Help niet weten wat te doen.

afbeelding van anoniem1987

Wegens privacy redenen verwijderd. Dank je voor reacties

afbeelding van torn

@Anoniem1987: Een smeulend vuurtje

anoniem1987 schreef:

Moet ik wel na die afspraak gaan?

Wat brengt het je om een smeulend vuurtje te gaan voeden door er hout op te gaan gooien of er een bries over te gaan blazen? Wat er voor zou kunnen gaan zorgen dat het een uitslaande brand wordt waar je geen controle meer over heb en niet alleen jouw maar ook de mensen waar je omgeeft (je man en kinderen) schade op kan gaan leveren?

In ieder geval op de korte termijn alleen al dat het je nog meer energie gaat kosten. Nog meer emotionele verwarring omdat je verwijderd raakt van je gezin gezien door je gevoelens en het lijden van een dubbel leven. De kans dat het aantrekken en afstoten zich gaat verergeren omdat je emotioneel waarschijnlijk een veel langere tijd nodig zal hebben om een goede die echt goed en overtuigend voor jezelf voelt te kunnen maken.

Garanties heb je nooit in het leven, zeker niet in relaties. Maar voor wie en voor wat zet je nu ontzettend veel op het spel ?

En niet om te willen oordelen over je minnaar want je bent er tenslotte zelf ook bij. Maar, en dat is mijn principe, een beetje fatsoenlijk mens (man of vrouw), hoe verliefd dan ook, gaat niet lopen roeren in een huwelijk. En al helemaal niet lopen trekken en duwen als je ziet dat de ander het moeilijk heeft met de situatie.

Het is misschien wel verstandig om aan te geven dat het voor jou het beste is om meer tijd te nemen om te kunnen besluiten of je wel of niet een gesprek met hem wil aangaan.

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Wat een onrust ineens he, in je leven. Terwijl het allemaal zo lekker liep. Terwijl je gewoon lekker thuis zat, met man, en kinderen, op de bank, en op naar een stabiele toekomst. Toen sloeg ineens de chaos weer toe. Kwam er weer een mannetje langs. Werd je weer eens verliefd…………… Weer……

Ik ken het. Ik ken het heel goed. Lees mijn eerste blogs er maar op na. Het gooit je hele wereld overhoop. Alles waar je stabiliteit uit haalde, alles waar je zekerheid mee verbonden was, niks is meer wat het wat……. En niks wordt ooit meer wat het was. Alles is ineens ter discussie gekomen.

Is dat erg? Jaaaaaaaaaa…… want het geeft enorme onrust. Neeeeeeeeeeeeee…… want het moest toch ter sprake komen. Dingen waarin je geloofde. Zijn die echt waar? Dingen waar jij je op baseerde. Zijn die echt waar?

Er spelen ineens heel veel dingetjes tegelijk, he. Je man. Je minnaar. Jijzelf. Maar eigenlijk speelt er maar een dingetje, denk ik. Jijzelf. Het vraagje is waarom jij in deze situatie beland bent. Het vraagje is wat dit voor jou betekent. Het vraagje is of je dit had kunnen vermijden. Het vraagje is of je dit had willen vermijden. Het vraagje is waar jij naar op zoek bent. Wat jij wilt met jouw leven. Wat je daarvan met anderen wilt delen. Anderen………. Enkelvoud? Meervoud? Wat zijn jouw waarheden? Hoe waar zijn jouw waarheden?

Ik kan geen van deze vraagjes voor jou beantwoorden. Het heeft ook geen zin als ik ze beantwoord. Je moet de vraagjes zelf beantwoorden…… Of beantwoorden? Je zult er mee aan de slag moeten. Met jezelf. Jezelf leren snappen…………….

Ik heb veel met mensen gepraat. Om er achter te komen of ik soms gek was. "Dat ik zomaar verliefd werd….. Zomaar buiten mijn eigen, stabiele, vaste, veilige relatie….. toch verliefd worden…..” Door veel met mensen te praten kwam ik er achter dat ik echt niet de enige was. Hele volksstammen…..

Heel veel mensen moeten ergens in hun leven met dit dilemma gaan dealen. Komen er achter dat ‘monogaam zijn’ niet in steen gebeiteld is. Komen er achter dat ‘trouw tot in den dood’ soms een heel ingewikkelde belofte is. Komen er achter dat waar zij altijd in geloofd hebben, dat dat weer ter discussie staat. Weer…… Zoveelste keer…..

Ik voelde me schuldig. Ik voelde me ontzettend schuldig. Maar mensen zeiden dat dat geen zin had. Waarom schuldig? Omdat mijn gevoelens zich niet gedragen zoals de buitenwereld dat wil? Ben ik daarom schuldig? Neeeeeeee….. Ik ben menselijk. Niet meer dan dat. Ik moet dealen met de wereld. Niet meer dan dat. Ik had dit moeten vermijden, zo snel mogelijk deur naar potentiele minnaressen dichtgooien. Wegblijven. Niet doen. Je brandt je vingers, en je moet op de blaren zitten. Allemaal waar…… Maar ik had dit niet moeten vermijden. Ik vermijd het ook niet. Het maakt het leven wel complex, maar het is niet te vermijden. Er is niets aan te doen. Je kunt de zoektocht naar jezelf niet vermijden. Die ga je hoe dan ook tegen komen. Dus wees er maar klaar voor. Ga de zoektocht maar aan……

Wel heb je enige verantwoording voor andere mensen in jouw omgeving. Die jou lief zijn, die jou dierbaar zijn. En mensen op meer afstand. Je hebt een zekere verantwoordelijkheid voor hun. Dat je ze niet nodeloos kwetst. Dat je voorzichtig met hen omgaat. Dat je niet rucksichlos je eigen ego najaagt. Dat je rekening houdt met anderen…………….

Het brengt mij op mijn 3 regeltjes.
Ga op zoek naar jezelf. Leer jezelf kennen, je drijfveren kennen, je waarheden kennen. Wees een dapper onderzoeker van jezelf.
Kwets daarbij anderen niet nodeloos. Maar sommige mensen in je leven ga je verlaten. Omdat jouw leven een ander pad volgt dan dat van die ander. Ook al zijn er beloften gedaan. Toch gaat jouw pad anders. Maar kwets ze niet nodeloos.
Wees trots op wat je doet. Er is niets om je voor te schamen, er is niets om je schuldig over te voelen. Je doet dit, omdat dit jouw pad is. Hoe het afloopt, weet niemand. Waar het pad heengaat, weet niemand. Ach Fuck it, we zien wel……

Ik kan je wel wat linkjes geven. Je dingen aanraden om te lezen……..
Carolien Roodvoets: de duivelsdriehoek
Pamela Haag: Huwelijk 2.0
Fuck it: The Fuck-it life : https://www.facebook.com/thefkitlife

Heel veel sterkte!!!!!
Waterman

afbeelding van anoniem1987

Allereerst dankjewel dat

Allereerst dankjewel dat jullie mijn verhaal hebben gelezen en voor de reacties hierop. Ben er blij mee. Begrip is ook erg fijn.. Dankjewel!!!
@waterman je blogs heb ik gelezen wat een herkenning zeg, goed geschreven ook. Hopelijk gaat t nu goed met je.

Mezelf leren kennen en mijn waarheden is misschien nog wel het moeilijkste in dit hele proces. Alles ging zoals het ging en ik was blij en gelukkig dacht ik nooit mee bezig geweest om me te verdiepen in het 'ik' zijn en mijn waarheden. Wel altijd geweten dat ik me liet lijden door mijn impulsiviteit dat ik altijd in verrassende situaties terecht kwam maar dat vond ik leuk spannend fijn. Leven na de standaard nooit mijn ding geweest, mijn man ging altijd vrolijk erin mee. Daarom paste we ook zo ontzettend goed samen. Hij zegt altijd 'jij bent een vogeltje wat moet vliegen' heb altijd alle ruimte, samen maar ook los van elkaar. Kinderen maken het er niet altijd makkelijk maar toch vonden we hier de goede balans in samen. Om nog steeds mijn eigen ik te zijn buiten moeder en vrouw zijn. Maar f*ck wie ben ik nu eigenlijk?? Wat wil ik? Waarom ging het ineens mis?

Minnaar is misschien eerder een tekortkoming voor wat deze man echt voor mij betekent. Een andere naam kan ik niet verzinnen maar hij is degene die alle goede energie in me na boven haalt, heel de dag in mijn hoofd rondzweeft, me het meest verdriet doet, me onzeker maakt.
Na een tijdje geen contact te hebben merk ik op een gegeven moment na alle boosheid dat er een rust moment komt. Acceptatie denk ik zelf, het gevoel is er maar ik kan er niks mee. En dan is ie daar weer 'een onschuldig berichtje' en ik ben weer terug bij het begin. Lach op mijn gezicht energie giert mijn lijf uit. Weet dat ik niet moet reageren maar doe het toch.. om me na weer een week telefoonstilte me weer net zo ellendig te voelen als elke keer. Net of hij het weet.

De afspraak staat morgen, heb niks meer gehoord en voel me ook te "trots" om zelf iets te laten horen. Misschien hoor ik ook niks meer, heeft ie zich bedacht. Maar mocht dat wel zo zijn Ik weet verstandelijk dat het inderdaad beter is niet te gaan. Maar ik weet dat ik dat waarschijnlijk toch wel ga doen. Een goed gesprek is nodig, nodig voor afsluiting of duidelijkheid. Wat ik kan verwachten geen idee, wat ik wil zeggen wel. Vooral eerlijk zijn over mijn gevoel wat dit alles echt met me doet, hoe ik me voel ten opzichte van hem. Of ik me erna 10x verwarder ga voelen of juist opgelucht ik weet t niet, zit nu ook in mijn f*CK it modus.. dat zien we dan weer. De afgelopen 8 maanden heb ik ook overleefd dus deze kan er ook wel bij.

afbeelding van Pallie

@anoniem1987

Ik spreek me in deze, ook gelijk maar even uit, voor de mensen die hier zitten en bedrogen zijn, die nu misschien wel tenenkrommend, en met veel verbazing naar het fuck it advies zitten te kijken. Daar waar jou verhaal andersom was geweest beste anoniem1987, dus dat jou man al 8 maanden, met zn hoofd en lijf bij een ander geweest zou zijn. Dan zou er direct door de man die jou nu dit advies geeft, met de vaandel respect gezwaait zijn. Dan zou t een ''kereltje'' zijn die je in zn eigen sop gaar zou moeten laten koken, of een "kereltje" die kruimeltjes naar je toe aan t gooien is .....Echter zie ik nu het tegenovergestelde gebeuren. Ik vind het een kwalijke zaak, dat je, als toch enigzings kwetsbare vrouw die worstelt met haar gevoelens, een bepaalde richting ingeduwd word. Je zit nu eenmaal niet in een situatie waarin je fuck it kan zeggen. Er gaan hier een man en kinderen mee gemoeid. Een man die wel iets weet van de verliefde gevoelens van zn vrouw, maar niet meer dan dat. Praat met de juiste mensen om je heen, en zorg dat je een goede keuze maakt. Die voor jou, en voor je man, en kinderen het beste is. Denk goed na, en maakt ten allertijde je eigen keuzes...ipv je nu door waterman aangeprate fuck it theorie toe te passen. Je zit nu eenmaal niet in een situatie waarbij je kan zeggen ik zie wel waar t schip strand, handel met respect voor jezelf, je man, en je kinderen. Als je het helemaal eerlijk en volgens het regeltje respect van waterman wil spelen, dan zou je hier helemaal open kaart over spelen richting je man, en eerlijk vertellen dat je sex liever uit de weg gaat, omdat je met je hoofd bij een ander zit. dan bied je hem (je man) namelijk ook een eerlijke keuze (dat is respect!!!! hebben voor een ander)
En niet zoals veel mensen hier op het forum overkomen is, maandenlang eerst met een ander bezig zijn, en pas wanneer je de keuze pas echt durft te maken het nieuws brengen, en vervolgens. De relatie verbreken, en meteen een nieuwe relatie beginnen, en de ex partner in verwarring achter latend Je zal nu vast wel via pb, bewerkt worden om voooooraaaaal niet op pallie, die hard en ruziezoekster is te reageren.
Maar ik schrijf hier wat vele mensen waarschijnlijk denken, maar niet durven te schrijven uit angst voor waterman.

