Het gaat beter, denk ik

afbeelding van Anoniem123

Ik geloof dat het alweer iets beter gaat. Mijn ex heeft het inmiddels 2 maanden geleden uitgemaakt en ik denk steeds minder aan hem. Ik weet dat hij ook niet meer aan mij denkt aangezien hij een ander meisje alweer "heel erg leuk vindt" zo zegt hij zelf. Dat meisje gaat deze week voor driekwart jaar naar het buitenland en o wat was hij verdrietig, want hij voelde zich eindelijk weer gelukkig na de breakup en nu gaat zij ook weer weg. Ik vind het best grappig dat ze weggaat, karma komt altijd terug denk ik dan. Maargoed, dat was een hele duidelijke stap voor mij om mezelf hier ook maar overheen te trekken. Eindelijk weer gelukkig nadat het nog geen 2 maanden uit is? Ik vond t best hilarisch. Helemaal omdat zijn reden voor het uitmaken was: Ik merk dat ik het nodig heb om een tijd alleen te zijn en erachter komen wie ik ben en wat ik wil in het leven. Rotsmoes blijkbaar. Ik ben zelf inmiddels op 3 dates geweest met een lieve jongen. We hebben op het terras gezeten en gepoold. Toch merk ik dat ik nog steeds af en toe scenario's in mijn hoofd maak voor het geval ik mijn ex nog eens tegen zou komen. Wat zou ik zeggen? Hoe zou ik me voelen? Ik check zijn facebookpagina dan nog eens. En dan is het ook weer weg. Maar ik merk dat het me dus wel bezighoudt. Er is een kant in mij die mezelf voor gek verklaart dat ik uberhaupt nog aandacht schenk aan deze persoon. Hij heeft wel heel duidelijk gemaakt dat hij een ander ziet zitten. En toch hoopt een deel van mij dat ik hem ooit nog tegenkom en dat ie zichzelf voor zijn hoofd slaat omdat ie mij heeft laten gaan. Herkent iemand dit? Hoe kan ik hiermee omgaan?

afbeelding van Nientjuh1

Hoi Anoniem, Ik snap je

Hoi Anoniem,
Ik snap je gevoelens heel goed. Bij mij is het nu pas 9 dagen uit, en ik mis hem heel erg en wil hem terug en al die standaard dingen die je voelt na een ongewilde break-up.
Maar ik heb meteen de eerste dag zijn fb verwijderd en er nooit meer opgekeken. Ik neem geen contact meer met hem op en eigenlijk gaat het daardoor nu alweer wat beter, al is het pas 9 dagen geleden. Al weet ik dat als ik een getagde foto van hem op fb zou zien ik weer heel verdrietig zou zijn en hem weer heel graag terug wil. Tegenkomen zou ik hem niet, aangezien hij in een andere stad woont en we geen gemeenschappelijke vrienden hebben (behalve zijn vrienden die ik in de relatie uiteraard ontmoet heb, maar dat zijn zijn vrienden).
Ik mag van mezelf verdrietig zijn en me klote voelen, maar ik moet wel van mezelf verder. Ik ben te zwaar en probeer nu ook een beetje af te vallen (de eerste week al 3 kilo kwijt omdat ik niet kon eten). Ik draag nu weer mooie kleren en doe mijn haar weer een beetje mooi. Daardoor voel ik me ook alweer een stuk beter. Vandaag en morgen al een Tinder"date" puur als afleiding, uiteraard niet voor iets serieus en ook niet voor seks (dat weten de jongens ook).
Maar als ik zou weten dat hij een ander zou hebben zou ik echt kapot gaan van binnen. Ik geloof niet in de ware en weet dat ik wel weer iemand anders tegenkom, maar het doet wel heel veel pijn, helemaal dat hij niks laat weten, of vraagt hoe het met mij gaat (al zou dat wel ave rechts werken waarschijnlijk).
Ik vind het heel stoer hoe je er mee omgaat en misschien heb je nog wat tips voor mij?

