Het is net 1984

afbeelding van Akemi

Soms is het net alsof mijn vorige relatie (4,5 jaar) nooit heeft bestaan.

Mijn ouders en mijn vriend hebben liever niet dat ik over mijn ex praat. Zelfs als ik hem even zijdelings noem, voel ik me er schuldig over, ook bij andere vrienden.

Mijn ex zelf wil nooit meer contact, heeft hij nu eindelijk duidelijk aangegeven. Hij heeft me letterlijk 'een fijn leven' gewenst. Wrang, pijnlijk, maar helder.

Ik heb mezelf er nog wel even toe gebracht om zijn nieuwe vriendin onder ogen te komen. Dat is niet zo moelijk, want ze staat overal op zijn weblog. Ik zag twee foto's die bijna kopieën leken te zijn van foto's die hij ooit van mij heeft gemaakt en gepost. Zelfde omgeving, kleur en compositie. Alleen een ander meisje. Surrealistisch bijna.

Vrijwel alle gezamenlijke vrienden die we hadden, zijn uit mijn (en zijn) leven verdwenen. Er is nog één stelletje met wie ik omga, eigenlijk alleen nog vanwege dat verleden. Als ik heel eerlijk ben, voel ik me niet zo op hun gemak bij hen. En ze zijn niet echt aardig tegen mijn huidige vriend.

Alles wat ik nog van mijn ex heb, ligt in een schoenendoos in de kelder. Een dezer dagen ga ik die legen. Ik heb al besloten wat ik wil houden: een ring, 1 foto, en misschien nog een paar briefjes die hij voor me op de eettafel achterliet ('eten staat klaar in de koelkast', maar dan wel heel lief geschreven).

In feite blijft er niets over. Ook de herinneringen lijken vals omdat ik denk dat ik me in hem heb vergist. Ik wist niet wat hij werkelijk dacht en voelde. Voor hem ben ik nu niemand, en hij was voor mij blijkbaar een illusie.

Zoals ik al zei, het lijkt alsof die vier en een half jaar totaal zijn gewist. Alsof de geschiedenis is gemanipuleerd. Het bestaat alleen nog als ik erover praat. En het was misschien niet eens echt. Het was misschien niet eens liefde.

Wat liefde dan wel is, weet ik eigenlijk nog steeds niet precies.

afbeelding van Huysch

Zoveel woorden over je ex...

Zoveel woorden over je ex... Zo weinig woorden over je vriend. En je zegt: "Wat liefde dan wel is, weet ik eigenlijk nog steeds niet precies".
Bestaat je huidige vriend wel voor je? Je liefdesverdriet voor je ex is oprecht en begrijpbaar, maar als je een nieuwe relatie hebt, waarom ben je dan niet heel blij?

afbeelding van Snowman

Denk goed na..

Denk goed na, over waar je nu mee bezig bent. Voor je het weet je huidige vriend hier ook, omdat zijn ex, haar ex niet kon loslaten. Kijk goed in je hart of hij de juiste is, waarom heb je anders deze gevoelens? Zoek het geluk in de toekomst, geniet van het heden, het verleden heeft je al pijn gedaan als ik het zo mag stellen. Ik wens veel wijsheid en medeleven toe. Ik hoop dat je erachterkomt wat liefde voor jou is, voor mij is het antwoord ook te onduidelijk nog.

GR Snowman

afbeelding van Dinges

Nieuwe liefde/ nieuw begin

Hoi Akemi,

Pas idd op dat je oude liefde niet in de weg komt te staan in je nieuwe liefde. Toen ik mijn huidige ex tegenkwam (had daarvoor ook een relatie van bijna 5 jaar gehad) zat ik met vergelijkbare gevoelens. Ingeruild voor een ander en niet wetende wat liefde nou eigenlijk is en of ik ooit nog wel zoveel van iemand kon houden. Hierdoor hebben mijn ex en ik een valse start gemaakt wat er ongetwijfeld aan heeft bijgedragen dat ik nu weer in dezelfde situatie zit... Probeer te genieten van de liefde van je nieuwe vriend en geeft hem de aandacht en de liefde die hij verdient. Kun je dat niet, dan is hij simpelweg niet die ene voor jou..., althans iig niet op dit moment....

afbeelding van Akemi

Ik hou heel veel van mijn

Ik hou heel veel van mijn vriend, maar het is zo anders dan mijn vorige relatie dat ik soms niet zeker weet of dit dan de juiste manier van 'houden van' is. Dat je flink ruzie kunt hebben (omdat je eerlijk bent over wat je denkt en vindt, en omdat ik bij mijn vriend beter voor mezelf op kan komen) en het dan weer bijlegt, is beter dan nooit ruzie hebben omdat je je gedachten en gevoelens voor jezelf houdt. Het is ook beter om een relatie te hebben waar je soms hard aan moet werken dan een relatie met iemand die jou met mooie woorden op een voetstuk zet maar niet voor je wil vechten.