Sterkte Pallie

afbeelding van waterman

Hoi Pallie

misschien zou jij eerst ietsje beter moeten leren lezen. Begrijpend lezen. Lezen wat ik jou ook in de eerste PBs heb uitgelegd. Toen je nog wel je best deed mij te snappen. Dat het er niet om gaat hoe ik situaties beoordeel, en wanneer ik welke situatie wel of niet af aan het afkeuren ben.

Maar in alle situaties zeg ik namelijk hetzelfde. Ga terug naar jezelf. Zoek afstand, zoek rust, zoek nuance, zoek perspectief, zoek jezelf. Kijk wat je eigen houding, je eigen standpunt, je eigen gevoel is. Trek je niet zoveel aan van de ander. Maak je niet afhankelijk van de ander. Of je nou bij kereltjes zit die geen respect voor jou tonen, of dat je op meerdere vrouwen verliefd wordt. In vrijwel alle gevallen geldt: trek je niet zo veel aan van de buitenwereld, maar ga bij jezelf te rade: hoe wil jij het, waar vind jij je rust. Vermijdt wat slecht is voor jou, ga op zoek naar wat goed is voor jou.

Pallie, als jij die boodschap niet wilt horen, vind ik het prima. Jouw keuze, jouw leven. Fuck it, zeg maar.

Waterman

afbeelding van Pallie

@Waterman

Het verbaasd me dat je nu ineens inhoudelijk op mij reageert.

Citaat:

Wat ik jou ook in de eerste PBs heb uitgelegd

Help me ff, wat heb je mij dan precies uit gelegd, in onze eerste pb contacten?
Buiten dat verkleinwoordjes toepassen voor jou werkt, en het daarom ook doet bij andere. Ow ja, en je hebt me nog iets uitgelegd, waarbij ik het even ga houden op: Wat er gebeurt, gebeurt er he....en iets over niet schuldig voelen, maar wel verantwoordelijk, en natuurlijk greep je ook de kans aan, om te stoken over chelle en torn, 1 van je primaire bezigheden hier op t forum.

Citaat:

Pallie, als jij die boodschap niet wilt horen, vind ik het prima. Jouw keuze, jouw leven. Fuck it, zeg maar.

Vind je jezelf nou niet een tikkeltje narcistische trekjes vertonen, en aan grootheidswaanzin lijden?

Even een paar vraagjes hoe werkt die fuck it theorie voor jou, in het echte dagelijkse leven?
En werkt die ook een beetje voor je vrouw?
En heb je nou echt, helemaal geen ander doel in je leven, dan de hele dag hier of offline ofwel online op het forum te bivakeren?
Ik ben nog geen minuut ingelogd, of daar ben je alweer....Zwaaiiiii

Pall

afbeelding van anoniem1987

Dankje voor de eerlijke

Dankje voor de eerlijke reacties. Begrijp je heel goed pallie, tuurlijk verplaats ik me in de andere kant. En dat is het ook waarom ik enorm in de put zit, ik wil de mensen om me heen ook geen verdriet doen alle liefde geven die ik in mij heb, stabiliteit voor mij mijn man en kinderen, ik zou niets liever willen dan het terugdraaien, een knop willen hebben waar ik mijn gevoel kan uitschakelen. Ik had het graag anders gezien en gedaan. Probeer nu ook niet in een slachtofferrol te kruipen Hoe enorm zwaar ik het heb, zie en voel heel erg goed wat dit met mijn gezin doet. Maar ik zit er middenin en moet ermee dealen dat is wat ik nu aan t doen ben.. inderdaad zoals waterman zegt je zelf leren kennen. De vraag wat wil ik? Daar heb ik nog steeds geen antwoord op. Keuzes die ik nu maak of probeer te maken zullen niet altijd juist zijn ratio en gevoel zijn tegengesteld.
Zoals ik al eerder heb gezegd terug na hoe het was wil ik nooit meer.
Helemaal eerlijk zijn heb ik overwogen, maar ik kan het niet, ik durf het niet, waar brengt het ons dan? Misschien komen we er samen juist goed en sterk uit. Maar zolang de emotionele wispelturigheid die ik nu doorsta niet stabiel is heb ik besloten geen grote stappen te maken.

Dank voor alle eerlijkheid visies tips enz..

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Citaat:

De vraag wat wil ik? Daar heb ik nog steeds geen antwoord op. Keuzes die ik nu maak of probeer te maken zullen niet altijd juist zijn ratio en gevoel zijn tegengesteld.
Zoals ik al eerder heb gezegd terug na hoe het was wil ik nooit meer.

Succes!!!! Het blijft heel moeilijk, he. Blijf zorgvuldig nadenken. Blijf zorgvuldig met jezelf omgaan. Blijf zorgvuldig met anderen omgaan. Maar zoek jezelf hierin!

Waterman

afbeelding van Pallie

@anoniem1987

Citaat:

inderdaad zoals waterman zegt je zelf leren kennen. De vraag wat wil ik?

Ik zelf ben ook een groot voorstander, van het op zoek gaan naar jezelf, in dit soort situaties.
ik wil dus even benadrukken, dat ik de verliefdheid die jou overkomen is, niet aan het veroordelen ben, je bent niet de eerste die dit overkomt, en ook niet de laatste.
Hoe ga je er mee om, en wat doe je er mee, ondanks de keuze altijd bij jezelf blijft.
En ik heb hierdoor ook echt wel begrip,voor jou lastige situatie.

Waar het mij om gaat indeze is,.... Het feit dat, als jij je verhaal had gedaan, in de omgekeerde situatie, dus dat je man vreemd zou gaan, dat waterman dan direct zijn oordeel klaar gehad zou hebben.
Dan zouden er teksten voorbij geschoten zijn als, laat m in zn sop gaar koken, hij toont geen respect voor jou, neem geen genoegen met kruimeltjes, etc etc etc....
Dan zal je hem namelijk niet horen zeggen, ''fuck it'' die man is op zoek naar zichzelf.
die is zelfonderzoek aan t doen.
Wat hij nu overigens wel tervergeefs, probeert aan te dragen, met zijn reactie richting mij.
De dualiteit, en de hypocrisie, in deze irriteren mij mateloos, en dan zou ik niet begrijpend kunnen lezen? Er staan tal van voorbeelden, op dit forum, van waterman waarin hij steeds maar weer deze ombuiging maakt, afhankelijk of de persoon een man of een vrouw is.
Waarin ik me dan sterk afvraag, of de persoon waterman, zich hierin altijd wel even zuiver opsteld.

Even terug naar jou, je hebt het over zelf onderzoek, wie ben jij?, en wat wil jij?, zoals ik al eerder aan heb gegeven, ben ik het daar helemaal mee eens.
Maar beste anoniem, welke ruimte tot zelfonderzoek, creeer jij voor jezelf, als je contact blijft houden met de man, die jou zo in de war brengt.
Voor ik verder inhoudelijk op jou verhaal ga reageren, wil ik je toch nog even wat vragen.
Je geeft aan niet meer terug te willen naar de oude situatie, is dat de situatie zoals hij was met man en de stiekume afspraakjes met minnaar, of wil je niet meer terug naar de situatie, gelukkig getrouwd met man en kids? zonder minnaar.

Pallie

afbeelding van anoniem1987

Dankje voor je reactie weer.

Dankje voor je reactie weer. Hoe er gereageerd wordt op welke situatie en door wie hou ik me liever niet mee bezig. Vind het heel fijn dat er gereageerd word ongeacht hoe er tegen mijn situatie aan word gekeken, begrip is fijn, maar de kwetsbare reactie van mensen die het andersom hebben meegemaakt en zich erg vast houden aan normen en waarden ook ik heb er altijd zo tegen aan gekeken. Ik begrijp het. En neem de shit die er bijhoort.

Contact blijven houden met minnaar wil ik niet, maar denk wel ik antwoorden nodig heb om echt verder te kunnen al 3 maanden dat we geen tot vrij oppervlakkig contact hebben gehad heb ik nooit rust bij de situatie kunnen vinden omdat het " open " bleef. En dat is waarom ik dat gesprek nodig heb om achter de vragen een punt te kunnen zetten. Hij weet ook dat de instelling van vanavond gaat zijn. Een eerlijk en open gesprek.

Terug na de situatie bedoel ik inderdaad thuiskomen bij mijn man, stiekeme afspraakjes met minnaar liegen bedriegen.

wederom bedankt voor je reactie.

afbeelding van anoniem1987

update na gesprek.

Gisteren het gesprek gehad met mijn "minnaar" het was even ongemakkelijk toen we elkaar weer zagen na zo'n lange tijd.
Maar al snel kwam hij zelf to the point. Waarom de dingen zo gelopen waren zoals het gegaan is.
Ten eerste kwamen we op verliefdheid die ons overkwam en hoe hier mee om zijn gegaan.
Hij zegt dat ie er zo van overtuigd is geweest van ons, zijn gevoelens, en dit heeft hij toen der tijd ook uitgesproken dat ik kinderen had, en alle verantwoordelijkheid die bij mijn leven hoorde maakte hem niks uit. Dit zag hij niet als "bagage". Terwijl Ik vond dat het wel heel veel zou zijn voor een man van 28 die nog een heel leven voor zich had. Dit ook uitgesproken meerdere malen. Mijn intuïtie vond ook dat hij er te makkelijk over dacht.
Nou gisteren vertelde hij inderdaad dat hij zich nooit volledig heeft kunnen voorstellen wat het allemaal zou gaan inhouden, en of hij dat wel wil. Maar juist omdat hij zo overtuigd na mij gesproken heeft al die tijd vond hij het ontzettend moeilijk om op zn woorden terug te komen.
Hij had daarom een emotionele afstand genomen. Ook het feit dat hij wel voelen dat hij ergens voor wil blijven gaan nam af, psychische onrust over dingen uit zijn verleden. Kortom zijn kant van het verhaal.

