Het besef.

afbeelding van Vin0

Zoals jullie wellicht al hebben kunnen lezen, is het sinds anderhalve week uit met mijn ex. Op 31 december liet ze me weten dat ze ernstig twijfelde, waarna ze op 4 januari de knoop doorhakte. Sinds 5 januari hebben we geen contact meer.

In principe is mijn rouwproces gestart vanaf 31 december. Ik had me er toen eigenlijk al bij neergelegd dat het niet meer goed zou komen. Door dit besef had ik het idee dat ik op 4 januari, toen ze de knoop doorhakte, geen extra klap te verwerken kreeg. Ik wist immers al dat dit ging gebeuren.

Ik had het idee dat geen contact met haar hebben zou resulteren in een moeilijke periode met elke week wat verbetering. Vorige week was een week met ups en downs.Ik wisselde goede dagen af met slechte dagen en slechte momenten met goede momenten.

Sinds afgelopen weekend lijkt er ineens het besef te zijn gekomen dat ik alles wat ik lief had kwijt ben geraakt en hierdoor zit ik sinds vrijdag in een enorme dip. Elke dag word ik wakker met dromen (nachtmerries) over haar en de gehele dag door dwalen mijn gedachten af naar herinneringen aan mijn tijd met haar. Mijn levenslust is totaal verdwenen en slechts als ik aan het werk ben kan ik mijn gedachten enigzins controleren.

Wat mij zorgen baart is dat ik had verwacht dat ik elke week een stap verder zou komen. Op dit moment lijkt het alsof het steeds zwaarder wordt. Is dit dan de fase na de ontkenningsfase? 'Het besef?'

afbeelding van Amandaaa

Ik denk inderdaad dat het

Ik denk inderdaad dat het besef nu steeds meer bij je binnenkomt... Wellicht had je vorige week nog hoop (en hierdoor ontkenning van de realiteit) dat het goed zou komen. Naarmate de dagen verder gaan en het blijft stil aan de overkant, is de hoop ook steeds verder weg en komt het weer binnen dat het klaar en over is.
Ook al is je levenslust op dit moment ver te zoeken, blijf vooral veel afleiding zoeken en doe alleen dingen waar jij je goed bij voelt en enigszins zin in hebt. Elke week een beetje beter is helaas iets (zacht uitgedrukt) te optimistisch op dit moment (voor de meeste achterblijvers iig).

afbeelding van IComeFromHolland

Ten eerste vind ik het super

Ten eerste vind ik het super knap dat je het contact verbroken hebt. Dat maakt je namelijk heel sterk en zelfverzekerd. Naar mate de tijd verstrijkt hoe meer de besef komt. Logisch dat je pijn voelt en ervaar dit. Klinkt heel stom maar laat de verdriet vooral binnen het zal je alleen nog maar sterker maken op de langere termijn.. Het is niet niets dat een relatie over is. Jou geliefde waar jij een toekomst mee zag valt ineens weg. Heel pijnlijk maar we moeten ermee dealen. Stapje voor stapje zul je gaan inzien dat het over gaat. Geef het de tijd. Nu je immers vrijgezel bent gaat er eens een wereld voor je open. Pak oude hobby's op, doe dingen die jij leuk vind en wat je gelukkig maakt, geniet der van!

Ik vond het heel beangstigend om haar los te laten. Mijn gedachten gingen altijd naar haar, nooit rust in me hoofd. Zoveel emoties gingen door me heen waardoor ik bijna niet at of sliep. Ging me zelf een beetje verwaarlozen. Voelde meer van als zij me niet wilt, wie dan wel? Bang om nooit meer verliefd te worden. Als ik een ding geleerd heb uit mijn eigen verhaal. Is houden van ook loslaten.

Wat mij hielp was dat ik voor mezelf streng moest zijn. Als ik merkte dat mijn gedachten naar haar gingen mocht ik mijn beste maatje even bellen om even erover te hebben. Heb van het moment toen het uit ging tot en met nu een dagboek bij gehouden. Een dagboek hoe ik me voel en wat ik eraan doe om erover heen te komen. Zelfs op de dag van vandaag doet het nog pijn, laat de pijn binnen waardoor ik even 15 minuten mag piekeren en dan moet het afgelopen zijn. Merk gewoon hoe meer dagen voorbij gaan, hoe makkelijker het word. In die tussentijd veel geschreven, veel gepraat, veel gejankt. Maar ook veel afleiding gezocht en geluk bij mezelf te zoeken. Want dat is het allerbelangrijkste. Want je hebt nu alle focus op jezelf waar je even aan moet wennen. Dit zal zeker met opstaan en vallen gaan maar trust youself!

afbeelding van T16

@ vin0

Hee vin0, het hoort erbij. Nu is het inderdaad de echte 'hit' dat het over is. Je hoort niets, je zegt niets, je deelt niets. Twee aparte paden. Eerst waren jullie levens in elkaar verstrengeld, je hebt een band, je bouwt samen iets op. Vervolgens is de toekomst zoals jij die aan het uitstippelen was weg. Dat is wel even slikken, dat is enorm pijnlijk. En toch doe je het echt super!!!!
Ik ken zoveel mensen die er tegen vechten, vechten tegen hoe de situatie is en proberen uit alle macht vast te klampen aan het verleden. Dat doe je niet en dat zet jou al een stap vooruit in de goede richting.
Volhouden nu. Afleiding zoeken is goed, al is het op werk, het is iets. je hebt altijd jezelf nog en werk hoort daarbij. Dikke knuffel, geloof me het wordt beter - ik spreek uit ervaring