Hem loslaten, maar hoe?

afbeelding van Chiller94

Ik wil mijn verhaal graag even kwijt, van me af schrijven. Ik heb 8 maanden met een jongen gedate ,maar hij wilde de volgende stap (een relatie) niet nemen. We hadden veel lol, we deden alles wat je in een relatie doet, hij had gevoelens voor me en was graag bij me. Maar het sterke gevoel van in het begin was verminderd en daar nam hij geen genoegen mee. Hij vergelijk mij ook telkens met zijn ex. Dat ging een maand uit voordat hij mij ontmoette, een meisje waar hij 3 jaar lang gek op was maar door de grote afstand (zuid-amerika) kon het niks worden.

Ik heb het erg moeilijk hiermee gehad, ik zag het eerlijk gezegd niet aankomen. Ik heb zoveel mannen gedate maar bij deze jongen was mijn gevoel echt heel sterk vanaf het begin. Ik was/ben echt helemaal gek op hem. Het is nu een jaar verder en ik ben weer gelukkig en doe veel leuke dingen. Ik heb veel gedate etc, maar het gevoel voor hem blijft helaas, hoewel we elkaar niet meer echt zien (ik kom hem in het dorp nog weleens tegen).Een maand geleden zocht hij ineens weer contact en nodigde me uit bij evenement hier in de buurt. Daar gedroeg hij zich weer heel verliefd, liep de hele tijd achter me aan en ook van zijn vrienden hoorde ik dat hij me nog leuk vond. Daarna kregen we weer meer contact. Allemaal heel leuk, maar ik wilde meteen duidelijkheid wat hij nou wilde. Zaterdag was hij hier bij me thuis en het was heel gezellig, maar toen heb ik het gevraagd.

Ik kreeg helaas hele harde antwoorden. Het ging hem vooral om de de gezelligheid. Hij zoekt het gevoel van 'wow zij is geweldig' en dat je 24/7 aan die persoon denkt. Hij is graag bij me en vind me heel leuk, maar zijn gedachte is niet veranderd. Zijn gevoel is niet sterk genoeg en hij neemt geen genoegen met 'minder'. Ik ben dus 'minder' en hij neemt geen genoegen met mij. Dat was erg pijnlijk om te horen. Als toppunt zegt hij nog 'er zijn wel meerdere meiden die mij ook zo leuk vinden, maar waar ik niet het gevoel heb waar ik naar zoek'. 'Ik gun mezelf het beste en ik stop niet voordat ik dat vind. Stel dat dat niet lukt dan kan ik later altijd nog genoegen nemen met minder, maar ik ben nu nog jong.'

Het klinkt ook echt te bizar voor woorden. Het was echt te pijnlijk om aan te horen. Ik zit al zo lang met hem in mijn hoofd en hij doet alsof het niks is. Ik was er ook wel meteen klaar mee. Ik heb gezegd dat ik geen contact meer wil en afspreken heeft voor mij ook geen zin. Of hij gaat voor me of er is niks. Het is wel heel lastig omdat ik deze jongen nog heel vaak tegen kom. Hij komt aan de kassa waar ik werk en werkt zelfs tegenover mijn huis. Ik kan al het contact verbreken, maar ik zal hem hier altijd nog zien. En toch na al die harde woorden heb ik nog een zwak voor hem. ik wil hem zo graag loslaten en openstaan voor andere mannen. Maar iets wil me toch aan hem vasthouden en hopen. Het is gewoon niet realistisch. Ik snap niet eens waarom ik hem nog wil, er zijn zoveel negatieve punten. Hoe kom ik van dit gevoel af?

Heeft iemand tips voor me? Bedankt

afbeelding van Sofie D

Hey meid De eeuwige tip is:

Hey meid
De eeuwige tip is: afstand nemen, en voor jezelf zorgen.
Je verdient écht beter dan dit.
Is geen slechte jongen, maar hij voelt niet genoeg voor je, en dan moet je het echt loslaten.
Of je kan gaan wachten op iets wat er niet is (letterlijk heeft hij gezegd dat het er niet is).
Je hebt geen keuze.

Anders ga je nog veel meer tijd en energie verknoeien hieraan.
Dat wil je toch niet?

Je moet hem echt loslaten.

Begin vandaag nog met het openen van de juiste deur naar je toekomst.

xxx

afbeelding van Chiller94

je hebt gelijk

Hee Sofie,

Je hebt helemaal gelijk. Het is pijnlijk, maar ik moet me niet vasthouden aan iets wat er niet is. Het heeft geen zin.
Ik heb hem van alle sociale media etc verwijderd zodat ik in ieder geval daar niks meer van hem zie, ik hoop echt dat dit gevoel snel weg is en ik open kan staan voor andere mannen.

Bedankt Glimlach

afbeelding van Flower Fairy

leef met je mee

ja, je bent dus minder. Ik hen op dit moment volgens mij hetzelfde. En loslaten, makkelijk gezegd, Ik heb ook geen idee hoe je dat doet.

Hij vindt jou leuk voor de gezelligheid, om leuke dingen te delen, maar wil het knal boem pats hollywood verliefd zijn voelen. Dat kunnen we hem niet kwalijk nemen, maar liefde gaat niet altijd zo. Soms groeit het. Soms is het knal boem pats, maar niet altijd en die stellen zijn niet altijd per sé het gelukkigst. Het heb beide ervaren in mijn leven. Ik kan niet zeggen met weke vriend is het gelukkigst was.

Ik leef met je mee, je verhaal is zo herkenbaar

Ja afstand houden, als je hem vaak ziet? Hoe kan dat dan? ijskoud negeren. Ik kamp er nu ook mee.

sterkte

afbeelding van Chiller94

Wat fijn om iemand te hebben die het zo begrijpt

Wat een fijne reactie. Iemand die dit ook mee heeft gemaakt en met deze machteloosheid zit.

Het is ook lastig, ik snap dat je het ultieme gevoel bij iemand wilt hebben. Mijn gevoel voor hem was ook sterker dan ooit, en ik zal volgende partners waarschijnlijk daarmee vergelijken. Maar heb je precies dat gevoel nodig? Ik denk het niet. Misschien kan je dat maar beter niet hebben ook. Als je sowieso al een goed gevoel bij iemand hebt en diegene mist en er graag bij bent dan denk ik dat dat genoeg is en dit ook kan groeien. En bij ons zat alles verder goed. Hij vind mij als persoon geweldig en als hij kon kiezen zou hij het liefste voor mij dat gevoel hebben, maar dit kan je niet sturen of forceren.

Jij hebt beide meegemaakt en kan niet zeggen wat beter is, het blijft ingewikkeld. Gisteren nam hij nog contact op. Gaf aan dat hij mij niet minder vind maar dat het gevoel minder is dan vorige relatie. Dat hij mij het beste gunt en ik dat verdien maar dat hij dat is niet voor me kan zijn. Wat hem betreft wil hij nog wel afspreken omdat hij graag bij me is, maar ik heb aangegeven dat dat niet werkt. Ik moet hem loslaten en het contact verbreken. Het is klaar nu.

Ik hoop dat we beide deze mannen los kunnen laten.

Sterkte!