Ik heb geluisterd en toen mijn kant van het verhaal gedaan.
verteld dat het me enorm heeft gekwetst hoe hij de dingen heeft aangepakt, juist omdat hij wist dat ik emotioneel onstabiel was en duidelijkheid nodig had. En dat dit het enige is wat ik niet begrijp.
vervolgens heb ik ook gezegt dat mijn gevoel na al die tijd niet weg is maar dat ik me wil focussen op mezelf mijn toekomst (ongeacht hoe die er uit gaat zien) en dat ik dat alleen maar kan als hij me met rust laat. Volledig. Ook geen simpel "hoe is het met jou"? Want alles wat met hem te maken heeft brengt me nog steeds ontzettend in de war.
Dit begreep en respecteerde hij.

Na 3u gepraat te hebben zei ik het is prima zo en tijd om te gaan.
Waarop hij vroeg of hij me mocht knuffelen. Nou knuffel moet kunnen toch? Dit werd n dikke vette knuffel met wat lieve kusjes en ik.merkte dat hij meer wou hij zelf ook. En zei het ook. Ik wil je.. maar alleen als jij het ook wil. Toen heb ik hem nog een kus op zn wang gegeven en gezegt dat het niet verstandig is en dat het echt tijd is om te gaan.
Opgestaan nog een laatste knuffel en de deur uitgelopen.
Dit voelt nu zo ontzettend goed, tuurlijk ben ik verdrietig maar de afsluiting die ik nodig had en de antwoorden heb ik gehad. En ik heb mezelf voor t eerst niet laten meeslepen in het moment voor mij een hele overwinning grote stap vooruit. Even afwachten hoe ik me over een paar dagen voel, maar voor nu ben ik blij dat de lucht tussen mij en minnaar geklaard is en de afsluiting die ik wou, heb gekregen.

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Goed zo!!!!!

Sadder but wiser? Een klein beetje sadder, maar een enorme hoop wiser?

Ik denk dat je het goed doet. Als dit goed voelt, dan is dit goed. Geef jezelf de tijd en de rust om over dingetjes na te kunnen denken. Het wordt dan wel duidelijk hoe jij verder gaat. Maar dit eerste reuzenstapje heb je gezet Knipoog

Deze spreuk is voor mij altijd heel waardevol.

Sterkte!
Waterman

afbeelding van anoniem1987

Thanks waterman!

Heel mooi waterman. Dankje. Glimlach spreuken en muziek zijn al die tijd een enorme steun voor me geweest. Hele mooie dit!

Ja verdrietig een klein beetje maar meer opgelucht dat de vaagheid nu duidelijk is. En dat ik heb kunnen uitspreken wat dit alles met mij doet en dat ik me niet meer hoef af te vragen wat wil hij nou? Het is duidelijk de gevoelens zijn er net als bij mij, maar het is te complex, te veel.

Zelf sta ik er nu volledig achter, al zal het altijd een beetje blijven knagen. maar het is zoals het is.. nu is het tijd voor mij! Waar het eindigt ik weet t niet, maar t komt goed!

afbeelding van gnoe2

proficiat anoniem1987 dat je

proficiat anoniem1987 dat je het zo aangepakt hebt en dat hij zo hopelijk uit jouw leven blijft. Wees blij dat je hem uit je leven kunt bannen.

bij mij is anders: zelfde verhaal als het jouwe, doch nooit iets fysieks gedaan maar zij is een collega dus elke werkdag zie ik haar. En dat maakt het verschrikkelijk zwaar ook na 3 jaar. We proberen nu als gewone vrienden verder te gaan want elkaar negeren lukte niet. Dit maakte ons beide moedeloos en verdrietig. En van werk veranderen is geen optie, voor geen van beide.

Dus je bent nu echt op de goede weg, want moest ik kunnen ik deed hetzelfde..

afbeelding van anoniem1987

Dankje gnoe2

Dankje voor je reactie. Ben zelf ook wel trots hopelijk blijf ik er net zo achter staan als nu.. t voelt goed, afgesloten, maar klein beetje verdrietig ook wel.

Heb even je blog gelezen wat ontzettend heftig moet dit voor je zijn, dat je elkaar dagelijks ziet maakt t extra lastig. Hopelijk komt er bij jou ook een moment dat je rust vind in deze situatie..het is moeilijk en het zal altijd moeilijk blijven. Het accepteren van je gevoel is al een hele stap ongeacht je er iets mee wil of niet. Ook wil ik even het respect uitspreken dat je ondanks je verliefdheid geen fysieke toenadering hebt gezocht. Wou dat ik dit ook over mezelf kon zeggen..

Sterkte

afbeelding van gnoe2

ja na 3 jaar blijft het soms

ja na 3 jaar blijft het soms nog pijnlijk en is het soms moeilijk om op verlof te gaan, want dat weet je dat je elkaar een tijdje niet meer zult zien, en dit terwijl je elkaar het liefste nooit meer zou zien. gevoel tegen verstand. ik moet het jou waarschijnlijk niet uitleggen.
maar geniet van je beslissing. ik ga jou niet met mijn probleem opzadelen.

afbeelding van anoniem1987

Iedereen is hier denk ik om

Iedereen is hier denk ik om na elkaar te luisteren, steunen adviezen en tips en zn problemen hierop te gooien dus voel je niet bezwaard. Ik heb er ook voor gekozen omdat ik er met mensen die dichtbij me staan niet over durf te praten. Op 1 vriendin na. Begrijp precies wat je bedoelt, hoe het voelt maar hoe je er mee om moet gaan? Geen idee bij mij heeft t 8 maanden geduurd en ik ben er niet zo goed mee omgegaan het klinkt waarsch heel egoïstisch als ik zeg dat het ook een hele fijne leuke tijd was en dat ik het niet had willen missen maar zo kijk ik er op terug. Een mooie tijd en een herinnering die in mn hart gekoesterd zit. het voelt nu definitief en sta er sterk in. We wonen in dezelfde omgeving hopelijk als ik hem ooit tegenkom Ben ik net zo sterk zo als ik me nu voel. Tijd zal het leren..

afbeelding van anoniem1987

Wat moet ik hiermee en van

Wat moet ik hiermee en van denken??? Help. Weer compleet in war!
Na goede afsluiting van afgelopen week kom ik hem ineens tegen Nou ja of hij mij. Hij vroeg laatst wat plannen waren voor weekend nou ik verteld dat ik na n festival ging, hij had ook drukke plannen. Nou sta ik daar gisteren met mn vrienden en man gezellig te dansen op t feestje. Kijk ik om me heen staat minnaar ineens langs ons. Ik op de negeerstand. Man liep weg om drinken te halen. Alleen gevraagd "wat doe jij hier?" Hij: we hadden spontaan zin in feestje niet hier om jou te stalken. En dat was het we zijn elkaar n aantal keer gepasseerd maar heb hem genegeerd. Moest wel. Voor mezelf en manlief. Maar wat moet ik hiermee?? Snap er niks van? Toeval? Moet ik er iets over zegge n of vragen?

afbeelding van Pallie

@anoniem1987

Waterman zal wel weten hoe je hier nu mee om moet gaan, we zullen nu, de fase wel ingaan waarin jou minaar, gedegradeerd word tot respectloos kereltje.

Even inhoudelijk advies, niet reageren, tenzij je het zelf aan wil halen.

Pallie

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Hoi Anoniem,

eerlijk gezegd denk ik dat het zaak is om nu erg veel afstand te houden. Hij geeft nu heel veel onrust, in een situatie waar je net bezig bent weer een beetje stabiliteit te veroveren. Jullie hebben gepraat, jullie hebben uitgesproken hoe jullie tegenover elkaar staan, en dat zijn de feitjes op het moment. Als hij dat toch anders ziet, dan moet hij dat maar komen vertellen. Maar alles wat daar niet over gaat, dus elkaar “toevallig"tegen komen (ik weet het niet, he, ik was er niet bij Knipoog ) moet je als ruis behandelen. Dit mag geen aanleiding zijn om af te wijken van jouw paadje.

Hou afstand, zoek rust, in ieder geval tot de onrust verdwenen is. Blijf in je eigen holletje, blijf daar lekker pruttelen tot je zelf meer duidelijkheid hebt. Nu oppassen met actie ondernemen, met hele grote concepten gaan omarmen. Je bent zelf nu kwetsbaar, zorg goed voor jezelf…..

Oh, anoniem, ik had een heel mooie spreuk voor je gevonden Knipoog:

Heel veel sterkte! Blijf heel dicht bij jezelf, nu! Zorg ervoor dat anderen je niet van jouw pad afbrengen. Jouw leven, jouw pad. Anderen zijn voorbijgangertjes. Jij niet. Onthou dat

Waterman

afbeelding van anoniem1987

Thanks waterman en pallie

Dankjewel Klopt Helemaal..Eerste appje alweer ontvangen. Maar ga niet reageren al zou ik wel graag willen weten wat zijn redenen zijn om het zo aan te pakken als gisteren. Super groot terrein en hij gaat precies langs ons staan. En blijft staan. Zwaar ongemakkelijk en niet goed voor me nu.
Maar probeer me vast te houden aan nu en als t toch anders is voor hem hoor ik dat vanzelf wel. Rust en de negeerstand ga ik volhouden.

Dankje

afbeelding van torn

#Dubbele Signalen

Even voor jezelf om bij stil te staan. 2 dagen geleden heb, en beschrijf je dit gevoel:

anoniem1987 schreef:

Even afwachten hoe ik me over een paar dagen voel, maar voor nu ben ik blij dat de lucht tussen mij en minnaar geklaard is en de afsluiting die ik wou, heb gekregen.

Het was voor jou op dat moment een afsluiting die je de ruimte en rust zou gaan geven om je te kunnen focussen op jezelf en je toekomst.

Nu schrijf je dit:

anoniem1987 schreef:

Maar probeer me vast te houden aan nu en als t toch anders is voor hem hoor ik dat vanzelf wel. Rust en de negeerstand ga ik volhouden.

Je bent geen uitleg verder verschuldigd, maar je lijkt hiermee de deur weer op een kiertje te zetten. Alsof je, afhankelijk van wat hij te vertellen heeft, uit je negeerstand zal komen.