Maar soms ik erger ik me aan mijn vriend en ergert hij zich aan mij. Hij heeft aangegeven dat hij met sommige eigenschappen moeite heeft, en ik probeer me aan te passen voor zover ik me in zijn kritiek kan vinden. Toch gaat me dat nog steeds niet altijd goed af. Ik denk dat hetzelfde ook voor hem geldt. We doen allebei ons best.

Soms voel ik me onzeker omdat ik hem niet goed kan peilen. Dan gooit hij ineens die ergernis eruit en heb ik het niet zien aankomen. Als ik hem na 16 maanden nog niet altijd goed aanvoel, klopt dit dan wel, vraag ik me dan af.

Het komt ook omdat ik in een fase zit waarin vriendinnen gaan trouwen of zelfs kinderen krijgen. Dat ze zoveel vertrouwen in de toekomst hebben om die stap te kunnen nemen, ik wou dat ik dat ook had. Ik heb meerdere keren gehoord 'Ik wist vanaf het begin dat dit de ware voor me was', maar zelf durf ik dat niet zo stellig te zeggen. Er is 1 vriend die juist zegt 'het is juist beter zoals jullie het doen, zo nuchter en praktisch'. Dat is ook de enige persoon die ik ken die een serieuze relatiebreuk als de mijne achter de rug heeft. Maar al die stelligheid van anderen over 'de ware' blijft me een beetje verdrietig maken.

Er zijn denk ik twee mogelijkheden: of dit is de juiste relatie en we gaan dit gewoon verder uitbouwen en we worden oud samen, of over een paar jaar wordt één van ons twee heftig verliefd op iemand anders en blijkt dit ook niet goed en duurzaam genoeg te zijn. Dat laatste absoluut wil ik absoluut niet, maar soms ben ik er zo bang voor... Ik durf niet meer op de lange termijn over relaties te denken, bang als ik ben om weer gekwetst te worden.

afbeelding van Lessie

Volgens mij is het normaal

Volgens mij is het normaal dat `flarden` uit je verleden naar boven komen. Onbewust gebeurt dat. Het kan alleen een relatiekiller zijn.

Na mijn break met mijn ex kwam ik er achter dat mijn relatie daarvoor nogal wat impact op me heeft gehad. Ze kwam vaak ter sprake bij mijn ouders, omdat mijn vader met haar samenwerkt. Nu niet meer overigens.

Wat ik wil zeggen is: kijk naar wat je hebt. Een normale lieve vriend. Natuurlijk zijn er littekens uit een verleden die nog wel eens naar boven komen. Maar maak er niet meer van dan het is. Enkel een verleden.

afbeelding van ptm

Lessie!

Je schrijft:

Enkel een verleden.

Wás dat maar zó!!
hmvrpm78

afbeelding van Lessie

Nouja, ik bedoel, als je ex

Nouja, ik bedoel, als je ex nog steeds je gedachten overheerst en meer is als een verleden wat nog niet is afgesloten dan kan dat in de weg staan voor deze relatie. Ik herken het gevoel wel hoor. Er is een spreekwoord, iets met schepen verbranden voordat je door kan gaan. Ken hem niet precies citeren. Natuurlijk hou je voor een bepaald persoon een speciale plek in je hart, maar je moet uitkijken dat het je band met je huidige vriend niet beinvloed op een negatieve manier.

En... en een ex is natuurlijk niet voor niets een ex.

afbeelding van ptm

Niet je schepen achter je verbranden!

Hoi Lessie,

Ik heb nog geen partner,zélfs na 4 jaar nog niet.Mijn verdriet zit nog te diep!
En je zin:"En...en een ex is natuurlijk niet voor niets een ex"
Tjá,makkelijk geschreven,des te moeilijker het antwoord!!
Heb op mijn vragen nog nooit antwoord gehad!
Tip voor jou:lees mijn blogs eens.
groet hmvrpm78

afbeelding van Lessie

He? Ik reageerde eigenlijk

He? Ik reageerde eigenlijk op de blog van Akemi. Ik zal jou blogs ook eens lezen.