afbeelding van Anoniem123

hou van jezelf

Hoi hoi,

Fijn dat je even de tijd neemt om te reageren. Ik voel me niet heel stoer op het moment, maar het feit dat we ons hier allemaal doorheen slepen maakt dat we best stoer zijn inderdaad. Het is zeker verschrikkelijk om te moeten horen dat je ex vriend iemand anders leuk vindt. Het geeft ook een bepaalde moed om door te gaan. Want de enige persoon die je ermee hebt als je in je verdriet blijf hangen ben je zelf. Ik zeg niet dat je niet verdrietig mag zijn. Huil alles er hysterisch uit, laat je emoties er zijn. En probeer het dan ook weer los te laten. Huil om het kwijt te raken.
Wat betreft tips voor jou.. Ik heb zelf tips gekregen van een psychologe waarvan ik denk dat jij ze ook kunt gebruiken. Ik hoor in jouw verhaal namelijk ook een bepaalde afkeur van jezelf. Probeer echt zoveel mogelijk met je gedachten bij jezelf te blijven. Wat moet IK doen zodat IK me weer lekker in mijn vel ga voelen en alleen gelukkig ga zijn? Je gaf al aan dat je leuke kleding draagt en je haar mooi doet voor je naar buiten gaat en als dat helpt ga daar dan ook mee door! Probeer het los te laten dat je zijn gedachten en gevoelens voor hem invult. Gedachten als 'Wat zou hij aan het doen zijn?' 'Zou hij me missen?' 'Heeft hij inmiddels al een ander?' gaan jou niet verder helpen. Er zijn zo ongelooflijk veel leuke mensen op de wereld die je nog moet ontmoeten. Maak een lijstje van haalbare dromen die je dit jaar uit kan laten komen voor jezelf, zodat jij ervan groeit als mens. Het beste is om zoveel mogelijk van jezelf te gaan houden, uiteindelijk zul je mensen aantrekken die jij in je leven wilt hebben. En word je hopelijk minder afhankelijk van een ander omdat jij weet waar je gelukkig van wordt in het leven en je kan ook best alleen leven. Heel veel succes en sterkte de komende tijd, je hoeft niks te overhaasten of een gevoel van geluk te forceren als je je op dat moment niet zo voelt. Realiseer je wel dat er nog zoveel mooie dingen op je pad gaan komen. Je gaat weer gelukkig worden, geloof me Glimlach

afbeelding van Nientjuh1

Hoi Anoniem. Bedankt voor je

Hoi Anoniem.

Bedankt voor je tips. Ik ga ze zeker gebruiken. En ik weet dat het wel weer goed komt en dat ik over een tijdje een veel leuker iemand ontmoet die wel mijn liefde waard is, al voelt het uiteraard nu nog niet zo.

Dat er een site bestaat voor ons om erover te schrijven en elkaar tips en eigen ervaringen te delen vind ik wel heel erg prettig. Ik ken niet heel veel mensen die ldvd hebben gehad, dus het is ook heel moeilijk praten met vrienden. Ze bedoelen het goed en doen hun best, maar echt helpen doet het niet.

Maar ik lees dat hij wel tegen jou heeft gezegd dat hij een ander meisje leuk vind, dus jullie hebben nog wel af en toe contact? Of heeft hij dat tegen andere gezegd en heb jij het weer van hun?

Maar waar ik nou vooral mee zit is dat ik het niet goed heb af kunnen sluiten, omdat we er nooit over hebben gepraat. Ik denk dat ik daar nog het langst mee ga zitten. En ik ben bang dat ik in mijn volgende relatie misschien ook wel last ga krijgen van die gevoelens. Daarom denk ik dat het uiteindelijk wel beter is als ik mijn ex nog 1x benader om een eerlijke uitleg. Niet nu, ook niet over een week of 3. Maar als ik over de liefde heen ben en weer helemaal mijn eigen ding kan doen zonder steeds aan hem te denken. Dat stukje afsluiten is denk ik voor mij wel belangrijk voor relaties in de toekomst.

Mijn gevoelens gaan nu van verdriet naar boosheid naar blijheid en weer terug naar verdriet. Mijn ex heeft het heel druk en ik denk niet dat hij snel een nieuwe vriendin krijgt, want doordat hij het zo druk heeft is het uiteindelijk ook uitgegaan tussen ons.