Je maakt, en dat is even mijn invulling op basis van hoe ik jouw verhaal lees geen, wat het watermannetje 'torn en zijn fundamentele levenskeuze's' noemen Knipoog , duidelijke keuzes. Waarmee je dus, onbewust, dubbele signalen naar jezelf en de ander aan het afgeven bent. Jezelf in een energie vretende emotionele mist aan het houden bent.

Een duidelijke keuze (of een signaal naar je minnaar) na het ogenschijnlijk goede afsluitingsgesprek voor beiden zou zijn geweest om hem, ik erken dat ik dat zelf ook heel moeilijk vind om mensen te blokkeren of te verijderen, je minnaar te blokkeren op whatsapp.
Nu staat de virtuele deur naar jou nog open voor hem.

Wat met zich meebrengt dat jij nu, en ik heb geen idee hoe je hiervoor binnen je huwelijk met privacy omging naar elkaar, waarschijnlijk nu je foontje angstvallig bij en uit het zicht van je gezin aan het houden bent. Mogelijk ander gedrag wat hoe dan ook gaat opvallen, tenzij je binnen je gezin langs elkaar aan het leven bent.

Moet je toch niet willen dat je foontje op de eettafel ligt en er een appje van je minnaar op het scherm verschijnt.

Niet dat ik er zelf ervaring mee heb, maar een dubbel (stiekem) leiden leven moet je bakken met energie gaan kosten en op gegeven moment zijn tol van je eisen. Alleen mensen die een gebrek aan empathie bezitten of zeer zelf-gecentreerd zijn kunnen dit soort levensstijlen of keuzes voor zichzelf, zonder enige vorm van schuldgevoel, blijven goed praten en verantwoorden.

Het is een emotioneel ingewikkelde fase waar je nu inzit en door heen gaat. Voor zover ik advies wil geven: praat erover met mensen (goede onbevooroordeelde vriendin, professionele hulp) die je objectieve vragen stellen. Die je ondersteunen in je zoektocht naar waar de bron van je onrust en mogelijke ontevredenheid in jezelf en je huwelijk ligt.
Je minnaar ie niet meer en minder dan iemand die je wakker is komen schudden dat er ergens iets niet goed zit...

Succes!!!

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Citaat:

Maar ga niet reageren al zou ik wel graag willen weten wat zijn redenen zijn om het zo aan te pakken als gisteren. Super groot terrein en hij gaat precies langs ons staan. En blijft staan. Zwaar ongemakkelijk en niet goed voor me nu.
Maar probeer me vast te houden aan nu en als t toch anders is voor hem hoor ik dat vanzelf wel. Rust en de negeerstand ga ik volhouden.

Lijkt me heel verstandig Knipoog. Laat hem los, he. Laat hem achter je. Ga door met jouw leven.
Waterman

afbeelding van anoniem1987

Dankje. Vandaag weer een

Dankje. Vandaag weer een heftige ochtend.. kan alleen maar huilen en blijf erover nadenken. Ben in alle staten zo sterk als ik af en toe denk te zijn zo labiel ben ik nu. Zou na hem toe willen rennen en vertellen dat ik hem wil alleen maar hem en dat we het samen wel zouden kunnen redden ongeacht. Waarom schreeuwt mijn hart het ene en zegt mijn verstand dat het onmogelijk is.. Deze tegenstrijdige gevoelens breken me op. Kan niet eten ben 4 kilo afgevallen in 1,5 week!! Door moet ik voor de kinderen en doen alsof mama zich helemaal oké voelt maar zou t liefst willen wegduiken alleen zijn, tot ik me beter voel.
Wat kan het leven ellendig zijn af en toe.

afbeelding van Hetlevenismooi

Hoi Anoniem1987,

Ja, voor de kinderen moet je die lieve, leuke, vrolijke Mama zijn. Moet!
Die mogen er niet onder lijden. Is helemaal waar!!! Het leven bestaat niet alleen uit mannen. Knipoog
Blijf van je afschrijven totdat alles weer de juiste plek heeft gevonden.
Het lichaam gaat zich langzaam aan weer resetten.
Op een dag is alles weer anders.

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Weg uit deze onrust, hoor, weg uit deze paniek!

Blijf bij hem weg, hoor. Echt waar. Snap dat hij op dit moment je onrust alleen maar vergroot. Hij is niet degene die jou nu rust gaat bezorgen, hij is degene die jou meer onrust gaat bezorgen.....

Blijf bij hem weg! Jouw eerste taakje nu is jezelf op de been krijgen. En daar is hij absoluut niet bruikbaar bij. Dat zul je zelf moeten doen. Eerst jezelf op de been, eerst weg uit deze onrust. En daarna? Dat zie je dan wel weer. Eerst je eerste prioriteiten.

Sterkte! Hou vol! Zoek je eigen rust!
Waterman

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem

Plaatje voor je........ Is een plaatje met veel emotionele waarde voor mij Knipoog

afbeelding van waterman

Hoi Anoniem1987

Sterkte, meid! Blijf dicht bij jezelf. En soms denken.... Ach ja......

Sterkte!
Waterman

afbeelding van chelle

#The Man Behind The Iron Mask

anoniem schreef:

“Hoe er gereageerd wordt op welke situatie en door wie hou ik me liever niet mee bezig.”

Misschien kort door de bocht en wellicht wel teveel van je gevraagd gezien de huidige emotionele turmoil waar je jezelf in bevind, maar hier zou je je wel degelijk mee bezig behoren te houden.

De adviezen die je van anderen krijgt, vraag jij je niet af op welke persoonlijke ervaringen dit is gebaseerd? Ben jij zelf niet nieuwsgierig en geïnteresseerd hoe deze ervaringen zijn doorlopen, doorleefd, waar liep iemand tegenaan en hoe de desbetreffende ‘adviesgever’ daarmee is om gegaan? Wil jij niet weten, met het oog op ontwikkeling van eigen inzicht, waar de obstakels lagen en wat achteraf het rendement is geweest van de keuzes die iemand heeft gemaakt?

Oh, en een hele belangrijke: je hebt zelf kinderen. Is het niet heel belangrijk, voor identificatie en inleving, of er in de ervaringen van anderen ook kinderen in het spel waren? Kinderen, die de situatie ALTIJD emotioneel veel en veel ingewikkelder en complexer maakt? Een buitenechtelijke affaire zonder dat je daarbij de emoties en beleving van je kinderen in acht behoort te nemen, is natuurlijk héél wat anders dan wanneer je ertoe gedwongen wordt om hier wél constant rekening mee te houden.

‘Niet nodeloos kwetsen’? Een regelrechte illusie in situaties, waarbij er sprake is van een driehoeksverhouding. En al helemaal wanneer er kinderen bij betrokken zijn. Zelfs als je leeft volgens de regel ‘wat niet weet, wat niet deert’, jij weet het toch? Het kan jou toch ook kwetsen om te beseffen dat als het uit zou komen, het anderen zou kwetsen? ‘Niet nodeloos kwetsen’ bestaat niet.

Dát lijken mij, beste anoniem, zeer essentiële en noodzakelijke vragen en gedachtegangen die gesteld mogen worden op het moment dat iemand zich stellig advies-gevende aanbiedt; ook al is dit dan onder een maskerade van ‘ik heb de waarheid ook niet in pacht, hé?’.

Er wordt jou hier, zoals gewoonlijk, door de zelfverklaarde LDVD-Guru geen enkele vraag gesteld. Het zijn voornamelijk boodschappen, herhalingen van herhalingen, herhalingen van dezelfde spreuken. Stelligheden. Dit doen, dat doen. Dat niet doen.

Eerst krijgen we, kennelijk geput uit eigen ervaring, dit advies:

waterman schreef:

“Wees trots op wat je doet. Er is niets om je voor te schamen, er is niets om je schuldig over te voelen. Je doet dit, omdat dit jouw pad is. Hoe het afloopt, weet niemand. Waar het pad heengaat, weet niemand. Ach Fuck it, we zien wel……”

Om vervolgens schaamteloos te kantelen en weg te draaien van bovenstaand, richting dit advies:

waterman schreef:

“Weg uit deze onrust, hoor, weg uit deze paniek! Blijf bij hem weg, hoor. Echt waar. Snap dat hij op dit moment je onrust alleen maar vergroot. Hij is niet degene die jou nu rust gaat bezorgen, hij is degene die jou meer onrust gaat bezorgen.....Blijf bij hem weg! Jouw eerste taakje nu is jezelf op de been krijgen. En daar is hij absoluut niet bruikbaar bij.”

Als lezer, die hier vanaf de zijlijn jouw blog en de reacties daarop heeft kunnen waarnemen, is het tragisch te noemen om te zien hoe jij in jouw kwetsbaarheid, en dan met name je ontvankelijkheid voor bevestiging, de boodschappen en stelligheden absorbeert, die zonder enige vraagstelling of toetsing naar je toe worden gegooid.

We windvaanderen eerst van Huwelijk 2.0, ‘ga de zoektocht aan!’ die jou vanuit een persoonlijk stukje zogenaamd self-experience zelfs wordt aangemoedigd….om dan vervolgens weer de andere richting op te waaien naar het onverbiddelijke ‘Afstand & Rust’-mantra en in de negeer-stand gaan zitten op het moment dat de zaak uit de hand dreigt te lopen.

Maar de vragen die naar jezelf toe verheldering zouden kunnen brengen, wat ertoe geleid heeft dat je in deze situatie terecht bent gekomen, blijven achterwege. Vragen die jou mogelijk terug kunnen leiden naar de gevoeligheden die jou ontvankelijk hebben gemaakt voor het al dan niet aangaan van een buitenechtelijke affaire; geen één.

En ik moet hierin Pall dan ook gelijk geven. Talloze voorbeelden zijn er geweest, waarbij - als jouw man in de positie had gezeten waar jij nu staat en jij over hem en zijn affaire je verhaal had gedeeld - jouw man-lief door waterman al lang gedevalueerd zou zijn geweest als een ‘onbruikbaar, kruimelstrooiend kereltje’ en daarop genadeloos afgeschreven. Dit lijkt mij in ieder geval essentiële informatie om de geloofwaardigheid en mogelijke ‘werkzaamheid’ van een advies te kunnen bepalen.

Het zou voor mij bijvoorbeeld wel degelijk uit maken of er ten tijde van iemands buitenechtelijke affaire ook kinderen betrokken waren. De aanwezigheid van kinderen, vraagt heel veel meer en wellicht ook heel wat anders van je, dan wanneer deze er niet zijn. En wat voor ‘soort’ huwelijk bestond er, voordat één van de partners gevoelens kreeg voor iemand anders.

