Help! Weet even niet wat te doen.

afbeelding van Gast

Goedendag allemaal,

Laat me mijn verhaal uitleggen:

Ik ben smoorverliefd geraakt op een meid uit een ander land. Ben daar nu 2 keer naar toe geweest.
Echter, nu is het op de klippen gelopen.

Vrijdag waren we uitgegaan in haar land, maar ik drink bijna nooit. Dit omdat ik dan herinnert wordt aan negatieve ervaringen m.b.t mijn ouders in het verleden.
Nu dacht ik dat het wel in orde zou zijn, maar het kwam allemaal weer omhoog.
Dit was de reden dat heel het avondje uit verziekt was, zij kreeg een paniekaanval thuis, uiteindelijk was heel de avond naar de klote.

De volgende ochtend zei ze me dat het over was tussen ons, en stuurde ze me weg.
Even ter duidelijkheid, ik zat in een onbekend land, ik werd ergens bij het centrum afgezet en kreeg instructies mee hoe ik bij het vliegveld kon komen. Deze instructies klopten niet helemaal, of ik heb iets verkeerd gedaan, dat kan ook, maar ik belandde heel ergens anders. Waardoor ik helemaal in paniek raakte, ik kreeg het heel erg benauwd en wist helemaal niet meer wat ik moest doen. Uit verdriet belde ik haar op, smekend of ze iets voor me kon betekenen.
Ik vond het echt niet kunnen dat ze me achterliet in een vreemd land.
Uiteindelijk toch de weg naar het vliegveld terug kunnen vinden naar het vliegveld.

Ze heeft me verteld dat het over was, dat dit niet alleen te maken had met die avond maar ook door wat kleine ruzietjes omdat IK mijn emoties niet goed kan uiten, maar hoe moeilijk het ook was, nu accepteer ik het.
Ik heb de gebruikelijke dingen fout gedaan: Verteld dat ik zou veranderen, spijt hebben van alles, haar blijven smsen en dergelijke.

Nu ben ik enigszins tot mijn positieven gekomen en heb de situatie geaccepteerd hoe het is. Natuurlijk mis ik haar enorm erg en wil ik haar terug.

Alleen eerst gaf ze aan dat het definitief over was en na nog een paar smsjes gestuurd te hebben ben ik een aantal uur stil geweest tegen haar.
Nu geeft ze wel aan dat ze gewoon contact met me wil blijven houden waarop ik zei dat we dat wel kunnen, maar dat er wel een kans is dat ze haar gevoel voor mij terug kan krijgen en dat ik haar ermee wil helpen. Ze is zich hier bewust van en wilt dat ik haar ermee help, want ze wilt het gevoel zelf ook terughebben.

Dus mijn vraag is: Moet ik erop ingaan en haar inderdaad proberen te helpen met haar gevoel voor mij terug te vinden, of moet ik het laten, omdat ze me achtergelaten heb in een onbekend land waar ik de taal niet ken?
Ik weet echt even niet wat te doen, want aan de ene kant wil ik haar helpen om het gevoel terug te vinden, die minder is geworden door o.a haar paniekaanvallen, maar aan de andere kant weet ik niet of dit wel goed voor mezelf is.

Help?!

afbeelding van vlindertje59

Tja dit is een ingewikkelde

Tja dit is een ingewikkelde situatie waarin jij bent terecht gekomen.
Ik vraag me af in welke land dit geweest moet zijn dat jij de taal niet sprak? Ik denk dat je met engels of duits in bijna alle landen toch wel een eind komt. Maar goed dat doet niet terzake nu.
Ik persoonlijk zou het laten voor wat het is. Als het gevoel eenmaal voor iemand weg is is dat niet zo makkelijk meer terug te krijgen. Jullie zijn ook niet in de gelegenheid elkaar vaak te zien om bijv. goed te praten of iets anders te doen waardoor het misschien weer zou kunnen gaan werken. Ten tweede vindt ik het ronduit een nare streek van haar om jou zomaar weg te sturen terwijl je niet eens wist waar het vliegveld was en je ergens in the middle of no where terecht kwam. Dit doe je gewoon niet als normaal mens. Ik weet natuurlijk niet wat er gebeurd is met jullie of dat het misschien een zeer heftige ruzie was.
Waarom heeft dat meisje last van paniekaanvallen?
Maar goed om jou vraag te beantwoorden, ze zit zo ver weg bij jou vandaan en je hebt er pas 2 x gezien en ik denk dat er keen kans van slagen is, dus ik zou zeggen, laat het zo en je komt vast nog wel een keer een leuk meisje tegen hier in je eigen land.
Succes!

Groetjes
Vlinder

afbeelding van Mikesturr

Die aanvallen heeft ze al

Die aanvallen heeft ze al heel lang, een specifieke oorzaak ken ik niet.

Ja misschien is het wel beter om haar te laten gaan, al betekent ze nog zoveel voor me.
Ik ben inderdaad 2 keer daar naartoe geweest, maar zij is ook al een aantal keer naar Nederland toe gekomen.
Het was trouwens in Denemarken. En daar praten heel veel mensen wel wat engels, maar waar ik beland was was dit helaas niet het geval.

Ik twijfel gewoon heel erg, want mijn gevoel voor haar is oprecht en ergens denk ik dat zij ook gek op mij is.
Maar ik kan niet objectief oordelen over de situatie, vandaar dat ik het hier plaats.

Vraag 2: Weet iemand wat voor oefeningen er zijn m.b.t het uiten van je emoties? Want dit is namelijk een patroon wat bij elke relatie/vlam terugkomt bij mij.

Groeten,

Mike.

afbeelding van vlindertje59

Heb je moeite met het uiten

Heb je moeite met het uiten van je emoties??? of reageer je te fel juist waardoor er ruzie ontstaat etc.

afbeelding van Mikesturr

Het is voornamelijk moeite

Het is voornamelijk moeite hebben met het uiten van mijn emoties, uiten wat ik voel.

Maar wanneer ik mijn emoties uit, dan komt alles er ook uit, wat soms als ''te veel'' kan worden opgevat.

Dus op één of andere manier schijnt er geen tussenweg te zijn voor mij.
Hebben jullie misschien tips of tricks hoe ik het mezelf kan aanleren?
Gewoon proberen en blijven oefenen en hopen dat degene het geduld kan opbrengen?
Of hebben jullie misschien nog bepaalde oefeningen?

Groeten,

Mike,