waren geen echte vrienden en maakte ook misbruik van me goedheid zeg maar. Me ex heeft me dat ook wel in latwn zien. Waar ik hem ook wel dankbaar voor ben. Nu niet want nu zit ik als een doodvogeltje thuis en kan met niemand praten. Ja jullie gelukkig. Me ex heeft een gokverslaving gehad waar een hoop stress bij kwam toen hij er mee moest stoppen. Daar is het slaan ook begonnen. Hij heeft me meerdere keren geslagen. En zelfs met volle vuisten in het gezicht.
Maar ik denk altijd zo je kan me beter slaan doet lichamelijk pijn maar geestelijk misbruiken (onderuit halen, minderwaardig voelen). Vind ik 10x erger.
Ik denk op dit moment op beide manier. Ik denk ik mis hem wil graag dat hij contact opneemt maar weet dat hij dat niet doet omdat hij bois is... ik kom wel voor mezelf op zeg maar. Maar als ik dat doe wordt ik afgestraft op een kinderachtige manier. En dan denk ik maar. Nou laat mijn gevoel maar zitten als het maar gewoon weer goed komt. Want heb geen zin in die ruzie constant.
Mennn ik vind dit gewoon f.... en zou gewoon zo graag willen zien dat hij echt van me heeft gehouden zoals hij altijd zei. En nu gewoon aanbeld en zegt. Sorry ik ben niet juist geweest en had ook anders moeten reageren. En wil weten hoe het nu met je is..

afbeelding van Teigetje

Mejane, verlangens

Lieve Mejane,

Ik begrijp zo goed als je zegt dat je alleen maar wilt dat hij tot inkeer komt en lief voor je is. Wat een naar gevoel is het, om je zo alleen en in de steek gelaten te voelen. Je wilt alles wel doen om dat op te laten houden. Dat ken ik. Ik heb ook een hoop met me laten gebeuren omdat ik graag iets wilde wat ik heel erg miste. Had ook weinig vrienden meer, en zeker geen dagelijks contact met iemand. Als je zo eenzaam bent, dan doe je alles om dat op te laten houden, weet ik alles van.

Bij het stoppen van mijn vorige relatie, had ik ook nergens waar ik heen kon, behalve deze site. Inmiddels heb ik therapie gehad en gaat het iets beter, maar is het nog altijd moeilijk. En ik ben ook al vaak vrienden kwijt geraakt, omdat ik elke keer door ging met een relatie die slecht voor me was.

Dus hoewel ik snap dat je zegt, laat mijn gevoel maar, is het misschien goed om eens te kijken naar wie wie dan in de steek laat. Als jij zegt, laat mijn gevoel maar, omwille van geen ruzie en de kruimels leuke dingen van jullie relatie, dan geef je hem eigenlijk het verkeerde voorbeeld. En krijg je, hard genoeg, dus precies dat terug. Hij laat jouw gevoel ook maar. En dat doet pijn, en als het te veel pijn gaat doen, dan schiet je uit je slof. Neemt hij nog meer afstand, doet het nog meer pijn, ga je nog meer je best doen, etc. Maar eigenlijk, laat jij jouw in de steek, door te denken, laat mijn gevoel maar. Je kunt niet van een ander eisen/verlangen dat hij je geeft, wat jij jezelf niet wilt/kunt geven. Mensen reageren toch op hoe jij met jezelf omgaat. Dus vraag is, hoe kan je zorgen dat je iets minder bereid wordt jezelf maar aan de kant te zetten voor een lief woordje. En kan je die lieve woordjes, die je blijkbaar zo hard nodig hebt dat je alles er wel voor opzij wilt zetten, niet elders halen? Ik heb veel aan deze site gehad, maar uiteindelijk heb ik therapie nodig gehad om iets minder afhankelijk te worden. En dus vooral om mezelf leren serieus te nemen, en voor mijn innerlijke kleine meisje te zorgen, wat ik eerst helemaal niet wilde. En nu dus om grenzen te leren zetten, op tijd en helder en zo. En hulp te vragen Knipoog

Groet,
Teigetje

afbeelding van mrpither

Re:

Citaat:

Maar ik denk altijd zo je kan me beter slaan doet lichamelijk pijn maar geestelijk misbruiken (onderuit halen, minderwaardig voelen). Vind ik 10x erger.

Dit klopt echt niet, lichamelijke mishandeling is alles in één....
Je zit in een slachtoffersituatie dat wel eens ernstig uit de hand kan lopen....

Huiselijk geweld is bovendien strafbaar, zorg dat je alles goed documenteert en ga daarmee naar je huisarts of politie, zij weten waar je terecht kan.
Je moet alleen wel met stille trom vertrekken, uit lijfbehoud. Nooit als middel of argument inzetten naar hem toe

afbeelding van mejane

Heb al bij maatsch. Werk enzo

Heb al bij maatsch. Werk enzo gelopen. En bij de dokter heb ik vertelt dat ik een vechtpartijtje in de kroeg had. Je kent dat wel.
Heb dr wel fotos van gemaakt toen. Maar aangifte ofzo zal ik nooit kunnen doen ervan.
En wil dat ook niet. Wil gewoon dat hij weer normaal doet zoals hij eerst wrl kon doen.

afbeelding van mrpither

Re:

Je bent het contact met de realiteit kwijt....

Zolang jij niks onderneemt zal er ook niks veranderen, omdat je het namelijk zelf in stand houdt.... je faciliteert hem en zijn gedrag..

afbeelding van waterman

Pas op, he

Soms lijkt het een beetje of jij geweld tegen jou 'goedpraat'.......... Dat moet je nooit doen, hoor. Als er (meer dan een keer) geweld tegen jou gebruikt wordt, dan toont het aan dat hij geen respect voor je heeft, en dan is het dus einde verhaaltje......... Grenzen he, zijn er om te bewaken. Niet om continu overheen te walsen