Voor zover ik je nog inhoudelijk advies kan geven: zoek mensen in je directe offline omgeving die je in vertrouwen kan nemen. Een goede vriendin. Een huisarts. Een collega. Een psycholoog. Want feitelijk sta je pas aan het begin van je proces. Je bent getrouwd, er zijn kinderen bij betrokken en bent verliefd geworden op iemand anders. Dat zou al een signaal voor jezelf kunnen zijn. Anders zou je hier niet ontvankelijk voor zijn geweest. En dit zeg ik oprecht zonder te oordelen, want dit zijn dingen die kunnen gebeuren binnen een huwelijk. Ingewikkelde kwesties. Pijnlijke en zeer emotioneel overweldigende kwesties.

Er zijn genoeg gebruikers op dit forum aanwezig die zich in jouw situatie van jouw man kunnen verplaatsen of die zich kunnen identificeren met jouw positie in jouw verhaal. Toch lijkt hier maar 1 persoon en zijn geluid het hardst te klinken. Je kunt je afvragen waarom er op jouw blog geen diversiteit aan verschillende ervaringen worden gedeeld.

Waterman die 24/7 over dit forum regeert vanaf zijn IJzeren Troon, terwijl hij via pb’s de in zijn ogen broodnodige corrigerende tikken naar andere gebruikers loopt uit te delen.

But I ain’t scared Grijns

Bevestiging is niet altijd wat je nodig hebt, beste Anoniem. Zoek iemand in het echte leven, waarmee je hierover kunt praten. En wellicht is het ook geen overbodigheid om jezelf de vragen te stellen over de adviezen die jij hier krijgt. Soms vinden de adviezen van anderen de oorsprong uit een ervaringsbron die niet de jouwe is of behoort te zijn. Dus, met het argument ‘ik hou me er liever niet mee bezig hoe er gereageerd wordt op welke situatie en door wie’, zie je mijn inziens toch iets heel essentieels over het hoofd…

Je hoeft helemaal niet op mijn reactie te reageren. Daarmee bespaar ik jou in ieder geval de pb’s die je anders van waterman zult gaan ontvangen met het advies om vooral Chelle’s reactie te negeren.

Uiteindelijk zal ook jij, zoals jou inmiddels al velen zijn voorgegaan, hier alleen nog maar op de achterbankjes van het forum je verhaaltjes gaan delen, waarbij er geen enkele kritische vraag of opmerking meer aan je zal worden voorgelegd. En waarbij de focus vervolgens zal komen te liggen op het gedrag van je minnaar en hoe jij je daar vooral door middel van Afstand & Rust staande in moet proberen te houden. En het ondertussen met je emotionele verwarring binnen je gezinssituatie maar moet gaan rooien.

Ook maar een ijzeren maskertje op te zien gaan houden Knipoog

afbeelding van Dirk30

@anoniem

Hey

Ik las net je blog. Ik ben dus dirk en een jaartje geleden was ik de minnaar in het verhaal. Ik geef het toe: ook is dit een lastige rol. Ik wil het nooit meer meemaken want ik lik de wonden nu nog.(1 jaar na de feiten!!!!) De vraag die ik jou wil stellen komt een beetje voort uit mijn ervaring: wat voor toekomst heb je met je minnaar?? Is er toekomst? Is alles laten vallen wel waard? Ga je niet in problemen komen (financieel) als je alles voor hem laat vallen. Je mag hem dan wel graag zien, maar wie weet dat ie nadat jij alles hebt opgegeven, het voor bekeken houdt. Wat dan? Ik als minnaar zag mn ex doodgraag, maar zou nooit hebben gewild dat zij in problemen kwam, juist omwille van mn liefde voor haar. Nogmaals stel ik de vraag: IS ER TOEKOMST MET JE MINNAAR? Want minnaar zal ie niet willen blijven. Hij wil op een bepaald moment met jou naar buiten kunnen komen.

afbeelding van Pallie

@Dirk30: Financiele oplossing?

Citaat:

Ga je niet in problemen komen (financieel) als je alles voor hem laat vallen.

Mag ik jou dirk de vraag stellen, wat je exact met deze vraag bedoeld? 

Zou anoniem voor het financiele bij haar man, moeten blijven dan? (mocht de keus per ongeluk op de ander vallen) want zo komt het op mij over, is dat een reeele overweging (t financiele) als je in een situatie zit, waarin anoniem zich nu bevind? hoe zuiver zou je dan omgaan met je eigen gevoel? en dat van de ander....

Pall

afbeelding van Dirk30

@pallie

Om een voorbeeld te geven: mijn ex werkte wel maar haar salaris was wel niet om haar huis over te schrijven. Gelukkig werkte haar man ook. Zo kwamen zij en de kids niets tekort. Als ze hem zou hebben verlaten, zou ze voor alles moeten hebben opdraaien. Voor haar kids, woonst, dagelijkse energierekeningen, wagen enz en dat met haar salarisje. Veel verborgen kansarmoede zit bij alleenstaande vrouwen met kinderen. En dit aantal groeit elke dag. Dit bedoel ik.
Ik zei altijd tegen mn ex: ga weg omdat jij dat wil, niet omdat je mij hebt leren kennen!
Waar anoniem rekening mee moet houden, net zoals mijn ex deed, is het feit dat ze kids heeft. Als je je man verlaat, sleur je hen mee in het verhaal. Ik denk ook dat dat de essentiele reden was waarom mn ex het heeft uitgemaakt.....en ik geef toe....het houdt steek. Ik neem het haar niet kwalijk. Als je enkel naar je eigen gevoel luistert.....is eigenlijk egoistisch. Anoniem heeft nog heel wat andere dingen waar ze rekening mee moet houden, welliswaar rationeel van aard. Ik spreek hier niet over goed of slecht.

afbeelding van Pallie

@Dirk

Citaat:

Om een voorbeeld te geven: mijn ex werkte wel maar haar salaris was wel niet om haar huis over te schrijven. Gelukkig werkte haar man ook. Zo kwamen zij en de kids niets tekort. Als ze hem zou hebben verlaten, zou ze voor alles moeten hebben opdraaien. Voor haar kids, woonst, dagelijkse energierekeningen, wagen enz en dat met haar salarisje. Veel verborgen kansarmoede zit bij alleenstaande vrouwen met kinderen. En dit aantal groeit elke dag. Dit bedoel ik.

Dan heb ik je inderdaad goed begrepen, de eerste keer, ik begrijp wat je zegt, echter kan en wil ik niet met jou, in deze gedachtengang mee gaan, ik vind het een kwalijke zaak, om bij iemand te blijven om de financiele redenen, ongeacht of er kinderen of geen kinderen meespelen... dat zijn in mijn ogen geen zuivere redenen, een getrouwde vrouw die zou gaan scheiden, zou eventueel recht hebben op alimentatie, er bestaat partner alimentatie, kinder alimentatie, en bovendien kan een gescheiden vrouw, die er financieel niet goed voor staat, aankloppen bij de gemeente. Dat het voor de vrouw in kwestie wat zwaarder word financieel is een feit, maar is dat reden genoeg om dan maar bij de eventuele partner te blijven, voor het financiele plaatje??
Hoe zuiver ben je dan in je eigen gevoel, en hoe ga je dan om met het gevoel van je man? vraag ik me af?
Want wat als de man in kwestie nou eens die keus gaat maken in de toekomst om te willen scheiden, omdat hij erachter gekomen is, dat vrouwlief een relatie met een ander er op na houd? dan is er ook geen keus om te blijven voor het financiele plaatje, zal ze het ook met de kids moeten roeien met de riemen die ze op dat moment heeft.

Citaat:

Waar anoniem rekening mee moet houden, net zoals mijn ex deed, is het feit dat ze kids heeft. Als je je man verlaat, sleur je hen mee in het verhaal. Ik denk ook dat dat de essentiele reden was waarom mn ex het heeft uitgemaakt....

Dit vind ik persoonlijk een slap excuus, want waar anoniem rekening mee zou moeten houden, is dat ze haar kinderen nu al meegesleurt heeft in het hele verhaal, kinderen voelen haarfijn de ontwikkelingen bij hun ouders aan, is dat dan ''goed'' voor de kinderen? want op welke wijze doe je het goed? bij elkaar blijven voor de kinderen, of voor de financiele situatie van de kinderen, doen bij mij de haren overeind staan, het kwaad in dit verhaal is al geschied wat haar kids betreft namelijk, maargoed daar wil ik verder niet aan komen bij anoniem, daar zijn andere mensen hier op het forum, de aangewezen personen voor!

Citaat:

Anoniem heeft nog heel wat andere dingen waar ze rekening mee moet houden

,
Geheel met je eens.....

Citaat:

Als je enkel naar je eigen gevoel luistert....is eigenlijk egoistisch.

Ja? ervaar jij dat zo?

Pall

afbeelding van anoniem1987

Wederom bedankt voor reacties

Wederom bedankt voor reacties visies tips. Waardeer t heel erg.

Laat ik voorop stellen dat ik niet bij mijn man ben of blijf voor de kinderen of om financiën. Ik ben bij deze man omdat ik ontzettend veel van hem hou, hij is lief leuk grappig aantrekkelijk goede vader. Kinderen kunnen denk ik alleen gelukkig zijn als papa en mama gelukkig zijn ongeacht samen of niet. Al is een gebroken gezin niet ideaal maar goed ongelukkig ouders die samen zijn ook niet. Mijn kinderen zijn nog erg jong en de Thuis situatie nu is prima het verdriet zit in mijn hoofd.. tussen mij en man gaat ook prima we zijn niet alleen papa en mama en partners maar ook beste vrienden. Dat is nou de hele issue ik had nooit gedacht dat dit mij zou gebeuren juist omdat alles zo perfect heeft aangevoeld.
De gevoelens die ik heb voor minnaar heb ik nooit willen hebben, nu nog steeds niet. Maar waar is het dan mis gegaan? Is er wel iets mis met mijn huwelijk? Of Is het iets losstaand? Kan dat?

De "affaire" is al enige tijd geleden gestopt alleen we hebben het afgelopen week pas uitgesproken dat de gevoelens er zijn, maar dat ik verder in het leven sta enz.. dus dat het lastig zal zijn deze gevoelens achterna te gaan mochten we dat willen. Het voel als een soort van verboden liefde.
Maar het punt wat is niet snap is dat minnaar het een zegt" ik laat je met rust volledig" en 2 dagen later vrolijk op te duiken dat hij wist dat ik e ergens heen ging en pal langs ons gaat staan. Deze signalen snap ik niet helemaal.

Het enige wat ik wil en HOOP is dat alles weer voelt zoals het altijd heeft gevoeld, juist!!!. Ik wil ergens voor de 100% voor gaan, geen opties bekijken wil voelen dat ik iets helemaal wil. maar sta er nu tussenin en dat voelt heel verwarrend, onbekend.
Als minnaar langzaam uit mijn hoofd en hart kan verdwijnen zou ik daar alles voor over hebben, maar nu ben ik op een punt dat ik me afvraag of dat wel kan?

afbeelding van Dirk30

@anoniem

Eigenlijk heb je je keuze al gemaakt: je huwelijk en niet je ex minnaar. Laat de gevoelens slijten, zal nog wel ff duren. Zoals je zelf aangeeft: je wil je minnaar uit je vezels krijgen. Er zal altijd wel een momentje zijn dat je aan hem zal denken. Je zal ws iets bij je minnaar hebben gevonden dat je niet vind bij je man. Maar omgekeerd kan het zijn dat er 10 dingen zijn die je niet vindt bij je minnaar die je man wel heeft.
Zoals ik tegen pallie zei: liefde is niet voldoende. Omstandigheden moeten er ook naar zijn.
Succes en sterkte.

afbeelding van chelle

#Tochtstrip

anoniem schreef:

“De gevoelens die ik heb voor minnaar heb ik nooit willen hebben, nu nog steeds niet. Maar waar is het dan mis gegaan? Is er wel iets mis met mijn huwelijk? Of Is het iets losstaand? Kan dat?”

Ja. Het kan wel degelijk los staan van hoe jij jouw huwelijk met je man beleefd en ervaart. Het ‘signaal’ hoeft niet zozeer te zitten dat er ‘iets’ mis zou zijn met jouw huwelijk. Je kan een goed huwelijk hebben, terwijl je jezelf toch gevoelens ziet krijgen voor iemand anders. Het signaal voert vermoedelijk terug naar een verlangen of behoefte in jou zelf.

Ik weet niet hoe jouw gezinssituatie eruit ziet. Of je fulltime moeder bent, of wellicht parttime ook nog ergens werkt? Heb je jezelf, door de komst van kinderen, misschien gedwongen gezien om bepaalde dromen of toekomstvisies op te geven, bij te stellen of tijdelijk ‘on hold’ te zetten? Wie ben je nog meer, behalve ‘moeder van’-identiteit’ en ‘vrouw van’-identiteit’?

Dus, ik geloof wel degelijk dat de gevoelens die jij voor je minnaar hebt (gekregen), los kunnen staan van jouw huwelijk en hoe jij deze ervaart. Ik zou ook niet zozeer denken in termen als ‘waar het dan is mis gegaan’, want er is niks ‘mis’ met gevoelens die je ervaart. Hoe ‘onwenselijk’ je deze dan ook moge ervaren.

Maar deze gevoelens en de situatie die zich hierop volgend heeft ontwikkeld, kunnen wel van grote betekenis zijn voor jouw ontwikkeling. Wellicht heeft de minnaar toch iets in je aangewakkerd, waarvan je je niet bewust was dat je hier behoefte aan had. En dan doel ik niet concreet op het hebben van een affaire, maar eerder dat hij mogelijk een ingrediënt aan jouw leven toevoegde, waardoor je leven ineens wat, laten we het zeggen, 'pittiger gekruid' werd. Een andere, aangename smaak erbij kreeg.

De vraag die je jezelf daarin zou kunnen stellen is: wat is het precies, dat deze minnaar voor jou dan belichaamt? Wat ‘brengt’ hij? Is het zorgeloosheid? Is het avontuur? Is het vrijheid? Is het wellicht steeds weer voor even mogen of kunnen ‘proeven’ van een leven, waar je jezelf – door allerlei factoren – inmiddels grotendeels afscheid van hebt zien nemen? Welk vuurtje steekt hij bij jou aan, die daar wellicht al tijden (hoewel misschien aan jouw beleving onttrokken), aan het flikkeren is geweest? Heeft hij misschien een nieuwe identiteit in je wakker geschud, die ergens in het vormgeven van je huwelijk, wellicht verloren is gegaan?

En wat is er misschien voor nodig om binnen jouw huwelijk dit vuurtje in jezelf te kunnen laten branden? Is er iets waar jij misschien naar verlangt, buiten het moeder-zijn en vrouw-zijn?

Nog even dit. Ik zie je twee kanten uit wijken, waarvan ik mij afvraag of deze te verenigen zijn:

anoniem schreef:

“Maar probeer me vast te houden aan nu en als t toch anders is voor hem hoor ik dat vanzelf wel. Rust en de negeerstand ga ik volhouden.”

anoniem schreef:

“De "affaire" is al enige tijd geleden gestopt alleen we hebben het afgelopen week pas uitgesproken dat de gevoelens er zijn, maar dat ik verder in het leven sta enz.. dus dat het lastig zal zijn deze gevoelens achterna te gaan mochten we dat willen.”

Het zal voor jou, als ik dit zo lees, denk ik noodzakelijk kunnen zijn om ook naar jezelf toe een duidelijke standpunt te waarborgen. Klinkt waarschijnlijk heel rationeel en in praktijk zal dit emotioneel het nodige van je gaan vergen, maar een rationeel besluit nemen op basis van de voor jou zeer belangrijke beweegredenen. En hier niet meer van afwijken.

Wanneer je jezelf toestaat om het deurtje op een kiertje te houden met het argument ‘en als t toch anders is voor hem hoor ik dat vanzelf wel’, dan maak je feitelijk nog steeds geen duidelijke keuze en hou je nog steeds de opties open. Gericht op de mogelijkheid 'dat hij terug komt, als het anders voor hem is'. Blijft op die manier lekker tochten, met dat deurtje op een kiertje open. Hoop dat je je hier van bewust bent?

anoniem schreef:

“Maar het punt wat is niet snap is dat minnaar het een zegt" ik laat je met rust volledig" en 2 dagen later vrolijk op te duiken dat hij wist dat ik e ergens heen ging en pal langs ons gaat staan. Deze signalen snap ik niet helemaal.”

Als jij achter jouw keuze staat om de affaire met hem niet langer meer voort te zetten, hoe relevant is het dan nog om ‘te willen snappen’ waarom hij ‘vrolijk opduikt’ op een locatie waar hij notabene pal naast je komt staan op een plek waar jij je met je man bevindt. Of speelt hierin voornamelijk jouw angst en paniek mee, dat zijn aanwezigheid en binnendringen in jouw gezinsleven, een gevaar kan gaan vormen en de affaire uiteindelijk toch uitkomt?

Er is je veel eerder in 1 van de reacties al hierop gewezen:

torn schreef:

“De kans dat het aantrekken en afstoten zich gaat verergeren omdat je emotioneel waarschijnlijk een veel langere tijd nodig zal hebben om een goede, die echt goed en overtuigend voor jezelf voelt, keuze te kunnen maken.”

Zolang je jezelf voorhoudt (troost?) ‘als het toch anders is voor hem, hoor ik het wel’, zal het spel van aantrekken en afstoten aangezwengeld blijven worden. Want ook jij, op jouw beurt, geeft dubbele signalen af door het deurtje toch op een kiertje te houden. En bij elke stap die hij doet, contact die hij maakt, komt vermoedelijke de vraag bij jou op ‘wat het betekent’.

Recept voor eindeloos aantrekken & afstoten.

afbeelding van anoniem1987

Dankje voor je duidelijke

Dankje voor je duidelijke waarnemingen chelle.
De verantwoordelijkheid van moeder en vrouw zijn valt me af en toe zwaar. Denk voornamelijk alle verplichtingen die erbij horen. Daarnaast ook nog een eigen bedrijf.. Druk sociaal leven. Ontspanning plan ik voor mezelf wel in maar dat is voornamelijk als ik de deur uitga doe veel met vriendinnen vind t ontzettend fijn als ik even niet hoef te denken over de dagelijkse dingen. Man geeft me hierin alle vrijheid en support om dingen voor mezelf te doen ook geregeld plannen we dingen die we samen fijn en leuk vinden te doen.

Minnaar was op dat gebied een fijne afleiding we praten veel over leuke dingen , ook genoeg serieuze gesprekken hij is altijd geïnteresseerd en net zo impulsief als dat ik ben. Samen waren we heel creatief in de vorm van kadootjes briefjes. En dat zorgeloze gevoel van vrijheid, niks moeten had ik ook bij hem. Het was voornamelijk alleen maar fijn en leuk. Positieve energie gaf ie me. Veel waardering voor deze man..

De deur op n kiertje probeer het niet maar merk inderdaad dat de gedachte in me opkomt "stel hij zou zeggen dat ie van me houdt alle verantwoordelijkheid zou nemen samen ervoor zouden gaan" wat zou ik dan doen? Baal van deze gedachte want het is klaar en na ons laatste gesprek ben ik er van overtuigd dat dit niet gaat gebeuren.
Maar hoe neem je definitief (in je gedachtes) afstand van iemand waar je gevoel nog zo sterk bij ligt? Ik wil het niet en ik doe het ook niet reageren of contact opnemen. Want aantrekken afstoten zou nooit ophouden dan en dat is wat me heeft opgebroken de laatste periode.. Na het laatste gesprek was er de duidelijkheid en aan die woorden probeer ik me vast te houden.

Bang voor dat de affaire ooit uitkomt ben ik niet of dat ze inderdaad op dezelfde plek zouden zijn. Minnaar zou nooit die grens over gaan om iets tegen mn man te zeggen, wel zou mijn gedrag iets kunnen verraden vandaar dat ik ook in de negeerstand ga. Overigens de 2e keer dat ie ergens is waar ik met man ben.
Maar meer t gevoel wat ie dan bij me opwekt puur om er alleen te zijn.. mn hart schiet in mn keel, durf niet naar hem kijken. Nogal ongemakkelijke situatie en als ik hem moet negeren voel ik me er achteraf wel vervelend onder.

Het is nogal ingewikkeld gevoel ratio.. tijd zal het vast minder maken hoe labiel ik af en toe kan zijn hoe sterk ik erin sta om inderdaad niet te reageren of contact op te nemen. Dat is een beslissing die ik gemaakt heb en waar ik me aan ga houden.
Het enige wat ik wil is rust in mijn leven en in mijn hoofd.

afbeelding van chelle

@anoniem: 'Wat, als...?"

anoniem schreef:

“De verantwoordelijkheid van moeder en vrouw zijn valt me af en toe zwaar. Denk voornamelijk alle verplichtingen die erbij horen. Daarnaast ook nog een eigen bedrijf.. Druk sociaal leven. Ontspanning plan ik voor mezelf wel in maar dat is voornamelijk als ik de deur uitga doe veel met vriendinnen vind t ontzettend fijn als ik even niet hoef te denken over de dagelijkse dingen. Man geeft me hierin alle vrijheid en support om dingen voor mezelf te doen ook geregeld plannen we dingen die we samen fijn en leuk vinden te doen.”

Vanuit mijn eigen moederschap, begrijp en voel ik ook volledig wat je hier zegt. Er wordt elke dag, op talloze gebieden (ouderschap, partnerschap, vriendschap, collega’s) een beroep op je gedaan. Er zijn verplichtingen, verantwoordelijkheden, verwachtingen, zorgen, planningen en taken die je behoort te vervullen. Vrijwillig en met volledige toewijding maak en draag je De Offers; in het belang van je gezin en je partner, in het belang van de kinderen, in het belang van vrienden en werk. Offers in het belang van ‘Het Grote Geheel’. Vermoedelijk krijg je hier ook heel veel voor terug; voldoening, waardering, zingeving. Geniet je ook van het rendement van al deze investeringen.

Echter, toch heb je het soms nodig om, al is het maar tijdelijk, aan de regels en voorwaarden van deze vrijwillige, dagelijkse ‘dienstbaarheid’ te kunnen ‘ontsnappen’. Om even op te laden of jezelf van een andere energiebron te voorzien. Zoals je zelf ook al aangeeft: ‘fijn om even niet te hoeven denken aan de dagelijkse dingen’. Deze behoefte maakt je geen slechte moeder of slechte partner, integendeel.

Het is gezond en essentieel om jezelf dit af en toe ook toe te staan. In die zin, begrijp ik ook de toevoegende ‘waarde’ die de momenten en het contact met deze minnaar je mogelijk heeft gebracht. Kan zijn, dat zijn aanwezigheid (of zijn bereikbaarheid ergens in de dagelijkse beslommeringen) de beleving van zorgeloosheid, ontspanning, plezier en ‘niks hoeven moeten’ heel tastbaar voor je heeft gemaakt. Iets, waar je direct ‘bij kon’, met een direct ‘plezier-rendement’. Wellicht was het, in de drukte en verplichtingen van alledag, een heerlijkheid om voor heel even weer te kunnen ervaren om alleen maar ‘jou’ te hoeven zijn.

Los van hoe plezierig en fijn jouw huwelijk is, wat een fijne man je bent getrouwd, de liefde en toewijding voor je kinderen en het gegeven dat je je gezin niet wenst op te geven, is het wellicht toch interessant voor je om te proberen te doorgronden wat het contact met deze minnaar jou, op een dieper level, heeft gebracht. Er was iets in jou, waardoor je er ontvankelijk voor bent geweest. Het heeft je ergens bevredigd, anders had je het niet zo lang voortgezet.

Is het iets dat gekoppeld is (of dat jij zelf koppelt) aan je minnaar, of is het een element dat gekoppeld is aan een behoefte in jou? En is het mogelijk om het los te koppelen van je minnaar en te verenigen binnen jouw huwelijk en gezinsleven misschien?

anoniem schreef:

“De deur op n kiertje probeer het niet maar merk inderdaad dat de gedachte in me opkomt "stel hij zou zeggen dat ie van me houdt alle verantwoordelijkheid zou nemen samen ervoor zouden gaan" wat zou ik dan doen? Baal van deze gedachte want het is klaar en na ons laatste gesprek ben ik er van overtuigd dat dit niet gaat gebeuren.”

Ervan balen is begrijpelijk, maar misschien niet zo constructief. De vraag die je jezelf hier stelt, vind ik veelbetekenend. Op welke redenen is jouw huidige keuze, om het contact met je minnaar niet langer meer voort te zetten, eigenlijk emotioneel of rationeel precies gebaseerd? Interessanter lijkt mij, om jezelf het antwoord hierop te gunnen.

anoniem schreef:

“Terwijl Ik vond dat het wel heel veel zou zijn voor een man van 28 die nog een heel leven voor zich had. Dit ook uitgesproken meerdere malen. Mijn intuïtie vond ook dat hij er te makkelijk over dacht. Nou gisteren vertelde hij inderdaad dat hij zich nooit volledig heeft kunnen voorstellen wat het allemaal zou gaan inhouden, en of hij dat wel wil.”

WAT ALS hij inderdaad zou verklaren, of zou hebben verklaard, om alle verantwoordelijkheid te dragen en er samen voor te gaan? Verandert dit, of had dit jouw keuze om voor jouw gezin, huwelijk en kinderen te kiezen, dan beïnvloed? Hele interessante, lijkt mij? Is het gegeven of hij wel of niet in staat zou zijn om de verantwoordelijkheid te dragen, misschien van grote invloed geweest op jouw eigen keuze? Is voortzetting niet langer meer vruchtbaar, nu hij je zelf ook verklaart heeft de verantwoordelijkheid niet te kunnen of willen dragen? Of heb je de keuze gemaakt, losstaand van zijn vermogen om verantwoordelijkheid te kunnen nemen?

Ik stel je deze vragen, omdat er achter de ‘wat als’-vraag, een signaal lijkt schuil te gaan, die ruimte laat voor mogelijke opties en constructies ‘als de (zijn) kaarten anders zouden komen te liggen’.

Waarmee jouw eigen keuze die je nu gemaakt lijkt te hebben, toch (onbewust?) weer afhankelijk lijkt te zijn van de eventuele mogelijkheden (gerelateerd aan zijn keuzes) die in het verschiet kunnen liggen...

afbeelding van anoniem1987

.

Wegens privacy redenen verwijderd

afbeelding van Dirk30

@pallie

Ik denk persoonlijk dat liefde alleen niet voldoende is. Omstandigheden (single of getrouwd, werkloos of werkzaam enz...) spelen een heel grote rol betreffende slaagkansen van je relatie met je nieuwe vlam. Als anoniem niets heeft gezegd tegen haar kids over haar minnaar dan is er niets aan de hand.

afbeelding van torn

@Pallie; Complexe materie

Het is even een een zijtakje en een klein beetje off-topic maar toch:

*Ik trek even een tok aan, doe even een helmpje op en doe even een bitje (tandenbeschermer)in. Grijns *

Pallie schreef:

een getrouwde vrouw die zou gaan scheiden, zou eventueel recht hebben op alimentatie, er bestaat partner alimentatie, kinder alimentatie, en bovendien kan een gescheiden vrouw, die er financieel niet goed voor staat, aankloppen bij de gemeente.

Hm, gezien je argumentatie richting Dirk is het overduidelijk dat je zelf geen kinderen hebt. Je zou eens moeten weten hoeveel asshole's van ex-mannen er rondlopen die keurig voor de scheiding/uit elkaar gaan van alles toezeggen, netjes gezamenlijk een covenant ondertekenen en vervolgens na de scheiding structureel weigeren de ondertekende afspraken na te komen. En dan heb ik het niet alleen over alimentatie maar ook bijvoorbeeld afspraken over verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding en co-ouderschap die dan ineens niet meer worden nagekomen. Zeker als er een nieuwe liefde in het spel is.

Het is vrij vernederend en frustrerend voor een vrouw wanneer je jarenlang voor de kinderen hebt gezorgd, ex-man lief ondertussen carrière heeft gemaakt en je na een scheiding iedere maand om het geld, waar je op rekent om rond te moeten komen met de kinderen, moet vragen, bedelen of zeuren. Of uiteindelijk zelfs de stap moet gaan maken richting de rechtbank om te krijgen waar je 'recht' op hebt.

En al helemaal om dan, zeker als je een ontwikkelde vrouw bent, je hand maandelijks op te moeten gaan houden bij de gemeente.

Weggaan bij een partner als je kinderen kan, zeker als deze nog jong zij en je een verantwoordelijke ouder bent, los van of er een minnares of minnaar in het spel is, een zeer emotioneel complexe meewegend factor zijn. Dat weet ik zelf uit eigen ervaring en ieder ander die weggegaan is bij een partner terwijl er kinderen bij betrokken zijn.

En ja, ik ken en zie genoeg situaties waarin een of de beiden partners besluiten om bij elkaar te blijven totdat de kinderen op een leeftijd zijn gekomen waarin zij minder afhankelijk van de ouders zijn. Of je daarmee het juiste voorbeeld afgeeft aan je kinderen kan je jezelf natuurlijk ook afvragen.

Ik vind het nog altijd een legitiemere reden om bij elkaar te blijven dan bij elkaar blijven uit angst om alleen te zijn en zelfstandig een nieuw leven op te moeten gaan bouwen of vanwege het huis, de 2 auto's, de caravan en 3x per jaar op vakantie gaan.

Dirk30 schreef:

net zoals mijn ex deed, is het feit dat ze kids heeft. Als je je man verlaat, sleur je hen mee in het verhaal. Ik denk ook dat dat de essentiele reden was waarom mn ex het heeft uitgemaakt.....en ik geef toe....het houdt steek. Ik neem het haar niet kwalijk. Als je enkel naar je eigen gevoel luistert.....is eigenlijk egoistisch.

Eigenlijk kan je wel stellen, maar dat is even wat ik vind, een mooie ontwikkeling voor Dirk dat hij nu instaat is op deze manier naar zijn ex en op de breuk terug te kijken. Toch?

Kijk dat is het mooie van onze vorm van mattie-schap; we kunnen en durven in het openbaar gewoon kritisch en objectief naar elkaar te zijn en van mening of visie te verschillen. Knipoog

afbeelding van Pallie

@torn: overduidelijk, t sleutelwoord..

Citaat:

Kijk dat is het mooie van onze vorm van mattie-schap; we kunnen en durven in het openbaar gewoon kritisch en objectief naar elkaar te zijn en van mening of visie te verschillen.

Ahuh, en je weet ook heel goed, wat daar 11 van de 10 keer de uitkomst van is, waar je dan blijkbaar toch weer voor schijnt te kiezen.
Maargoed ik ga sparren met torn niet de weg hoor, integendeel, ook ik kan namelijk best lullig reageren!

Citaat:

en doe even een bitje (tandenbeschermer)in

Ik weet echt wel wat een bitje is hoor, t woord tussen de haakjes had je je kunnen besparen! Er staat nog altijd geen ''gek'' op mn voorhoofd.

Citaat:

Hm, gezien je argumentatie richting Dirk is het overduidelijk dat je zelf geen kinderen hebt

Deze komt onnodig hard bij me aan, zeker met het oog op de wetenschap die jij van mij hebt.
Bovendien verhef je je met deze bovenstaande zin, boven mij, of laat ik het anders zeggen, je lijkt mijn mening hiermee teniet te doen, omdat ik overduidelijk zelf geen kinderen heb.
Met andere woorden, ik kan daar geen oordeel of mening over hebben! want ik heb immers geen kiddies, beetje jammer van je, maargoed je zal het zo vast niet bedoeld hebben.

Citaat:

Je zou eens moeten weten hoeveel asshole's van ex-mannen er rondlopen die keurig voor de scheiding/uit elkaar gaan van alles toezeggen, netjes gezamenlijk een covenant ondertekenen en vervolgens na de scheiding structureel weigeren de ondertekende afspraken na te komen.

Tja dat is ene kant van de medaille, zo zwart wit is het natuurlijk niet zoals jij het hier stelt, aslof er alleen maar dat soort mannen bestaan, er zijn namelijk ook andere kanten waarin de partner wel degelijk zijn verantwoording neemt voor de expartner, inclusief kids.

Citaat:

En dan heb ik het niet alleen over alimentatie maar ook bijvoorbeeld afspraken over verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding en co-ouderschap die dan ineens niet meer worden nagekomen. Zeker als er een nieuwe liefde in het spel is.

Als je goed terug gelezen zou hebben zie je dat ik specifiek dirk deze vraag stel :

Citaat:

Zou anoniem voor het financiele bij haar man, moeten blijven dan?

En het niet gaat over alle verwante zaken die jij hier nu aan de kaak stelt, zoals co ouderschap of verantwoording voor opvoeding enz enz, ik pik namelijk niet voor niets net die ene quote eruit!

Citaat:

Het is vrij vernederend en frustrerend voor een vrouw wanneer je jarenlang voor de kinderen hebt gezorgd, ex-man lief ondertussen carrière heeft gemaakt en je na een scheiding iedere maand om het geld, waar je op rekent om rond te moeten komen met de kinderen, moet vragen, bedelen of zeuren. Of uiteindelijk zelfs de stap moet gaan maken richting de rechtbank om te krijgen waar je 'recht' op hebt.

AHUH Torn, even he? Hoe vernederend is het voor een vrouw denk je, om financieel afhankelijk te moeten zijn van het salaris van je man?, daarmee je eigen groei en ontwikkeling in de weg staat, om maar niet in het diepe durven te springen, uit angst voor de financiele mailaise die er per ongeluk kan ontstaan, als je wel die stap zou durven zetten.
En dat dan al helemaal met deze loze uitspraak.

Citaat:

En al helemaal om dan, zeker als je een ontwikkelde vrouw bent, je hand maandelijks op te moeten gaan houden bij de gemeente

Hoe ontwikkelt ben je dan eigenlijk als vrouw zijnde? als, je puur voor het geld bij je man blijft.

In hoeverre ben je dan nog bezig met je eigenwaarde? en erger nog, wat voor een voorbeeld geef je je kinderen mee, die leven tot ze oud genoeg zijn, in een leugen.
En laat ik het dan niet hebben over de signalen die de kids jarenlang meekrijgen van hun moeder, die zooo niet gelukkig is, in de situatie waar ze inzit, maarja de centjes he? dat verkiest zo'n vrouw dan boven haar, en daarmee ook gelijk dr kinderen hun geluk.
Jarenlang een ontevreden moeder (omdat ze bij een man is waar ze liever niet wil zijn) in het leven van een kind, maar alles voor de euries!
Die voelen haarfijn aan, ongeacht hoe mama ook haar best doet, dat er toch iets geks aan de hand is in het gezin.
Hoe je het ook went of keert torn, een scheiding is altijd ''naar'' voor kinderen, of ze nou 2 of 3 zijn, of 16 of 18, het is en blijft een pijnlijk proces voor ze!
Jij hebt dan ''toevallig'' wel een kind, dus jij kan daar wel over mee praten, dus dat zou jij toch wel moeten weten, of verwerp je mn mening nu weer, omdat ik ze overduidelijk niet heb?

Citaat:

Weggaan bij een partner als je kinderen kan, zeker als deze nog jong zij en je een verantwoordelijke ouder bent, los van of er een minnares of minnaar in het spel is, een zeer emotioneel complexe meewegend factor zijn. Dat weet ik zelf uit eigen ervaring en ieder ander die weggegaan is bij een partner terwijl er kinderen bij betrokken zijn.

Ik weet niet of je je bewust bent, van het feit je me hier wederom op een nare manier wijst, op het feit dat ik er geen mening of oordeel over kan of mag hebben, wat je dan niet met zoveel woorden zegt, maar het wel als zodanig bij mij over komt, JIJ weet dat uit eigen ervaring, een ANDER met kinderen weet dat ook, pallie kan daar niet over mee praten, omdat ze nu eenmaal overduidelijk geen kinderen heeft?

Ik zal je wat verklappen, ik heb 3 jaar lang de volledige verzorging gehad over mn neefje, toen hij geboren werd, met mn ex samen, ik weet als geen ander hoe het is om een kind in huis te hebben, ik weet als geen ander hoe het was, toen die kleine dreumes in ons leven was, hoe t is, om ook in een relatie te zitten waar je liever niet in wil zitten, waarin ook ik keuzes heb moeten maken, waar een kind bij betrokken was.
En we kunnen dit nu heel flauw, ook weer gaan verwerpen naar de uitspraak, maar het is je eigen kind niet, dat is anders...
Echter hebben we het hier over dezelfde liefde en verantwoording als een eigen kind.
Dus doe aub niet net, of ik niet zou weten hoe bepaalde zaken werken, of alsof ik er geen mening over zou mogen hebben, komt namelijk een beetje arrogant over! en dat staat je niet....

Citaat:

En ja, ik ken en zie genoeg situaties waarin een of de beiden partners besluiten om bij elkaar te blijven totdat de kinderen op een leeftijd zijn gekomen waarin zij minder afhankelijk van de ouders zijn. Of je daarmee het juiste voorbeeld afgeeft aan je kinderen kan je jezelf natuurlijk ook afvragen

Ook hier draai je weer weg van mijn eerdere vraag, die ik aan dirk stelde, ik zal m nog een keer opsommen voor je....

Citaat:

Zou anoniem voor het financiele bij haar man, moeten blijven dan?

Deze vraag heeft niets te maken met de overeenstemming die beide ouders besluiten te nemen, om bij elkaar te blijven voor de kinderen, wat jij hierboven aan haalt, die samenspraak, van beide ouders, kan ik me nog enigzins in vinden, echter was mijn vraag, zuiver gericht op het feit ik een duidelijke mening heb, over vrouwen die zonder dat hun partner het weten, eenzijdig dus besluiten bij hun man te blijven, voor het geld.
En de zuiverheid die je naar jezelf toe heb, als je zo'n keus zou maken, en de zuiverheid naar de man in kwestie, die er later achter komt dat vrouwlief alleen bij hem gebleven is voor de money, omdat de angst groter is voor de financiele malaise, waar ze in zou kunnen komen, ongeacht wel of geen kinderen, blijkbaar kan jij je eigen daar dus in vinden, ik vind het namelijk iets stiekums en onzuivers hebben, en zoals je van me weet, hou ik niet van stiekume zaken, ik vraag me, nu ik dit schrijf, ineens af hoe jij je zou voelen, als je er na pak m beet 15 jaar achter zou komen dat je vrouw bij je bleef, voor je centjes,omdat het beter zou zijn voor de kindjes, niet voor jou, niet voor je liefde, nee enkelt en alleen voor de euries, daar ben je dan al die jaren goed voor geweest, daar sta je dan in je onderbroek uitgekleed en wel, genaaid, maar er niks van gevoeld hebben.... hmmm denk dat ik het antwoord al weet....

Citaat:

Ik vind het nog altijd een legitiemere reden om bij elkaar te blijven dan bij elkaar blijven uit angst om alleen te zijn en zelfstandig een nieuw leven op te moeten gaan bouwen of vanwege het huis, de 2 auto's, de caravan en 3x per jaar op vakantie gaan

Jij vind dus duidelijk dat geld een legetieme reden is om bij elkaar te blijven? tja dat kan, bedoel je dan in overeenstemming of bedoel je, dat je je ook kan plaatsen in het eenzijdige besluit? ennuh is dit niet een beetje dubbel wat je hier schrijft....

Citaat:

en zelfstandig een nieuw leven op te moeten gaan bouwen

Dat is toch de reden waarom de vrouw blijft, geen geld hebben, om zelfstandig een nieuw leven op te bouwen, met haar kids. net zo legitiem als de voorbeelden die je noemt dus?

Bovendien zie je mij nergens schrijven, dat het wel een makkelijke materie is, waar ik mn vraag over stelde.
Ik heb er wel een duidelijk mening over ja, en dat mag neem ik aan?
Dus begrijp jou hele reactie niet zo heel goed, reageer je nou op me, om pallie ff op de kast te jagen?, gezien de voorzorgsmaatregelen, je bitje, tok, en helmpie? waarin je eigenlijk zelf al heel subtiel en haarfijn aan geeft, dat je van te voren al weet, wat voor een reactie je bij me uit lokt?
Of reageer je gewoon, om even te laten weten dat jij wel over dit onderwerp kan praten, en ik niet?
vanwege dat overduidelijke verschil, van wel of geen kinderen hebben

Citaat:

Kijk dat is het mooie van onze vorm van mattie-schap; we kunnen en durven in het openbaar gewoon kritisch en objectief naar elkaar te zijn en van mening of visie te verschillen

Zoals ik mn reactie al begon, je weet wat er van komt, en waar je voor kiest, ik had er nu voor kunnen kiezen, om jou reactie naast me neer te leggen, maar gezien je toch al bewapend genoeg was met je tok, je helmpie en je bitje, besloot ik anders, verschil van mening of visie, kritisch en objectief, ja tot zover ga ik met je mee, maar zoals je lees in mn reactie, irriteer ik me (om in jou woorden te blijven) overduidelijk aan jou houding, richting mij...en ook dat mag, volgens mij wel openbaar gezien worden.
Hier wil ik het verder graag bij laten....

Pall

afbeelding van zgan

to Anoniem1987

Er staan nogal wat reacties onder je blog, dus je hebt kans dat ik of als mosterd na de maaltijd kom, of dat ik iets herhaal wat iemand al geschreven heeft, maar ik deel het toch maar even.

Je bent getrouwd, hebt kinderen, en zoals je het zelf omschrijft houd je van ze.
Je hebt iemand ontmoet voor wie je gevoelens hebt, (is het echt houden van of een crush?) en eigenlijk geef je aan geen keuze te kunnen maken.

Ik vat het zo goed samen?

Je hebt dus 'zekerheid' in je huwelijk, en voelt je daar ook werkelijk goed bij, terwijl je (mede door het gedrag van de 'minnaar') niet precies weet waar je aan toe bent met hem?

Misschien is het tijd om je gezond verstand, (lees gevoelskant) van jezelf eens te raadplegen, en vanuit deze invalshoek te kiezen voor datgene waarbij je je het beste voelt, hierbij meenemend dat het gaat om meerdere mensen in je gezin, en 'slechts' een andere (minnaar)

Hierin jezelf als prioriteit stellen, en daadwerkelijk de keuze maken vanuit je hart, daarbij goed beseffend dat je alleen dan gelukkig wordt, als je werkelijk een keuze maakt in deze, en niet blijft wip-wappen (excuseer men uitdrukking) over je gevoelens en (on)zekerheden die deze tweestrijd met zich meebrengt...

Kies, voor jezelf, maar stop met de twijfels, waarmee je nu al zolang loopt, want het zou maar zo kunnen zijn ( dit is een voorzichtige aanname) dat als het daadwerkelijk 'uitkomt' dat je helemaal met lege handen staat, letterlijk en/of figuurlijk..

Erg kort door de bocht, maar heel misschien had je een wat hardere spiegel nodig, zo niet, dan kun je deze tekst negeren...

Z